arhiva: 07/06/2007


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
secta in cautare de simpatizanti
de shortcut2andrei la: 07/06/2007 23:44:11
ma fascineaza prostia! ma fascineaza si in acelasi timp imi creaza repulsie fata de purtatorii ei. prostia este un paravan folosit de doua tabere diametral opuse. pe de-o parte se afla cei care folosesc prostia ca pe un raspuns la intrebarile fata de care aleg sa fie ignoranti fie ca nu vor sau nu au capacitatea de a afla raspunsul. in coltul opus al ringului sunt cei care folosesc prostia pentru manipularea celor dintai! se zice ca oamenii simt nevoia sa creada in existenta unei puteri mai presus decat cea naturala, simt nevoia unui confort acordat de notiuni precum "viata de apoi" sau "etapa urmatoare" (de parca ar fi vorba de un joc video - "next level") .. pai in situatia asta oamenii res  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Profan (2)
de Omerta la: 07/06/2007 23:39:09
- nu vreau sa plec. ploua afara, scranci pruncul./ - trebuie. vei ramane la bunici, cel putin pana ma intorc./ - dar, unde pleci? intreba imbufnat copilul. bunica va sti sa-mi spuna ceva despre pictura? vreau sa stiu…/ - da, iti va spune ea, sunt convinsa, zise femeia aranjandu-i gluga cu grija./ cata grabita cu privirea inspre usa. se ridica, isi drese fusta, apoi trase sacoul gri cu dungi albe cu putere in jos. isi umfla pieptul si, dupa ce isi potrivi cruciulita pe care o primise cadou de la sotul ei, lasa umerii pe spate, scotand puternic sanii in afara. zambi usor./ - perfect, zise scurt si il apuca pe copil de mana./ privirea baietelului fugi din nou inspre pictura. isi duse manuta l  ...continuare .
1 comentariu
modifica
generalizare
de shortcut2andrei la: 07/06/2007 23:22:34
toata lumea face generalizari privitoare la clasele sociale, la paturile demografice si la nivelul intelectual al acestora, si iata si prima generalizare caci am inceput cu "toata lumea". dar este sau nu adevarat? avem tendinta de a generaliza la modul fortat si din inertia cuvintelor care formeaza fraze, sau facem aceste generalizari pentru ca acestea reprezinta adevaruri? in fond ce este o generalizare? daca ne uitam in dex obtinem: "operatiune logica prin care se trece de la noţiuni cu o sferă mai restrânsă şi un conţinut mai bogat la noţiuni cu o sferă mai largă şi un conţinut mai restrâns". in concluzie generalizare este asemenea aplicarii rezultatelor unui sondaj realizat pe  ...continuare .
3 comentarii
modifica
despre reality show-uri si d'astea!!
de shortcut2andrei la: 07/06/2007 22:59:50
imi dau seama pe zi ce trece ca nu ma identfic cu "semenii" mei, "fratii si surorile mele" ... romanii, iar in seara asta am suferit un blocaj mental in momentul de maxima constientizare a ceea ce stiam: suntem o societate condusa de depravarea intlectului, moralului si mai ales a bunului simt!! niste personaje precum adriana bahmuteanu si silviu prigoana au realizat ca se pot realiza in continuare prin realizarea unui alt mare succes de genul "monica columbeanu show" (bineinteles la alt post de televiziune). am stat pentru inceput sa ma intreb cum este posibil sa mai incapa pe piata o astfel de filmare, cat de indobitociti suntem in continuare sa absorbim ineptiile lor mediatice si sa ne buc  ...continuare .
3 comentarii
modifica
...
de chrys la: 07/06/2007 18:47:15
ma doare soarele cu lumina lui calda,/ ma dor razele lui rosu aprinse,/ ma doare soarele in sufletul meu gol si de gheata,/ ma doare luna argintie cu sclipirile ei false,/ ma doare ce percep cu simturile mele inselatoare,/ dar ma incalzeste imaginea soarelui intr-o viata de gheata!/
4 comentarii
modifica
zero barat
de esteu la: 07/06/2007 18:07:57
vag, mama încă iese din maternitate. unde sunt cel ce taie spaţii. pe umeri îmi stătea drept pelerină – şi nu mai tremuram – delta în care trupu-mi gol se naşte izbitor, între copaci şi ape ne-ntinate. Ştiam, asemănarea-mi ştearsă usucă prosopul goliciunii. În două ore aveam să tai iar fluviul cu roţile de tren, cum numai venele pe seară se dau crestate. nu tremuram. ea a-nmuiat prosopul. În spate, t.v.-ul turuia mesajele fierbinţi. lumina becului se-mprăştia pe trupul gol, prea aplecat pentru o goliciune, care curgea în apa fierbinte-a vasului. uitarea nu scrie nici un nume pe nici un stîlp. tristeţii ei nu-i mîrîiau a pagubă nici nenăscuţii cîini, nici  ...continuare .
15 comentarii
modifica
Ø
de esteu la: 07/06/2007 17:06:36
Ø/ o mie de naşteri sunt doar un capăt luminos / pe care ea îl lustruieşte poveştile-i se-nchid în cele/ o mie de nume strălucitoare/ şi istovită se-ntoarce-n mănuşile chirurgicale/ cîinii din curtea spitalului au însoţit-o întotdeauna/ lăţosul de berbec bătrîn uitat de fiecare dată/ în iarba înaltă pe marginea aleii spumegă-nţelept/ mîinile ei citesc solemn din marea poezie/ ei dau din coadă el îşi loveşte coarnele de-un stîlp/ cînd mîna ei lasă ferestrele deschise/ mamele stau cu ochii mari lipiţi de geam/ cîinii din curte le scheaună la-ntîmpinare rugăciuni/ berbecu-ngenunchează la rădăcina stîlpului electric/ cinci lovituri cu sete de be  ...continuare .
10 comentarii
modifica
ar trebui ca unele religii sa fie interzise?
de razvan79vl la: 07/06/2007 16:44:33
observ ca pe zi ce trece apar noi religii si culte care mai de care mai ....fara a dori sa jignesc mai absurde. spun asta deoarece observ ca sunt unele religii care te fac "popa" peste noapte urmand doar un curs prin corespondenta. unele din aceste religii este religii este religia penticostala si secta martorii lui iehova care promoveaza lucruri primitive cum ar fi interzicerea tratamentului medical la spital. mai mult, prin impletirea religiei penticostale cu credintele lor stravechi rromi( a se vedea marele king cioaba)au gasit un motiv destul de abil de a isi promova ideiile invechite ale culturii lor. / aceste biserici intorc spatele culturii si a ideilor moderne deoarece considera ca  ...continuare .
43 comentarii
modifica
culori / sonuri cu nori şi curcubee
de alex andra la: 07/06/2007 16:27:23
/ sărută-mă când norii se aleargă pe cer/ şi îngână-mi alb povestea iubirii noastre/ în ritmul petrecerii anotimpurilor/ azi galben/ mâine violet/ din amăruiul înserării înspre albastrul dimineţii/ tresăltând vioară/ acordează-ţi strunele în vuietul dorului de mine/ trestie o să-ţi răspund cu tălmăcite unduiri/ în acolada braţelor tale / fă-mă regină peste sonatele şi partitele tale/ sub cerul rotunjit al curcubeele noastre /
19 comentarii
modifica
poveste Constitutiei din 2003 sau cum s-a votat intr-o comuna Constitutia
de razvan79vl la: 07/06/2007 15:40:55
era 19 nov.2003 si eram la tara(o comuna de pe valea oltului situata la 25 de km de oraselul corabia).venisem sa ma relaxez un week-end si am fost invitat de un prieten sa bem o bere dupa incheierea referendumului.acest prieten era vicepresedinte la una din cele 3 sectii de votare din comuna. am ajuns pe la sectie in jurul orei 7 juma si am asistat la o scena pe care o reproduc:" un cetatean care era baut a intrat in sectie si a cerut 5 buletine de vot stampilate deoarece il durea capul si nu avea chef sa voteze constitutia de cinci ori.a existat un moment de ezitare din partea celui care statea la buletine(restul comisiei era afumata bine de tot), insa cand prietenul meu i-a spus ca totul es  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Coltul fara colturi
de zaraza sc la: 07/06/2007 14:31:52
era acolo de multi ani si disparea incet-incet inecat de iarba si pamint. dreptunghiul de beton fusese odata la vedere, curat si spalat de fiecare ploaie. intr-o zi ea il privi si vazu ceva mai mult decit un simplu dreptunghi napadit de vreme. lua o sapa si il curata cu grija, indepartind din toate colturile pamintul, iarba, frunzele. riciia atenta mizeria, lasind sa se vada un petec de beton vechi, la nivelul pamintului, alaturi de trotuarul mai nou si mai inalt. "se va aduna apa acolo," zise cineva. "asta nu se intimpla si inainte?" / dar de multi ani nu mai baga nimeni de seama ca se aduna apa in coltul respectiv. acum si ea isi putu privi viata care devenise limpede, lumina patrunzind pin  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Doamne vechi, doamne trecute ( VII)
de esteu la: 07/06/2007 13:20:26
doamne vechi, doamne trecute ( vii)/ / numărul unu, george washington. numărul doi, thomas jefferson. numărul trei, abraham lincoln. numărul patru, alexander hamilton. numărul cinci, andrew jackson. numărul şase, ulysses s. grant. numărul şapte, benjamin franklin. asta-i o listă simplă, cea mai simplă. cronologie... ok. Şi nu numai asta. ar putea fi şi o super-echipă de baschet. lista asta, într-o ordine cât se poate de clară, răsună nu numai în creierele americane. statisticile sunt înspumate de aceste nume în toată lumea. whole world. o ştiu şi eu, fir-ar să fie. chiar şi eu. Şi încerc să mă folosesc de ea, dar nu pot să mişc decât doi-trei paşi. Îl am  ...continuare .
2 comentarii
modifica
REFLECTIE
de gheorghe_cnstntn la: 07/06/2007 12:06:46
bine a zis eminescu urmatoarea reflectie:/ "munca este legea lumii moderne,ce nu are loc pentru lenesi...temeiul unui stat e munca si nu legile...bogatia unui popor nu sta nici în bani,ci iarasi în munca...fiecare si mare si mic,datoreaza un echivalent de munca societatii în care traieste...când munca unei clase dintr-un popor nu mai echivaleaza drepturile de care se bucura,atunci acea clasa e corupta,chiar ea traieste din traficul unei munci straine...;noi credem însa,ca un sistem în care oricât s-ar îmbogati patriotii,are ca rezultat moartea reala a unei natii,e tot ce se poate mai rau si mai ucigas ca sistem."/ extrem de valabila zilelor noastre,chiar daca unii l-au blamat destul  ...continuare .
32 comentarii
modifica
Parere
de inshade07 la: 07/06/2007 11:07:47
n-am / privit inapoi/ n-am / tacut / niciodata de tot,/ dar muream/ in mine/ intors inspre maine,/ cu tine departe, departe,/ in cele mai multe pareri/ al sangelui meu / nelungit/ cu vre-un vin/ cu vre-un vin./
10 comentarii
modifica
Dedus
de inshade07 la: 07/06/2007 11:06:30
te cunosc de departe/ si de aproape te cunosc,/ frate de carne,/ de dus timpului,/ de dus dracului./ eu, stiu/ dezlegarea blestemului tau./ e departarea de sangele amintirilor,/ de sangele privirilor/ de dorul/ vinului vechi/ si trecut/ pe sub buza femeii frumoase./
2 comentarii
modifica
Intro
de inshade07 la: 07/06/2007 11:04:42
mergeam/ tinandu-ne de maini,/ dar ne vedeam rar,/ intre noi crescuse/ o stea cu un / bot muscator/ si latra,/ cand buza / spre buza / tanjea,/ nu o sa ne mai vedem,/ ne spuneam,/ dar iata,/ din degete, / ochii mei latra./
7 comentarii
modifica
Ploi (11)
de alex andra la: 07/06/2007 09:15:23
/ câmpuri de lavandă străbătute în goana automobilului, sub cerul violet al amurgului. oare bacovia o fi fost la arles ? au oprit într-o margine de lan şi au coborât în plină pictură impresionistă. sărutul ce le-a venit spontan pe buze avea gust de roşcove coapte. i s-a topit în braţe. ar fi rămas acolo, în clipa aceea suspendată între vis şi realitate, pentru totdeauna, fără niciun regret. avea sentimentul că pierre simţea la fel, îmbătat de lumina aceea neverosimilă, de parfumul întinderilor mov, de ea. o armonizare a firii cu ea însăşi şi cu ei, fiinţele ce se întâmplaseră acolo în ora aceea rară în care a respira poate însemna a iubi pur şi sim  ...continuare .
13 comentarii
modifica
Ce e, la noi, partidul ?
de Valeriu Cercel la: 07/06/2007 03:15:22
/ ce e, la noi, partidul ? ce-ntrebare !?/ este o gaşcă, să vă fiu pe plac,/ emancipată, pusă doar la frac,/ fără habar de ce este sudoare,/ dar nu vă spun ce mult el ne iubeşte,/ ne-ndeamnă chiar să luăm pe săturate,/ fi’n’că la noi, cu toţi suntem pe luate,/ iar balta, vorba aia, are peşte !/ ce e partidul ? haida că e tare !/ pe tot cuprinsul ţine monopol,/ plângându-se că are doar un pol…/ Şi-l credem pe cuvântul de onoare ;/ acum, din cercul nostru, fără pile,/ ieşim afar’ în lume, de nebuni,/ dar ca turişti, nici vorbă de căpşuni (!)/ departe chiar, prin argentina, chile,/ dar nimenea, nicicum nu vrea să plece/ prin alte locuri unde să m  ...continuare .
1 comentariu
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...