arhiva: 29/07/2007


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
gandurile unei iubite...
de Lady Allia la: 29/07/2007 23:20:12
mi-e dor de tine./ ma mint si te mint ca mi-e bine...nu mi-e bine, dar tu nu ai sa afli./ ti-am auzit putin vocea. in fiecare zi ti-o aud cate putin. / destul de mult insa sa iti simt imbratisarea de dincolo de receptor si inclestarea de mine. / ma doare faptul ca niciodata dupa tonul final nu pot sa raman in bratele tale. / asa...iti simt doar lacrimile si aud mereu, mereu cuvintele: / „ - fi tu barbat iubita mea! fi barbat pentru mine si pentru augu a noastra...ca eu nu pot fi! ma dor toate clipele goale de tine, toate noptile reci in care sunt singur, ma doare departarea si cel mai mult ma doare faptul ca nu esti cand vin acasa...e atat de pustiu fara ochii tai!”./ ti-as raspunde c  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Va deranjeaza mizeria si gunoiul?
de derbedescu la: 29/07/2007 22:58:33
va deranjeaza mizeria sau gunoiul?/ si pe mine, chiar foarte mult. intr-o zi satul de atitea lucruri aruncate pe strada, hirtii, pungi etc., etc., ma supar si zicind ca nu mai este de trait in romania imi iau valiza si emigrez tocmai peste ocean intr-un mare oras canadian. inutil sa va zic ca intreaga afacere m-a costat o groaza de bani. peste ce am dat in tara artarului? peste ceva foarte neasteptat si totodata familiar. ia ghiciti cu ce m-a intimpinat canada?/ daca totusi nu gasiti raspunsul, va invit sa-l vizionati in fotografiile de la adresa urmatoare:/ =====================================================/ http://www.geocities.com/pozecanadiene/hirtiihtm.htm/ =======================  ...continuare .
36 comentarii
modifica
Terabithia
de motanelul la: 29/07/2007 21:02:45
bridge to terabithia./ stiu ca e pentru copii dar mi s/a parut dureros de frumos.
5 comentarii
modifica
Stie cineva ceva (mai mult decat supozitii) de magie neagra ?
de The_1_Who_Is_As_Being la: 29/07/2007 20:25:28
buna seara! stie cineva ceva (mai mult decat supozitii) de magie neagra ? sunt ateu si ... m-ar interesa sa aflu cat mai multe in aceasta privinta! cunoasteti vr1 site, ritualuri experimentate de voi, apropiati care-au-ncercat? (ym - the_1_who_is_as_being)
18 comentarii
modifica
bine este sa te intorci printre cafengii
de Studentu la: 29/07/2007 20:22:27
ce s-a mai intamplat prin targusor?/ deh, am lipsit o perioada cam mare de timp si cu facultatea si cu munca prin tari
27 comentarii
modifica
Oameni mici cand au fost mari - partea a treia
de Cristache Gheorghiu la: 29/07/2007 19:19:56
un alt exemplu din memorialistica contemporană ne oferă un fost colaborator al lui ion lupu, recomandat călduros de către acesta ca „un om harnic, bun organizator”, etc. Într-adevar, el este cel care, de fapt, s-a ocupat în mod concret de revista astra şi se numeşte daniel dragan. ion lupu este puţin răutăcios evidenţiind doar calităţile lui organizatorice, fără să scoată un cuvânt despre opera sa literară, deşi daniel dragan a scris suficiente cărţi, poate chiar prea multe. nu i-o putem lua în nume de rău. face parte din categoria celor puţini ce puteau să publice cărţi, iar el a profitat. bravo lui! pe de altă parte, nici daniel dragan nu se lasă mai prejo  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Oameni mici cand au fost mari - partea a doua
de Cristache Gheorghiu la: 29/07/2007 19:18:48
a intrat în partid în timpul studenţiei (pagina 6). afirmaţia că „a fost forţat”, fiindcă – sărac fiind – dorea un serviciu suplimentar ca pedagog condiţionat de înscrierea în partid este nu numai mincinoasă, dar dovedeşte că nu stia ce-i aceea sărăcie. chiar dacă ar exista cea mai slabă urmă de adevăr în afirmaţia sa, înseamnă că s-a vândut pentru „mai puţin de doi galbeni”, fără cel mai mic scrupul. de fapt, se pare că i-a făcut chiar plăcere. după absolvirea facultăţii, a fost luat în presă şi apoi ca asistent la proaspat înfiinţatul institut de mecanică. el era însă absolvent al academiei comerciale, profesiune fără nici o legătur  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Oameni mici cand au fost mari
de Cristache Gheorghiu la: 29/07/2007 19:16:04
oameni mici, când au fost mari/ În ciuda binecunoscutului şi mult prea des invocatului conflict dintre generaţii, memorialistica rămâne cea mai utilă formă de literatură, indiferent de opiniile mai mult sau mai puţin avizate ale unor „oameni de litere”. admit că, teoretic, există şi forme mai savante, dar ar trebui să existe şi cineva care să le scrie. aici se pare că avem o mică-mare problemă. În cazul nostru, al românilor trăitori la începutul acestui secol, ar fi de neimaginat ca un tânăr intelectual să nu-şi cunoască propria-i istorie recentă, să nu realizeze de unde vine, cunoscând că numai astfel poate şti cu adevărat încotro se îndreaptă. Şi  ...continuare .
2 comentarii
modifica
identitate dubla
de nikilvj la: 29/07/2007 12:51:28
/ sunt momente cand obosesc. obosesc sa caut solutii, obosesc sa cred, obosesc sa vreau, obosesc sa ma intreb/ / identitate furata/ ziua-mi incepe cu un vis. de cateva saptamani ma trezesc dimineata cu strania senzatie ca nu sunt eu in propriu-mi pat. ca si cum altcineva a patruns noaptea in casa mea, in camera mea, in patul meu, in gandurile mele, furandu-mi identitatea./ imi amintesc franturi din cosmar, le alung si realizez ca iar sunt in intarziere si astept din secunda in secunda telefon sa sune “unde esti?”./ ma uit in oglinda si parca nu ma recunosc. privirea asta a fost dintotdeauna a mea? nici culoarea ochilor nu mai pare atat de intensa. stresul ultimelor saptamani incepe s  ...continuare .
8 comentarii
modifica
amalgam
de nikilvj la: 29/07/2007 12:31:24
.a fost odata ..parca asa incep povestile .asa imi amintesc din vremurile copilariei./ azi ma gandesc cu mirare ca toate povestile erau relatari ale unor intimplari de mult apuse .a fost odata .suna bizar .poate ar fi trebuit sa inceapa cu ....a fost acum ?nonsens ?..a fost ? cu acum ? nu stiu s -ar putea ..ce am putea povesti ? ceva care sa fie atit de eteric si de efemer incat in momentul producerii faptice sa aibe dubla calitate de trecut si de prezent .de mic ,am fost invatat cu norme si legi peste care nu am avut voie sa trec fara sa fiu pedepsit .sa merg sa mananc ,sa ma adresez ,..dar bizar ,cu timpul am realizat ca pragul si certificarea inteligentei era chiar trecerea de aceste barie  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Intrebari...
de diana vlase la: 29/07/2007 09:59:42
ma intreb cine decide limita intre bine si rau, intre conduita morala si imoralitatea in floare. oare este o crima sa iesi la o cafea cu cineva? la o cafea, am zis, da... cafea, as in ''partida de sex''. ar trebui sa se simta vinovata o femeie, ca a cedat tentatiei sau carismei unui mascul bine, sau ar trebui sa nu actineze in nici un fel, lasand sa se stranga dorinte care se vor transforma in frustrari, mai tarziu?/ universul asta de obtiuni, care se ofera in fiecare zi, pe strada, in lift, la semafor, nu vizeaza numai barbatii. si femeile pot intoarce capul dupa un fund marfa, dupa un specimen care miroase bine, sau dupa unul cu care si-a tras-o din priviri, in metrou, intre unirea si unive  ...continuare .
60 comentarii
modifica
Fata caprarului (1)
de Intruder la: 29/07/2007 09:11:45
nu pune mâna peste mine dacă-i vară/ căci n-ai să înţelegi nimic/ stimată doamnă-domnişoară/ din frig./ (nichita stanescu)/ / pe caprarul comunei tapoieni, il chema bazile dar toti satenii ii ziceau vasile, din spirit patriotic. cand s-a nascut, taica-sau- putin afumat si plin de el (era primul nascut)- l-a declarat bazile pentru ca limba i se cam impleticea in gura. functionarul primariei era un om ursuz si vorbea putin. nu l-a intrebat nimic, nici n-a fost mirat. a scris "bazile" in registru, l-a felicitat formal pe noul tata si si-a vazut in continuare de treaba. / dar nu despre bazile sau vasile (numiti-l cum vreti) este vorba in povestire ci despre fiica lui, maria.  ...continuare .
8 comentarii
modifica
târziu roşu
de andrushca la: 29/07/2007 06:29:52
/ cochilie de melc timpul/ calc moale iarba pârjolită/ bronzul de vară mi se ia de pe trupul chircit / cândva/ o să mă limpezesc triindu-mă/ şi-o să apun sângeriu pe planeta altădată albastră/ n-am fost niciodată noi/ doar el şi eu/ într-un poem de vorbe goale/
13 comentarii
modifica
Magazine Canadiene (incredibil dar adevarat!)
de derbedescu la: 29/07/2007 02:00:39
magazine canadiene (incredibil dar adevarat!)/ textul integral, cu multe imagini relevante, il gasiti aici:/ ==================================================/ http://www.geocities.com/inosat/depanneursmtl.html/ ==================================================/ sarind peste partea introductiva, as vrea sa comunic tuturor celor care descopera intimplator pagina prezenta, ca odata emigrat in canada la montreal, am dat peste un oras ce a intrecut asteptarile mele, reusind sa ma surprinda la tot pasul. un exemplu ar fi magazinele din coltul strazii, al caror aspect il aveti ilustrat in fotografiile de la link. intersectiile strazilor sunt vaduri comerciale mici sau mari si drept urmare, pa  ...continuare .
26 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...