arhiva: 24/06/2007


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Poveste fara nume I
de Coral la: 24/06/2007 19:46:17
/ / poveste fără nume i/ explozia distrusese luxoasa limuzină neagră pe cînd îşi făcea drumul pe un drum nepetruit din pădurea cea mare../ patru trupuri fuseseră zvărlite afară din maşină în momentul dramaticei întîmplări./ trei erau de arşi şi desfiguraţi, dar unul din călători se ridică gemînd din greu./ hainele îi erau arse, umărul sîngera, dar omul stătea în picioare clătinîndu-se ca o frunză în bătaia vîntului./ limuzina ardea molcom la cam vreo 15, 20 metrii de el. părţi ale maşinei erau răsfirate pete tot./ omul se aşeză pe o buturugă şi-şi privi tovarăşii./ nu recunoscu pe niciunul din ei./ de altfel nici nu ştia cum ajunsese în  ...continuare .
21 comentarii
modifica
moinesti
de alex boldea la: 24/06/2007 17:48:59
presupun ca pur si simplu cele rele le-au intrecut pe cele bune ca numar.
4 comentarii
modifica
Buletin de analize (5)
de thebrightside la: 24/06/2007 17:19:05
primele patru parti se gasesc la:/ http://www.cafeneaua.com/nodes/show/13035/1 / http://www.cafeneaua.com/nodes/show/13051/1 / http://www.cafeneaua.com/nodes/show/13483/buletin-de-analize-3/1/ http://www.cafeneaua.com/nodes/show/13818/buletin-de-analize-4/1/ */ pe terasa casei galbene cu borduri albe la ferestre din apropierea falezei, silviu isi infige calcaile in podea atat cat sa imprime leaganului un scurt balans si schiteaza absent cercuri cercuri in perna moale. pe cimentul alb al scarilor ce urca din gradina cateva urme de noroi stau marturie venirii sale pe nesimtite. din cand in cand din casa razbate vocea lui robi strigand la ana, adolescenta care are grija de el pana ajunge dee  ...continuare .
63 comentarii
modifica
Poveste fără nume I
de Coral la: 24/06/2007 17:09:23
/ / / poveste fara nume i/ explozia distrusese luxoasa limuzină neagră pe cînd îşi făcea drumul pe un drum nepetruit din pădurea cea mare../ patru trupuri fuseseră zvrlite afară din maşină în momentul dramaticei întîmplări./ trei erau de arşi şi desfiguraţi, dar unul din călători se ridică gemînd din greu./ hainele îi erau arse, umărul sîngera, dar omul stătea în picioare clătinîndu-se ca o frunză în bătaia vîntului./ limuzina ardea molcom la cam vreo 15, 20 metrii de el. părţi ale maşinei erau răsfirate pete tot./ omul se aşeză pe o buturugă şi-şi privi tovarăşii./ nu recunoscu pe niciunul din ei./ de altfel nici nu ştia cum ajunsese în ace  ...continuare .
10 comentarii
modifica
Şi ei sunt ai noştri...
de adierea la: 24/06/2007 15:49:08
Şi ei sunt ai noştri!.../ / / o cheamă alina. la naşterea sa nu a lăcrimat nimeni de bucurie. Însingurată şi bolnavă, îşi duce silenţios existenţa chinuită … nu are o mâna, dar ştie, in ciuda handicapului psihic, să îşi ascundă infirmitatea dincolo de o bluză atârnată strategic pe braţul ciung. curat îmbrăcată, o vezi aproape mereu pe o bancă în faţa primăriei… nu cere nimic, pur şi simplu priveşte crâmpeiele de existentă la care ea nu a avut niciodată acces. avidă de afecţiune aşteaptă măcar o privire îngăduitoare. / ………………………………………………/ ei sunt norocoşii pe care mamele i-au strâns protector la piept  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Prim drum Secund (3)
de Omerta la: 24/06/2007 15:26:47
- tie nu am ce-ti da. nu pe tine te caut. tu nu esti dumnezeul meu./ - eu sunt unul dintre dumnezeii vostri. eu sunt unul venerat de voi, creat si hranit de cenusa si cantecul vostru. / - nu tu mi-ai dat cartea, raspund. a fost altcineva./ - el nu-i aici. e de fata doar… nu observi ca ti-a luat si haina si penita si spada?!/ - batranul rupe alta bucata de carne din arhanghel si musca din ea lacom./ imi vorbeste de parca n-as fi aici, de parca n-ar lua seama ce sunt, de unde vin si incotro merg. nu stie, oare, ca-mi sta in cale? timpul mi-a stat si el in cale. cenusa…ochiul vede batranul si mintea-mi rosteste pierdut : in zare…/ privesc pieptul dezgolit. ceara condeiata de os si coasta.  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Veatza mea BOiEMĂ (1)
de Lexis la: 24/06/2007 15:13:31
cărţile din bibliotecă le aşez după culori,/ nu după numere, nu după gen,/ nu după ani./ Îmi port amintirile într-un coş cu struguri/ Şi în suportul de creioane îmi ţin mărgelele/ rotunde, mari/ ca nişte sâni netăiaţi de femeie./ mă aşez deasupra pernelor cu ace,/ dorm pe ele,/ n-am bani de perne cu fulgi./ /
44 comentarii
modifica
Scrisoare pentru un prieten (pretext liric)
de Sancho Panza la: 24/06/2007 00:47:41
nu mă certa şi tu când râd pierit,/ în mine, noaptea naşte-n plâns lumina,/ sub lovitură strâmbă de cuţit/ însămânţez cu praf de cer grădina./ ce-ţi pasă? astăzi cantec, mâine jar - / perfid, nimicul ne pândeste drumul/ şi timpul pare-un câmp fără hotar,/ prin care moartea-şi împânzeşte scrumul.../ Îmi simt în carne ora tremurând,/ melc vlăguit mi-e câteodată mersul,/ neiertător din mine gând rupând,/ îmi mint singurătăţile cu versul./ În jocuri de oglinzi mă recompun,/ un singur om cu-atât de multe chipuri;/ de nu aşa, cum oare să mă spun/ când paşii îmi sunt umbre pe nisipuri?/ / copyright adriana lisandru/ din volumul "de-a ba  ...continuare .
14 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...