arhiva: 28/08/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Cuvânt înainte
de Sancho Panza la: 28/08/2007 23:10:29
totul s-a hotărât atunci când umbrele mele cu ghiare ascunse şi dihania îmbrăcată-n pieliţele orbirilor voastre (de ieri, de mâine şi de-a pururi) au izbucnit, înlănţuite, din pântecul dunelor. ochii prietenilor se făcuseră oază, vino, sihastrule, / să cauţi aici / înţelesul tablelor sacre. / voi scrie cartea aceasta, le-am zis, iar ei au prânzit cu mine, / au ascultat cu timpanele mele greierii toamnelor pentru care / nu voi mai avea timp/ nici îndoieli/ nici tăceri de mamă rătăcite-n mausoleul lui „ar fi fost”/ şi au răspuns:/ dacă vei ridica piatra aceasta/ te vor zidi în bisericile lor fără vitralii, îţi vor însămânţa în vintre rugina damnării,  ...continuare .
15 comentarii
modifica
Chestii filosofice
de motanelul la: 28/08/2007 22:08:56
ma tot uit de ceva ani pe strazile patriei si incerc sa inteleg de ce majoritatea masinilor de teren sunt conduse de femei....bune. stie cineva?
15 comentarii
modifica
cu totii tanjim..
de diana vlase la: 28/08/2007 20:56:25
ingerii tanjesc dupa un pahar de vin tare, ca sangele clocotitor al diavolilor.../ diavolii tanjesc dupa albul inaltator al aripilor ingerilor..../ oamenii tanjesc dupa... dupa ce tanjesc oamenii in realul optiunilor lor de a avea si aripi si vin?/ astazi am stiut ca pot avea orice, ca omului ii place doar sa tanjeasca, fara sa stie ca, daca ar avea tot, absolut tot ce isi doreste, ar tanji macar dupa un pic de imperfectiune.../ postez un gand invaluit in cuvinte, un gand prezent si trist ca viata cugetata de descartes.../ mi se vorbea despre cum trebuie sa tii cu dintii de visul tau, sa faci tot ce iti sta in puteri sa il concretizezi? nu il diger pe nea' alchimistu' nici cu o tona de lamaie  ...continuare .
6 comentarii
modifica
nimic
de diana vlase la: 28/08/2007 20:32:33
azi:/ vesele nopti de toamna devreme, cismigiu, pizza prea picanta, chelneri idioti, oboseala, zambet. maine o zi minunata!!!/ maine:/ vesele zile de vara tarzie, ruleta ruseasca, doar rusi, intalniri, mai pe seara poate pizza prea picanta, chelneri idioti, zambet./ va fi o zi minunata!/ poimaine:/ triste zile de caldura inabusita, scaune, calculatoare, cafele, cafele, cafele.../ va fi o zi./ raspoimaine:/ zile de toamna/ va fi...
14 comentarii
modifica
Simboluri in visele noastre
de maitreya82 la: 28/08/2007 14:29:04
alcool- incercarea de a te sustrage vietii cotidiene se reflecta in visele care te infatiseaza consumand bauturi alcoolice.a-ti privi cunoscutii folosind bauturi semnifica sentimentele negative indreptate impotriva lor. inteles dintr-un alt punct de vedere,alcoolul poate reprezenta incercarea de a da un sens vietii, iar potrivit conceptiei sustinuta de c.g.jung alcoolul sugereaza unirea contrariilor.alchimistii credeau ca prezenta alcoolului in corp inseamna identificarea cu spiritul divin.alcoolicii care incearca sa se vindece au numeroase vise in care scopul lor este atins,aceasta insemnand ca ei isi satisfac nevoia de a bea prin vis astfel incat isi pot continua abstinenta in viata cotidia  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Schita cu tine la mine
de thebrightside la: 28/08/2007 13:55:06
pana si casa asta urata/ parca a crescut mai mare,/ mai larga…/ pare mai rosie in obraji/ mai vie/ de cand ti-ai asezat tacticos/ agenda, cartea cartareasca/ si cutiuta muzicala/ pe masa cu picioare de sticla./ parca i s-au deschis peretii/ ca niste plamani flamanzi/ si a inceput sa traga adanc/ aer in pantec/ ca si cum abia a scapat de la inec./ de mine ce sa ma zic?!/ umblu diminetile / ca un hot prin casa/ sa nu te trezesc/ sa nu ma trezesc/ (doamne fereste!)/ iti strang camasile/ aruncate neglijent pe spatare/ cu o oarecare veneratie/ indescifrabila dealtfel/ din pricina ranjetului tamp:/ esti aici!/ iesi gol din baie si razi:/ baby, esti incurabila,/ lasa camasile in pace,/ vino-nco  ...continuare .
35 comentarii
modifica
"Dacă aveţi un copil de peste 25 de ani care încă mai stă cu dvs., acum e momentul să acţionaţi!"
de Daniel Racovitan la: 28/08/2007 11:29:56
mai jos un articol de blog care mi-a retinut atentia (btw, imi aduce aminte de "tanguy"):/ "părinţi, e momentul să acţionaţi!/ dacă aveţi un copil de peste 25 de ani care încă mai stă cu dvs., acum e momentul să acţionaţi!/ m-am întâlnit de curând cu un fost coleg de muncă (am mai scris de el, dar nu mai ştiu pe unde). 28, angajat, salariu mic, stă cu părinţii. are un apartament (cam mic), dar nu stă acolo, că nu vrea. vine de la serviciu, se joacă câteva ore, doarme, iese în weekend în oraş dacă trage cineva de el./ cazul lui nu e singular. românia e plina de under-achieveri. de oameni auto-suficienţi. nu mă refer la ăia care au 1.000 pe lună şi s-a  ...continuare .
63 comentarii
modifica
Cafenea cu cesti albe si cabotini
de Intruder la: 28/08/2007 11:22:25
o cafea, va rog! / sa fie amara-amara... / platesc cash, imediat, in dimensiuni reale! / platesc tot, chiar si paharul cu apa / si pliculetul cu zahar, intact! / demult n-am mai fost aici.../ odinioara, m-asezam / la masa din colt, de la geam, / cu cate-un prieten sau cu cate-o femeie / cu firul dus la ciorapi. / da, si-acum aveti alfred brendel / picurat in timpane, in cesti / albe-albe, ca petele de inger / strivite pe-asfalt.../ dati-mi va rog si-un pahar mare cu gin / fara lamaie, fara gheata. / vreau sa uit de mine, de voi, / de grohaitul mistretilor ce-mi umbla-n pantofi... / dati-mi toata sticla, vreau sa uit / de toate femeile-ventuze / care m-au rupt in bucati mici-mici / si m-au a  ...continuare .
41 comentarii
modifica
Simboluri in visele noastre
de maitreya82 la: 28/08/2007 09:38:37
abandonat-a visa ca esti abandonat sugereaza sentimente de inducere in eroare,neintelegeri ce reflecta situatiile prezente sau trecute privitoare la familia ta,in special daca incerci sa te separi de experientele familiale.un rol important il are varsta pe care o ai in vis.in acest sens ,visul iti spune despre o situatie ce isi are radacinile in trecut si pe care nu ai putut sa o depasesti.un abandon poate insemna si o instrainare de inconstient-totalitatea fenomenelor psihice care scapa constiintei.aceasta trimite la ideea de pierdere a perspectivei,a scopului vietii .daca tu esti cel care ai abandonat,atunci apleaca-te cu mai multa atentie asupra sentimentelor de vina sau de ajutor din part  ...continuare .
6 comentarii
modifica
intre neant si absurd
de Homo Stultus la: 28/08/2007 09:12:47
exista o oarecare tristete in ceea ce priveste vietuirea in trup. prin trecere nu vedem doar posibilitatea devenirii ci si o probabila aneantizare. in acest al doilea caz intreaga activitate umana nu este doar inutila; ea este si ridicola. / o constientizare perfecta a lui "eu nu voi mai fi" nu este posibila. omul nu poate sa inteleaga nonexistenta. sau daca o intelege ea va fi mereu ceva exterior (strain) pentru ca nonexistenta nu a fost experimentata de nimeni la acest nivel. / venirea omului in campul fiintarii implica si o anume amnezie. omul nu isi aminteste in nici un fel momentul ruperii de "antefiinta". el contine totusi momentul./ neavand perspectiva unui orizont metafizic  ...continuare .
12 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...