arhiva: 27/06/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
O noua zi
de diana vlase la: 27/06/2007 23:20:21
s-a oprit in fata unei vitrine. se prefacea ca priveste produsele expuse... defapt se odihnea. ploaia o obosise iar apa din ghete o impiedica sa mai aiba o particica de corp uscat. se gandea ce bine era acasa. de ce a trebuit sa plece? fiecare vorba a lui nu facuse decat sa ii alimenteze vise.visele dauneaza ratiunii. da, asa e! ea ceruse sa fie mintita. implora cuvinte. implora anumite cuvinte. iar lui nu i-a fost greu sa-i promita infinitul, pana la urma erau doar cuvinte... acum mergea singura pe strazi, fara curajul de a cere ajutor de la ai ei, fara puterea de a-i spune ceva lui. asa era ea... se invinuia pentru orice. pana la urma poate a fost prea pisaloaga, poate are si el dreptate. s  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Autodafé
de Sancho Panza la: 27/06/2007 19:34:17
jumătate albă, jumătate fiară/ mi se frânge şubred strigătu-n afară/ mi se-afundă mersu-n mâl de nepuţintă/ smulge-mi, doamne, smulge-mi spinul din fiinţă/ lasă timpul vânăt să se scurgă tot/ nu mai ştiu cărarea, nu mai vreau să pot/ golul cu limanuri de-aşteptare roase/ năvăleşte silnic în lumini şi-n oase/ nu mai am mătănii să număr pe ele/ ceasuri smălţuite cu false vopsele/ termină-ţi lucrarea, termină-mi cuvântul,/ istoveşte-mi, doamne, furia şi gândul./ / copyright adriana lisandru/ din volumul de-a baba oarba
62 comentarii
modifica
Cu Pensula-n Apa
de diana vlase la: 27/06/2007 16:07:31
fluturi zboara printre blocuri de ceara,/ i-o lume imprimata pe celuloza murdara./ mi-as lua pensula si mi-as picta bunica;/ as face din ea o zana de sticla,/ as zice timpului: ''sugi pula, batrane''/ e doar o culoare, de azi, pana maine./ pacat de vise ciobite la rasarit,/ de gandul bun ce ieri l-am sadit./ un scaun la cap de-as vrea ca sa port/ in loc de caciula...e cald, nu suport./ sunt pictor de ape in timp si in timpi,/ de roua, sudori, rauri si nori./ sa nu-ti faci griji, ma intorc la contur./ fac zambet, fac rid, fu-te-n mata, te'njur.../ sunt pictor de ape, de timp si de foc/ sunt pictor de vise, idei si soroc.
15 comentarii
modifica
Cum fac amor x cu y ?
de Giordano Bruno la: 27/06/2007 15:19:32
nu cred ca nu v-ati intrebat niciodata . vecini , prieteni , neamuri sau stiu eu ce cunostinte .cum fac amor ? ce sunete sau gemete scot ? cum isi croiesc preludiul ? etc etc . ma gindesc sa aducem paralele ( ciudate , bifurcate si intortocheate ) intre situatii , persoane , adjective , substantive sau .... sau ... chiar .... userii cafenelei :) facand haz sau evidentiind trasaturile caracteristice ale userilor sau chiar titluri din postarile acestora. incep cu citeva exemple :/ doi manelisti = uhh , ahhh asa ca jaga jaga / useri :/ maan = ma sfecla ! io nu fac ninica . ia da o fuga la dex si vez ce`nsamna amor . sfecla . sfecla./ picky = execrabil . compromitand ideea ./ cri cri = prin sfer  ...continuare .
63 comentarii
modifica
Gramatica nativului din zodia aşteptării
de Sancho Panza la: 27/06/2007 13:46:46
Încă nu înţeleg ce mai caut aici,/ orbecăind după jumătăţi de iluzii/ bune de băut/ dimineaţa, pe sufletul gol/ zilele (un fel de şopârle zăcând / în umbra unui mâine sleit de lentoare)/ au în loc de solzi, cicatrici/ iar cocorii / stol mi-au facut / în ceasul de coacere-al verii/ şi mă poartă, lin, în neştiut./ cine mă mai îngăduie, oare, / în octava aceasta/ de ţipăt durut?/ mai am/ doi trei prieteni, un coş de cuvinte,/ ceva cenuşă de turnat în credinţe şi-n minte,/ sub tâmple,/ gânduri împletindu-se ca un cuib de reptile/ la vreme de rut/ iată-mă, copilul nimicului/ răstignit pe un ciot colţuros/ de trecut,/ suspendat între inutil şi tardiv  ...continuare .
24 comentarii
modifica
Vezeteu
de arthur la: 27/06/2007 13:23:36
povestile copilariei se pun in miscare atunci cand nu te astepti/ amintirea lor este un semnal de alarma sau o forma de protest interioara ca uitam sa mai fim si copii, din cand in cand/ aveam o carte cu povesti de ion creanga, editie anterioara aparitiei mele terestre, cu limbajul specific vremurilor in care nica a lui stefan a petrei prindea pupeze, fura cirese si facea nazbatii de neinchipuit/ poate ca era in punguta cu doi bani, poate in altceva... vezeteul era un cuvant si un personaj neinteles pentru un copil caruia si vizitiul nu-i spunea foarte multe/ later on. / intamplarea face ca in marea constructie a societatii relativ recent apuse si multilateral nedezvoltate, pe ogorul agri  ...continuare .
14 comentarii
modifica
AER CONDITIONAT ( IV )
de esteu la: 27/06/2007 12:05:11
aer conditionat ( iv )/ / asa am văzut că în echipa cealaltă eram tot eu. peste tot. eram peste tot si-atît. pe teren erau zece perechi, cu umbre cu tot. de zece ori eu contra mea ca si cum trebuia să mor de zece ori. doamne, dar se înmultesc coincidentele. tata ar fi zis de spre asta că toate au o legătură. era deajuns ca să nu mai pot deschide gura. mi se tăiase respiratia si mă luau ametelile. ne venea să cădem unul în bratele celuilalt. de zece ori. eu jucam contra mea si trebuia să mă distrug./ cînd m-am trezit eram transpirat si suflam greu. m-am uitat în dreapta si mi-am văzut colegul de cameră. portarul echipei. el dormea linistit. cred că visul ăsta l-am a  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Veatza mea BOiEMĂ (3)
de Lexis la: 27/06/2007 10:52:56
poeţii trăiesc în camere mici,/ pline de igrasie,/ pulsând miros de vechime,/ cu pereţi vii, de muşchi./ noi ne vindem sufletul / pentru aer condiţionat,/ ei îşi vând sufletul/ pentru cititori./ Îl taie în bucăţi/ ca pe un măr nespălat./ felie cu felie./ ca sa îi hrănească / pe cei pierduţi în / materie/ Şi în tablouri statice./ / o să ne pună taxă pe oxigen,/ una bucată pe un leu,/ dar ei, ce-o să facă?/ o să respire prin versuri./
4 comentarii
modifica
"imi ploua pe aripi"
de claudia enea la: 27/06/2007 10:34:03
cred ca m-a lovit tristetea ploilor. prea mult gri,sarmanele flori lupta sa-si arate inca, incredibilele culori. nu am luat carnetul de conducere de atira suparare si cu toate astea conduc in voia cea buna. parca nu-mi pasa. ies la supermarket la 12 noaptea si ma invirt prin suburbia hmmm, puternic luminata si iremediabil pustie.trec de videobuster-locul de unde imi alimentez foamea de film.trec de hotelul local care este de fapt un mic casino si restaurant pentru ameliorarea diverselor afectiuni sociale. parchez undeva intre pizzahut si un magazin de antichitati. inchid motorul si realizez ca ploua asa de tare ca nu vad nimic."ce sa vad?ca stiu totul pe de rost..." hm, ma enerveaza ideea ca  ...continuare .
49 comentarii
modifica
"Va fi din ce in ce mai rau"
de Daniel Racovitan la: 27/06/2007 10:06:11
" “shallow men believe in luck. strong men believe in cause and effect.”/ societatea se degradeaza. oamenii nu mai sunt cum erau odata. taxele cresc. inflatia creste. calitatea produselor si a serviciilor e in continua scadere. viata este mai aglomerata si mai grea. circulatia se inrautateste. banii adevarati s-au facut dupa revolutie. aud zilinic persoane care sa vaita necontenit despre cum totul merge din ce in ce mai rau./ nu are sens sa faci ceva nou. a fost deja facut! nu are sens sa te strauidesti. oricum situatia se va inrautati. suna cunoscut? e atitudinea ce ne inconjoara. daca intrebi 10 oameni alesi la intamplare despre cum vad viitorul, cel putin 9 vor spune ca va fi mai r  ...continuare .
37 comentarii
modifica
Dor
de Valeriu Cercel la: 27/06/2007 03:27:40
/ mă doare lutul prispei de acasă,/ Îl simt departe, coşcovit, crăpat,/ mă doare gura lacomă de coasă/ Şi lanul cum se-alintă legănat,/ mă doare naiul, codrii verzi de brad/ mă dor, carpaţii-ncovoiaţi de trudă,/ mă doare maiul, cum bătea pe vad/ Şi zeama aguridei, verde, crudă,/ mă doare şi troiţa din răscruce/ Şi mielul fără vină-n primăvară,/ iar piatra, ce pe apă se tot duce,/ mă doare ca şi roata de la moară ;/ mă doare brazda, lama de la plug/ Şi poarta ce prin daltă se ridică,/ mă doare carul, boii de la jug/ Şi hora-ncinsă-n zi de duminică ;/ mai fă o dată, doamne, ce-ai făcut,/ Înalţă-mi soarele din nou peste colină/ Şi prispa  ...continuare .
7 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: