arhiva: 25/09/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Stie cineva,sau cine stie sa dansezehttp://www.malhanga.com/musicafrancesa/moustaki/zorba.htm"
de munteanu rodica la: 25/09/2007 23:11:58
://www.malhanga.com/musicafrancesa/moustaki/zorba.htm" / sau calambururi??
17 comentarii
modifica
dupa ora 9
de moi la: 25/09/2007 23:02:04
te-aş lua cu mine/ pe strada lăturalnică/ în ultima bodegă-a lumii/ să te arăt şi lor/ aşa cum eşti / în lumină de neon/ să-ţi curgă fard pe toată faţa / şi-aş face glume proaste/ şi m-ai urî apoi/ picior peste picior/ ne-am uita la lumea din fundul de pahar/ şi ne-am strâmba la trecători/ pe strada cu alcov/ şi-am râde zgomotos/ miraţi de noi, de ei,de tot/ şi mi-ai ghici în halbe de bere/ şi te-ar opri acolo poate/ şi te-ar expune pe tejghea/ /
8 comentarii
modifica
Prejudecati si late flori
de diana vlase la: 25/09/2007 22:40:29
s-au intalnit la o bariera. trecea trenul. a trebuit sa se opreasca. gradele mult prea ridicate si masinile oamenilor simpli, fara are conditionat, i-a impins afara din masini. ea era imbracata sumar, el in pantaloni scurti./ ''ce mai prost'', a gandit ea. asa era, arata ca un clovn cu pantalonii aia in carori gri cu rosu, si masina vrede.../ el a dat din cap, cu buzele stranse, ar fi zis ''ce sa-i faci?'', numai ca ea a intors capul inainte de a termina el reactia politicoasa a oamenilor care asteapta sa treaca timpul./ ''cum sa te imbraci asa?'', gandea ea/ ''asta tre sa fie vre-o nefututa'', gandea el./ o masina din spate a oprit in spatele masinii ei si doi copii galagiosi au napustit afa  ...continuare .
4 comentarii
modifica
nota mie
de moi la: 25/09/2007 20:58:30
nu este frumos sa:/ vorbesti cu gura plina/ te scobesti in nas in public/ injuri in gura mare (mai ales cand treci prin fata bisericii)/ arunci hartii pe jos/ te strambi la lume in tramvai/ porti sosete in sandale/ nu o pupi pe sanda cand are herpes/ barfesti persoane care ii stiu bine pe cei barfiti/ nu treci babuta de la colt si bastonul ei strada/ ii pui sorei tale sare in cafea in loc de zahar/ n-o asculti pe mama/ intrii in dormitorul parintilor fara sa bati la usa/ iti mai lasi unghia degetului mic (de la mana dreapta) sa creasca/ p.s. - nota trebuie citita in fiecare dimineata cu sfintenie!
9 comentarii
modifica
astazi nu mi se spune pe nume
de ralu-lalu la: 25/09/2007 19:58:33
pentru ca astazi nu voi fi eu.mi-am propus sa fiu pe rand oricine imi trece prin cap si astfel lumea se va incurca in numele mele..poate voi uita si eu intr-un final...dar oircum,maine dimineata cand o sa ma trezesc,totul va fi revenit la normal./ e ora 7.sunt un nepasator...si voi pastra calitatea pana la finele zile.si sunt un el.barbatii trec mai bine neobservati decat femeile in calitate de nepasatori.lor le sta in fire..la noi pare nesimtire/ desi poate nu va fi un rol totusi..caci nepasatoare sunt mereu.schimbam!pot fi un vultur?si totusi...imi plac asa mult pescarusii..de ce nu pot fi pescarus?asa eram si aproape de marea mea iubire..pai..pescarusii nu sunt nepasatori...din contra...  ...continuare .
17 comentarii
modifica
gandul cautarii
de Homo Stultus la: 25/09/2007 18:53:59
cautarea ca dimensiune de seama a devenirii este cea care indeamna omul sa-si determine pozitia in relatia cu lumea si cu sine insusi. aceasta determinare de atitudine existentiala este umbra omului care simte o insuficienta la nivelul propriei constiinte, la nivelul propriei realitati noetice./ comoditatea mintala (ca sa il citam pe poincare via tutea) apare ca singura speranta de normalitate pentru omul caruia lumea ii apare nu doar opaca ci si ca factor de opacizare. / cautarea este inerenta vietuirii in trup. uneori ea capata accente grave, dramatice; sunt momentele de razboire cu sinele, sunt momentele cand fara a inchide trebuie sa determini, sa te determini. alteori acest premer  ...continuare .
40 comentarii
modifica
Oda caloriei irosite
de latu la: 25/09/2007 17:59:37
nu-ti reproshez nimica, frunte-ngusta:/ nici perspectiva unghiului obtuz,/ nici ca te simt slinos ca pe-o langusta/ si nici teleghidajul de obuz./ iti iert si vidul arogant din tzeasta/ si micile-ti atacuri prea in sud,/ regret inconstientza ta sihastra/ in turma-n care stai - cum crezi - la scut./ te-as invita in lumea mea cu valsuri,/ cartzi de citit, tacamuri si umor,/ dar drumului din cort catre inalturi/ ii stati in cale tu si-al tau decor./ de-aceea sfantul legamant cu omul,/ ce unii zic, iisus ca l-a facut,/ imi pare obsolet, inchis in tomul/ din care clerici canta prefacut./ te iert deci biata creatura sfanta,/ ce, ca si mine praf vei deveni!/ iar cand cu vremea balele-ti se z  ...continuare .
226 comentarii
modifica
........
de moi la: 25/09/2007 17:56:31
dacă eşti unul din aceia care şi-au petrecut vremea rasfoind cărţilr bibliotecilor, vezi că sunt oameni ale căror destine se intind peste continente, ale căror ochi au văzut cămpiile întinse ale lumilor şi in care s-au oglindit mii de feţe colorate diferit, oameni ale caror vieţi s-au întipărit in carnea celorlalţi, oameni despre care s-a scris sau s-a fabulat la nesfârşit, la care te uiti cu mîna pâlnie la ochi. Şi vanea citise, citise toate carţile care îi căzuseră în maini despre ei, oamenii aceia mari, şi după ce se minunase şi străbătuse străzile mahalalelor pe inserat, fabulând pe muteste, fascinat ca un copil care vede pentru prima data tagadaua din  ...continuare .
10 comentarii
modifica
aoleo
de M a o la: 25/09/2007 17:39:14
dupa ce-si toci pingelele prin jumatate de oras, ca n-avea bani de taxi iar cu transportul in comun n-avea curaj, intra in magazinul de langa gara, macar sa-si cheltuiasca bruma de bani cu folos, dorind sa cumpere alimente strict necesare. avea noroc. in magazin nu era decat proprietarul, care era si vanzator. il masura pe taran cu o privire scurta si o grimasa pe care nici nu incerca macar sa o mascheze:/ -zi, mai repede, ca am treaba. cu ce te servesc? latra, mirosind ca musteriu’ sta prost cu finantele. nas de comersant bucurestean./ -o pita, ba nu, doua! din alea negre./ patronul il privi cu o spranceana ce statea la indoiala daca sa se ridice sau sa ramana la locul ei, asa ca tremu  ...continuare .
6 comentarii
modifica
slideshow
de tuxedo la: 25/09/2007 10:38:47
csvd/ / deasupra oraşului/ mâinile tale ca doi peşti aurii într-un borcan de mâncare / pentru muncitorii din schimbul trei/ mâinile tale tăcute indiene uitate în galantarul cofetăriei/ nevândute niciunui copil / care a plâns mâinile tale două neoane/ peste oboseala unei cafenele / la ora închiderii/ deux-pieceul pe care nu-l poţi cumpăra la salariu/ şi te deprimi/ această poezie nu e despre mâinile tale/ ea este chiar umbra lor chinezească/ pe perete din plictis/ seara când nimic / mai bun / nu mai e / de făcut/
5 comentarii
modifica
Apocalipsa după Dăncuş (II)
de Stefan Doru Dancus la: 25/09/2007 09:53:02
la capătul puterilor / strângând între pleoape piatra cubică a remuşcărilor/ -ce culoare seminală a căpătat lumea/ cineva fluieră după un câine/ încrezător în destin şi în urmele pe care / acesta le lasă printre nopţile cu învelişul plesnit/ (dacă lărgeşti deschizăturile poţi vedea/ baruri pline de fum şi picioare dezgolite/ poţi mesteca fericit pâinea mucegăită / a durerii de cap)/ ce culoare a căpătat lumea – culoarea ochiului smuls/ şi apoi spart de bocancii unui lung şir de soldaţi/ dar iată, din locul acesta duhnind a trecere / de pietoni, a siluete tatuându-se pe asfalt/ din locul acesta în care gesticulăm şi în care / ne-am pus toată nădej  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Unul din motive
de Stefan Doru Dancus la: 25/09/2007 09:36:33
rana mea de pe tot corpul rana mea universală/ cum te-aş bandaja cu sfere şi clepsidrei m-aş preda/ anul invitat pe terra împotrivă-şi se răscoală/ precum eu săpând în mine spre-a vedea făptura ta/ rana mea de maramureş rana mea de altă ţară/ cum mă laşi de unul singur cum mă uiţi - cum te-oi uita/ într-un fotograf la roma moartea s-a retras să moară/ s-au smintit de tot poeţii - eu nu văd făptura ta/ plouă fals în lumea asta plouă crunt în altă viaţă/ doctori mă extrag din înger plouă pentru tot poporul/ nu-mi pot da fiinţa care între frontiere-ngheaţă/ rana mea de azi pe mâine - rana mea de ştefan doru/
3 comentarii
modifica
Mama
de Emma Brad la: 25/09/2007 09:09:40
ştii mamă/ de ochiul tău mă ascund/ uneori/ între genele mele încărcate cu de toate/ ochiul tău noros nu mai poate vedea bine/ dar încă mă soarbe tăcut/ mirându-se/ cum de-am crescut atât/ ştii mamă/ încă mai port universul difuz/ pe umerii goi/ îmi dănţuie părul şi/ sunt oarecum mai timidă acum/ am atâta nevoie de tine şi/ parcă e frig în jurul tău / e multă rugăciune/ şi-atunci/ pe sub pleoape-mi curg/ anii în care nu ne-am văzut/
8 comentarii
modifica
Ce este important pentru o femeie?
de Intruder la: 25/09/2007 09:04:33
este important pentru o femeie sa aiba langa ea un barbat care din/ cand in cand sa faca curat, sa gateasca si sa repare ce se mai strica/ prin casa./ este important pentru o femeie sa aiba langa ea un barbat caruia sa-i destainuie aspiratiile ei si care sa o asculte si sa o inteleaga./ este important pentru o femeie sa aiba langa ea un barbat care sa o/ admire si care sa faca dragoste cu ea din placere./ este important pentru o femeie sa aiba langa ea un barbat care sa o/ scoata in lume si sa o trateze ca pe o printesa tot timpul, nu doar/ la ocaziile speciale./ este foarte important ca cei patru barbati sa nu se cunoasca intre ei... / sursa: http://www.hotnews.ro/articol_84903-ce-  ...continuare .
45 comentarii
modifica
Spirala căderii
de myselfandI la: 25/09/2007 08:19:35
hai s-o târâm sălbatic de pletele ei lungi/ prin ganguri puturoase cu iz greu de urină,/ s-o posedăm câineşte şi să-i chemăm să vină/ la rând, pe toţi beţivii soioaselor spelunci./ ne vom zdreli genunchii de pietrele-ascuţite/ Şi unul după altul, mătăniilor caduce/ le-om da sărutul negru al fraţilor de cruce/ cu bărbi însângerate şi inimi împietrite./ Şi sângele va fierbe ca vinul nou în toamnă/ strigând pe dumnezeul ce crede c-o ajută,/ În ochii ei agonici de evă decăzută/ livezi de meri în floare la moarte o condamnă./ alb heruvim şi demon himeric împletiţi,/ luceferi lăcrimează, secundele adastă/ o pasăre de ceaţă căzu rănită-n coast  ...continuare .
14 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...