arhiva: 06/06/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Romania-republica sau monarhie constitutionala???
de razvan79vl la: 06/06/2007 19:14:53
ma uit din ce in ce mai sacrbit la politica romaneasca.toti acesti politicieni fara scrupule maint de ingheata apele si promit marea cu sarea pana sunt alesi......apoi pauza./ o sa spuneti ca pana aici nimic nou....si este absolut corect....insa eu cred ca e timpul sa facem ceva.....adica inca un referendum......unde conform micii noastre carti de buzunar numita constitutie am avea dreptul sa propunem o revizuire a ei prin consultare populara(si nu o consultare populara cu mici si bere ci una reala si deschisa)./ pentru cei care nu au citit cartulia numita constitutie ma simt obligat sa spun ca aceasta lege suprema este o varza in privinta separarii puterilor in stat. nu exista o delimitare  ...continuare .
11 comentarii
modifica
Cucoşul vestise o nouă zi III
de Muresh la: 06/06/2007 19:12:48
cucoşul vestise o nouă zi iii / proză [ ]/ de ben_gal - 2007-06-05 / ./ continuare iii/ acum se puteau întoarce acasă. era şi timpul. goloverajul asociaţiei pugilistice desemnase din oficiu un alt pugilist drept campion al lumii la categoria semi-grea. managerul se supărase şi ceru un match între ionel şi noul campion./ managerului acestuia îi priise foarte toată afacerea cu ionel. in decursul timpului alţi manageri cercaseră să-l atragă pe ionel în plasa lor, oferindu-i mai mulţi bani. după contract ionel ar fi putut pleca oricînd, dar rămăsese pe loc. nu era de felul lui sa-şi trădeze "tovarăşul". nu-i vorbă că managerul şi-ar fi putut permite să-l plătească  ...continuare .
21 comentarii
modifica
Poem abraziv
de Sancho Panza la: 06/06/2007 19:04:05
mă duc să trăiesc. ce să-ţi aduc la întoarcere?/ aş vrea vreo trei versuri scrâşnind nisipos la rostire/ o piatră de râu să mă tragă adânc/ sub deversarea asta de vorbe duhnind în rozuri fetide/ un dor colţuros un vis abraziv/ un vaccin împotriva virusului fericirilor albinoase/ un dicţionar lipsit de vocale/ un abac pe care să pot aduna / unu cu unu/ până-mi va da invariabil doi/ un adevăr preschimbat în şopârlă/ să-i apuc ultima silabă cu amândouă mâinile/ când o va rupe la fugă/ şi nu uita - / o pânză neagră de cânepă să-mi leg nopţile la ochi/ le sângerează corneea de-atâta lumină impudică./ / copyright adriana lisandru
17 comentarii
modifica
Parada 'gay'...
de pescadorul la: 06/06/2007 18:42:46
parada ‘gay’…/ problema pe care mi-o pun si ar trebui sa conteze in incercarea de a intelege fenomenul este daca ne nastem sau doar devenim homosexuali. daca este o problema de ‘eroare’ a naturii si intr-un trup de barbat se naste o femeie atunci e greu sa acuzi o fiinta pentru o vina pe care nu o are. dar daca natura mai face ‘glume’ de ce le-ar face doar cu oamenii? la goana dupa senzational a mass-mediei, daca ar fi existat, ar fi trebuit sa aflam de cai poponari, ursoaice lezbiene, magari transsexuali, tauri hetero care pana sa se urce pe o joiana sa traga cate un preludiu scurt dar indesat cu cate un bou care oricum si-a pierdut sansa de a-si ‘exprima’ barbatia. si  ...continuare .
174 comentarii
modifica
gânduri...uneori
de Lady Allia la: 06/06/2007 16:20:21
gândurile mi se răvăşesc între tâmple asemeni unor frunze – toamna le ştie colora./ Între ele sunt distanţe de o lacrimă sau un zâmbet – uneori se reântorc în iubire lumină./ din cerul visului mi-a căzut o stea. cădea în sus către nori – ele nu cad decât zburând./ palmele mele uneori ning vise, uneori sunt raze de lună – aburul sufletului prelins / pe un gemuleţ mic unde mai stau lipită cu amintirea...şi desenez cu degetul arătător / viitorul ascuns în spatele privirii./ alteori plouă încet şi stingher din podul palmelor – uneori e ceaţă cu miros de vară./ câteodată le întorc şi îmi scald sufletul în ele şi apoi picur şi eu încet, încet./ s  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Exercitiu de imaginatie
de picky la: 06/06/2007 15:21:39
traditia, cutumele, normele, sau ce 'or fi fiind, statuteaza ca o pereche e formata dintr-o parte femeiasca si una barbateasca. bun. de aici si acuza de abnormalitate a homosexualitatii./ desigur ca-i chestie de sex. sexul are doua mari si late "utilizari". in scop de procreere si in cel de obtinere a placerii. bun din nou./ acum incepe exercitiul de imaginatie. daca acum enşpe mii de ani lucrurile ar fi luat o alta turnura? anume : doua componente ale socialului sexual./ prima componenta. perechile sa fie in mod curent si normal si firesc, constituite homosexual. adica femaia cu femeia si barbatul cu barbatul./ a doua componenta. periodic ( o data la 3 ani, sa zicem), pe o durata limitata  ...continuare .
223 comentarii
modifica
Se poate trai decent cu 1000 E la Brasov
de NadT la: 06/06/2007 15:18:49
sunt inginer mecanic si am 50 ani/ acum locuiesc in canada si sunt aici de 18 ani din care 15 am lucrat din plin/ acum de 2 luni nu am de lucru / in america de nord este "slow" in industria auto./ m-am gindit sa caut si in romania si cu experienta de aici poate gasesc un loc de munca bun./ am aplicat la niste pozitii la e-jobs si am primit o oferta de la o companie din brasov dupa un interviu pe internet./ mi-au dat 1000euro pe luna si bon de masa/ (nu prea stiu ce e aia)/ problema mea e ca nu am casa in ro , deci pot trai eu si sotia pina cind isi gaseste si ea ceva de lucru in domeniul ei ?/ sunt suficienti 1000e ptr. chirie , intretinere si nevoile zilnice ?/ /
30 comentarii
modifica
ZI-LE, BĂSE, DE ORIGINI!
de Dan Constantin la: 06/06/2007 12:42:03
zi-le, bĂse, de origini!/ păcatul originar a fost conceput înainte de 1989, s-a născut la revoluţiune şi s-a maturizat în 13-15 iunie 1990. perioadă în care mafia comunistă s-a curăţat niţel pe haine (mai ales pe umeri), pe la gură, pe la dosare, ba chiar s-au curăţat puţin şi între ei şi pe vreo mie şi ceva dintre noi ăştia, şi apoi voila! ca un hopa-mitică, apare zâmbitoare mafia democraţiei originale! apare zglobie economia de cumetrie! apare proaspătă ca o floricică brava noastră clasă politică, care a luptat eroic la '89 şi chiar înainte, duhnind puternic a rahat sovietic şi a dero cu înălbitor! / toate aceste creaturi hibride ale democraţiei fiind  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Doamnelor si domnilor forumishti!
de Muresh la: 06/06/2007 12:31:28
doamnelor si domnilor forumishti. buna ziua . / intentionez sa mă refer la legea care, dupa unii, interzice discutarea holocaustului. / de fapt nu e o lege ci doar o ordonantza./ o.u.g. nr. 31/13.03.2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvîrşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii. / tot aşa si o.u.g.nr 31/28.03.2002 care are drept scop definirea fenomenului de xenofobie şi anti-semitism drept un fenomen social şi o crima inacceptabila care trebuie redusa la minimum şi pedepsita dacă este comisa . faptul ca legiuitorul roman si nu numai roman, a gasit cu cale s  ...continuare .
65 comentarii
modifica
california dreaming
de brod la: 06/06/2007 12:23:55
experienta inedita: o posibila capodopera ramane neterminata (deci imperfecta)prin moartea cumplita a autorului -regizorul cristian nemescu./ chiar si asa, filmul amuza incita, tulbura... spune multe si o face intr-un mod admirabil, cred eu. mergeti si vedeti-l neaparat, se poate vorbi mult (si bine) despre o opera de exceptie sub toate aspectele.
7 comentarii
modifica
singur
de alex boldea la: 06/06/2007 12:02:47
so i run to the lord/ please help me lord/ dont you see me prayin/ dont you see me down here prayin/ but the lord said/ go to the devil/ the lord said/ go to the devil/ he said go to the devil/ all on that day/ so i ran to the devil/ he was waiting/ i ran to the devil he was waiting/ i ran to the devil he was waiting/ all on that day/ (nina simone)/ ma numesc alex si fructul meu preferat e lamaia.
10 comentarii
modifica
Despre spatiul personal si tentaculele lui
de thebrightside la: 06/06/2007 11:46:48
din teoria proxemicii si/sau chiar de la nespalatul ce-si lipeste mana transpirata de spatele tau gol in mijloacele de transport iesite din comun, invatam cat de important este spatiul personal si implicit sa-l posedam / protejam / pretuim . fiecare dintre noi se deplaseaza printre ceilalti inconjurat fiind de o 'bula', sa zicem, care delimiteaza distanta la care le permitem celorlalti sa se apropie. evident aceasta bula se restrange ori dilata in functie de relatia cu persoana cu care interactionam si de spatiul cultural in care ne-am format ca indivizi. / pana aici totul e cat se poate de clar, sper. problemele apar atunci cand individul incepe sa-si alungeasca tentaculele spatiului  ...continuare .
24 comentarii
modifica
Pofta Buna!
de monte_oro la: 06/06/2007 10:05:17
sfaraind in jarul verii, inca, se coace pulpa toamnei, aratandu-si dezgolitul os. mirodeniile se-mprastie nisipiu din frunze, crestata e cu stiletul cerului clar si-mbaiata de saliva dorintelor nechemate pe nume. nascuta, dar nebotezata, toamna ne lasa grei si pofticiosi la para galbuie si vinul rubiniu. compot de spleen si spin, frunzis despuiat si soc aromat... prune brumarii, ca o cerneala ovala, clatite violate cu dulceturi de cirese ori visine, busuioc peste carnea ruginie ori zarzari de ceapa rondelati peste untura trupului copt... mirosind a tamaie si coliva-mpartita la viitoare cruci... ce viata, doamne, plina de samburi de caise, zambita cu toti dintii si-nnoptata in plansul ca o tus  ...continuare .
15 comentarii
modifica
Doamne vechi, doamne trecute ( VI )
de esteu la: 06/06/2007 10:00:36
doamne vechi, doamne trecute ( vi )/ veŞnicie Şi politicĂ – aşa s-ar putea intitula numai o poveste gravă. scurtă şi mai degrabă pentru copiii cei mari. o retrăiesc precum văd, a nu ştiu câta oară, un film vechi: splendoarea alb-negrului, reducţia la aparenţa care degonflează momentan subiectul. discuţia cu „ţeava” mi-a adus la suprafaţă toate proprietăresele pe care le-am servit, cu chirii mai mici sau mai mari, ca pe nişte regi. stau la serviciu, la birou. nu rezolv cine ştie ce treburi grele. de fapt, mai cu seamă pierd timpul. am o faţă obosită, cine mă priveşte observă deîndată cum creşte vizibilitatea cutelor obrazului meu neras, plictisit. Într  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Dor de copilărie...
de Lady Allia la: 06/06/2007 09:24:43
mi-e dor de copilărie, de lumea aceea cu ochii mari unde alergam desculţă prin curte, iar puful de păpădie mi se părea o lume magică unde pluteau stele. puteam să jur că dacă le ating se transformă în zâne buclucaşe. mi-e dor să-l trag pe rio de urechi şi de blană până striga bunica: "da mai lasă câinele ăla în plata domnului că s-o săturat şi el de tine cât îl scălţăneşti toată ziua!"!/ rio era un câine frumos şi mare! îl iubeam din tot sufletul meu de copil. mi-a fost bun prieten. mi se părea că e cât un urs, dar eram eu mică şi slabă - vorba bunichii: "Încă un pic şi ţi se împăştie oasele. doamne fereşte să suferi de vreo boală de piele..  ...continuare .
13 comentarii
modifica
depresie
de inshade07 la: 06/06/2007 08:36:47
uneori / iti simt/ in mangaiere / privirea/ ca o ploiae/ prefacuta in dragoste,/ cu propriile pasari/ cu cerul propriu,/ si ma ascund in spatele/ fostelor mele inimi si te / deslusesc felin/ in geometria/ curgatoarea a sangelui,/ neprefacut si nuntit./ nu ma mai striga,/ am uitat sa ma nasc, / sa ma am./ undeva in cantece soptite/ te aud / ca o ploaie / prefacuta in dragoste/ cu trup propriu,/ cu trup,/ crescuta in mine/ in sensul propriu al/ fostelor mele inimi./
4 comentarii
modifica
Cum nu m-am născut orfan
de Muresh la: 06/06/2007 06:37:38
cum nu m-am născut orfan / proză/ ./ de ben_gal [ben_gal]/ ./ 2007-05-27 | | / ./ Şemi sipuri, biti - ascultă povestea, fata mea (în ebraică)./ cum nu m-am născut orfan./ povestea mea începe în 1913, în ziua în care s-a născut cea ce mi-a dat naştere . mama ei, bunica mea, a murit născînd-o . bunelul a ramas singur cu cinci fete, prima în vîrstă de doar 12 ani şi mama mea abia născută . bunicul, om al cărţii, era nedeprins cu creşterea unui copil. sora bunicii, o copilă de 17 ani, a venit şi a luat gospodăria în mînă . / a spus rabinul: / "fată tînără locuieşte cu un văduv tînăr sub acelaşi acoperiş? nu e bine. biblia interzice". / a spus bunicul,  ...continuare .
11 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...