arhiva: 04/09/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Apocalipsa după Dăncuş
de Stefan Doru Dancus la: 04/09/2007 23:54:59
/ ce cristosul mamii mele să mai vreau/ ce crucea mamii mă-ti mă tot cauţi/ ce dumnezeii mă-ti te-ai tot dus, ca speranţa, ca iubirea/ futu-ţi morţii mă-ti/ ce dumnezeul mamii mele mai umblu/ pe strada asta plină ochi de îngeri/ - uite-le stupii, uite-i cum stau/ pregătiţi să ne dea aripi/ ce mama mâne-voastră mă puneţi să mint/ n-am bătut atâta cale degeaba/ uite urletul cum se-mpreunează cu înjurătura/ uite geamătul cum trepidează sub cruce/ uite-ţi dumnezeii risipiţi / uite cum răstorn biblioteca/ şi morţii dintre coperţi/ ce dumnezeul mamii mă-ti/ calci pe mine, pe coperta de lux sub care tresar, drăguţa mea/ uite bomba atomică uite viruşii ultrasecre  ...continuare .
31 comentarii
modifica
a saptea predica
de conu la: 04/09/2007 22:43:21
/ astept..../ / / acelasi/ si nenascut..../ / / in miezul de foc al/ desertului/ sa plang/ un sfarsit/ de lume/ sau uimitoarea/ racire a soarelui.../ / / pendulez intre abisul/ lumii/ si abisul/ gandirii,/ gata sa ma/ prabusesc/ prin largile/ si racoroasele/ spatii dintre stele.../ / / sa cad..../ / / sa cad..../ / / istovit/ prin trup/ dinspre tristetea/ lumii/ spre/ indecentul ei mormant.../ / / care este o/ forma bizara/ de uitare/ ca am mai fi/ niciunde/ nicicand./ / / fiu al rostirii/ lacrima pietrei/ razand./
comenteaza!
modifica
predica a opta
de conu la: 04/09/2007 22:30:46
/ in mijlocul arenei/ rostirii.../ / / fata in fata/ cu vulturii de otel/ si moarte/ ai minciunii.../ / singur:/ in fata multimilor voastre/ va spun:/ / / am stat/ in spatele zenitului/ solemn/ si,imparat..../ / / va spun lectia/ misterioasa/ a nadirului/ si a dorintelor.../ / / rostesc/ despre solemnitatea/ lucrurilor-vii/ si plutirea/ aripilor.../ / / copil al ingerilor/ de aur/ amintesc/ bucuria/ pietrelor/ de a izbutii/ constiinta./
comenteaza!
modifica
Pentru bloggerii cu Wordpress: plugin pentru Ghidoo
de admin la: 04/09/2007 21:23:37
daca ai un blog pe platforma wordpress, la ghidoo e disponibil un plugin care iti adauga un link la sfarsitul fiecarui articol de blog, de genul "adauga link la ghidoo". / pluginul se instaleaza foarte usor iar linkul catre fisierul zip este: / http://www.ghidoo.ro/add-to-ghidoo.zip/ un exeplu de blog cu pluginul instalat: http://www.ghidmobil.com/busteni-ghid-turistic/
comenteaza!
modifica
Viciul nostru cel de toate zilele......
de cosmacpan la: 04/09/2007 21:08:12
in ziarul romania libera, domnisoara f. parjol spune:"cititul e, in fond, un viciu. cati dintre voi n-ati pierdut o noapte-doua pentru o carte mareata? ca orice patima, si lectura e organica: cere combustibil, creeaza dependenta si ajunge sa se rafineze in timp. e un viciu de durata, nu e o chestie de care te lasi asa, pocnind din degete. n-are prea multe efecte adverse, dar te rapeste societatii si cluburilor si te face un pic mai lucid. privirea capata o sclipire vie si inteligenta. e bine, literatura buna iti curge linistita prin vene, curatandu-te de jegul mediatic care te inconjoara."/ intrebare: cat de viciosi sunteti si de ce?/ ps: va asigur ca inca nu am gasit raspunsurile dar or  ...continuare .
65 comentarii
modifica
Si baietii plang cateodata...
de eupatrik la: 04/09/2007 19:57:15
si baietii plang cateodata/ (si baietii plang, nu-i asa ?)/ si baietii plang cateodata/ (cateodata plang, nu-i asa ?)/ si baietii plang cateodata/ (cateodata plang, nu-i asa ?)/ si baietii plang cateodata/ cand nu-i vede nimenea.../ ce vreau sa spun este...cunoasteti baieti/barbati care au plans in fata dumneavoastra(zic dumneavoastra deoarce am doar 17 ani si consider ca este un semn de respect fata de ceilalti)?baieti,cand a-ti plans ultima data?fete,cand a-ti vazut ultima oara un baiat plangand?/ eu,sunt baiat,dar recunosc ca plang si plang pentru ca asa consider eu ca ma pot descarca,mai ales cand sufletul meu simte ca explodeaza...as fi interesat sa aud vorbele dumneavoastra despre ace  ...continuare .
45 comentarii
modifica
doi in patul de jos
de Homo Stultus la: 04/09/2007 18:14:01
temele antropologiei se impletesc in toata faptuirea, in toate demersurile ale caror autor este omul. chiar si cuvintele zgarcite sunt impregnate cu franturi din rostitor. / a defini omul in ceea ce este, a indica ce omul nu este - iata o activitate menita sa ne tina ocupati o secunda sau doua mai mult decat intinderea istoriei. / putem sa gasim, sa pierdem si apoi sa regasim pentru a pierde din nou -sensuri. este posibil sa incercam prin asta sentimentul zadarniciei. elipsa ne secatuieste initiativa. in acest periplu, intre deificare si zoomorfism, omul ramane uitat. se uita ca acel "ce" al cautarii este de fapt acel "cine" al impulsului catre. / am intreba "cum se poate pierde un om  ...continuare .
46 comentarii
modifica
Viata este frumoasa (fara comentarii)
de cher la: 04/09/2007 15:56:22
viata este frumoasã ! de nimic nu ne despãrtim mai greu decât de viatã…/ pânã nu de mult socoteam moartea tot ce poate fi mai cumplit. nimic nu putea fi conceput mai mult decat vesnicia ei . am învãtat însã cã nu existã vesnicie. totul se reduce la o clipã si nimic nu este mai cumplit decât clipa aceea de suferintã care nu se schimbã, nu are cum sa se schimbe. atunci când doar moartea ar mai poate întrerupe lantul lung al clipei de suferintã si vesnicia care i-ar urma nu este lucrul cel mai rãu. dar suntem slabi si ne temem de moarte. nici suferinta cea mai cumplitã a clipei nu înlãturã spaima de moarte. / - ajutã-mã doamne !/ - mamã, mã stii, nu sunt foarte cred  ...continuare .
19 comentarii
modifica
Jezy, copilul stelelor - Naşterea lui Jezy. Începutul sfârşitului
de LoveKey la: 04/09/2007 12:42:26
hisemiry se aplecă asupra mamei ei şi îi întinse legătura în care un băieţel plăpând dormea respirând liniştit:/ - cine s-ar fi gândit că un băiat poate fi aşa de drăgălaş, glumi ea inundând faţa băiatului cu buclele ei blonde şi frumoase./ băiatul strâmbă din nas în somn şi gânguri ridicând mânuţele albe în aer şi trăgând de firele de păr ale lui hisemiry./ enyma, mama băiatului îl aşeză lângă ea şi îşi ridică faţa palidă înspre fiica ei:/ - trebuie să mergi să pregăteşti, să îl putem duce hisemiry. vecinul nostru a fost destul de binevoitor că ne-a ţinut până acum./ - da mamă. voi merge. te simţi bine? întrebă ea văz  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Steaua nemuririi – Meditaţie
de LoveKey la: 04/09/2007 12:40:38
la ce-mi folosesc prieteni, care mâinile îmi strâng,/ când cu an şi an ce trece, tot mai mult eu am să plâng/ când în inima-mi rănită am un dor nepieritor,/ Şi în dragostea-mi fierbinte, nu am nici un viitor?/ cum să poată al meu suflet, să zâmbească vesel iar,/ când din barca vieţii mele, nu zăresc nici mal, nici far/ când mă clatin în furtună, dus de valuri şi de vânt,/ Şi în noaptea fără stele, albe stafii mă-nspăimânt?/ cum să cred că vreo speranţă pe pământ aş mai avea,/ când o şansă de scăpare, zboară ca un fulg de nea/ când măreaţa încercare de-a zbura în infinit,/ a fost o dezamăgire, un eşec nesuferit?/ oh, aş vrea să fi mu  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Sonetul I
de LoveKey la: 04/09/2007 12:39:46
mă scapă draga mea iubită de durere,/ alungă dorul, dă-mi o mângăiere/ cum printre frunze se răsfaţă vântul,/ răsfaţă-mi cu iubirea ta şi mie gândul./ cum lacrima ce o strecoară norii,/ cu lacrimi de iubire mângăie-mi obrajii/ atinge-mă gingaş cum mă atinge,/ a lune-i rază albă când se stinge./ Şi roşul foc al dragoste-i aprinde,/ cu purul cald al dulcilor cuvinte/ să fiu ucis nu mă lăsa, durerii,/ mă du în raiul alb al primăveii./ Ş-acol fierbinţi, culcaţi pe pat de flori,/ ne-om dărui cu sărutări, fiori .
18 comentarii
modifica
e toamna iar...
de licurici la: 04/09/2007 12:35:21
o fi venit toamna doar afara...sau si in noi?/ 1.cate frunze adunate fac o toamna?/ 2.ce amintire din trecut va trezeste toamna?/ 3.care e primul cuvant care va vine in minte cand va ganditi la toamna?/ 4.ce nebunie va inspira vremea de afara?
14 comentarii
modifica
entuziasm
de Roman Haduch la: 04/09/2007 12:19:21
uraaaaaa!/ uraaaaaaaa!/ uraa!/ hc!hc!hc!/ uraaaaaaaa!/ cu bucurie roman haduch
11 comentarii
modifica
Noi si ceilalti
de Cristache Gheorghiu la: 04/09/2007 08:20:40
se numeste estela velazco, este din peru si locuieste de trei ani in romania, la arad, unde sotul ei lucreaza ca reprezentant al unei firme elvetiene. ea nu picteaza, dar are prieteni pictori si si-a propus sa-i faca cunoscuti in romania. a organizat mai intai o expozitie la arad. pentru ca a avut succes, a mai facut una si la timisoara. acum tocmai a vernisat-o pe a treia la brasov. pe aceasta am vazut-o. majoritatea tablourilor sunt abstracte, dar reflecta stilul si cultura peruana. printre tablouri se gasesc foi volante cu informatii despre peru, geografie, istorie, traditii, cultura pre si post columbiana. la cerere, se proiecteaza un film documentar intitulat "peru - tara incasilor". ima  ...continuare .
17 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...