arhiva: 22/06/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
La poveşti cu neica Ion
de Sancho Panza la: 22/06/2007 23:49:22
dom'le nu mai e chip să ieşi la plimbare,/ să te mai sprijini aşa, cu dor de nimic şi poftă de lene/ de-o bucată de gard/ de un gri sănătos,/ ( scândură d-aia de salcâm, negeluită, înmuiată de ploi şi roasă pe-alocuri/ de câini şi de gâşte)/ pe toate gardurile, îmi zice neica ion/ ştergându-şi mustaţa cu mâneca de la cămaşă,/ băi frate, pe toate gardurile îşi scot muierile/ sensibilităţurile la uscat,/ dis-de-dimineaţă, cum le cânta cucoşu' a treia oară/ (dacă mai apucă, saracu'...)/ farafastâcuri roz şi pestriţe,/ simţiri cu volane şi funde şi alte minunăţii,/ închinăciuni şi mătănii făcute-n macrameuri pe la şezători,/ zestre, măă  ...continuare .
31 comentarii
modifica
Ardoarea rugii
de Valix la: 22/06/2007 17:35:28
ardoarea rugii- cutremura-ma,doamne,sa-mi pot invinge noaptea dimprejur/elibereaza-ma din lanturi,poate m-ajuti sa ies prin zidurile nalte ,pe care-ncerc sa urc/povestea mea e-n mine si nu-s cuvinte inca sa o rostesc de-a-ntregul,pan la capat/adevereste-mi doamne,cat de aproape sunt sau cat sunt de departe/ardoarea rugii mele-i sa se sfarseasc-odata/vanzarea bucata cu bucata de suflet prin pieti/iar unghiul de vedere cu punctu-n alta axa/sa fie semn de veghe/spre-adunatura altei vieti.
11 comentarii
modifica
Calatorie spre senin
de Valix la: 22/06/2007 17:17:40
calatorie spre senin- am calatorit in mine insumi si-am revenit din fiecare calatorie/mai negru si mai trist/nu mi-am vazut nici o pata/si n-am avut la ce spune nu,un hotarat nu/am lasat in urma intrebari/adevarat e ca sunt atat de departe de tarm acum/toate valurile ma izbesc de zidul din mine/privesc in urma si vad un vapor cat o lume de mare la distanta de-un ochi.../am devenit de-odata senin,cat cerul de senin /dar inaintez, calatoresc
11 comentarii
modifica
Sonet octogenar
de Valeriu Cercel la: 22/06/2007 16:37:32
ne-am întâlnit la universitate,/ la ceas, îţi aminteşti de florărese ?!/ era trecut de cinci şi jumătate,/ deci, sfertul academic se dusese (!)/ ne-am luat de mână şi-am pornit în viaţă/ de parcă ne ştiam de-o veşnicie,/ Ţi-am fost fidel, şi tu o bună soaţă,/ nici pomeneală despre gelozie,/ Îmi amintesc mereu cu nostalgie,/ era o zi, pe la sfârşit de mai,/ că simt şi-acum un iz de iasomie,/ iar tu, atât de bine arătai (!)/ da' apropo ! atunci, la ceas, mărie,/ sunt curios, pe cine aşteptai ?!/ valeriu cercel
8 comentarii
modifica
îngheţ
de alex andra la: 22/06/2007 16:28:35
/ nu mă aştepta în dimineaţa asta/ n-am să vin cu sufletul pe buze spre tine/ mi-am spintecat elanul în spinii din drum/ şi rochia în degetele nerăbdătoare ale timpului/ mă dor pietrele caldarâmului/ şi lucirile muribunde ale nopţii ce-a trecut/ braţele-mi întinse bâjbâie oarbe/ tu treci paralel prin gândul meu/ nu mă mai aştepta în vara asta/ sorii mi se răcesc/ calme antarctici în calea tălpilor degerate/
43 comentarii
modifica
grădinile din noi
de Lady Allia la: 22/06/2007 16:20:48
departe de gălăgia străzilor prăfuite şi calde pe care ici şi colo aleargă câte un copil, departe de gălăgia gândurilor...la umbra unei ştreşini roşii şi bâtrâne îmi stă ultimul gând...tu!/ mereu mi-ai fost primul şi ultimul gând. gândul în care mă îmbrac de sărbătoare şi ies în mijlocul soarelui. gândul care mă picură cu stropi de sărutări de drag fără să mă ude de frig până la lacrimi./ uneori mă îmbraci în albastru şi visez. alteori port rochiţe verzi şi înflorate de priviri căprui./ câteodată mă iei de mână şi am mătase albă. sunt desculţă şi nimic nu mă deranjează. alerg printre copacii din pădure, râd şi mă joc asemen  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Treabă mare & istorii mici
de esteu la: 22/06/2007 16:16:39
treabă mare & istorii mici/ / 1. cum pot muri unele pasiuni, cum se pot naşte altele/ este o poveste pe care am auzit-o. personajul principal am fost eu. eram însă prea mic pentru a ţine minte întîmplarea. aşadar, ocupam un pătuţ. cei din familie au povestit despre mine multe: / că dormeam numai cu faţa în sus, obicei care a dus la teşirea capului în spate, / că ţipam zdravăn, fapt ce fusese considerat promisiunea unei cariere muzicale sau cel puţin apartenenţa la o galerie de fotbal, / ori că problemele mele de sănătate le dădeau alor mei palpitaţii din lună-n lună./ povestea care pe mine m-a impresionat cu adevărat este una cu totul distructivă. tatăl m  ...continuare .
5 comentarii
modifica
IPOHONDRUL
de cactus la: 22/06/2007 16:13:57
cand eram copil era un afis la dispensar pe care scria:/ "ipohondrul, dupa mine/ e ciudatul natarau/ care nu se simte bine/ daca nu se simte rau"/ ce ziceti, ne regasim in epigrama, avand in vedere ca suntem bombardati cu reclame la medicamente si ca farmaciile s-au inmultit precum ciupercile dupa ploaie?/ ps/ am deschis subiectul ca mi-am amintit epigrama. sunt sanatoasa si nu inghit boabe nici cu politia. ma tratez cu umor.
7 comentarii
modifica
Fotogalerie cu persoanele reale si avatarurile lor din lumea virtuala
de Daniel Racovitan la: 22/06/2007 14:20:18
new york times publica o galerie in care afiseaza fotografiile persoanelor reale alaturi de avatarurile lor din lumea virtuala. diferentele sunt cel putin interesante :)/ http://www.nytimes.com/slideshow/2007/06/15/magazine/20070617_avatar_slideshow_1.html
4 comentarii
modifica
Daca ar fi sa schimb ceva…
de Pilu la: 22/06/2007 13:06:51
ochiul inimii mele sta inchis in fata lumii. magnetizata de propria-mi durere…inchid ranile…gust de sange sarat./ treci prin mine ca printr-un inel, ma iei de nevasta de fiecare data. ma saruti pe frunte si ramai intiparit acolo pana-n creierul inimii. nu dorm…imi furi somnul cand esti cu mine, si-l ascunzi ca sa am ce face cat nu ne vedem. de unde stii tu ca il gasesc cat lipsesti?/ vii cu linistea de mana si te prezinti in fata mea ca un caine plouat. mi-o pui in brate: “uite! ti-am adus-o! acum dormi si nu mai urla la luna! catea turbata!”./ mainile tale imi framanta carnea: „ce paine buna esti tu! imi place cand te am dimineata, proaspata si calda! dai viata timpului meu!“/  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Satisfacţie
de Sancho Panza la: 22/06/2007 02:05:46
În curând, o să cad de pe sentimentul ăsta subţire,/ mâine,/ poimâine,/ sau după alte câteva zile de împrumut, cine ştie,/ îmi ard tălpile/ şi capătul prin care m-am legat de ceilalţi/ se desprinde încet,/ nu-i nimic, poate aşa se va vindeca şi timpul de mine,/ (l-am îmbolnăvit întrebându-l retoric/ la ce foloseşte/ şi cine-l întinde aşa, până devine/ străveziu, de poţi zări nimicul prin el)/ ştiu,/ o să cad invers, în ochii păsărilor./ lumea asta merită privită/ de sus/ măcar o dată./ / copyright adriana lisandru/ din volumul "de-a baba oarba"
20 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...