arhiva: 06/09/2007


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
a treia predica
de conu la: 06/09/2007 23:43:24
/ / vor veni zile/ cand/ veti dori/ sa va simtiti/ mainile..../ / / va veti ruga/ cu sange si carne/ zeilor vostri,/ tuturor,/ cunoscutilor/ si necunoscutilor/ vostrii zei/ sa va redea/ simtirea.../ / / / veti inchipuii/ zeii pietrelor/ ca pe pietre,/ zeii cerului/ de albastru..../ / / vor veni zilele/ can veti/ dorii/ sa va simtiti picioarele/ in alergare.../ / / ca pasind./ / / pe o suprafata tare, diferita de suprafata/ timp./ / / va fi un timp de durere/ si spaime./ / / un timp de strigare./ / / cand strabunii vostrii/ va vor chema/ din ape,/ oasele lor chiar/ vor invada/ cerul/ intr-o nefireasca-alba/ plutire/ de aer..../ / / / aminteste-ti,/ vor venii clipele/ cand  ...continuare .
3 comentarii
modifica
paradis de împrumut
de andrushca la: 06/09/2007 21:02:58
/ gust de leşie/ îmi lasă aşteptarea dimineţii/ când obloanele nopţii nu s-au ridicat încă/ îmi spun pentru a câta oară povestea / cu a fost odată ca niciodată o ea şi un el/ undeva într-un loc numit aiurea paradis/ că nu curge lapte şi miere acolo/ doar câteva albine rătăcite construiesc un fagure strâmb/ şi două vaci costelive îşi bălăngăne ugerele goale prin ierburile arse de soare/ iară sfântul ăla tălâmb de la intrare şi-a uitat până şi numele/ de când tot înregistrează false perechi în catastifu-i unsuros/ (de la slana cu pită şi ceapă pe care le înfulecă pe furiş/ pe când doamne doamne-i ocupat cu stabilirea ordinei de zi)/ - cân  ...continuare .
4 comentarii
modifica
sarutul de foc
de cristine cristine la: 06/09/2007 20:11:06
tu poti, iubire, sa-ntelegi/ din vraja tainicului foc, / tu, dragoste, sa ma dezlegi/ de patima si nenoroc!/ infinge-ti ochii tai de jar,/ aprinde tot ce ti-a fost scris, / striveste-mi zambetul amar/ si du-ma iar in lumi de vis!/ tu poti, iubire, sa-ntelegi/ carari de cer si de abis, / cu palme intinsa sa culegi/ vapai din sufletu-mi aprins...
2 comentarii
modifica
blestem
de cristine cristine la: 06/09/2007 20:04:52
o imposibila iubire,/ ne cautam sa ne ranim,/ ne despartim, o, mantuire, / ne-astepti plangand, noi nu venim!/ cumplit destin, zolit de luna, / sa ne zdrobeasca in nevoi, / noi nu putem trai-mpreuna/ si nu putem fugi de noi...
4 comentarii
modifica
Mult mai Înalt
de Sancho Panza la: 06/09/2007 16:46:00
să ne ascundem / în spatele grădinilor noastre era cimitirul bătrânilor / avea iarbă aspră şi vişini cruci strâmbe de lemn / bujori şi-o biserică/ unde se mai rugau doar lilecii/ uneori trecea dumnezeu pe acolo să culeagă sunătoare / si fragi/ să ne ascundem spunea danu poate-l vedem/ trebuie să fie înalt mai înalt decât tata/ vântul îmi croşeta dantele din păpădii pe rochia scurta/ eram desculţă aveam/ genunchii umezi ca muşuroaiele de furnici/ părul mi-l împletise bunica murmurând / acelaşi cântec / niciodată până la capăt / cât semeni cu maică-ta zicea/ ai ochii ei/ eu mă uitam pe furiş la tabloul alb-negru/ aşezat lângă geam/ dacă eşti cuminte  ...continuare .
16 comentarii
modifica
predica a patra
de conu la: 06/09/2007 09:43:20
/ ma prabusesc prin/ umbra/ ca un peste/ strapungand/ timpanul-unda/ al oceanului.../ / / ca un iris/ inflorind/ de un gand trist/ in lacrima unui/ nebanuit/ christ..../ / peste-toate-privind,/ gravid/ de o lume./ / / o curgere a elemetelor/ fixe,/ a muntilor/ in sterpe dune,/ fluvii cazand/ in maiestuoase/ si dure banchize,/ surprind./ / / sub tamplele mele/ de fildes/ un abis/ ce-n tample se tine./ / / totul este untrup/ continand/ o sumedenie nebanuita/ de trupuri/ pana la cel din urma./ / / inceteaza clipa/ sa mai/ curga,/ fluturii/ sunt intepeniti/ in chihlimbarul albastru/ al cerului/ ca niste/ panze./ / / distanta se face/ de aripi/ si timpul/ de ganduri..../ / / urlu,  ...continuare .
1 comentariu
modifica
a cincea predica
de conu la: 06/09/2007 09:38:34
/ / ma ridic./ / / rasar/ din marmura alba/ a grecilor,/ din/ miezul rigid/ al pietrelor/ ma desprind./ / / / orbitoare si uriasa/ bolta/ alba/ strangand/ intre oase/ o lume..../ / / cu tample cristaline/ de aer/ cuprind timpanul/ infloririi/ in respirare./ / / nemesis!/ / / nemesis.../ / nemesis.../ / / a fosnit/ nisipul lumii/ cu uitare.../ / / nemesis.../ / s-au spintecat/ cerurile de/ ceara/ si ploaie/ cu zburare./ / / zvacnet, incordare,/ frica,/ salt..../ / / cad, cad.../ / cad.../ / / adanc, adanc..../ / mai adanc/ insingurat/ si frig.../ / / prelung,/ sfasietor de lent/ si prelung.../ / / ma parbusesc/ si plang/ prin peretii orbitori/ si duri / ai unei co  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Luciano Pavarotti - o voce, un suflet
de anisia la: 06/09/2007 07:56:27
luciano pavarotti ne-a parasit...un suflet, o voce, un om./ http://news.yahoo.com/s/ap/20070906/ap_on_en_mu/pavarotti/ dumnezeu sa-l odihneasca... :(/
10 comentarii
modifica
mai mult
de Roman Haduch la: 06/09/2007 07:05:54
mai mult entuziasm // uraaaa! / desi am hotarat sa ma bucur dupa ce voi iesi la pensie, m-a cercetat un gand, mai corect , m - a criticat un gand in sensul ca doresc sa rad la urma intrucat , in fapt, sunt las, din moment ce nu am curajul sa ma bucur acum.(asta i din pricina proverbului cu "cine rade la urma .....) cu atat mai mult cu cat , nu stiu ce pun astia in danone, in pepsi, in fornetti, insa respectivele ingrediente, numite paradoxal e-uri, imi enerveaza eul si il pun in pericol, departand orizontul pensiei, ... asa ca am decis sa ma bucur acum . / uraaaaa, sa traiti, si sa traiti bineeeeeee! cand? acum sa traiti bine!/ de la decebal incoace au fost prea multe generatii de  ...continuare .
1 comentariu
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...