Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

arhiva: 21/06/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
omenirea
de ssandra la: 21/06/2007 20:47:35
am citit, recunosc, cam tarziu, un articol scris de domnul plesu din care redau un pasaj:/ "mandria de a fi roman/ andrei plesu - 12 februarie 2004/ nu poti fi mandru (sau rusinat) de o calitate pe care n-ai obtinut-o prin merit sau prin optiune. nu te-a intrebat nimeni daca vrei sa te nasti roman si n-ai fost declarat roman de un juriu care ti-a evaluat, in prealabil, virtutile. te-ai trezit roman, asa cum te-ai trezit barbat sau femeie, brunet sau blond, inalt sau scund. a spune, asadar, "sunt mandru ca sunt roman" e totuna cu a spune "sunt mandru ca am nasul carn", sau "sunt mandru ca am ochi albastri". intrucat a fi roman nu e o alegere personala si nici un premiu acordat prin concurs  ...continuare .
13 comentarii
modifica
Simulare video precisa a impactului cu World Trade Center
de Daniel Racovitan la: 21/06/2007 20:26:56
cercetatorii au realizat o simulare video foarte precisa a detaliilor impactului avionului la world trade center, la 11 spetembrie./ http://www.youtube.com/watch?v=cddigb1ngj8
4 comentarii
modifica
Hakim si fata din piatra (3)
de cosmacpan la: 21/06/2007 17:04:25
totul era altfel, diferit, incat hakim se intreba daca este treaz sau viseaza. pereti de clestar cu luciri pierdute, coloane de margaritar ce se pierdeau in inaltul de necuprins al palatului. culorile curcubeului erau talmacite in oglinzile dalelor ce pavau sala. cuvintele erau prea sarace si nu puteau descrie tot ceea ce era acolo. mii si mii de lumanari inmiresmau aerul cu parfumul dulceag al zoriorilor. dar deasupra tuturor, la capatul celor trei sute de trepte, se afla tronul sapat in stralucirea fara de seaman a cristalului. sunetele suave de harfa se alintau picurate de la inaltimea tronului. hakim inainta fara a putea deslusi cine era pe tron. chiar si fetele celor din jur erau greu de  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Hakim si fata din piatra (2)
de cosmacpan la: 21/06/2007 16:58:17
intr-o zi, se opri la umbra nelamurita a unei forme ce aducea cu trupul garbovit al unei femei. se duse, se intoarse, facu vreo doi pasi si, odata ajuns in fata ei, se opri pentru a o privi, parea ca vrea sa-i spuna ceva. odata cu lasarea serii, aprinse focul de vreascuri si manca o lipie si cateva curmale potolindu-si setea cu stropi de apa curata. se intinse cu gandul sa doarma, dar trupul sapat in piatra nu-i da pace. se suci, se rasuci, dar somnul tot nu se lipea de el. ochii prinsera a rascoli intunecimea tot mai adanca, punctata de stralucirea stelelor. la un moment dat, pe cand somnul se inchega ingreunandu-i capul si ploapele, din departarea fara de margini a mortii se ridica vocea  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Hakim si fata din piatra (1)
de cosmacpan la: 21/06/2007 16:53:12
demult, tare demult, pe cand pietrele stateau la taifas si-si desluseau tainele si povestile, bunul meu urca la munte sa gaseasca flori de leac si urme de zane. si intr-o zi, pe cand ostenise urcand din stei in stei, isi lasa capul pe o muchie de stanca razuita de trecerea anilor, a vantului si a ploilor. vru el sa doarma, dar unde nu prinse a boscorodi si a destrama steiul la povesti, ca dupa doua zile cand bunul pleca la vale, el tot nu terminase de insirat si desirat la povesti. si de atunci bunul tot urca la munte ca sa-si umple traista cu povesti pe care o deserta acasa. si asa am aflat si eu o multime de minunatii ca nici nu stiu cu care sa incep. / se spune ca undeva, departe, intr-un  ...continuare .
1 comentariu
modifica
A treia scrisoare
de Valeriu Cercel la: 21/06/2007 15:40:59
/ ascultă evo ! sunt în viaţă,/ mişcat de ce-aud prin judeţ,/ un căţeluş, fură o raţă/ Şi mai avea şi păru' creţ (!?)/ apoi, scandal la parlament,/ benzina urcă pân' la nori,/ rapidu' pică-n clasament/ Şi-i oftică-ntre scriitori,/ copii noştrii, pentr-un vers,/ la gât îşi sar fără folos,/ un punct să-mi caţi în univers,/ o stea, un astru ţăpănos,/ pământu' să-l întorc invers,/ că lumea...e cu susu-n jos (!?)/ adam. / valeriu cercel /
1 comentariu
modifica
idee: "mese private"
de admin la: 21/06/2007 14:51:02
ce parere ati avea daca la cafenea s-ar adauga un fel de "mese private"?/ fiecare "masa privata" apartine utilizatorului care a creat-o (care e sef peste ea), iar accesul celorlalti se face doar pe baza de invitatie.
247 comentarii
modifica
Cei 10 "DACA"
de gheorghe_cnstntn la: 21/06/2007 10:36:14
1.daca vrei sa faci un bine,atunci fa-l când este nevoie./ 2.daca poti sa faci pe cineva fericit,nu sta pe gânduri./ 3.daca dai ceva,nu astepta sa se întoarca./ 4.daca primesti ceva,da mai departe./ 5.daca nu poti sa ajuti pe cineva,spune-i-o în asa fel încât sa nu o recepteze ca pe un refuz./ 6.daca poti sa construiesti ceva,nu distruge./ 7.daca poti,fii hotarât în ceea ce spui si ceea ce faci./ 8.daca devii celebru,ramâi modest./ 9.daca esti nervos,nu-ti descarca nervii pe altii./ 10.daca faci o observatie,nu jigni.
16 comentarii
modifica
Rautatea ca stare de bine
de cactus la: 21/06/2007 09:10:37
....sensibil subiect, nu? / ...de cate ori nu am primit in plin rautati de la ceilalti ca apoi sa vedem cum zambesc satisfacuti ca si-au varsat veninul?/ ...fata in fata cu omul, am invatat sa recunoastem furtuna si sa o ocolim..../ ...ce ne facem insa in mediul virtual? ignoram? ripostam? suferim? plecam?
56 comentarii
modifica
muzica spaniola
de simple la: 21/06/2007 01:00:45
imi cer scuze daca mai sunt subiecte pe aceasta tema./ ce parere aveti despre muzica spaniola?mie mi se pare linistitoare,chiar daca nu e foarte complexa...de cele mai multe ori,ma trezesc ascultand o melodie in spaniola cateva ore.../
6 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...