arhiva: 26/06/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Fratilor, luati o pauza.
de admin la: 26/06/2007 23:39:23
motto: "e doar o cafenea, nu un capat de tara!" / am parcurs rapid cateva din subiectele recente si se pare ca unii utilizatori "vechi" au luat cafeneaua mult prea in serios. cafeneaua este doar o platforma de comunicare si atat. exista alte lucruri mult mai importante decat ea. / conflictele sunt incalcite, si din puzzle imi lipsesc multe piese ca sa pot sa am o imagine clara despre ce e vorba. am sa urmez asadar principiul occam's razor, si iata sfaturile mele:/ 1. luati o pauza. pe bune. e vara, e vremea vacantelor, decuplati-va nitel de cafenea -- ce e prea mult strica. si asta v-o spune chiar adminul. cafeneaua e captivanta, insa nu trebuie sa devina o dependentza./ 2. ca regula  ...continuare .
44 comentarii
modifica
Cucoşul vestise o nouă zi. IV si V
de Coral la: 26/06/2007 22:10:36
În prima rundă ionel înţelesese că are în faţa lui un oponent de valoare şi se mulţumi să-i studieze mişcările. un lucru era clar. oponentul lui, george pe numele său, era interesat într-o victorie decisivă şi rapidă, atăcînd mai tot timpul../ trecură alte cîteva reprize fără vreun eveniment special de menţionat. ionel se mulţumise să contracareze atacurile lui george, reuşind chiar să plaseze cîteva lovituri reuşite../ În a cincea rundă, george, exasperat de faptul că ionel evită un atac decisiv, îi şopti printre dinţi:/ "măi laşule. ce te tot depărtezi de mine. laş ca toţi bastarzii"./ ionel nu ştia ceeace era un fapt cunoscut de mulţi, chiar şi  ...continuare .
10 comentarii
modifica
Numai ghine şi mulţi Corali
de Coral la: 26/06/2007 21:13:13
/ mă gindesc uneori la un tip a cărui fapte m-au influenţat mult. / nu că omul ar fi un exemplu de urmat. nu, dar e pentru mine reprezintă un fel de limită de jos, adică un prag care îmi spune că trebuie să mă aflu mereu cinci metrii deasupra lui. asta pentru a-mi dobîndi ceva respect de mine însumi. / omul s-a născut în anul în care regele mihai a fost trimis în exil, de unde şi venise. / În clasa i eram şi doamna ne-a fost spus să rupem foile din abecedar care aveau poza regelui. / aşa am şi făcut, dar cartea s-a dezlipit şi a căzut în bucăţi pe podea. / semn rău, mi-am zis. / ei bine, în acel an s-a nascut şi "eroul meu". poate chiar în momentul cînd sch  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Spuneti-va pasurile
de admin la: 26/06/2007 21:00:07
am vazut ca au aparut o serie de subiecte cu nemultumiri./ subiectul asta e locul unde va puteti spune parerea/pasurile. ce nu merge. care e "problema"?/ atentie: regula este ca fiecare user o poate face intr-un singur comentariu./ /
24 comentarii
modifica
Cum de au succes - Epilog
de latu la: 26/06/2007 19:23:05
unii s-au intrebat daca m-am prostit. le multumesc./ ideea mi-a venit dupa ce ieri, intr-o discutie cu realdo pe marginea conferintei deschise de thebrightside (http://www.cafeneaua.com/nodes/show/14010/de-nervi-trollam-sau-cafegim/1) el - realdo - afirma ca toate conferintele se desfashoara mai mult sau mai putin dupa acelasi calapod: un numar oarecare de comentarii la obiect, pe urma urmeaza trollari./ am pus in conferinta, intrebarea: "cum de au succes" cei care provoaca certuri intre terti, haituiesc pe mess sau mp, etc.../ pe scurt, conferinta a ramas la obiect pentru catva timp, pe urma a intrat limpede peste rodica, deturnand practic din acel moment tema, care s-a transformat pe ne  ...continuare .
40 comentarii
modifica
Fatum lunar
de Giordano Bruno la: 26/06/2007 15:04:53
dorm florile-n câmpie / pleoştite-n soarele/ ce arde fãrã sfialã,/ a-lor petale; / dorm spicele-n lanu / ce gâzele-i vegheazã,/ gãlbejitul somn/ În plinã amiazã; / dorm visele-mi amorezate / ce vântu' le vegheazã, / Şi suflã boare rãcoroasã -/ cu şoapte fine neelucidate. / iar tu veghezi / În plinã amiazã -/ În altã lume-n plinã noapte.../ iubita mea, / ne vom reîntâlni / În altã zi sau altã noapte -/ o zi este o zi,/ o noapte este noapte.../ ne vom reîntâlni:/ când norii nu mai plâng/ sã ne despartã/ Şi soarele nu-i aspru.../ ne vom reîntâlni/ când visele-mi amorezate/ vor fi amestecate,/ cu ploaia norilor ce vor uda:/ un câmp de flori,  ...continuare .
54 comentarii
modifica
Ajutor!
de ssandra la: 26/06/2007 13:43:14
ma simt depasita si ,ca mai totdeauna in viata, nu mi-e risine sa intreb ce nu stiu./ pana acum am mai participat,pentru foarte scurt timp la un forum care m-a dezamagit incepand cu administratorul care se crede un dumnezeu atoatestiutor (dar este de fapt un xenofob frustrat)si prin vulgaritatea conceptiilor de baza din viata a unor forumisti. am intrat in cafenea intai...pentru ca era deschis, apoi, pentru ca am intalnit o atmosfera de discutii la un nivel care m-a multumit(ba chiar de multe ori-depasit,dar asta ma incita),nu as vrea sa plec, dar nu prea inteleg cum se procedeaza aici./ 1. ca subiect se poate scrie orice,chiar orice-ti trece prin cap, sau trebuie sa ai oarecare talente liter  ...continuare .
7 comentarii
modifica
nu inteleg ce vrei sa spui
de maan la: 26/06/2007 13:39:27
deci daca nu pricep ce vorbiti, tu si cu amicii tai, e semn ca nu ma vreti pe langa voi sau ca faceti misto de mine, sau ca scrieti prostii pe care nici voi nu le intelegeti./ corect?
19 comentarii
modifica
Matrimoniale, dating online: in curand inevitabile?
de Daniel Racovitan la: 26/06/2007 12:19:30
in 2002, un articol din revista wired facea previziunea ca "peste douazeci de ani, ideea ca cineva isi va cauta partenerul fara sa o faca si online va fi bizara, ca si cum intr-o biblioteca nu te-ai uita in index/catalog si ai cauta la intamplare printre sute de rafturi pe motiv ca 'cartile bune se gasesc doar din intamplare' "/ comentati va rog :)
5 comentarii
modifica
Tristete,Fericire....mai departe vom vedea
de badboy_john6 la: 26/06/2007 10:34:15
stau intins pe spate cu ochii inchisi/ si ma gandesc la prima fata pe care/ am fost blestemat sa o iubesc./ imi amintesc a fost un joc patat cu lacrimi si durere,/ mintea'mi spune sa tac...ink mai doare,/ sufletul'mi spune sa ma descarc/ nu'i nici o alinare sa va povestesc ce s'a'ntamplat/ cum a putut sa imi spuna k ma iubeste dupa ce m-a inselat,/ nu inteleg, eu chiar credeam k tine la mine,/ atatea vorbe dulci, atatea mangaieri, clipe de neuitat ce am avut cu tine,/ dar acum imi dau seama k totul a fost un vis care il traiam numai eu,/ mai tii minte knd am dat cu pumnu'n zid k sa nu dau in tine?/ imi cer scuze...nu am vrut sa te sperii,/ stateai in fata mea, ma implorai sa te iert.../ nici  ...continuare .
16 comentarii
modifica
AER CONDITIONAT ( III )
de esteu la: 26/06/2007 09:59:41
aer conditionat ( iii )/ recunosc. e adevărat că am fost oaia neagră a familiei. poate că sunt în continuare, dar asta nu-i numai pentru că făceam numai tîmpenii cînd eram mic. / nimeni de pe stradă nu era de acord cu ce le făceam eu părintilor mei. s-au mai multumit un pic atunci cînd am început să cînt la orgă, pentru adunările de duminică. muzica e o altă / mare pasiune a mea. dar tata, cînd mai stătea de vorbă cu cîte cineva, tot spunea că eu sunt oaia neagră. o vreme nu l-am putut suferi. numai că într-o seară am înteles totul./ stătea de vorbă cu un frate de-al nostru care se mutase de curînd pe strada noastră. au început să vorbească unul cu c  ...continuare .
6 comentarii
modifica
AER CONDITIONAT ( II )
de esteu la: 26/06/2007 09:56:42
aer conditionat ( ii )/ / nici mie nu-mi vine să cred cum pot să scriu toate astea, acum, într-un fel un pic mai usurat./ ceilalti erau muti, ca si mine. dar nu la fel ca mine de întregi la mine, cred. pastorului aproape că îi era indiferent ce se va întîmpla. si totusi nu era chiar asa, după cum mi-am dat seama cînd a zis că: treaba asta trebuie dusă la capăt. e o jertfă. avem toate semnele posibile./ oricum, dacă nu era asa, după cum spusese iezechiel înainte de-a muri, pastorul ar fi trebuit să plătească pentru tîmpenia asta de aparat./ cu ochii împăienjeniti, pe masă s-a suit tobit. era galben-chinez si îi era foame. mai înainte stătusem de vorbă cu el. s  ...continuare .
3 comentarii
modifica
AER CONDITIONAT ( I )
de esteu la: 26/06/2007 09:52:10
aer conditionat ( i )/ / dar iatã cã, în altã ordine de idei, sunt si nedumerit. dupã toate astea... ce altceva sã se mai întîmple ? deocamdata doar scrisorica pe care, dimineata, într-una din dimineti, am gãsit-o în cutia postalã. noi, în general, nu prea asteptãm scrisori, dar dacã se mai întîmplã... ce sã le faci ? le citesti, pînã la urmã. trebuie./ dragul meu. sunã bine, nu zic nu, dar cine putea fi ?/ tu esti copilul meu si eu te iubesc ! acesta este singurul lucu important./ nu conteazã ce ai fãcut sau ce nu ai fãcut, eu te iubesc ! / deasupra primelor rînduri era un desen cu o mînã, de fapt o palmã în care linia vietii, de care-mi povestise vonda  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Veatza mea BOiEMĂ (2)
de Lexis la: 26/06/2007 09:01:39
dau foc fitilelor coapte de lumânări/ Şi le înconjor cu oglinzi./ plicurile în care mi se pierde vocea/ povestind cum trăiesc/ le închid cu-n ban de ceară./ singurii mei bani./ june albe ne îmbie/ cât stam în bârlogul nostru ars / de peniţe, de cerneală./ e frumoasă, fragedă,/ e goală, aşteaptă să o mângâi,/ să îi şopteşti..../ ca femeie,/ mă simt ciudat, atrasă/ de o foaie./
39 comentarii
modifica
"Cum de au succes?"
de latu la: 26/06/2007 08:46:35
nu e prima data - si sigur nici ultima - ca din catacombele cafenelei se ridica abur si miros urat iesind printre scandurile dushumelei. asta n-o sa se schimbe prin "legiferarea" meselor private si nici altcumva, pentru ca tine de natura acelora dintre noi, care de la un anumit moment incep sa confunde realul cu virtualul, incercand:/ a) sa compenseze aici esecurile din real/ b) sa faca aici ceea ce stiu ca in viata reala duce la a fi bagati in seama/ c) sa continue aici ceea ce fac in real, pentru ca acolo urciorul s-a spart definitiv./ d) sa-si potoleasca invidia de care sunt cuprinsi la tot pasul vazand ca altii au descoperit frumosul/ e) etc.../ dupa parerea mea, punctul din care virtualu  ...continuare .
160 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: