arhiva: 24/07/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
în zodia şopârlei
de Sancho Panza la: 24/07/2007 23:01:14
e zodia şopârlei, spun bătrânii,/ când fără de răcoare rămân nucii,/ strigoi se-ascund în umbrele fântânii/ şi se topesc strămoşi sub talpa crucii/ şi cumpăna amiezii a crăpat/ şi macii sângerează prea curând/ şi apa-şi face-n prund de albii, pat,/ spre tainiţe din miezuri lunecând./ în cuib ascuns, lent şerpii se-ncovoaie/ foşnind a pustiire şi-a nimic/ se uscă buza pietrei după ploaie/ şi râu-şi plimbă peştii morţi în dric./ învârtoşată, luna curge-n gârlă,/ fierbinte ca o piele de şopârlă./ / copyright adriana lisandru/ publicat in revista agero stuttgart/
32 comentarii
modifica
Mare canicula mare ! (anunt in ziarul local)
de Valeriu Cercel la: 24/07/2007 22:46:57
“loc de veci, ultracentral,/ cu vedere către soare,/ de urgenţă, de vânzare,/ confortabil, ideal,/ sau prefer, plus diferenţă,/ schimb să fac, cu similar,/ tot central dar cu umbrar,/ pentru scumpa-mi existenţă “/ vara asta, băi ce vreme (!)/ parc-am fost într-un cuptor,/ n-am avut, parole d'honneur,/ la servici aşa probleme/ de când sunt io…cerşetor !/ valeriu cercel/
7 comentarii
modifica
caldura mare, domle
de tomazian la: 24/07/2007 21:26:40
canicula face ravagii, si pe ici pe colo îsi cere tributul ei. românia anunta 27 de decesuri din cauza caniculei în timp ce ungaria cu temperaturi un pic mai scazute ca în baragan anunta 500 ???????????/ or fi romanii mai rezistenti la "intemperii" ?, or avea maghiarii mai putine instalatii de climatizare ?, sau poate fiind mai vechi "în pâine" stiu ca statistica favorabila aduce si mai multe ajutoare de la ue ?./ voi ce credeti ?
3 comentarii
modifica
Veche poveste din satul meu (Ion ; Cap. 30)
de Valeriu Cercel la: 24/07/2007 20:44:36
fusei şi io, duminica trecută,/ la liturghie, că n-am fost în veci/ Şi lume bă (!) atât fuse dă multă/ cu mine, leana, sucă…vreo cin’zeci ;/ Şi-aproape dă sfârşit s-a dat pomană,/ dîn neamu’ lu’ florica, un bunic,/ covrigi uscaţi şi zaibăr vechi dîn toamnă,/ da’ al’ceva vrusei ca să vă zic :/ ne zîse popa-acasă să citim,/ ce-a scris ion, capitolu’ tri’zăci,/ că vrea despre prostie să vorbim,/ duminica ce vine, că nu-i meci ;/ mă săcrpinai în cap lovit dă streche (!)/ cum dracu’ dă a scris văru’ ion,/ când toţi îl ştim că-i prost fără pereche,/ n-are habar s-ascută un creion ?!/ am dat dă el atunci, că-s norocos,/ la cr  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Ploi (20)
de andrushca la: 24/07/2007 17:47:21
/ dragul meu, iar m-am trezit dimineaţă fără tine. dormitorul nostru, corabia aia a noastră legănată pe mări de vise, mi s-a parut brusc a fi cel mai pustiu loc din lume. o genune. o noapte fără sfârşit. Încă nu m-am obişnuit cu gândul cumplit al plecării tale. mă întreb uneori dacă n-ar fi preferabil să fi murit. te-am şi ucis în gând de mai multe ori. În fel şi chip.../ n-o trimisese. aşa cum nu le trimisese nici pe celelalte, strânse cu grijă într-un pachet legat cu un şnur decolorat de vreme. scrisori patetice, scrisori stridente, aproape vulgare, indecente în durerea lor fără margini. strigăte de ajutor, hohote de plâns, pumni muşcaţi. asc  ...continuare .
9 comentarii
modifica
Durere romaneasca
de Valeriu Cercel la: 24/07/2007 16:21:32
dragii mei români fârtaţi,/ două vorbe-mi ascultaţi :/ chiar de voi le ştiţi pe toate,/ viaţa în străintate/ e mai rea decât otrava,/ sau ‘năuntru la jilava,/ căci oriunde m-aş afla/ Şi oricâte aş avea,/ o durere mă apasă,/ aia de-o aveam acasă,/ dar că-s singurel pe lume/ boală am numai pe mine,/ că mereu ceva-mi lipseşte/ ce aici nu se găseşte/ Şi tot plâng şi-s necăjit,/ viaţa parcă s-a sfârşit :/ n-aud vorbe deocheate/ Şi nici bancuri piperate,/ nici înjurături sadea/ apropo de mama mea,/ sau vreo glumă fără rost,/ ori să fiu luat de prost,/ nu tu ţeapă, nu tu şmen,/ nici pe blat n-am mers pe tren,/ alintat, nu sânt de loc,/ c-aş fi bou sau  ...continuare .
1 comentariu
modifica
B.
de sandri la: 24/07/2007 14:15:24
m-a iubit odata,/ o viata./ asta isi notase in jurnal,/ pe doua pagini,/ cu scris nesigur de copil.
3 comentarii
modifica
Despre plagiat
de limpede la: 24/07/2007 14:07:48
poate fi considerat plagiat acest text? http://limpede.weebly.com/cafeneaua.html
129 comentarii
modifica
VIRGULA
de picky la: 24/07/2007 10:21:59
1. ce este virgula?/ 2. ce vrea să însemne expresia ţi-a căzut virgula?/ dar formula virgula virgulelor, la virgulifere?/ 3. se poate face o paralelă între virgulă şi tămâie?
103 comentarii
modifica
IUBESC,IUBESC,IUBESC
de gheorghe_cnstntn la: 24/07/2007 08:38:39
iubesc,iubesc,iubesc/ si ceru-ntunecat/ si vântul ce ma cheama;/ traiesc,traiesc,traiesc/ cu sufletul curat/ cu vraja ce ma-ndeamna./ doresc,doresc,doresc/ o noapte de amor/ o clipa unduioasa;/ voiesc,voiesc,voiesc/ de dorul tau sa mor/ si-apoi sa-ti fiu mireasa./ ce-mi ceri?/ ce-mi dai?/ ce vrei?/ da,stiu:/ sa fiu a ta.../ sa-ti daruiesc o stea.../ si-apoi,/ sa las în urma ta/ fiori,gânduri alese/ un sentiment deplin/ si lucruri întelese?/ perfida e uitarea/ ce lasa-n urma totul/ si lacrima amara/ ce curge pe obraz;/ de-as ferici o lume/ nu m-ar ghici norodul,/ ca inima-mi tresalta / la clipa de extaz!/ / sharp69ct
3 comentarii
modifica
Turul României
de A_Carmen la: 24/07/2007 08:38:00
a făcut cineva turul româniei? eu plec în august şi m-ar interesa un schimb de experienţă. mă refer la: ce traseu e mai bun, ce obiective să nu ratez, ce probleme pot să apară, alte chestii care ţin de organizare, astfel încât să nu avem surprize pe drum./ noi plecăm din bucureşti, suntem două autoturisme, 9 persoane, pe traseul (încă perfectibil): bucureşti-tulcea (cu rămânere o zi, pentru sulina)-galaţi-vaslui-iaşi-botoşani-vatra dornei-borşa-sighetu marmaţiei-satu-mare-carei-tăşnad-oradea- arad-lugoj-caransebeş-petroşani-târgu-jiu- râmnicu vâlcea-piteşti/ total, cam 1900 km, 13 zile, 12 nopţi. mulţumesc de pe acum pentru toate părerile sau sfaturil  ...continuare .
75 comentarii
modifica
Ploi (19)
de andrushca la: 24/07/2007 07:36:49
/ Şi dacă totuşi pierre era altfel decât îl ştia... sau decât şi-l amintea ? sau decât voia să şi-l amintească... nu mai era sigură de nimic. caietul era la locul lui. nu trebuia decât să se aplece puţin şi să întindă mâna. În gestul amânat, repetat în gând, în timp ce mângâia spinarea pisicii cocoţate în braţele ei, se ascundea o lume de nelinişti, de întrebări, de refuzuri. nu era prima dată când îndoiala îi încreţea apele atât de limpezi şi de calme ale poveştii pe care şi-o tot depăna de la o vreme. să nu fi fost adevărată ? „hei, femeie, trezeşte-te ! poveştile nu sunt adevărate ! de aia sunt poveşti !” În fond ce făcea ea ? core  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Paranormal, parapsihologie, enigme, clarviziuni, profetii
de Intruder la: 24/07/2007 00:27:10
nu ma prea pricep la cele din titlu, as vrea sa aflu mai multe, citindu-va. / cati ati trecut personal prin experiente de acest gen? / atentie: conferinta se afla in tag-ul "salon". :d/
162 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...