arhiva: 18/06/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Fiinta de tranzit
de Valix la: 18/06/2007 23:26:46
fiinta de tranzit/duminica obeza/cu panglicile si bigudiurile incornoratei sale sperante/sase zile tragem cu dracii la jug-ne salutam ,ne scuipam,ne aia pe noi,/vreau sa spun ca.../dar nu mai spun nimic,cineva de la balconul blocului/sc. a,et.ii,ap.13/si-a stors prosoapele ude/dupa ce si-a sters ceata nuda/si ombilicul duminical,trupul transpirat de la atatea vise nutrite in cada de baie/de-abia astept sa vina ziua de luni,/dupa duminica/eu, fiinta de tranzit,venita de undeva si ajunsa altceva
13 comentarii
modifica
Intrebari pentru cine vrea sa raspunda.
de cher la: 18/06/2007 23:08:28
intrebãri : credeti ca un tânãr sau o tânãrã care terminã o facultate si nu are sanse sã se angajeze corespunzãtor are sanse de realizare într-o afacere pe cont propriu daca primeste sprijin financiar de la pãrinti ? ce gen de afacere ar putea fi si ce alte conditii ar mai trebui indeplinite ? (nu vã gânditi la specificul facultatii ci la oportunitatile din societatea noastrã)/ dacã ati fi într-o astfel de situatie (cu facultate sau nu) ce ati dori sa întreprindeti ? ce credeti ca ati fi în stare sa faceti ? ce regretati cã nu ati avut ocazia sã încercati ?/ credeti ca o gradinita cu program redus si limbi straine ar fi ceva interesant ? o firmã care organizeazã evenime  ...continuare .
54 comentarii
modifica
om de zapada
de Valix la: 18/06/2007 23:03:22
om de zapada /spitalul de nebuni de peste drum,de langa fabrica de paine,/dumnezeu a ajuns prea departe de noi,/nu ma mai pot intoarce din drum/si poate ca nici tu-/in tabloul acela inramat/cu chip de minciuna/paganii tuturor deceptiilor stau la panda,/turma trece vesela si sumbra/23 august se sarbatoreste tocmai de ziua mortilor/dupa pasti,/dorul de bordel universal isi are legile lui imperioase,/caut gaura de sarpe sa ma strecor/dincolo de patria intereselor cata frunza si iarba/sufletul meu de manevra silita/scartaie din toate incheieturile,ma trage groaza de maneca/zbier chiar acum din toate puterile: sunt un om de zapada, sunt un om de zapada
3 comentarii
modifica
Ploi (16)
de alex andra la: 18/06/2007 18:03:42
/ livada de meri se întindea cât vedeai cu ochii. primăvara era o nebunie. ai fi zis şiruri nesfârşite de domnişoare de onoare îmbrăcate în roz, încremenite în aşteptarea începerii ceremoniei religioase. veneau special din bucureşti la momentul înfloririi. stăteau uneori câte o săptămână, petrecând, atunci când vremea le-o permitea, foarte mult timp în aer liber. În livadă, sau plimbându-se pe dealurile din jurul conacului. / Îl luau din când în când şi pe vărul ei marius, conferenţiar la agronomie, celibatar convins, mare amator de golf, de femei şi de literatură, cu care pălăvrăgeau până târziu în noapte, la gura focului aprins de baba rada. pi  ...continuare .
9 comentarii
modifica
Ganduri despre existenta
de AncaL la: 18/06/2007 17:11:48
de unde putem sti cat de reali sintem/ si nu ganduri de gheata din geniile astrale?/ de unde putem sti ca tot ce-n jur cream/ nu-s doar biete iluzii in hauri spatiale?/ ne zbatem nopti si zile si totu-i programat:/ iubim,uram sau plangem si iar iubim cu foc./ nascutu-ne-am ca rodul cu rigla calculate,/ anosti pioni mecanici pe tabla unui joc/ avem si sentimente ce pot sa tin-o viata:/ un disc pe care acul se-nvarte nesfarsit…/ mereu tocite gesturi cu lacrimi de paiata,/ pana cand firul lumii candva va fi oprit./ si oare-a mea iubire e doar un vers al scenei/ la care minti din spatiu privesc cu amuzare?/ tot zbuciumul si crezul dispar sub faldul trenei/ cortinei care cade cu-a vremuril  ...continuare .
6 comentarii
modifica
NEBUNARIU ( VII )
de esteu la: 18/06/2007 17:09:31
/ nebunariu ( vii )/ / Şi mă luau alte gînduri. mi-aduceam aminte de faimoasa constatare a doctorului eugen cristea, medicul clubului de fotbal luceafãrul bucureşti. cînd pe hagi, pe vremea aia junior, îl bãgaserã la un control medical, descoperiseră că băieţaşul avea nişte probleme cu respiraţia. niciodatã n-o sã uit cã pasajul pe care l-am şi scris pe un poster cu hagi: deşi avea o economie respiratorie în efort relativ bunã, cea cardiovascularã, slabã, iar puterea maximã aerobã la fel, adicã slabã, la hagi se remarcã o adaptare defectuoasã la efort între frecvenţele cardiace de 132 si 156 de bãtãi pe minut, reprezentînd un gol de adaptare. nefiind un  ...continuare .
comenteaza!
modifica
NEBUNARIU ( VI )
de esteu la: 18/06/2007 17:08:32
/ nebunariu ( vi )/ Într-o seară mi-a băgat un telefon, să mă scoată la o bere în localul în care deja îşi făcuse cunoştinţe şi la un moment dat mă lasă la palavre cu tipa care părea să fie cu el. un sfert de oră m-am întreţinut cu piţipoanca, un fel de na-ţi-o ţie, dă-mi-o mie. că sebastian este deştept, dar îşi bate joc de viaţă, că nu acordă suficientă atenţie prietenelor, cîte-un bla-bla, după care venea o referire la propria persoană, poză de victimă a cinismului frăţiorului meu. tot aşa, gagicheta mistuită de sprintene fioruri se dădea adîncă-n braţele mele. braţele mele firave, evident. responsabilitate. răbdare. Ţinută. cuvinte din  ...continuare .
comenteaza!
modifica
NEBUNARIU ( V )
de esteu la: 18/06/2007 17:06:00
/ nebunariu ( v )/ / te puteai distra la culme, devenind client zilnic al infernului-paradis şi ocnaş al paharului personal, spălat şi umplut de fiecare dată cu dedicaţiile lui adrian zis adi zis adiţă, dar mai aveai şi varianta înstrăinării temporare. chestia asta avea un mare avantaj. puteam despărţi apele, lichidele, îmi clasam liniştit personajele, le formulam orbitele, construiam caractere de rezervă şi tot aşa. asta ar fi însemnat în schimb să stau departe de poveştile zilnice, care, ca nişte murături o dată muşcate te blagosloveau cu zeama lor interminabilă făcîndu-te să tremuri de plăcere. era un salt semnificativ pentru aventura scriitoricească în  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Tunet în mine
de Giordano Bruno la: 18/06/2007 15:15:20
când ritmul lumii iarãşi cântã/ bucaţi de fulgere tâşnesc / in ploaia unor ochi de searã/ ce plâng întruna ne-ncetat/ in ploaia mohoritã/ in tunetele serii/ inima verii urlã/ doar umbra cerului s-audã/ dar plânsu e secat pietrificat/ de râsu lor "citit "/ alunizat imbãlsãmat amestecat / cu sticle , şmirghel şi asfalt / nu pot sã râd cã omu-i tecãtor/ dar totuşi râd de graiu lor / alunizat imbãlsãmat amestecat/ cu sticle , şmirghel şi asfalt
10 comentarii
modifica
Romanii din strainatate ar putea vota pe Internet
de Daniel Racovitan la: 18/06/2007 14:26:35
"romanii ar putea vota din orice colt al lumii cu cartela electronica, prin intermediul internetului, relateaza hotnews.ro. deputatii pd, daniel buda, augustin zegrean si ioan oltean au initiat un proiect de lege care prevede ca cetatenii romani aflati in strainate sa poata vota pe baza unei cartele electronice eliberate de ministerul administratei si internelor, anunta sursa citata. initiatorii sustin ca au fost inspirati sa elaboreaze acest proiect in urma evenimentelor desfasurate la referendumul din 19 mai, cand mii de romani nu au putut sa-si exercite dreptul de vot din cauza numarului redus de sectii de votare din strainate.(...)" / http://www.romanialibera.ro/a98363/romanii-din-strai  ...continuare .
4 comentarii
modifica
FLECĂREALA PATRICIANĂ (primo tempo)
de picky la: 18/06/2007 11:45:17
pretext de pornire a discuţiunii : pozitivismul./ puncte de reper : sugativa, coropişniţa, brabantul, punctul g escamotat, prişniţa, centura de castitate, zimbabueanu', levitaţia, sarea, piperul, măciucile moi./ locul acţiunii : câmpiile sinelui. În timpurile noastre./ moderatori : ursula şi cei şaptezeci de beduini cu calviţie incipientă.
20 comentarii
modifica
O zi de februarie...
de Lady Allia la: 18/06/2007 11:29:40
/ era o zi friguroasă de februarie. aplicaţia era pe sfârşite când tânărul locotenent se trezi cu 65 de oameni – gradaţi şi soldaţi – urlând şi vomitând prin cortul militar. toţi erau galben-verzui la faţă şi majoritatea deja leşinaseră. se trezi aproape singur neştiind ce să facă. cum naiba să îi urce în camionul militar şi „să fugă” cu ei până la cel mai apropiat spital militar? dacă o să i se facă şi lui rău? asta este...cineva tot trebuia să îi ducă, doar nu i-o lăsa să moară acolo ca nişte câini. tot gândindu-se el acolo, apăru bucătarul. el nu mâncase./ – gheorghe!/ – da să trăiţi!/ – lasă băi astea acuma! hai să îi  ...continuare .
9 comentarii
modifica
Premiile Literare Cafeneaua 2006 Sectiunea Proza Premierea
de thebrightside la: 18/06/2007 10:33:59
Îmbujorat, gabi scoase din buzunar soldaţii lui de plumb. se uită la fiecare pe rând, apoi îi întinse biancăi indianul, singurul care era colorat, cu tunică maro şi pene galbene şi roşii. “uite… vreau să-ţi dau ţie ăsta.” bianca nu mai râdea. luă indianul şi-l strânse în palmă, apoi dintr-o dată se aplecă în faţă şi-l sărută pe gabi pe obraz, scurt şi apăsat. “mulţumesc pentru indian. să vii la iarnă, da?”/ probabil publicul masculin al cafenelei a fost cucerit de zambetul imaginat al biancai si de poalele ei inflorate (si ridicate pana la genunchi?! :p), probabil cel feminin de pustiul timid si amintirea unui indian nazuit, scepticilor le-  ...continuare .
37 comentarii
modifica
PREMIILE LITERARE CAFENEAUA 2006 - PREMIEREA, sectiunea POEZIE
de Sancho Panza la: 18/06/2007 10:32:10
lume, lumeeee..../ s-o umplut obştea de ţipurituri şi de ţitere, chemându-vă-n piaţa mare, la-mpărţeala cuvintelor de cinstire şi-a clondirelor cu fine beuturi, celor care au cântat tătă vara şi tătă iarna din fluierul vorbelor şi-al verbelor. pe unii i-om omeni împărăteşte cu bucate alese, pe alţii i-om pofti să şadă colo, pe iarbă, şi să se înfrupte din bucuria ălorlalţi, fără pricină de pizmă. aşe, ca-ntre şogori! / iată dară, onorată adunare, cine-s acei de au câştigat, prin viers mândru şi măiastru răsucit, carte de cinstire şi de fală./ premiul pentru poezie „cafeneaua 2006”:/ marele premiu se duce oblu  ...continuare .
35 comentarii
modifica
PUNŢI ŞI SUSPINE
de picky la: 18/06/2007 09:57:59
/ filogenia = curgerea./ ontogeneza = decurgerea./ care-i cercul şi care-i băţul care-l plimbă, în acest enunţ?
93 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: