Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

arhiva: 08/06/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
2 AURICI
de esteu la: 08/06/2007 22:57:39
2 aurici/ / vacanţele la ţară începeau dimineaţa. benzile rulante de porumb şi terasele cu viţă-de-vie îmi lăsau senzaţia că autobuzul o să urce dealurile zile întregi. tăiam podgoriile tohanilor cu voma în gît. În autobuzul îmbîcsit cu miros de motorină şi sudoare de ţăran angajat în industrie, îmi descopeream stomacul decalat. ajuns la călugăreni, căutam cu privirea sudul plat, îngălbenit. pînă la tătaru mai aveam ceva drum pe picioare. alte pante, plus o apăsătoare diferenţă de zgomot. muntele-deal mă dematerializa cu fiecare pas. era prea multă linişte. pe tataie îl găseam mereu postat pe banca de la drum. Învîrtea în aer un băţ, mesteca c  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Poezie cu degetul pe buze
de Sancho Panza la: 08/06/2007 21:16:24
În ceasul acela,/ aerul devenise aşa cristalin,/ încât asfinţitul păşea pe vârfuri/ spre cuibul luceafărului./ angoasele citadine se prăbuşiseră/ în somnul păsărilor,/ ghemuite între degetul mare-al pădurii/ şi degetul mic al lui dumnezeu./ gândurile aţipiseră în coşul cu cireşe./ oraşul clipea lent/ cu orizontul încâlcit/ printre genele sale lungi, electrice./ uţţţţaaaa...uţţţţaaaaa.../ noapte buunăă, copii.../ şşşşşşttttt!/ suflă în lacrimă/ şi zăvorăşte visele cu meduze./ / copyright adriana lisandru / din volumul "de-a baba oarba"
28 comentarii
modifica
Apropo de alegerea Presedintelui.
de Muresh la: 08/06/2007 18:12:33
la ultimele alegeri a concurat si c.v. tudor. el venise foarte pregatit. stia ca unul din stavilele aflate in calea lui este antisemitismul sau./ si ce fashe bravul_descurcaretz./ anunta ca isi retrage expresii ca: "evreii = viermi cancerosi, care odta intrati, te maninca de viu", si-i trinteshte eroului nostru itzhak rabin, ucis de un extremst religios evreu, o statuie la brshov./ taare as vrea ca cineva sa distruga acest afront neobrazat!!!/
8 comentarii
modifica
Rebranding !
de inshade07 la: 08/06/2007 16:32:56
in zodia streangului/ imi infloresc toamna urmatoare,/ si in cuvinte nepotrivite:/ gutuie nu se da peste cap/ de trei ori/ facandu-se mar,/ si nici carne/ nicicum hrean/ sau zmeu sau copac!/ karma nu mai respira destin,/ si/ calugarii/ prinsi in rugaciunea de dimineata,/ nu se dezleaga niciodata de aer!/ in zodia streangului/ imi deslusesc cel mai bine/ sfintii,/ asezati in linie dreapta/ si cuminti,/ imi deznod / apoi/ parintii urmatori/ dintre dinti/ si tac apoi pentru mai multe ore/ sfaramand cu oarece larma / ideea de a fi,/ acoperind mirean/ semnul plus cu o mare / rastignire a sinelui :/ in numele tatalui/ si al fiului,/ si al sfantului duh,/ amin !/
8 comentarii
modifica
Cartier de case tip canadian linga Braila
de NadT la: 08/06/2007 16:23:03
intentionez sa construiesc un cartier rezidential linga braila, mai bine zis la 7 km afara din braila pe marginea soselei/ braila -buzau./ deocamdata nu m-am hotarit asupra tuturor amanuntelor/ suprafata este de 27 ha (900 de-a lungul soselei pe 300m adincime de la sosea)./ am gasit pe acest forum pareri si sfaturi f bune si la obiect si asi vrea sa continuam si cu acest proiect. cel mai important lucru este in cazul asta paraerea cel din ro./ pcky, sancho p, si cine mai e interesat va rog dati un bzzzz pe yahoo messenger la dtudor88/ astept ..../ vom purta o discutie la obiect cu poze si de altele....
74 comentarii
modifica
sfîrşit de partidă
de esteu la: 08/06/2007 15:28:56
sfîrşit de partidă/ zilele din care sunt compusă nu sunt numărătoarea inversă pe care-o folosim zi de zi ♥ / există însă în apropierea noastră intuiţia aceea din care apar deodată ţăndările ♥ / şi ele tot ale noastre sunt fir-ar să fie ♥ / ne spargem timpitule vezi bine ♥ / deşi noi explodăm de furie şi-ar trebui s-oprim vulcanul tu îţi ţii coaiele în mînă nevinovat ♥ / există ştii şi tu acea absenţă a spaţiului ce ne-ar putea cuprinde ♥ / dar nu ♥ / în aerul acela nu are loc decît răspunsul nostru scurt ♥ / refuzul de care ne-am temut în fiecare clipă ♥ / de fiecare dată cînd am tremurat fără să ştim de ce ♥ / ştii bine noi  ...continuare .
14 comentarii
modifica
Vãru lui orgoliosu
de Giordano Bruno la: 08/06/2007 15:25:16
nu discut de bãtrinelu ce m-a învãtat sa joc sah , cãruia ulterior i-am dat bãtaie . sau de nenea ce-mi putea fi tatã , cãruia i-am cersit onoarea de-a sta la masa lui , la o partidã , cîstigînd si cu acesta . iar el plin de orgoliu îmi zice înainte : du-te mã copile si vezi-ti de treabã . :) nici macar nu vreau sã-l aduc în discutie pe domn` locotenent ... ( nu îmi aduc aminte numele lui vã dati seama ce rol important a jucat în viata mea ) care daca mi-am evidentiat aptitudinile de strateg in fata lui m-a pus o juma de noapte la curatat w.c ul . o bunã parte din ei sunt orgoliosi-nemotivati sau lipsiti de " fair play " . cu acestia , actualmente , nu mã mai obosesc  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Sericicultura
de inshade07 la: 08/06/2007 14:24:35
asfalt incins,/ si aminoacizi,/ tango’n bazalt/ scadearea / din organic se masoara!/ vituperatie,/ a cata oara/ inseninand pe cai nepotcoviti!/ naparci in cenusiu/ si'n solzi/ si'n aerul cumplit si conic../ amirosind a crud si-a/ apa tare,/ cand sanul caramelic/ ti-l destainui,/ nu e nimic frumos aici/ la tine/ mustesc in sensuri/ desfundate cerbii/ si viermii de matase/ mor din fluturi/ in sangele intai al disperarii!/ imi iarta neputinta de-a/ ramane/ si porii tristi/ si tineretea,/ dar simt din lup/ o curgere spre mine/ si un drum nou/ astamparandu-mi setea !/
4 comentarii
modifica
Mizeria Umana
de Muresh la: 08/06/2007 13:34:26
disputa dintre creationisti şi evolutionisti , in ceea ce priveste originea omului , încă se desfasoara . problema cu teoria evolutiei este lipsa verigii dintre maimuta şi om . daca ne referim la omul de neanderthal (a aparut , probabil , in urma cu 200.000 de ani), problema e ca nu se stie cum şi de unde a aparut . aceeaşi problema exista cu homo sapiens - a aparut , probabil , in urma cu numai 50.000 de ani . pt a face chestia şi mai dificila , s-au gasit in cenusa vulcanica pietrificata in nordul tanzaniei , intr-un loc denumit laetoli , urme de pa care dateaza din urma cu 3.6 milioane de ani , urme care sunt identice cu al omului de azi - mers bipedal , etc ./ colac peste pupaza  ...continuare .
27 comentarii
modifica
Sangelui meu nelungit
de inshade07 la: 08/06/2007 11:35:52
stii, / te intreb, / cum sa / respiri ploaia in tample / cu degetele / cautandu-si / retina / si urmatoarea dragoste, / si urmatorul infinit ? / si cum sa despici / zborul intre pasari / necongruente / apropiind / mai sus / de mai jos / intr-o alergare / intotdeauna albastra / intotdeuna / descult ? / si cum sa iti chemi / inima in pasul / urmator / si cum / sa iti plangi ingerii / in causul palmei / si intre vene / si intre ani ? / si cum sa / invingi noptile / insemnand aerul / in cuvintele goale, / mereu dezbracate / de tine, / in urmatoarea dragoste / in urmatorul infinit / intr-o alergare / intotdeauna albastra / in causul palmei / si intre vene / si intre ani / in cuvintele goale,  ...continuare .
14 comentarii
modifica
sa ne nastem fluturi
de Lady Allia la: 08/06/2007 11:18:05
/ sunt doar un cocon/ ce imbratiseaza in el viata unei vieti noi/ invatandu-te ca esti iubit/ inca inainte de a te naste/ iti intind fiecare panza stralucitoare de suflet/ sa inveti sa zambesti/ si sa fi puternic/ nu toate nisipurile sunt miscatoare,/ iar daca sunt...vei sti sa zbori/ fara sa tai cu aripa/ alte aripi frante/ te mangai cu mine acum si te las sa cresti tu insuti/ sa invatam impreuna/ sa ne nastem fluturi!
34 comentarii
modifica
CONFERINTA - Sfaturi pentru tinerele mame!
de Lady Allia la: 08/06/2007 10:01:01
/ am stat mult sa ma gandesc cum sa incep aceasta conferinta. am incercat sa ma documentez, sa adun informatii, sa o fac sa fie perfecta, dar am uitat un detaliu...ea este perfecta de la inceput!/ este perfecta pentru ca aici vom discuta despre copii si parinti!/ este perfecta pentru ca vom discuta despre o perioada in care femeia este...invincibila! este deosebita! este...minunata! iar barbatul este deosebit pentru ca devine cel mai apropiat prieten, cel mai grijuliu partener...pentru ca ne sprijina si ne ajuta sa trecem impreuna prin aceasta frumoasa calatorie si incercare! / copilul...inca inainte de a se naste ne da lectii despre fericire, responsabilitate si viata! ne invata sa ne ti  ...continuare .
183 comentarii
modifica
-
de acuarela la: 08/06/2007 08:59:30 modifica
Ploi (12)
de alex andra la: 08/06/2007 08:16:53
/ se trezeau devreme. nu trăgeau anume jaluzelele de la ferestrele largi ale hotelului, ce dădeau spre mare, ca să prindă primele raze ale dimineţii. Îi despărţea de faleză şi de plajă doar la promenade des anglais, a cărei circulaţie nebună înceta abia în zori, pentru câteva ore. Ăsta era momentul lor preferat, când cerul şi marea le aparţineau numai lor, de la înălţimea etajului şase unde se cazaseră pentru o săptămână. ieşeau pe terasă în briza încă răcoroasă, abia sculaţi din aşternuturile calde şi priveau, uşor înfioraţi, cele două întinderi nesfârşite de albastru ce se contopeau aburit, undeva departe, fără linie clară de demarcaţ  ...continuare .
6 comentarii
modifica
la revedere...
de Lady Allia la: 08/06/2007 08:10:34
m-am dezbracat de rochia albastra-cenusie/ in care invatasem regretele/ si-ti spun:/ la revedere "ieri"!/ nu vreau despartiri elegante./ pur si simplu...pleaca! atat!/ ti-am impachetat fiecare lacrima,/ fiecare tristete si intrebare in petale/ le-am sarutat ultima oara/ si ti le-am pus in buzunarul/ de la piept./ le-am apasat adanc cu un ultim sarut/ si le-am udat cu o ultima lacrima/ cu miros de busuioc./ azi...am sa ma imbrac cu o rochie noua/ alba cu dantela de primavara/ si fundite din aripi de fluturi./ am sa imi pun in par raze de soare,/ in ochii am sa culeg cateva stelute/ sa invat sa sclipesc./ am sa-mi pieptan parul incet,cantand/ si zambindu-mi in oglinda,/ iar cineva ma va invat  ...continuare .
11 comentarii
modifica
si marea
de dreamchaser la: 08/06/2007 07:43:25
m-am dus la malul marii si in nisip am construit o pereche de aripi. m-am intins usor pe nisipul umed,m-am lasat cuprins intre aripi si am privit pentru o clipa albastrul cerului. m-am ridicat, mi-am lasat aripile in nisip, am dat drumul zborului meu si m-am aruncat in mare. si marea iar m-a trezit, eu nici nu stiam sa inot.
7 comentarii
modifica
Banca
de Sancho Panza la: 08/06/2007 07:06:51
din vremurile acelea, aproape că nu mai păstrase nimic. amintirile i se puteau confunda cu nişte imagini fulgurante rămase de pe urma răsfoirii unei cărţi din biblioteca cine ştie cui, în timpul unei vizite plictisitoare. desigur, experienţele de atunci nu fuseseră plictisitoare. decât în măsura în care nu şi le mai simţea ale sale. iar viaţa altcuiva, oricât de fabuloasă ar fi ea, păleşte în faţa anostului propriu. ne apărăm precum cloşca nimicul de zi cu zi. el ne reprezintă, el ne compune, cu el ne învelim./ aşa că străbătea parcul cu detaşare, strecurându-se printre adolescenţii pe role, mame şi cărucioare, câini însoţiţi şi neînsoţiţi, perec  ...continuare .
32 comentarii
modifica
Gomer of the Bible...
de Muresh la: 08/06/2007 05:07:52
vezi traducerea mai jos:/ -/ gomer of the bible/ gomer was the wife of the old testament prophet hosea. she was a harlot, and god told hosea to marry her. god wanted to use the marriage of hosea as a model of his love for his unfaithful people, israel. / after giving birth to three children, gomer left hosea and went back to being a harlot. she thought that her former life, with men giving her nice things and wanting to be with her, was better than her present life as a wife and mother. she didn’t realize how wonderful her life with hosea was. / at this time, the children of israel were also playing the harlot, putting other gods before the one true god. god left them to their sin, to  ...continuare .
16 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...