arhiva: 03/06/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Doamne vechi, doamne trecute ( IV )
de esteu la: 03/06/2007 17:58:10
doamne vechi, doamne trecute ( iv )/ / revin cu blocurile şi mansardele. Ăsta-i un titlu care ar rezuma o zi din viaţa mea. este vorba de marţea sau miercurea care tocmai s-a scurs. cu o zi înainte bătusem bucureştiul pe picioare, slalomînd printre ambasade, cu rucsacul doldora de invitaţii pentru un concert la muzeu. spre sfîrşitul traseului ajunsesem şi la ambasada israelului, lîngă podul dîmboviţei de la unirea. o ambasadă într-un bloc. era închis ziua aia şi de la poartă mi se recomandă o revenire, a doua zi. a doua zi dimineaţă mă opresc în faţa blocului, la scara de acces pentru ambasada, unde dau de jandarmi şi de o coloană de cetăţeni aparent bine inte  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Little Miss Sunshine
de vikip la: 03/06/2007 17:31:23
am vazut filmul “little miss sunshine” si m-a impresionat placut. o comedie trista despre calatoria unei familii ciudate spre un concurs absurd de frumusete pentru fetite (visul oricarui pedofil). personajele sunt foarte bine conturate si actorii interpreteaza excelent iar scenariul mi s-a parut genial. consider filmul o critica la adresa obsesiei americane de a cauta succesul cu orice pret si in acelasi timp o pledoarie pentru omul normal care este de multe ori nedrept catalogat ca “loser”. care este parerea ta despre film, daca l-ai vazut? dar despre obsesia de a fi mereu castigator si teama de a fi “loser”?
3 comentarii
modifica
Întâlnire
de Sancho Panza la: 03/06/2007 14:15:21
nu-şi amintea când se mutaseră alături. dintr-o dată, casa aceea mare, cu miros de nostalgii răsfirate în grădina năpădită de buruieni, devenise un stup zumzăitor. nedorit eveniment, tihna mea se va duce dracului, gândi într-o dimineaţă, văzând cele patru maşini parcate alandala pe trotuar.venise aici căutând linişte. iată că lumea se ţinea scai de ea, până şi-n satul ăsta rămas aproape pustiu după plecarea saşilor, unde abia mai zăreai câte un bătrân închizând porţi înalte iar casele dormitau lenevos sub acoperişurile de ţiglă roşie./ nu mai ştia cum ajunsese să-i viziteze. un living plin, câţiva bărbaţi şi câteva femei, ele părând e  ...continuare .
44 comentarii
modifica
Crazy things
de arthur la: 03/06/2007 10:13:12
un filmulet cu tenta de circus show. indiferent ce credeti tipii astia chiar au indemnare / http://www.tubearoo.com/articles/83982/crazy_ping_pong_ball_skills.html/ deisgur ca lista poate sa continue daca gasiti ceva similar :)/
3 comentarii
modifica
Cucoşul vestise o noua zi.
de Muresh la: 03/06/2007 09:56:31
prolog/ / cinci dimineaţa. / cucoşul vestise o noua zi./ bătrînul e treaz de mult timp. deh, amintirile../ e singur bătrînul. singur în timpul zilei, singur în patul ăl mare de stejar negeluit noaptea./ bătrîna lui plecase în lumea celor drepţi cu vreo juma’ de an înainte./ se întinde bătrînul cît e de lung şi-şi aude bătrînele ciolane trosnind./ Şaptezeci de ani pe muchie are. spatele-i cam gîrbov, dar mersu-i sprinten şi plin de vitalitate. iese bătrînul în prispă şi îşi toarne pe cap o găleată cu apă rece de făntînă./ mai apoi se aşează pe fotelul lui şi tace. cu cine ar putea vorbi?/ trec megiesii şi-i dau bineţe./ bătrînul e bine cunoscut  ...continuare .
14 comentarii
modifica
sînge de "ovrei păcătos".
de Muresh la: 03/06/2007 09:53:07
/ zidul plîngerii din ierusalim/ eram în sabbatical în milwaukee - wisconsin. era într-o duminică. În ziua asta mulţi americani organizează yard sale,adică scot afară în curte tot felul de chestii de care nu mai au nevoie pt. a le vinde . uneori le primeşti cadou. ei spun că nu e moral să arunci la gunoi lucruri de care alţii se mai pot folosi. frumos. Şi iac-aşa ajung eu într-un ceas bun într-o curte şi văd un tablou înrămat frumos al unui bătrîn cu barbă care seamănă cu bunicul meu - dumnezeu să-l hodineasca în pace . Întreb ca prostu' :"e de vînzare?" "da", îmi raspunde omu'." "Şi cine e în tablou , întreb?" . "a, e bunicul meu", răspunde omu'" vădit  ...continuare .
19 comentarii
modifica
recompensat
de Muresh la: 03/06/2007 09:50:16
sunt interesante forumelurile astea. / participa in ele oameni inteligenti, dar batuti in cap, singuratici si neintelesi. / eu sunt un neinteles. oamenii nu stiu ce vreau. / imi aduc aminte de un pusti pe care l-am salvat de la inec din dunare. eram cu o damica si trecusem dunarea cu bacul la braila. stam noi asa pe malul apei cu o puzdedie de alti tovarashei intru constr. comunismului si, deodata, vad pe pusti care fuge de pe mal perendicular pe dunare, tot vinturind un stegulet, intra in apa si...dispare. / ma arunc io dupa el si-l gasesc la vreo patru metrii adincime. / il scot afara cu ultimele puteri si-i tip! "prinde-ma de umar", dar tipuletzu' ma prinde de git si eu simt ca ma duc cu t  ...continuare .
55 comentarii
modifica
Ploi (8)
de alex andra la: 03/06/2007 07:58:43
meli era o fiinţă minunată. frumoasă, plină de viaţă, luminoasă. fuseseră colege de liceu, apoi o vreme drumurile li se despărţiseră, meli plecând pentru câţiva ani în elveţia, iniţial la studii. se stabilise la geneva, la o mătuşă din partea tatălui. În casa ei îl cunoscu pe sorescu, ataşat cultural pe lângă ambasada română de la berna, un tip sofisticat, cu barbişon, păr grizonat şi butoni de aur, la vreo patruzeci de ani, de care se îndrăgosti cu disperare. scrisorile din epocă, rare dar intense, stateau mărturie poveştii lor de iubire, încheiată cu o căsătorie pe nepusă masă. se lăsase de facultate, urmându-şi soţul în capitală, unde se p  ...continuare .
15 comentarii
modifica
Relatiile:satisfactie si dezamagire
de elengeor la: 03/06/2007 02:20:30
/ cuplul isi apropie mai mult trupurile, dar inca privesc inainte.celelante etape continua simultan cu aceasta, cei doi inpartasindu-si tot mai multe informatii si secrete cunoscute numai de ei.oameni care sar peste primele etape si trec direct la etapa a sasea arata in acest fel ca au simtit o atractie reciproca puternica prima data cand s-au vazut. experienta lor a fost intensa , vizuala. inimile le-au batut sa sara din piept.nu poate fi decat dragoste. asa cum a spus cineva: aceste sentimente reduc la tacere ratiunea. cu toate ca multi oameni se casatoresc pe baza sentimentelor euforice create de dragoste, vor afla repede ca dragostea poate pleca la fel de usor cum a venit.
15 comentarii
modifica
ce credeti depre psihologi?
de sinival la: 03/06/2007 00:11:17
nu mi-au placut si nu-mi plac psihologii../ in primul rand ma enerveaza ca atunci cand se zice ca mergi sa consulti un psiholog..e ca si cum ai merge la un doctor care trateaza angoasele tale metafizice../ pt mine nevoia de a consulta un psiholog mi se pare mai degraba un act de lasitate,slabiciune( si asta pt ca intotdeanua am crezut ca solutia unor nelinisti interioare nu poate fi exterioara)sau eventual o activitate mondena pt doamnele care nu stiu pe ce sa-si mai cheltuiasca banii sotilor../ psihologii sunt si ei,ca mai noi toti, vanzatori bine ambalati ai unei marfi ieftine..te fac pe tine sa crezi ,first, ca esti caz unic,iti devin prieteni pt a-ti castiga increderea si credibilitatea  ...continuare .
67 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...