arhiva: 30/07/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Teoctist...in memoriam
de monte_oro la: 30/07/2007 21:48:12
deja noapte...plase...oboseala, lene. un taxi e alegerea optima. omu'din taxi, jmecher, cu privire-ncrezatoare, mana scoasa pe geam, ochelarii pe crestetul capului si fizionomie tip mititelu, patronul de la u craiova. trecem pe langa patriarhie. "se duse si teoctist", zic, incercand pe jumatate sa dezvolt un sentiment curat cu dezinvoltul de la volan. "mda... securistul ala", vine raspunsul acompaniat de zgomotul flescait al unei masele supte. "a, il stiati?", intreb. se uita la mine derutat, dar inca aflat in apele lui teritoriale. "nuuu... io am 30 de ani. da' asa am auzit. un securist...", ma pocneste iarasi cu siguranta baiatului de baiat care le stie pe toate...intr-un fel...de undeva...  ...continuare .
10 comentarii
modifica
Oceanul- II
de danidanam la: 30/07/2007 21:48:09
in orasul cu ziduri mari de mozaic/ o oglinda imi rastoarna ninsorile./ ,,cel care vede n-are stele’’/ strigase nichita, cindva./ am clipit albastrul si poate,/ poate de data asta ma voi trezi/ in basmul care trebuie./ cineva tinjeste dupa visele mele, imi zic./ in fiecare seara,/ umbrele ne tin locul/ acolo unde-adoarme marea si incepe oceanul,/ in rascrucea de altare./ acolo, unde era firesc de simplu sa fim,/ mi-am visat albastra ruga/ si mi-au navalit in brate stoluri de ingeri./ cred ca astazi o sa ploua-/ cristale albastre si ginduri de seara./ sunt o pasare stravezie/ din care se vede doar inima,/ waiting/ for a miracle/ to come/
2 comentarii
modifica
Oceanul
de danidanam la: 30/07/2007 21:45:45
aici e intersectia, dincolo-i oceanul-/ iti zimbeam din coltul odaii,/ cersind lui dumnezeu statie terminus pentru tine./ aveam de gind sa spun je t’aime/ in timp ce lacrimile si gindurile/ trageau in toate partile de mine,/ venise-si cu cele mai frumoase povesti/ plecai cu cele mai nemuritoare dureri,/ intunericul avea forma aproape rotunda a unui pumn…/ in genunchi, amandoi…cazuti…speriati…simtind/ …ne-am atins palmele…/ intre lacrimile adunate caus/ respiratiile se ridicau pe copitele din spate…/ existau gesturi pe care le puteam face:/ sa stau lipita de sarutul tau/ pina cind s-ar fi mutat luna de-a lungul peretelui,/ sa-mi strecor noptile sub cearceafuri,/ sa te las sa-ti  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Profil
de danidanam la: 30/07/2007 21:42:33
imi place vantul puternic...detest rascrucea !... imi plac ciresele, nu-mi plac visinele, capsunele, nectarinele, piersicile...imi place empatia, nu-mi plac oamenii opaci, imi place sa zambesc, nu-mi place sa ma doara dintii, imi place sa fiu,,nebuna’’ mereu !, nu-mi place cand sunt tradata, nu-mi place periajul si ipocrizia, imi place proverbul,, prietenii la nevoie se cunosc’’, nu-mi place alt proverb: ,,prost sa fii si noroc sa ai’'...nu-mi place prostia, incerc s-o evit, dar nu-mi reuseste tot timpul, imi place sa lenevesc o zi intreaga, imi place ploaia de vara , nu-mi place ploaia de toamna cind afara nu e chiar asa de frig, dar totusi simti gerul in singe,/ nu-mi place sa fiu  ...continuare .
12 comentarii
modifica
Filă de jurnal în opalin şi sângeriu
de Sancho Panza la: 30/07/2007 20:59:56
am început să obosesc tot mai/ cenuşiu/ alungit/ ca o linie de creion furişându-se-n somnolente desene,/ uneori cad din gânduri precum puii de cuc/ izgoniţi din altare străine,/ uite,/ ieri cineva povestea despre / o nuntă a licuricilor,/ fântână cu stele răsturnată prin drumuri de ciute, / povestitorul avea barba albă, vocea albă şi-o pipă/ al cărei fum alb ne învelise ca-ntr-un cocon,/ se înserase în cerneluri amărui, / grădina abia respira, să nu ne spulbere,/ merii ne închinaseră genunchi de lemn moale şi fruct/ eu coborâsem cu picioarele rouă la nunta aceea - / seamănă cu moartea, mi-am zis,/ dănţuitoare opalescenţă cu neputinţă de prins între de  ...continuare .
12 comentarii
modifica
Pune şi tu un vers !
de andrushca la: 30/07/2007 19:08:24
in studentie,la unele cursuri plictisitoare, cand nu chiuleam, faceam sa circule o coala de hartie cu o tema de poezie si cu un prim vers, colegii doritori completand, rand pe rand, cu cate un vers, pana la noua. ultimul propunea o alta tema si un alt prim vers. uneori ieseau chestii formidabile:) vreti sa incercam si noi?/ amandine/ 1. dulce şi amar, cu lady jane în suflet şi căşti/ 2. .../ alex andra /
311 comentarii
modifica
Patriarhul Teoctist a murit
de Daniel Racovitan la: 30/07/2007 17:38:28
"patriarhul teoctist a murit luni, dupa ce a fost operat la prostata, la insitututul oncologic fundeni. pe parcursul zilei, vestile venite dinspre spital erau imbucuratoare. potrivit medicilor, decesul a survenit in urma unor complicatii cardiace, la ora 17.00, pe fondul unor suferinte mai vechi de acest gen. interventia chirurgicala nu a fost una de urgenta, ci programata. patriarhul avea 92 de ani si era in functie din 1986 (...)"/ http://www.hotnews.ro/articol_79906-patriarhul-teoctist-a-murit-din-cauza-unor-complicatii-cardiace.htm
38 comentarii
modifica
Cele 7 minuni ale Romaniei
de Intruder la: 30/07/2007 12:07:57
pe lista propunerilor, (...) se afla biserici, manastiri, castele, palate, cetati, poduri, sosele, o salina si un cimitir. o intreaga lume. / lista de propuneri ramane deschisa. / cititi intreg articolul la: / http://www.evz.ro/article.php?artid=316014/ ce parere aveti de propuneri si care ar fi optiunile voastre? / --------------------------------------/ revin cu propunerile din link-ul amintit: / castelul bran / sibiu- centrul istoric/ mitropolia iasi / biserica de lemn din sieu (maramures) / castelul corvinilor / biserica neagra din brasov / ansamblul brancusi din tg. jiu (masa, poarta, coloana) / cazinoul constanta / ateneul roman din bucuresti / biserica fortificata din  ...continuare .
67 comentarii
modifica
Uragan
de Giordano Bruno la: 30/07/2007 10:31:12
rãsari în crunta-mi dimineaţã/ cum soarele creşte din mare,/ rãsari precum amorul/ În inimi mişcãtoare;/ rãsari cum dulce-a primãvarã/ aşterne verde şi speranţã,/ cãci ieri în viaţa mea / s-a rãstignit - o iarnã;/ rãsari ca o nãlucã-n viaţa mea,/ rasari cum nici nu am visat!/ Înmãrmureşte-mi clipa,/ alungã-mi încruntarea.../ În vânt zglobiu eu mã prefac/ privirea ta dacã-i magie.../ aleator cu tine voi valsa/ purtându-te spre nori./ opreşte-mi mâinile pe chipul tãu,/ muţeşte-mi buzele pãgâne,/ cãci mâine - suflul meu,/ va rãsturna, o lume!
21 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...