arhiva: 21/07/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Ploi (17)
de andrushca la: 21/07/2007 23:31:23
/ caietul cu scoarţe albastre. căzut pe jos. răsturnat probabil de pisică de pe raftul de jos al bibliotecii. deschis la întâmplare. cum de nu l-a frunzărit până acuma ? din discreţie faţă de memoria lui pierre ? de teama de a nu trezi amintiri prea dureroase ? din spirit de autoconservare ? există tabuuri pe care ni le impunem fără să conştientizăm că o facem ?/ luni, 12 mai 19.../ eleonora. cred că e cea mai delicată fiinţa pe care am întâlnit-o vreodata. aş putea să mă îndrăgostesc de ea. altfel decât de obicei. nu-mi trezeşte instinctele de mascul, aşa cum o fac femeile cu o doză vagă de vulgaritate în ele. nu. ea mă aduce la stadiul instinctu  ...continuare .
34 comentarii
modifica
până la Lună...
de Lady Allia la: 21/07/2007 22:56:17
/ - ia să vază bunicul cât a mai crescut puiul de om!/ Şi puiul de om, desculţ cu tălpile negre de praf, cu părul ciufulit şi faţa strălucitoare râdea cu gura până la urechi în timp ce se rezema cuminte de şoşul uşii./ În timp ce bunicul îi potrivea palma peste creştet, puiul de om se înălţă puţin pe vârfurile picioarelor – „numai puţin, gândi puiul cel mic.” –ca să ştie precis că bunicul va însemna mai sus ca şi data trecută./ Şi iată că a mai crescut! nu se putea altfel! / bunicul mereu încrusta mai sus şi mai sus în timp ce colţul gurii îi surâdea pe ascuns./ - uite câta copil mare te-ai făcut dacă mănânci şi dormi! mâine, poimâine  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Caniculă mare
de Valeriu Cercel la: 21/07/2007 20:36:50
ce se-ntâmplă cu noi oare (?!)/ vara asta ne-a topit,/ o fi ea, globalizare,/ da-ncepui să văd pepit ;/ berea este numai spume/ viaţa e ridicolă,/ a-ngrozit atâta lume/ o aşa caniculă,/ de-am făcut, fără cinism,/ coduri d-alea colorate,/ parcă ar fi terorism,/ că mai rău nici nu se poate ;/ iarăşi io, de-atâta soare/ (fugi de-aicea piază rea !)/ cu drag i-am scris o scrisoare,/ ca nicicând, lui soacră-mea,/ am spălat şi farfurii,/ oala mare, a' de ciorbă,/ le-am făcut bijuterii/ voluntar, nu-ncape vorbă,/ am dat cu aspiratorul/ Şi-n balcon şi-n ascensor,/ am bătut bine covorul/ Şi-am vopsit şi-n dormitor ;/ n-am băut nici apă plată,/ sau vreun şp  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Folosirea diacriticelor - pro si contra.
de Morel la: 21/07/2007 18:13:55
era prin anul 1952, cred, atnci cind s-a renuntat la apostrof. motivul, dupa spusele invatatoarei noastra, era de a micsora numarul analfabetilor./ vorbele astea imi lasasera nelamuriri. "care e definitia analfabetismului?", gindeam. "pai analfabet e acela care nu stie sa scrie si sa citeasca", imi spuneam. "daca mai incurca omu' intre cratima" - liniuta, cum ii spuneam pe atunci - " si apostrof, gata, se cheama ca omu' e analfabet?"./ culmea a fost ca ziarul "scanteia" anuntase triumfator a doua zi ca numarul analfabtilor a scazut cu 3%./ si mie, care intelesesem in sfirsit cind trbuie folosita una si cind alta, imi parea rau de noua "lege"./ mai apoi s-a renuntat la "î" inlocuind fiind cu  ...continuare .
53 comentarii
modifica
e adevarat?
de irma la: 21/07/2007 15:04:44
cica site-ul www.colegi.ro, taticul cafenelei de azi a fost vandut lui neogen!/ http://colegi.neogen.ro/
24 comentarii
modifica
[Hin]dusă departe? II
de thebrightside la: 21/07/2007 14:37:12
mai fac doi paşi, apoi înţepenesc, mi se topesc genunchii şi în sinea mea bufnesc în râs de ridicolul situaţiei. de-o parte şi de cealaltă a pasarelei ce urcă spre sala de aşteptare, pe o distanţă de aproximativ treizeci de metri (nu pariez, niciodată n-am fost bună la orientare, dar era luuungă rău), înapoia unor gărduleţe de metal, se înghesuie unii peste alţii câteva sute bune de indieni, majoritatea în cămăşi ori kurta (cămaşă lungă până la pulpe sau genunchi) albe, ridicând deasupra capului, împingând printre ori peste umerii celor din primele rânduri ori ţinând la piept foi, cartoane, tăbliţe cu numele celor aşteptaţi şi strigând pe măsur  ...continuare .
40 comentarii
modifica
[Hin]dusă departe?
de thebrightside la: 21/07/2007 14:35:16
În weekend mi-am îngropat oscior cu oscior ultima speranţă că aş mai putea pleca. vineri am anulat toate rezervările pentru zborurile bucureşti - delhi şi apoi, cu un zâmbet ironic aproape hohot de râs pe buze, mi-am onorat programarea la doamna doctor epidemiolog. ce, doamne iartă-mă, să fac în bucureşti cu vaccinul antitifoidic ori cu cel împotriva febrei galbene?! să-l păstrez cu sfinţenie, zice doamna doctor, are termen de valabilitate doi, respectiv trei ani, cine ştie pe unde mai călătoresc între timp. / problema stă... pe sârmă, face echilibristică, deşi n-a rugat-o nimeni. de prin februarie o ţine aşa, se pare că a început să-i placă să trăiască p  ...continuare .
18 comentarii
modifica
Am visat
de oroles la: 21/07/2007 11:24:38
am visat o pasăre zburând afară din cer./ aripile-i erau impecabil întinse/ Şi-ncremenise-o clipă lumina/ ascunzându-mi curbura gâtului/ Şi locul unde-mi zbura/ ea, pasărea./ eu/
12 comentarii
modifica
Chiloţii din Paşcani
de Valeriu Cercel la: 21/07/2007 01:22:46
chiloţii din paşcani / iera parcâ-o zâ di sărbătoari,/ că-n şientru la paşcani or apărut,/ prin prăvălii şâ pi uliţa mari,/ chiloţi atât di mulţi, şi n-am văzut,/ Şâ ni miram cu toţi privind la iei,/ fiindcâ la noi, pi străzi nu vezi chiloţi,/ ierau şâ mari şâ mişi şâ mititiei,/ Şâ di frumoşi, pot zâşi…ierau toţi,/ că n-am găsât vă zâc, doi că-s urâţi/ Şi nişi suşiţi, cum poati sâ mai hii,/ or sâ hi fost, olec-aşa boţâţi…/ da’ şi vorgieşti!...ierau şcoşi din cutii,;/ iar fietili, cum s-ieli ruşânoasi,/ au cam roşât, vorghind cam cu pacat,/ Şi-au înghiţât în săc fiind sfioasi,/ că din chiloţii-aşei, nişi n  ...continuare .
14 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: