arhiva: 05/06/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Profan (1)
de Omerta la: 05/06/2007 23:18:29
usa trosni greoi, lasand zgomotul ploii ce cadea afara sa patrunda in linistea bisericii. paltonul din piele maronie dezgolea marsav picioarele cafenii ale femeii. nu trebuia sa-si scoata palaria maronie de pe cap, caci femeilor li se permite sa ramana cu palaria in biserica. marmura albicioasa de pe jos gazduia urme posace si fine de noroi, cum intrasera si altii sa-si spuna pasul vreunui sfant, sa aduca multumiri sau, pur si simplu sa scape de potopul de afara. / polua cu galeata./ in biserica era o liniste ireala, desprinsa din alta dimensiune. lumanarile ardeau ferm cu flacari voluptoase si mici. nici un zgomot./ copilul urmari femeia inmuindu-si trei degete in aghiasma din potirul de pe  ...continuare .
3 comentarii
modifica
lacrimi de copil
de love_runs_free la: 05/06/2007 22:17:58
e ciudat cum simti uneori ca lumea se prabuseste in jurul tau...si ca tu ramai in picioare doar pentru a-ti vedea toate visele naruindu-se,toate sperantele murind.e ca un fel de tortura...un vierme nascut in inima ta ce incepe sa te roada din interior din clipa in care deschide ochii.iti acapareaza constientul,iti fura linistea somnului,te lasa gol si pustiit...si cand crezi ca a murit...iti dai seama ca nu a facut decat sa se inmulteasca...pentru mine aceasta creatura dezgustatoare a primit numele de tradare.nici nu simti cand esti contaminat...si apoi te trezesti dintr-o data si incepi sa cauti in ceata acel ceva ce dadea sens vietii tale...iti strigi numele pentru a nu te pierde insa...nu  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Scrum
de Omerta la: 05/06/2007 22:12:59
astept singur in carciuma pustie; stau la geam si vad trecand pe strada coloana funerara. e decembrie si ninge linistit. si totu-i alb, si cenusiu. moartea trece-atat de-ncet. si stau in carciuma carbonizata la o masa de argint. si totul fumega. e atat de frig ca fumul ingheata si se sparge in caderea lui. fumu-i alb iar eu sunt invinetit de frig si degerat. praful insusi a-nghetat pe tejghea. privesc din nou pe geam si vad un cer ca scrumul. / trec oamenii in urma dricului. primii sunt tinerii, care-ntind un pas plictisit, intrebandu-se de cravate si corsete si de dame, sau de rujuri, ascunzandu-si rasetul intr-o prefacuta parere de rau. / si stau si te astept. dar tu nu vii… si totusi  ...continuare .
9 comentarii
modifica
peste ani
de celiapotin la: 05/06/2007 21:11:40
peste ani.../ / Îţi aduci aminte când ne dezveleam sufletul/ Şi ne plimbam ţinându-ne de mână/ pe câmpiile elizee?/ când eu vroiam să mănânc versuri/ de marin sorescu/ Şi ţie îţi era sete de blaga.../ vroiai atunci să guşti din puritatea/ sufletului de femeie/ fără să ştii că acolo/ dacă ajungi eşti deja pierdut/ Şi cu sufletul dezbrăcat/ Şi identitatea uitată.../ pe atunci îţi plăcea enorm mintea mea/ Şi erai copilul favorit al lui dumnezeu.../ deşi nu aveai vise.../ Şi nu înţelegeai (culmea) de ce-ţi ziceam şi eu/ mon enfant.../ pe vremea când mă făceai să scriu/ ca o muză cuminte ce erai.../ când ne terminam unul altuia propoziţiile,/  ...continuare .
2 comentarii
modifica
idk
de unseenangel la: 05/06/2007 20:44:50
ploaia mea esti tu! / o picatura rece ce-mi da fiori, / ma ingrozeste, / dar in acelasi timp imi ofera siguranta. / o picatura de indiferenta ce ma afunda in pasiuni si vraji fara de scapari.. / mi-e sete de viata ta, / mi-e dor de atingerea ta... / te simt aproape dar tot am nevoie de tine.../ ...mereu
4 comentarii
modifica
Cum să ne creştem copii şi să ne bucurăm de fericirea lor?
de Lady Allia la: 05/06/2007 20:17:01
/ m-am gândit mereu...dacă ar fi ceva în viaţa asta ce aş putea regreta! aproape de fiecare dată mi-am spus cu jumătate de gură..."nu", dar nu e aşa! nu vreau să trăiesc un timp amnezic, nu vreau să par o bandă zgâriată...care să vrea să se redefinească, dar ceva aş regreta amarnic:/ "să dau greş în meseria de părinte!!!"./ privesc în urmă. nu am ce să mai spun. pentru mine rămâne toul unde este şi cum este. schimbarea e numai una...şi mai multă distanţă şi tăcere, dar nu îmi doresc acelaşi lucru pentru copii mei!/ m-am gândit de multe ori cum poţi să ajungi să nu îţi cunoşti copilul şi să devii în timp un fel de "străin"? m-ar ucide să pri  ...continuare .
41 comentarii
modifica
Cum a fost cucerita Romania - fragmente
de Muresh la: 05/06/2007 18:05:12
/ / 1328/ ben-gal/ israel/ ben_gal_2@yahoo.ca/ / articole interesante si dureroase in acelasi timp./ prezint fragmene. articolul, in intregimea lui, poate fi gasit pe google, dupa titlu, ca referenta./ serata de adio s-a contramandat/ sau "cum a fost cucerita romania/ lovitura de stat de la 23 august 1944 i-a surprins pe germani, în ciuda faptului ca aparatul central civil si militar al reichului, hitler, personal, primisera în timp, pe cele mai diverse canale, numeroase informatii despre evolutiile politice din românia/ misiunea militara si legatia germana din bucuresti n-au avut însa cunostinta despre planul concret privind rasturnarea guvernului antonescu./ in acea zi de mi  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Ajutati-ma :) !
de Angel_of_love la: 05/06/2007 17:57:06
sunt un bob de cafea crud !
40 comentarii
modifica
Au,
de munteanu rodica la: 05/06/2007 15:41:23
bunul, slutul si uritul./ nebuneala si prosteala./ ceva vechi, ceva nou,ceva albastrui,/ fura inima oricui ./ daca mai esti si shuiiii.../ cum va imaginatzi un aparat care ar face ca......sa doara.dar ,leacurile,/ credetzi ca si-ar mai avea rostul?/ se poate discuta despre orice daca esti in tema.si daca nu.
73 comentarii
modifica
Doamne vechi, doamne trecute ( V )
de esteu la: 05/06/2007 12:17:16
doamne vechi, doamne trecute ( v )/ / exista o insiruire de cifre care face sa mi se zburleasca parul pe maini. sint atatea insiruiri posibile, si din infinitul asta un singura, in ultima perioada, ma sperie. sapte cifre, numarul de telefon al doamnei svetlana. daca mi-as lua tulburarea la bani marunti, n-as gasi motive grase. singuratatea propietaresei da iama in sufletul meu doritor de singuratate. cind m-a sunat din nou, am inceput sa tremur. un tremur de frica. cred ca era si un soi de frica, da. telefoanele, in general, ma sperie. pentru ca nimeni nu ma suna pur si simplu. pentru un salut, sa-mi spuna ce-a visat cu o noapte in urma. anunturile telefonice sint de fiecare data grave. e d  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Sonet de elevator
de Valeriu Cercel la: 05/06/2007 11:22:16
/ ne întâlneam în lift mereu,/ de dimineaţă coboram/ Şi de la lucru când veneam/ la fel urcam, doar tu şi eu,/ iar de cumva nu ne vedeam,/ din toată sărăcia mea,/ un bec, mai mult nici că avea,/ pe fugă, seara, i-l puneam ;/ acum, sunt tare-nsingurat,/ cobor şi urc şi-mi este dor…/ eşti ras ? eşti tuns ? eşti aranjat ?/ parcă ai fost evaporat / de hoţul din elevator / care oglinda i-a furat ! / valeriu cercel/
1 comentariu
modifica
Joc
de Sane la: 05/06/2007 10:38:21
in cazul in care s-a mai propus asa ceva pe site, imi cer scuze, dar n-am stiut./ oricum jocul pe care vreau sa vi-l propun este urmatorul: fiecare participant/vizitator/doritor va continua dupa propria dorinta scrierea pe care o voi incepe eu aici si acum :)/ here we go/ / “pom...pom...pom...linie...linie...linie. ca-n dr. dolittle”/ stia drumul acela cu ochii inchisi. fiecare denivelare, fiecare floricica, fiecare fir de praf. si se plictisea ingrozitor, mai ales ca “extraordinar de scump”-ul sau casetofon de masina se hotarase sa-si dea obstescul sfarsit. dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca! / / multumesc anticipat de ajutor :)))/ /
6 comentarii
modifica
-
de acuarela la: 05/06/2007 10:38:20
..../
6 comentarii
modifica
Te-am lăsat ruginit
de Lexis la: 05/06/2007 10:32:29
din palatul farfuriilor de gheaţă/ a căzut una pe cearşaful meu de apă./ nu s-a spart în cioburi,/ s-a spart în granule de nisip. / din firele de nisip s-au născut doi ochi/ galbeni,/ cu pupile de scoici/ Şi gene din alge verzi./ În patul meu se întâmplă multe, după cum vezi./ ieri m-am tăiat într-o foarfecă de sare/ apoi am înghiţit-o./ cărţile de pământ s-au deschis în faţa mea/ m-au absorbit până la urmă într-o cutie/ Şi acum mă păstrează acolo/ Între muşte de cristal/ Şi mere putrezite./ Şi stăteam, bine? / mă obişnuisem cu tabloul / Şi cu literele de întuneric,/ dar cineva a venit./ un căluţ de mare/ cu pieptul din fier ruginit/ Şi creasta p  ...continuare .
9 comentarii
modifica
Nerabdare
de monte_oro la: 05/06/2007 08:53:48
ne grabim...nerabdatori... din fuga, culorile isi pierd nuantele... privirea trece prea usor, prea putin... peste ele, peste tot. stand sau abia miscandu-te... ai timp sa observi, sa vezi, sa gusti pe indelete... sa cuprinzi si scrijelitura scoartei de copac si crapaturile buzelor uscate-asteptatoare... cand vezi alb-negru, nu stii cum arata lumea in 3 culori, cand vezi in 3 culori nu afli cum e viata intr-un curcubeu de tonuri si nuante... ne grabim... mereu... nerabdatori... spre ce?... si ne descoperim tematori ca am ajuns prea devreme... ca am ajuns timpul din urma... si am vrea sa mai dureze o vreme macar...calatoria. dar noi ne-am grabit...de ce?... ca s-o incheiem?...nu stim oare ca do  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Ploi (10)
de alex andra la: 05/06/2007 07:18:22
link-uri spre ploi (1-9):/ http://www.cafeneaua.com/nodes/show/13564/ploi/1/ http://www.cafeneaua.com/nodes/show/13576/ploi-2/1/ http://www.cafeneaua.com/nodes/show/13624/ploi-3/1/ http://www.cafeneaua.com/nodes/show/13658/ploi-4/1/ http://www.cafeneaua.com/nodes/show/13669/ploi-5/1/ http://www.cafeneaua.com/nodes/show/13695/ploi-6/1/ http://www.cafeneaua.com/nodes/show/13710/ploi-7/1/ http://www.cafeneaua.com/nodes/show/13715/ploi-8/1/ http://www.cafeneaua.com/nodes/show/13726/ploi-9/1/ / În liceu fusese o elevă destul de oarecare. nu excela la nici o materie, era bună la toate, fără a străluci. nici n-o interesa de altfel. Îşi vedea conştiincios de lecţii, dar fără pre  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Bunicul Solomon
de Muresh la: 05/06/2007 02:49:25
/ bunicul solomon / bunicul solomon stă în prispa lui şi se desfată cu mămăliguţă rece şi brînză iute. pe masă mai vezi o ceapă cît tote zilele pe care bunicul solomon o sfărămase cu pumnul lui mare şi ciolănos. nicolina, iaşi. anii '40. bunicul oftează cu mare încăntare la fiecare îmbucătură şi dă mulţumiri domnului pt. hrana lui regească. În colbul curţii se joacă nepotul lui, un copilaş blond şi bucălat de vreun an - un an şi jumătate. "iar o să-mi facă un perdaf hana (fiică-sa) că-l las să se murdărească", gîndeşte bătrînul, "dar nu-mi pasă. puţin colb nu a stricat încă nimănui". "frumuşel nepotul ăsta al meu, primul "bărbat" după c  ...continuare .
36 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: