arhiva: 08/07/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Cata vreme mai vii
de Valix la: 08/07/2007 22:25:14
cata vreme mai vii / toamnele isi misca paravanul inspre amnezii/vino sa mai ascultam o data lumea /poate amanam vesnicia cu inca o zi,/ mai e o treapta de urcat /si ajungem pe piscul de unde se poate privi soarele /fara orbire si fara tristete,/strange-ma de mana duios si cu putere,/spune-mi ca sunt barbatul care a prins fara frica/ultima cutezanta a verbului a fi/si lasa-te invelita, cata vreme mai vii,/de faldul eternelor blande stafii.
3 comentarii
modifica
Locatie......
de cosmacpan la: 08/07/2007 21:08:36
„- maestre, dar ce sa fac daca toata viata mea este o mare de vise? ele se alearga unul pe altul si sfarsesc linse – prelinse pe nisipul arid al neputintelor. ajuta-ma se ajung la un liman. indruma-ma sa pot sa-mi trag sufletul ostenit, ajuta-ma......./ - gândeste-te la flux şi la reflux atunci când valurile lovesc ţărmul, ele se înalţă şi coboară, asemeni viselor, dând naştere unui sunet. care - i sunetul tau? imi pare rau ca-ti spun, omul nu se inneaca pentru ca a cazut in apa ci pentru ca ramane sub apa./ - si atunci?/ - daca vei dori sa respiri, o vei face.”/ Înainte să împlinească un vis, totdeauna sufletul lumii hotărăşte să pună la încercare tot ce  ...continuare .
15 comentarii
modifica
Despre rumegus
de Valix la: 08/07/2007 20:55:25
despre rumegus am privit copacii/si n-am vazut niciun orgoliu urcand,/niciunul nu avea vreun triumf de marturisit(padurea copilariei,dupa cate se vede,are astazi un perimetru mai restrans);imi traiesc mai departe visele si goana dupa fluturi/inaltul nesfarsit al drumului se macina in moristi,/cu mainile zdrelite se faureste la mansarde o istorie extrema/amestecata cu rumegus,/peste prapastii s-au intins /tot felul de liane peste care se trece-n balans,/peste paduri plutesc pedepse/ce sapa la temelia peripateticelor galerii,/vina ,indulgenta si asceza volatilizeaza steaua polara/fara nici o originalitate/nici macar provizorie.
9 comentarii
modifica
Cheia iubirii
de LoveKey la: 08/07/2007 15:18:52
o povestire scrisa acum vreo trei ani.....patetica nu? :d/ „nu ţine ascunsă dragostea în inimă şi nu-ţi fie frică să o mărturiseşti, căci de cele mai multe ori cel pe care îl iubeşti te iubeşte şi el şi suferă în taină”/ era primăvara. un vânticel ca un susur dulce se împletea cu frunzele copacilor, într-un dans exotic. În apropierea unui sat, pe o vale, lângă un izvor argintiu era o casă care părea părăsită de mai multă vreme. bătrânii satului povesteau seara la lumina focului că în acea casă fusese ucis de către iubita sa contele morton. nimeni nu avea curajul de a intra acolo deoarece se zicea că înainte de a muri contele blestemase c  ...continuare .
5 comentarii
modifica
asupra tristeţii
de LoveKey la: 08/07/2007 15:16:47
curg boabe de nisip,/ din sfera de nervi/ trasată în sânge albastru./ nu ştii?/ durerea nu se măsoară în grame/ sau centimetri/ trasaţi cu degetul pe plajă./ volumul ei este iarnă/ fără zăpadă,/ vară ploioasă./ dacă ai mânca din ea/ te-ai gândi că moartea e albă/ şi te-ai mai apuca să desenezi/ o sferă.
3 comentarii
modifica
reclama: soarele are cancer
de LoveKey la: 08/07/2007 15:15:31
lumină nepătrunsă,/ strada mi se închide între răsăritul / şi apusul ochilor./ ferestre îngropate/ închid în pereţii vopsiţi/ libertatea./ soarele este bolnav/ pentru asta,/ cer socoteala cerului.
3 comentarii
modifica
Problemă (i)morală
de Cri Cri la: 08/07/2007 13:37:09
azi m-am hotărât să merg pe jos. mă rog, nu chiar tocmai; cu “mijloacele de transport în comun”. / bine… ajung în staţie, sper la un maxi-taxi, dar de după colţ se iţeşte un autobuz. cer la chioşc un bilet, constat că din 1980 încoace au aceleaşi “două călătorii”, mă mir însă nu exagerat, plătesc cei 1,5 ron regulamentari şi mă urc în autovehicul. / aici… mare gălăgie mare: un tip, prins cu biletul necompostat, care refuză să prezinte ci, refuză să plătească amenda, refuză să i se facă proces verbal, refuză să meargă la poliţie, refuză să fie atins de cele două controloare, refuză… refuză… şi ţipă ca din gură de şarpe că “as  ...continuare .
44 comentarii
modifica
Buzele tale spun psalmi învăţaţi pe de rost
de Sancho Panza la: 08/07/2007 12:17:55
tu trăieşti doar în umbra sânilor mei/ în fiecare noapte, copilul cu sângele tău/ îşi face loc în cuibul lor / legat la ochi ai găsi drumul spaima ta îi adulmecă / fără de greş/ lacom şi singur/ buzele tale spun psalmi învăţaţi pe de rost/ iubito, iubito,/ mamă, mamă, ţipă degetele tale însângerând simţuri evocând mângâieri/ îmi răscoleşti pielea îmi muşti umerii ca un mânz/ mă întorci mă dezbini/ bărbat trist, neieşit din coconul vârstei de aur/ nu sunt aici nu mai chema m-am învelit în alte cuvinte/ şi-am plecat să-mi caut luna răsturnată / într-o fântână / ah cum arde hotarul dintre aşteptările noastre/ pe jăratecul lui ne  ...continuare .
48 comentarii
modifica
Pro facie sua
de motanelul la: 08/07/2007 10:57:57
ma gandesc la facerea universului, ma gandesc la sfarsitul lumii, ma gandesc la ascetism si la sex fara limite, ma gandesc la o insula pustie si la o fantoma intr/un mare oras./ intermezzo debordant pentru uitare... alerg si uit cine sunt riscandu/mi viata in jungla de asfalt./ si din cand in cand trec pe la cafenea in costumul confortabil de fantoma incercand sa descopar cine sunt sau ignorandu/ma complet./ o trimit acum repede pana nu ma razgandesc :)/
8 comentarii
modifica
nu m-am născut
de Lady Allia la: 08/07/2007 10:54:10
nu m-am născut - sunt încă în sufletul tău/ din când în când...doar ies să-ţi respir mângâierile/ pe fiecare geană prelinsă într-un sărut spre tine/ şi privirilor calde în care mă pierd surâzând desculţă/ nu m-am născut - mă pierd încă în sufletul tău/ ca într-un lan de maci târzii în august adiaţi de atingeri/ pe frunte şi pe buze port coroniţe proaspete de flori/ şi ineluşe de drag pe fiecare deget ce-l sărut/ şi-l întind câtre tine asemeni unei guri de apă rece/ nu m-am născut - sunt încă ascunsă aici în tine/ ascultându-ţi iubirea după fiecare îmbrăţişare de suflete/ am să ies doar în nopţile cu lună plină/ să mă pierd în tine  ...continuare .
20 comentarii
modifica
stelutze cartelate
de anisia la: 08/07/2007 10:50:59
s-au impartit cartele cu gauri rasfirate/ diminetile sa se targuiasca/ cu visele sa se faca negot/ cate unul pentru fiecare/ muritor/ tie, toate!/ una cate una le adunam / le scuturam de colb/ le vanturam pe sub streasinile picurate/ si din ele evantai iti facem/ racorile ploilor sa le-nsoteasca/ scrie-ne!/ o ploaie azi/ alta maine/ pana cand norii in dans se vor prinde/ soarelui nuntasi/ lunii, cununa./ scrie-ne!/ si vom fi picuratori de zambete/ alungatori de nori/ bancheri, in vise-mbogatiti./ s-au impartit cartele cu gauri rasfirate!/ pus-am stelutze-n fiecare plin.../ penelului margaritar daruit-am,/ pergament adus-am din belsug/ si rabdatori asezatu ne-am la rand./ o ploaie mie,  ...continuare .
9 comentarii
modifica
COSTA BARBARUL ( III )
de esteu la: 08/07/2007 10:32:46
cum putuse sĂ treacã cu vederea peste povestile pe care foarte bine le stia de la cei din sat: costa era spaima zonei cu o razã de aproape treizeci de kilometri, avea renumele unui trecut vîrstat cu ani buni de celulã, si nu oriunde, colibasiul era un nume în materie de penitenciare, o stia foarte bine. motorul se lãsa ambalat pînã cînd motocicleta se izbi de-un un parapet pe care nu izbuti sã-l escaladeze si-l rãsturnã pe politist. tropotele cailor se auzeau pierdute spre inima deltei, si la cîteva clipe un tipãt ca un chiot, era costa, tulburã noaptea pentru ca apoi zgomotele sã se stingã încet./ sergentul major se ridicã cu chiu cu vai din santul în care aterizase si,  ...continuare .
9 comentarii
modifica
COSTA BARBARUL ( II )
de esteu la: 08/07/2007 10:31:39
descrierea personajului se putea face printr-un simplu apel la cîteva tipologii fizice:/ - individ de înãltimea 1,80 m, aproximativ 75 kg, la prima vedere, deoarece la pichet nu se gãseste cîntar decît pentru cantitãti mai mici, cel care poate suporta sutele de kilograme fiind decalibrat de zecile de solicitãri cu care l-au ametit soldatii dornici de a se cîntãri împreunã, pe echipe, cum fac echipele de rugby pentru a-si demonstra caracteristicile tehnice ale grãmezilor si molurilor;/ - vîrsta, se vede si nu prea cãutîndu-i cu privirea încretiturile pielii, dar o poti aproxima dupã nodurile degetelor de la picioare, este pãrerea unui plutonier care în scoala militarã a f  ...continuare .
comenteaza!
modifica
COSTA BARBARUL ( I )
de esteu la: 08/07/2007 10:29:26
Îi tremurĂ mÎinile cînd scrie. sperã ca atunci cînd el va citi vestea sã-şi aminteascã şi de ea, fie mãcar şi dupã ce-n minte îi va veni mai întîi nea ion ori soldaţii pichetului. simţi cum pixul se transformã în şurubelniţa cu care se verificã tensiunea prizelor şi apãsã cu putere pe hîrtie:/ / cu cojoc ion locotenentul se întîlnise ca-n vis, aşa cum, cu douã sãptãmîni înainte de momentul acesta, nea ion îşi visase calul gîtuit de sfoara cu care era legat. se trezise speriat în mijlocul nopţii, ieşi din casã şi ajunse în grãdinã. din patru salturi gãsi şi calul. era acoperit de spume. vãzuse în treaba asta un semn... locotenentul a început  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Injuraturi
de tatiku la: 08/07/2007 08:06:50
m-am hotarat sa nu mai injur. pai ce ma-sa mare, am o varsta, am copil, am o nevasta rusinoasa ca un crin si eu inca injur ca la usa cortului atunci cand mi-s nervos. nu e mumos deloc si vreau sa scap de obiceiul asta barbar. problema e ca... sunt doua. viata asta sclifosita, alambicata, prea dinamica, prea colorata, prea prea, nu-mi face treaba asta usoara. cum (iar era sa zic ceva) sa nu injuri cand te uiti in jur si vezi atata mitocanie? cand vezi atitia gusteri, scroafe, pitpalaci, vrabiute care grohaie si oite care isi dau ochii peste cap? sau cand esti fortat sa traversezi orasul asta gri-moloz si te umpli de fum, zgomote, tipete, mirosuri scandaloase si etcetera. sau cand te uiti la b  ...continuare .
65 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...