arhiva: 23/06/2007


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Prim drum Secund (2)
de Omerta la: 23/06/2007 23:53:51
cararea curge linie de coasa spre padure. e insorita, dar e rece. mireasma de rasina aduce vantul ce taie oceanul de aer nisipos. calc mai departe, calc pe oase acum. sunt in cimitirul unde cei ce n-au fost vrednici si-au lasat oasele. privesc atent printre ele si-mi caut costele ce-mi lipsesc. nu sunt aici. poate-or mai fi venit si altii sa-si vada visul cum apune pe cerul de scrum. nuiele, oase, pomi indoiti, toate se agata de talpa snadalei mele. / acum ar trebui sa vad arhanghelii. privesc atent cerul. cerul pleaca din vazul meu. arhanghelii n-au locul aici. aici fi-vor umbre dintre cele de demoni. scaune poate sau puteri, sau domni…orice, dar nu arhangheli; nu inca. iarasi imi ca  ...continuare .
1 comentariu
modifica
despre a fi prost sau destept
de kytty_11 la: 23/06/2007 23:39:38
i've got questions..many questions... exista intr-adevar oameni prosti?sau doar oameni educati sau mai putin educati? oameni cu mai multa sau mai putina cultura? ce inseamna sa fii prost sau destept in fond? cum poti compara un om care e lenes si nu invata, dar totusi e destept fata de cel care e destept pt ca invata tot timpul?? daca ai un coeficient de inteligenta mare e musai sa fii destept?? am intalnit cazuri care desi aveau un coeficient de inteligenta mare erau batuti in cap cum s-ar zice:| nu puteai vb nik cu ei:| poate ma lamuriti voi...
21 comentarii
modifica
rugăciune
de Lady Allia la: 23/06/2007 22:17:20
mă rog pe rozarul lacrimilor mele şi-mi cad mătănii din priviri obosite./ ceara mi se scurge pe degete până în oase./ încă un pic şi din sânge îmi vor creşte dureri cu mireasmă de busuioc./ nici o rugăciune pare că nu ajunge la cer. toate rămân aici închise în mine./ îmi rescriu visele în clopotnite împăienjenite./ fumul de tămâie se înnegreste în mine. sunt asemeni unor pereti de lămpi vechi./ mă mai aprinde doar câte o mângâiere./ mă clădesc de sus în jos. vreau să am rădăcini. simt cum în cap îmi pulsează inima./ mă întreb oare mă aude cineva cum tac?/ d-zeu şi sufletul meu îndesat în d-zeu ca şi în ultima salvare./ a cântat cocoşul a tre  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Prim drum Secund (1)
de Omerta la: 23/06/2007 21:48:38
cerul deschidea rani rosiatice la sfarsitul pamantului. cararea luceste, desaga mi-e plina. timpul e sa plec. doamna alba, oh, frumoasa doamna alba…/ privirea-mi ineaca un usor suspin, care, sincer nu stiu de unde vine, si-ncotro se-ndreapta. pipai usor haina ce-mi infasoarea pieptul si incerc sa patrund cu degetele dincolo de coastele moi. respir rasuflat. e cu mine, nu am uitat-o pe nicaieri./ soarele firav paleste lumina de ceara peste padurea de piatra. vointa imi mana fiinta inainte. nu stiu unde merg, stiu doar ca trebuie sa merg. nu stiu nici daca am tot ce-mi trebuie. vom vedea…/ pasesc incet, apasat, ca si cand as parasi caldura caminului in miez de iarna. privesc inapoi si n  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Love story rural
de Intruder la: 23/06/2007 18:58:08
- fa, mama! vreau sa ma marit! / - da' ce-ti veni fa, fata??...fi-ti-ar capu' al dracului, sa-ti fie! / - fa mama, fa! daca nu ma dai dupa aurel, io ma omor! auzi? / - cine, fa? care aurel?? / - aurel...ala cu care m-ai vazut aseara, in poarta!! / - fa nenorocito, fi-re-ai a dracului cu cin' te-a adunat! ala e un golan si e muieratic! e un venetic, venit de cine stie unde...cine-l cunoaste? lucreaza la moara a' mare, la domnu' vanghele! s-a tinut cu curva aia de valeria a' lu' dodarlau, fo' trei-patru luni...si cu aia a' lu' ciompete, anghelina!...n-au trecut sase saptamani de cand i-a murit barba'su' si asta ii calarea poarta! / - taci fa, mama, ca vorbeste lumea...nu-i adevarat cu anghelina  ...continuare .
16 comentarii
modifica
Sonet de elevator
de Valeriu Cercel la: 23/06/2007 16:04:47
/ la noi în bloc, e zvon de-o săptămână/ că liftul va fi sigur, reparat,/ de zece zile şade atârnat/ pe undeva, între pământ şi lună ;/ i-aud pe scări, la vale, coborând,/ sprinţari şi veseli, făcând caterincă,/ ori că-şi târăsc sacoşile lor şi-ncă/ mai pot ca să respire, înjurând ;/ devizu-a fost făcut, dar pân' la fapte,/ al nostru-administrator, de pe scară,/ mai trebuia s-aprobe nişte acte,/ Şi a semnat hârtiile azi noapte/ c-am dat de el aiurea,-aşa-ntr-o doară/ Între al şaselea etaj şi şapte !/ valeriu cercel
comenteaza!
modifica
diverse
de munteanu rodica la: 23/06/2007 15:37:08
/ / se vehiculeaza tot mai des in cafenea / termenii: greii , elite, marginalizat./ de cele mai multe ori cuvintele acestea sint altfel intelese , isi pierd adevaratul sens./ se confunda uneori elita cu profesionismul cu talentul./ marginalizatzi, se considera cei nebagatzi in seama , agitatzii, sau cei ce se vor neaparat in primul rind/ si repede.de ce oare???/ iar despre "grei" chiar nu intzeleg, / e vorba de incetineala, de obezitate,de lene, oricum are o tenta sportiva:))/ indiferent ce ve-ti discuta sper sa fie cu voie buna, cu umor si pina la urma sigur, se va atinge si subiectul propus./
47 comentarii
modifica
Daca vreodata iti pierzi increderea in tine, uita-te la asta...
de Daniel Racovitan la: 23/06/2007 12:49:08
absolut de vazut:/ http://www.youtube.com/watch?v=i0dzztpwrsm/ (via http://succes.dublu.ro/index.php/2007/06/trebuie-sa-vezi-asta/ )
9 comentarii
modifica
Hakim si fata din piatra (6)
de cosmacpan la: 23/06/2007 11:37:21
hakim si fatima pornira catre sat, dar dupa cativa pasi se oprira deoarece multimea satenilor, in frunte cu talida si tatal sau hamid, venea sa vada minunea acelui palat care rasarise ca din pamant langa satul lor. lacrimi de bucurie izvorara si multa vreme vorbele nu-si gasira loc printre ei, bucuria era mult prea mare. cand bucuria revederii se mai domoli, din palat incepura a iesi fete maiastre, slujnicele fatimei, ce prinsera a intinde mese imbelsugate si a pofti pe toti sa se aseze iar apoi fiecare prinse a povesti toate prin cate trecuse. multe zile si multe nopti tinu ospatul. talida si frumosul ei hamid se retrasera bucurandu-se de pacea si linistea batranetilor, iar hakim si preafrum  ...continuare .
9 comentarii
modifica
Hakim si fata din piatra (5)
de cosmacpan la: 23/06/2007 11:33:56
- cum de indraznesti sa ma tulburi cu tot curajul si indaratnicia, tinere muritor? au nu te-ai gandit ca nimeni nu are puterea sa ma invinga? / - eu am plecat in lume sa-mi gasesc tatal, sa aflu taina apei din put si a curmalilor din jurul satului. / - dar nu te-ai oprit la a afla aceste lucruri, ci te-ai pornit si ai spart stavilarul apelor redand scoicilor marea furata, ai dezlegat vraja ce impietrise padurea, cu trilul pasarilor si parfumul florilor cu tot, si acum ai avut curajul sa readuci la viata toate aceste uriesenii. si ai facut totul numai ca sa ma umilesti si sa-mi stirbesti puterea. / - daca ar fi fost dupa cum spui, de ce crezi ca mi-as mai fi dat sangele ca sa te carpesc si sa  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Hakim si fata din piatra (4)
de cosmacpan la: 23/06/2007 11:32:41
- iarta-ma domnita, preafrumoasa zana pentru durerea pricinuita, dar sa stiu bine ca mor si tot voi cauta leac pentru a te scoate din puterea acestei vraji. cine ma poate oare indruma acum sa aflu cele trei lucruri? / inca stapanit de tremurul spaimelor petrecute si a ostenelii se lasa pe pardoseala mozaicata si adormi somn greu si binefacator. din adancimile intunecate ale somnului se strecura pana la el, ca o parere, glasul si chipul fetei. mana ei usoara ca adierea parfumata a zefirului ii mangaia fruntea linistindu-i zbuciumul tumultuos al gandurilor./ - stapana dunelor vrea sa cuprinda in latul pustiirii toate locurile si de aceea l-a rapit pe tatal tau, pentru a taia curajul oricui ar  ...continuare .
2 comentarii
modifica
"Cine doreste poate să-l urmeze pe domnul Pruteanu, Ion Cristoiu etc."
de Coral la: 23/06/2007 08:50:17
/ http://forum.chip.ro/showthread.php?t=37407&page=2/ "08 08 2004, 05:05 pm #21 / <<În următorul volum al analelor academiei române din seria a v-a, cel din anul 1993, sunt cuprinse, în continuare, dezbaterile privind problema ortografiei limbii române. adunarea generală, întrunită în ziua de 17 februarie 1993, în conformitate cu art. 4 din statutul academiei române a hotărât că: / 1. se va reveni, în grafia limbii române, la utilizarea lui â în interiorul cuvintelor şi a formei sunt (suntem, sunteţi), în conformitate cu hotărârile adoptate de academia română înainte de 1948, consecinţă a unui îndelungat proces istoric./ 2. modul de aplicare a hot  ...continuare .
10 comentarii
modifica
Romania se afla pe primul loc
de Coral la: 23/06/2007 06:26:11
http://www.romanialibera.ro/a98981/lideri-mondiali-la-violenta-scolara.html
22 comentarii
modifica
In memoriam Octavian Paler - comentariu.
de Coral la: 23/06/2007 06:19:38
"...răspunzându-i lui horia patapievici...(tv)/ ...despre diferenţa dintre inteligenţi şi deştepţi (îi preferă pe inteligenţi (o.p.), deşi românii au un adevărat cult pentru a doua categorie...."./ asta e!/ eurika!/ mai bine erau deştepţi, caci pt. a repara greselile ne-deştepţilor treba multa inteligenţa./ si nu-i!.
1 comentariu
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...