arhiva: 17/01/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Luna, noaptea (5)
de cosmacpan la: 17/01/2008 23:28:42
-nu ştiu./ -frumos răspuns. ioane mamă, uită-te la mine. n-am nimic împotrivă să fiţi prieteni. puteţi să vă plimbaţi, puteţi să faceţi ce vreţi, dar eu zic să vă intre minţile în cap şi să vă vedeţi de şcoală. după ce terminaţi profesionala o să pleci în armată. Ştii ce înseamnă doi ani de armată? sau cat o fi... ea o să se aranjeze. cât o să fii plecat n-o să fie singură. Şi numai bine, atât tu cât şi ea o să vedeţi cât de mult ţineţi unul la altul. dacă o să poată să te aştepte, bravo ei. dacă o să se plictisească, asta e. nu vreau să spun decaâ că nici tu nu eşti singurul băiat şi nici ea nu-i singura fată. o să aveţi timp  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Luna, noaptea (4)
de cosmacpan la: 17/01/2008 23:27:46
-ce vrei să spui?/ -am întrebat şi eu. de ce nu te măriţi?/ -cu cine? ce eu mai sunt tânără?/ -da ce? au murit toţi bărbaţii pe lumea asta?/ -poate că n-au murit, da cum să mă mărit acum? dac-aş fă făcut-o când erau băieţii mici mai zicea, dar acum?/ -Şi-atunci de ce nu te-ai măritat?/ -mi-a fost frică să nu sufere. de un’să ştiu cum e mai bine? dacă dădeam peste unu care să-i bată din te miri ce?/ -Şi aşa, cu ei nebătuţi e mai bine?/ -nu ştiu. nu ştiu ce să zic. poate că am greşit. doar bunul dumnezeu mai ştie.../ -păi da. de fiecare dată lăsaţi totul în grija lui...parcă el ar fi grefier ca să noteze tot şi apoi să vadă ce se poate face,  ...continuare .
comenteaza!
modifica
nebunul orasului
de M a o la: 17/01/2008 16:39:23
pe lulu îl cunoştea toată lumea. din dealul feleacului, până-n pădurea baciului, pe oricine-ai fi întrebat de lulu, ţi-ar fi raspuns:/ - care? Ăla, nebunu’? păi ci’ nu-l ştie? ai auzât cân’ o deturnat avionu’? / nu, asta cu avionul nu ţi-ar fi spus-o oricine, doar cei care erau la curent cu ultimele „bolunzâi” facute de nebunul oraşului. dar oricine ar fi putut, în schimb, să-l descrie, din cap, până-n picioare. fesul rupt, fără cănac, indoit la ceafă dupa metoda robin hood, parpalacul peticit la coate, cusut grosolan cu aţă rosie la îmbinarea umerilor, de culoare maron închis, pe care era, uniform distribuit, un jeg ce strălucea deja, lipsa nasturilo  ...continuare .
24 comentarii
modifica
Din pădurea...
de Lialy la: 17/01/2008 12:47:04
din pădurea neştiută,/ am cules suflarea mută/ Şi-alte două mure coapte,/ ce-mi zâmbeau abia furate./ iar când să le simt gustate,/ vine badea pe la spate/ Şi le ia pe amândouă,/ În sărut tardiv de rouă.
26 comentarii
modifica
Intuneric (3)
de Omerta la: 17/01/2008 12:46:47
nimeni./ un singur si dureros ‚nimeni’. omul se trezi. rasufla greoi, apoi incerca sa se ridice. nu putea. toiagul... blsetsematul de toiag. in minte i se involburara vanturi ce duceau imagini, vorbe, crampeie de lumina si bucati din armonii demult uitate. copilul sfasia usor bucata cu bucata din corpul lui. isi simtea fiecare bucata ce se desprindea din el, vie, inca pulsand viata. simtea manastirea luandu-i sufletul din oase, bucata cu bucata. se unea si se descompunea in mai multe locuri. si ramanea tot acolo./ ghearele copilului scormoneau harnice in starvul rastignit pe podea, in mijlocul unui cerc de foc. erau acolo, el si bucatile din corpul lui, rasfirate asemeni pietrelor ce s  ...continuare .
comenteaza!
modifica
drum
de Lady Allia la: 17/01/2008 12:05:58
am inchis ochii si te-am urmat/ ai aruncat in urma / pasi/ doi la numar/ mereu in fata.../ patru ar fi fost nevoie/ ca sa fie intregi/ patru...impreuna/ ....................../ ti-am udat pasii netezindu-i/ cu privirea/ pana departe/ nu stiu cand le-am pierdut numarul/ stiu doar / ca mi-ai calcat/ toate visele/ in picioare/ visele in care mereu/ cresteam noi/ doua surasuri pentru maine/ ...................../ patru pasi/ doi in fata/ doi mereu in spate/ acum te privesc batran/ in mijlocul unui carusel/ cautandu-ti pasii/
11 comentarii
modifica
Intuneric (2)
de Omerta la: 17/01/2008 11:04:11
batranul gafai de cateva ori apoi tusi, imprastiind sange amestecat cu saliva. dintre buzele palite i se scurgeau bale rosiatice. ochiul sanatos era pe jumatate inchis si se misca greoi, cautand un punct de sprijin. voia sa se ridice. rana din piept pulsa usor seva rosiatic-galbuie, si oasele toracelui ii ieseau inafara. carnea ce incepu deja sa se usuce crestea peste oase, asemeni unei guri ce ranjea malefic. in fata lui, la cativa metri, zacea bastonul increstat cu modele de argint. sprijinul lui era inca departe. daca-l putea ajunge. macar... macar sa fie la fel cum a fost./ o mana alba apuca bastonul. il ridica meticuloasa, apoi din negura se ivi jumatate dintr-o fata de om. / era el. c  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Ghici cine-i în vizită?...3
de Sibipot la: 17/01/2008 06:14:33
tipul cu lcegitimaţia s-a apropiat de ei invitandu-i să coboare, cu toate că nu nu era staţia de destinaţie. odată cu ei au fost coborâţi şi cei doi puştani cu căştile pe urechi, femeia grasă şi „controlorii”.. abia acum mitel realiză că toţi trei erau împreună. lângă staţie staţiona o dubă din care coborâ două matahale borţoase cu cagule pe faţă care-i invită să intre în dubă împingându-i brutal dându-le şi câte un ghiont în coaste. fila ţipă uşor, de durere, agăţându-se de braţul lui mitel implorând ajutor din priviri./ -mai uşor, domnule, aşa te comporţi cu o doamnă? interveni mitel interpunându-se între fila si matahală./ -mamă ş  ...continuare .
3 comentarii
modifica
ghici cine-i în vizită?.. 2
de Sibipot la: 17/01/2008 06:12:23
......../ mitel a strâns din pumni de ciudă dându-şi seama că între naş şi ocupanţi era înţelegere... se rugă la al de sus să vină supracontrolorul să i se plângă. dar nu a avut norocul ăsta./ când, în sfârşit, garnitura s-a oprit pe peronul gării de nord, mitel a răsuflat uşurat, cu toate că-i trecuse os prin os de stat în picioare, mai ales că trenul întârziase aproape o juma de oră. de cum a coborât pe peron s-a şi înfiinţat lângă bagajele lui unul cu un cărucior./ -pune aici şi nu-ţi mai rupe mânele, coane... unde te scot?/ -la taxi, a răspuns automat fără să întrebe preţul serviciului./ hamalul mergea repede că fila abia se putea ţine de  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Ghici cine-i în vizită?... 1
de Sibipot la: 17/01/2008 06:09:36
mitel privi spre ochiul de lumină al ferestrei fericit că s-a terminat cu visele agitate de peste noapte. o mie şi una de gânduri l-au măcinat. pe de-o parte era fericit că matei, unicul lor fiu, din „micile economii” şi-a cumpărat un apartament în bucureşti, pe de alta era nefericit că „stâlpul bătrâneţii lor” a rămas să-şi facă un rost printre străini. dar ce mai contează! e fericit, că azi, aşa cum a hotărât cu fila, îi vor face o vizită aşa pe neanunţate, să fie surpriză... / doamne, cum mai trec anii! parcă ieri matei al lor era la liceu, cam rebel şi nu prea cu gândul la carte de o treceau pe maică-sa fiorii la fiecare teză sau examen de treap  ...continuare .
comenteaza!
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: