arhiva: 23/08/2007


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
De la Nea Gogu. Pilde spre a vrea a trai
de sarsilovici la: 23/08/2007 23:23:59
mijesc ochii si ceva lumina ii gadila. difuza da era lumina.de pe tatami lumea se vede de foarte jos si de jos auzeam un sfarait usor ca de diesel da era nea gogu. aer tare de munte usi deschise, schimbat cuibaru de dormit si la 5.45 m-am trezit. miasme mii.micsunele u le-am loalizat si nici tandafirii si nici crizantemele...nea gogu tuseste si gadilat de zgarcita lumina a diminetii deschide ochii. neata... inca nu ne vedem bine dar ne invitam la o cafea. ma uit la nea gogu ca in oglinda fata botita ochi rosii... seara ne impacasem cu tuicana de cazanel si nea gogu ne-a spus minciuni de ale lui./ si ies pe prispa si in lumina diminetii vad creasta din fata mea profilandu-se . inca somnambul m  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Obiecte pierdute (anunt in ziarul local)
de Valeriu Cercel la: 23/08/2007 22:06:25
“pierdut poşetă piele fină/ de damă roz şi cu curea,/ În fund şi-n faţă cu meşină,/ la cârciuma de la şosea” ;/ doar ce-am ieşit, eram în hol,/ m-am dus şi eu pân-la veceu…/ cu acte, ruj, aveam şi-un pol/ În hârtiuţe de un leu,/ trusa de unghii, fixativ,/ (că rar mă duc la coafeză)/ batiste, pixuri, laxativ,/ ce nu aveam, cheia franceză…/ “cine-a găsit-o, să ia totul,/ o rugămimte aş avea :/ trimite-acasă idiotul/ pe-al cărui umăr atârna !”/ valeriu cercel
2 comentarii
modifica
pentru ca uneori e miercuri
de Homo Stultus la: 23/08/2007 17:32:54
cuvantul nu se daruieste fortat. nu, el trebuie sa vina si sa plece fara siluire. ecoul lui ramane in constiinta ca amintirea unui zbor solitar. / nevazut concret, posibilitatea lui domoleste sangele, incalzeste inima, lacomeste plamanul dupa aer./ cuvantul nu trebuie strivit intre buze, el este sarutul din interior. cuvantul este sufletul care scoate mainile pentru a mangaia lumea. / cuvantul se naste din linistea fecunda a unei pulsari in armonie cu intregul. cand pasesti pe crestetul cuvantului esti doar o statuie trista al carei drum pierdut candva se agata de mersul in cerc. / in vis primesti imagini, prin muzica trairi. continut iti da cuvantul. acel cuvant care venind di  ...continuare .
20 comentarii
modifica
Jane Eyre - de Charlotte Brontë(1816-1855)
de gheorghe_cnstntn la: 23/08/2007 15:12:53
citate:/ "nu cred,domnule,ca aveti dreptul sa-mi porunciti numai pentru ca sunteti mai batrân sau pentru ca ati cunoscut lumea mai bine decât mine.dreptul de a va aroga aceasta superioritate depinde de felul cum v-ati folosit timpul si experienta."/ "fiti sigur,domnule,ca n-o sa confund niciodata lipsa unor forme exterioare cu insolenta.despre prima as putea spune chiar ca îmi place,dar pe cea de-a doua nicio fiinta libera n-o poate îndura pentru niciun fel de plata."/ "ati spus ca greseala aduce remuscare si...remuscarea este otrava vietii."/ "oamenii supusi greselilor n-ar trebui sa-si însuseasca pe nedrept o putere ce nu poate fi încredintata fara primejdii decât fiintelor d  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Filozofia normalului
de tatiku la: 23/08/2007 14:31:15
conform domnului a. schopenhauer, filozofia e stiinta cunoasterii universului. daca ne uitam in cuvant ad literam, vedem ca "filozofia" aduce a "dragostea de intelepciune". chiar si nemernicul de dex, cel care nu ne lasa sa ne jucam cu notiunile (si caruia simtul umorului ii pare ridicol) ne invata doct ca e "un ansamblu de idei...o conceptie generala despre lume si viata". / hm, ceata.../ tot in ceata ne lasa si daca ii luam in serios pe marii invatati. ne simtim ridicol de betegi spiritualmente iar ei, triumfatori, vin si ne freaca de nas intelepciunea lor alambicata si, helas, atat de ...desteapta. ne cuceresc, ne uimesc, ne sperie, ne intriga, ne zapacesc si apoi ne lasa nedumiriti, ca  ...continuare .
6 comentarii
modifica
VID
de Roman Haduch la: 23/08/2007 11:28:56
principiul tradafirului japonez , pjt,ma blocheaza uneori pentru a ma debloca alteori. cand ceva te blocheaza anihiliza-l prin dezvaluire. / trebuie sa deschid ferestra sufletului pentru a intra "soarele " intrucat am observat ca extaziat de frumuseţea pura a tj-ului suport de multe ori pufosul hlizit ce imi tot spune : " nu e frumusete pura , e frumusete temporara" . nu trebuie sa las ca viitorul imediat sa imi fixeze vreun calus intrucat in clipa prezenta , coroborata cu viitorul inaintat frumusetea pura e vesnica si continuu proaspata astfel ca mangaie observatorul, il dezmiarda si ii da nadejde . da se poate sa traim frumos, entuziasmati. potrivit pjt  ...continuare .
10 comentarii
modifica
ganduri pentru iubire
de Lady Allia la: 23/08/2007 09:15:54
sunt un bob de roua. sau asa vreau sa ma simt. esti frunza plina de viata pe care ma preling incet sarutand-o cu fiecare gand. nu stiu ce este viata...de moarte nu mi-e teama, dar acum nu vreau sa stiu nici ce este moartea. stiu doar ca dragostea este mai mare decat amandoua. stiu doar ca viata curge prin tine, iar eu traiesc. / iti ating fiecare nervura cu inima mea si as vrea sa nu ma evapor niciodata. poate intr-o zi, dar atunci as vrea sa ma invelesti in tine sa ma trezesc un firisor de nor...marunt prin mine...magic prin tine. te iubesc enorm...mult mai mult decat enorm de mult sotul meu drag!!!
35 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: