arhiva: 11/07/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
fara titlu
de motanelul la: 11/07/2007 22:04:11
obosit m-am aşezat pe malul unui râu./ apa era limpede şi rece./ ei i-am spus ruga mea:/ poartă-mă apă în braţele tale,/ leagănă-mă în unda ta,/ odihneşte-mă./ doi stropi mi-au sărit pe pleoape,/ doi stropi cristalini şi curaţi,/ lacrimile râului care m-a auzit./ tristeţea lor mi-a rănit sufletul,/ Şi jalea lor mi-a frânt inima:/ tu poţi muri...
29 comentarii
modifica
Recapitulare
de Sancho Panza la: 11/07/2007 20:08:10
să numărăm în ordine descrescătoare / îmi spune îngerul, grav/ (s-a asezat comod/ şi-a-mpăturit aripile negre,/ mi-a adunat de-a valma anii, cuvintele/ şi-acum aşteaptă)/ nu cunosc decât cifra opt, / îi răspund alintat,/ şi pe-aceea mereu o răstorn/ într-o doară,/ fac din ea pat/ copiilor mei pribegiţi / prin împlinirile altora/ ori colac primăverilor flămânde/ care-mi mai bat la geam, întâmplător./ (de fapt,/ doream să mai câştig un scurt răgaz/ până la noduroasa rostire/ a cifrei doi.)/ / copyright adriana lisandru /
28 comentarii
modifica
DATORIA
de angyal la: 11/07/2007 19:33:39
mergeam pe strada preocupata de gandurile mele si ma opreste o doamna care ma intreaba daca am auzit ce s-a intamplat in oras?o priveam nedumerita si mi-a spus ca o cunostinta a mea mai veche are probleme severe de sanatate,ca e singura.cu cativa ani in urma aceasta femeie m-a ajutat moral ca nimeni altul si simtem ca acum locul meu este langa ea.am plecat la ea acasa cat am putut de repede.femeia sigura de ea si puternica pe care o stiam era acum o fiinta slaba si dezorientata,pierduta de tot.imi venea sa plang.ce sa fac,cum sa o ajut?dupa pierderea sotului ei,sora isi cerea drepturile din casa parintesca dar in mod ciudat care ma depasea.nu ma interesa ,voiam sa o ajut pe ea femeia care m  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Un trandafir pentru rai, doi pentru vesnicie - Capitolul III - Prima Parte
de LoveKey la: 11/07/2007 17:39:10
mary intoarse pagina bibliei noi si aurii primita in dar de la anna. era intr-o camera mare si frumoasa, asezata intr-un pat de doua locuri acoperit cu catifea rosie. amin, spuse ea inchinzand incet biblia. ramase cateva clipe in meditatie. intalnirea cu prietenii ei fusese extraordinara si astazi avea in plan sa mearga cu anna in tenesse la o evanghelizare care avea loc la ora sapte seara. se scula din pat, iesi din camera si se indrepta spre camera annei imbracata numai in pijamale. in drum culese cateva alune de pe o masa si privi vechiul ceas din lemn de stejar cumparat probabil dintr-un aniticariat mai ales pentru frumusetea lui ornamentala. era doar sase dimineata si intreaga casa era c  ...continuare .
2 comentarii
modifica
am râs cu sălbăticie
de LoveKey la: 11/07/2007 17:36:46
eu am râs cu sălbăticie/ am jucat cu oasele nopţii/ am trezit cu mândrie mareele/ câteodată gândurile mi se oglindeau în ochi/ aşa am învăţat să mint/ mai pe urmă/ totul a fost în zadar/ am zis ,/ să vină ploaia din cerul roşu/ şi iubitele mele să delireze şi să danseze.
7 comentarii
modifica
concurent de nimic
de LoveKey la: 11/07/2007 17:35:04
nu sunt spărgător deşi în fiecare zi alerg ca după un jaf/ să nu fiu înhăţat de pământul care râvneşte după carnea mea fragedă/ care vă plăteşte pe voi să-mi dărâmaţi / ultimele şanţuri de apărare/ noi ne omorâm unul pe altul/ crezând că suntem doar spectatori care aplaudă din tribune/ gladiatorii/ aruncarea săgeţii mânuirea sabiei/ dar nimeni nu observă că facem parte din joc/ nimeni nu simte cleştele/ toţi mormăie/ şi se zgâlţâie pe scaune/ şi pariază pe ei/ apoi se strecoară cu laşitate afară/ când văd că au pierdut pe un concurent de nimic/ banii de răscumpărare
3 comentarii
modifica
trestii
de diana vlase la: 11/07/2007 16:40:44
ea este cantareata, o fosta mare viitoare cantareata... a murit speranta, asa ca a ramas un vis norul din lumina reflectoarelor... acum canta intr-un birt. pentru arabi. asta cu muzica arabeasca la romani este o mare varza de braila... un fel de: mie imi plac manelele... dar numai alea culte... eh... cu totii facem sarcificii, asa ca, de ce nu si ea? s-a indragostit de un scenograf cu multa imaginatie si putina putere de punere in practica, i-a fost muza pentru mai bine de doi ani, dupa care, talentatul a trebuit sa aleaga intre curve si votka... si ea. ea e singura acum. si parca nici chiar asa tanara nu mai este. dar canta. este splendid sa inchida ochii si sa se imagineze pe o mare scena,  ...continuare .
6 comentarii
modifica
jocul de-a...
de diana vlase la: 11/07/2007 16:39:17
printre crini si cearsafuri, te-am gasit lacrimand... stateai singura, fata, si plangeai ne-ul mort din fata muririi... se sting stelele mai des ca altadata, si luna nu mai vegheaza peste indragostiti. copila, nu-ti uda ochii cu saratul marilor, ci priveste cum toate se schimba... frunza isi schimba culoarea pe intomnate, raza isi pleaca unda pe inserate, inima de preface in piatra pe indurerate... sa nu plangem copila ne-ul din fata muririi, ca nu moare frumosul, nici dragostea lumii odata cu el... nu, se tot schimba, se tot aseaza, se tot preface.../ printre crini si cearsafuri te aflu razand... stai singura si razi de noi-ul dintre tine si mine. stele lucesc si luna arde ca focul iubirii.  ...continuare .
1 comentariu
modifica
despre arta si facatorii ei
de irma la: 11/07/2007 16:06:06
menirea artistului este sa fie inteles sau sa inteleaga? /
61 comentarii
modifica
Top 10 al cartilor interzise in secolul XX
de Daniel Racovitan la: 11/07/2007 13:06:23
http://alternativereel.com/cult-fiction/banned_books.html
43 comentarii
modifica
Furou cu vise
de Giordano Bruno la: 11/07/2007 12:48:25
stropi de ploaie cad / dintr-o furtunã / pe vãile/ ce stau în faţa sa. / ce-e frumos,/ iar, se inundã/ cu stropii limpezi/ de cristal./ cordu-i pulsativ,/ s-a transformat, pre-lins/ in :/ -te iubesc!./ un sfâşiat dintr-un deşert/ s-aude-pulsativ/ setos de buze de furtunã/ din buze, el se-nfruptã/ Şi din saratu' ploii-lor./ erau îmbrãţişaţi/ in ploi fecunde/ statui, erau;/ in stropii, ploii-lor./ de mânã se ţineau-/ ca-prin-magie.../ furtuna fãrã nori-/ deşertul fãrã soare./ pierduţi în armonie,/ ingânaţi de noapte,/ speriaţi de ziua ce aduce/ o boare acra:/ - trebuie sa plec./ ziua ce urma sã vinã/ topit-a lanţurile ce-i lega/ cãci vrãjitoarea r  ...continuare .
24 comentarii
modifica
322 de parlamentari dati in judecata pentru referendumul de la 19 mai
de Daniel Racovitan la: 11/07/2007 10:12:33
"liderii pnl, psd, prm, pc si udmr sunt asteptati in instanta la curtea de apel timisoara, pe data de 18 septembrie, la prima infatisare intr-un proces intentat de un lugojean care considera ca acesti politicieni se fac vinovati de "cheltuirea abuziva si ilegala a banului public" privind organizarea referendumului de la 19 mai pentru demiterea din functie a presedintelui traian basescu, transmite rompres./ (...) petrica nicolae farcas isi motiveaza actiunea sustinand ca a fost "umilit, asemeni majoritatii cetatenilor romaniei, de catre cei cinci parati, deoarece au sfidat puterea poporului"
5 comentarii
modifica
Noutate editoriala
de picky la: 11/07/2007 10:00:39
ultimul testament al lui oscar wilde / de ackroyd, peter/ 1900, paris. cel din urma an din existenta lui oscar wilde. ce a putut gandi oare barbatul de nici 46 de ani in ultimele lui luni de viata?/ un manuscris care contine povestea scriitorului. de la copilarie pana la casatorie, apoi amorul „grecesc”, batjocura si inchisoarea, retragerea la paris, umilintele de tot felul. prietenii tradatori si cei fideli./ un splendid jurnal pe care poti sa juri ca l-a scris oscar wilde insusi, omul care stie ca dragostea si inteligenta apartin doar celor pe care viata i-a ranit./ observatiile criticului: cartea porneste de la convingerea ca tot ce i s-a intamplat scriitorului „este mentionat  ...continuare .
20 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...