Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

arhiva: 14/01/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Natură moartă, cu Alzheimer...
de Intruder la: 14/01/2008 23:37:57
domnului profesor d.z. / cautator de lumina, / prea marinimos / pentru lumea-i starpita/ prea trist in fereastra sa... / .../ domnule, nu ma-ntreba cine sunt! / mi-am lasat identitatea intr-un spital / cu igrasie, cu pereti albi, / cu silabe intortocheate, / roase de soareci. / de ce ma pui intre file? / maine, tu...voi toti / ati putea ajunge ca mine / intr-o sparta si tulbure eprubeta. / incet, alunecos ca un sarpe / ma tarasc spre cruci inalbite / ca-ntr-un cuib pus la vedere. / imprejuru-mi, niciodata nu-i cald, / niciodata nu-i soare / si-n cap am un gol cu figuri de ceara / ca un muzeu oropsit de turisti. / timpul e doar un truc. / coboara instrainat pe sub frunte / si urla d  ...continuare .
29 comentarii
modifica
Oameni din viata mea III
de anisia la: 14/01/2008 23:37:40
text sters de autor
22 comentarii
modifica
Aripă de libelulă
de Valix la: 14/01/2008 19:26:25
strivită între file de cărţi/ mi-a căzut azi pe masa de scris/ o frunză de trifoi cu patru foi/ foşnitoare şi fragilă/ ca un pergament,/ ca o aripă de libelulă.../ eram copil când bunica/ mă zăpăcea de tot/ cu poveştile ei ţărăneşti/ despre ceasul când luna nouă/ varsă un degetar de apă vie/ în mureş,la vad -/ îmi zicea că dacă te vredniceşti/ să fii acolo în noaptea sorocită/ şi eşti atins fie şi c-un strop,/ dumnezeu însuşi îţi deschide/ uşa raiului./ mirare -/ un trifoi cu patru foi/ caut şi-acuma prin lunci./ prin cele de-altă dată,de-acasă?/ prin cele din lume?/ nici nu mai ştiu./ e mult. prea mult de-atunci./
21 comentarii
modifica
Röntgen
de Sancho Panza la: 14/01/2008 14:45:52
să stai aşteptând dimineaţa. nimic nou, nimic/ memorabil,/ nimic./ / 5.00, / în curând oraşul se va ridica din asfalt/ agăţându-şi fruntea de păsări,/ îmbracă-ţi tricoul peste visele goale, femeie, / vei sorbi revărsarea luminii/ ca dintr-o venă deschisă - / soare sălciu gâlgâind peste mucusul zilei de ieri/ / îţi aduni bruma tăcerile mărul şi sabia,/ risipită te-ntrebi, risipit, / de când n-ai iubit un bărbat până dincolo de piele şi carne/ de când nu te-a iubit un bărbat până dincolo de umbrele lui/ de când n-ai mai  ...continuare .
104 comentarii
modifica
Altar (2)
de Omerta la: 14/01/2008 12:38:05
plec, şi-n minte-mi apare satul de iarnă. cărarea e lină, neatinsă. ani au trecut şi pare un veac de când ascultam lemnele trosnind la vatra caldă, cu picioarele îndesate în ciorapi croşetaţi de plăpânda femeie cu ochi negri şi adânci. vântul viua la streaşina ce se legăna în cântu-i sacadat şi metalic. lumina pâlpâia liniştită, îmbrăcând pereţii văruiţi în salbă de aur. gemuleţul de lângă uşă deschidea zare către un cer de dincolo de lume din care curgea farmec fărâmiţat în zeci şi mii de părţi. misterul nopţilor de iarnă... povestea ce se spune şi nu se-nţelege. / zâmbesc./ cand eram copil înţelegeam. / Şi văd lumina cum coboară pe va  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Intrebari pentru cafegii
de lafemme la: 14/01/2008 11:38:31
cum mai toti ne uitam, daca nu zilnic, atunci macar saptamanal la televizor, imi permit sa va trag si eu de limba, asa in interes personal... / cu toti ati remarcat, probabil, avalansa de spoturi publicitare care promoveaza pensiile private. multi ati fost poate nevoiti sa alegeti. / imi permit sa apelez la voi si sa va pun cateva intrebari legate de tot ce ati vazut pe la tv, prin ziare, la radio:/ 1. care campanie publicitara a fost cea mai reusita si de ce?/ 2. exista vreo companie care v-a comvins prin campania ei, sau alegerea a fost facuta din alte considerente?/ 3. care spot publicitar vi s-a parut cel mai neconvingator, lipsit de zvac, stupid... etc etc?/ le multumesc deja de aj  ...continuare .
16 comentarii
modifica
Apa vie pe cord (o seara la teatru)
de thebrightside la: 14/01/2008 10:45:10
am cunoscut deunăzi / nişte oameni ca nişte străzi pietruite / străjuite de case frumoase, înalte / înfipte adânc, până la capăt în paşi-mi şovăielnici. / purtau feţele altora / şi vânătăile lor şi nebunia îngrămădită toată / într-un ghem de salivă, scuipată la întâmplare / doar a scăpa de acru. / mă chemau. vino! / lumea asta nu-i decât o farsă îmbrăcată-n ţigancă / dacă te uiţi de sus / e numai o bilă străvezie / în care ai vrea dar nu poţi vedea ce se-ascunde. / vino! / lângă noi poţi să fii în fiecare fel în care / n-ai apucat, n-ai îndrăznit, n-ai frică / în lumea asta nu poţi să te pierzi de tine / poţi doar să te-oglindeşti  ...continuare .
34 comentarii
modifica
Gypsy Boy
de giocondel la: 14/01/2008 05:11:43
/ sunt nopti cand iti aud pielea/ soptind sub pleoapele mele/ si ma intreb de eu sunt motivul melodiei tale./ iti privesc / mainile- albe lumanari-/ rugandu-mi-se a intoarcere;/ dansand un, jumatate intuneric/ jumatate pamant,/ cantec/ de oase nescrise./ unde, doamne, vom putea gasi / in aceasta cetate de necuvinte, / in coliba aceasta simpla,/ in acest adapost impotriva memoriei,/ o poarta catre noi insine?/ buzele tale coloreaza,/ cu durere, stergandu-le mai apoi,/ ‘te iubesc’-uri/ pe trecutu-mi,/ pe doru-mi,/ pe mine-mi./ iar eu, / deschid tematoare/ pandore cutii cu “noi”,/ in tacere separand/ “eu” rile de “tu” urile/ in fiece cuvand nerostit, inca,/ de pleca  ...continuare .
35 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...