arhiva: 28/07/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
sunt un orb
de Lady Allia la: 28/07/2007 21:22:54
mă întorc desculţă către mine/ mi-s tălpile goale, rănite şi fierbinţi/ gleznele mi-s frânte sub gânduri/ m-aş ghemui în mine ca într-o placentă/ de vise / am învăţat că trebuie să mă nasc munte/ până să devin câmpie verde/ cu flori sălbatice şi râuri în căuş/ de palmă/ nu cred că am să încap azi în mine/ azi ştiu că sunt o mare/ am să-ţi bat malul privirii încet/ scuturându-mi scoicile lacrimi/ drumul către tine / nu-l fac cu pasul, gândul sau amintirea/ sunt un orb/ te simt doar cu sufletul/ nu am nevoie de tălpi!/
7 comentarii
modifica
Legea seriilor: Inca o nava cu cherestea are probleme in Marea Neagra
de Daniel Racovitan la: 28/07/2007 16:05:33
ca tot vorbeam despre legea seriilor, iata inca un argument in plus:/ "autoritatea navala romana a interceptat un semnal sos venit de pe o nava sub pavilion al statului antigua si cu echipaj ucrainean. potrivit realitatea tv, nava plecase din portul constanta, este incarcata cu cherestea si a transmis ca are probleme cu incarcatura. autoritatile romane au trimis o nava pentru a veni in ajutorul echipajului. / joi seara, o alta nava incarcata cu cherestea, sunt pavilion cambodgian, a esuat la patru mile marine de statiunea venus." / http://www.hotnews.ro/articol_79796-inca-o-nava-cu-cherestea-are-probleme-in-marea-neagra.htm
2 comentarii
modifica
Duhurile morţilor
de ThOrAX la: 28/07/2007 13:25:50
/ duhurile morţilor/ / sufletul singur va fi stând/ sub recea piatră de mormânt,/ Şi nimeni, între mulţi nu va / să ispitească taina ta./ stai molcum în singurătate,/ căci nu eşti părăsit; doar ale / morţilor ce-au fost toate/ cu tine-n timpul vieţii tale,/ sunt lângă tine şi vor face/ asupra-ţi umbră. fi pe pace!/ noaptea, clară, acum, se va cerni,/ stelele-n jur nu vor privi / din tronurile lor din slavă/ cu nădejde-n lumina lor suavă,/ ci roşiile lor goluri orbitale/ părea-vor slăbiciunii tale/ o febră şi-o arsură vie / ca să te ardă-n veşnicie./ ai gânduri, nu le poţi goni;/ vedenii, nu le poţi topi./ de-acum din reci  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Matmatah -- din seria "muzica frantuzeasca de azi")
de Daniel Racovitan la: 28/07/2007 13:22:44
incep o serie de subiecte legate de muzica frantuzeasca, pentru ca sunt prea multi cei care zic "bleah muzica frantuzeasca, mireille mathieu, edith piaf, aznavour, merci, nu imi trebuie"./ ei bine, muzica frantuzeasca departe de a se limita la clasici ultra-rulati gen m. mathieu, piaf, aznavour, care nici macar in franta nu sunt in mod special la mare cota./ muzica frantuzeasca moderna este in realitate intr-o perioada deosebit de creativa si inovatoare./ de curand i-am descoperit pe matmatah, mai precis am ascultat ultimul lor album, la cerise./ http://www.matmatah.net// http://fr.wikipedia.org/wiki/matmatah/ http://youtube.com/watch?v=jreqtc-02v0/ http://youtube.com/watch?v=z_fwfdghgw  ...continuare .
28 comentarii
modifica
Recunoasteti replica?
de Intruder la: 28/07/2007 12:22:39
jocul se desfasoara in felul urmator: / se ia un fragment de text, al oricarui user de pe cafenea si se posteaza aici. cel care a selectat textul, nu trebuie sa dea link-ul si autorul acelui text pentru ca ceilalti cafegii (care doresc) vor ghici cine e autorul. / nu e obligatoriu sa posteze texte numai cine a ghicit! vom vorbi in paralel si incrucisat, cum ne e naravul. / daca puteti, gasiti replici haioase sa nu ne plictisim! / imi permit sa v-atrag atentia ca arhiva cafeneleiva sta la dispozitie. / / exemplu: / recunoasteti replica? / binenteles la noi acasa nu vine nimeni fara sa fie asezat la masa, traditie obligatorie, asa ca fiind singura acasa m-am apucat de treaba. in timp  ...continuare .
187 comentarii
modifica
Femeie trandafir
de Giordano Bruno la: 28/07/2007 11:58:48
ai gura urzicatã-n amarui,/ torci ghearele pisicii în rãsfãţ,/ pe buze porţi dorinţe limpezi,/ dar şoaptele-ţi sunt fine./ În plinã dimineaţã, înţepi un grãdinar ce uitã/ ca sã-ţi spunã: - eşti visul meu de-o viaţã!/ simţind a dragostei candoare, te spulberi... / dar şoaptele-ţi sunt moi./ topeşti priviri cu zâmbete de gheaţã,/ in palme înţepi cu eleganţa ta divinã,/ dar rosul inimii când se revarsã, / ochii tãi... sunt moi./ ca-o-nãlucã dai nãvalã-n aparentul strãveziu,/ te-agãţi de propriu-n orice zi sau noapte,/ eşti iarna pe sfârşit şi-a-ei zãpezi,/ moi./ eşti vara unui vis neînţeles de stele/ sau vântul ce adie în deşertul st  ...continuare .
19 comentarii
modifica
petala de crin
de Lady Allia la: 28/07/2007 11:03:46
lacrimile ţâşneau din suflet de copil/ pe obraji plânşi/ „- m-ai supărat! - m-ai supărat!”/ cine poate distruge cerul surasului/ si darama castelele – nascute in adancuri/ de cristal pur?/ ploua! amestec de cer in lacrimi/ jos o petala de crin invata sa creasca / floare./
8 comentarii
modifica
ORA DE CREATIE
de anisia la: 28/07/2007 10:56:20
ideea mi-a venit de-aici:/ http://www.cafeneaua.com/nodes/show/14383/de-te-as-avea/2 . vezi comentariul meu cu nr.#220477, in care pomenesc despre faptul ca/ ideile nu sunt niciodata monograme/ si va invit, sa va lasati dusi de ganduri, idei, imaginatie - si sa scrieti ceva pe tema asta, cu titlul acesta, ori inspirati de ideea asta./ vertical ori orizontal, nu importa. scrieti! cu talc, cu drag, cu rima, cu indoiala, cu foc, cu naduf... cum o fi sa fie binevenit./ castigato(rul)-(oarea) va fi desemnat(a) la finele lunii august. pe data de 31 august, mai exact. / cine va fi "judecato(rul)-(oarea)" nu va spun inca, sa nu va apucati sa va duceti cu plocoane :)). nu voi fi eu, in  ...continuare .
44 comentarii
modifica
dimineti nedormite
de nikilvj la: 28/07/2007 09:22:15
/ era o dimineata de mai , o zi din alea cind toti imi sunt potrivnici si dusmani./ am reusit marea performanta sa mi spal cana de cafea cu zat de ieri ,am deschis tv cu imagini de femei cu decolteuri adanci , m am uitat la tate la farduri ,nu am retinut nimic .apoi m am gandit ::azi este ziua in care vreau sa rastorn muntii. soneria m a trezit din aceasta reverie in care eram un super erou in cautare de senzational ,m am uitat pe vizor ,,de obicei asa fac sa nu vina aia de la fisc sau politia ....sau vreun perceptor ...si am vazut doi ochi rosii dincolo de sticla usor opaca a vizorului meu matizat si uzat de insistenta mea de ani de a privi prin el ,am intrebat ;cine este si o voce cunoscut  ...continuare .
11 comentarii
modifica
poveste
de nikilvj la: 28/07/2007 09:16:02
/ dar ,,,ca intodeauna este un ,,,dar ,,,si un decisiv semn al acumularilor de natura calitativa in zona crepusculara a inteligentei .sunt un tip foarte insistent in demersurile sale de relevare a realitatii imediate si am purces din nou la a pune scara la fereastra ta cu geamuri termopan dar din plastic si stupoare ....imaginea femeii ce se profila pe tavan dar care era de fapt pata de ultima inundatie ,,cum specificasem de fapt se latise semn ca infiltratiile de natura pluviala reusisera sa ti aduca un plus de fantezie in camera ,pozitia in care dormi nu te avantajeaza iar firul de saliva ce se prelinge usor in coltul gurii are darul sa ti sporeasca si mai mult feminitatea ravasita de trup  ...continuare .
5 comentarii
modifica
realitate si vis
de nikilvj la: 28/07/2007 09:13:12
poveste...era seara si am pus scara pina la luna ,am batut in fereastra dar lumina era stinsa iar sufletul nu era ....peste citeva ore spre dimineata am pus iarasi scara dar nu am nimerit fereastra ...am incercat sa intru pe fereastra necunoscuta ...nu am reusit ....si .....stupoare ...cineva mi a furat scara si am ramas suspendat aproape de luna linga un geam necunoscut pe care nu stiu daca vroiam sa l deschid si nu stiu daca merita s o mai fac .spre dimineata am reusit sa vad prin geam ca de fapt tot tu erai ....erai acolo dar schimbase -si geamul?implicit camera ? ai deschis ochii si am vazut odata cu tine o noapte nedormita si o dimineata nesuficient de treaza ...ochii ti s au plimbat pe  ...continuare .
16 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...