arhiva: 23/01/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Umbra (2)
de Omerta la: 23/01/2008 21:16:36
podeaua scartai usor. din umbra camerei crescu o mana ce insfaca piciorul omului. il trase intr-un colt, ridicandu-l la perete. omul se trezi, simtind o mana rece presandu-i cu putere pieptul. ochii i se cascara, incercand sa cuprinda bezmetici imaginea ce ii crestea inaintea ochilor. o silueta intunecata gafaia acum valuri de rece pe pielea lui. ochii ii sticleau goi in intuneric, reflectand o lumina a carei origine nu poutea s-o stie. plamanii se incordara puternic in piepit, incercnd sa se umple cu aer ca sa poata striga. imposibil. / -ce faci cu ele? grai creatura, desclestandu-si mana din pielea rasucita a omului. acesta se prabusi, apoi se ghemui in colt, incercand sa-si explice ce se i  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Umbra (1)
de Omerta la: 23/01/2008 21:14:12
ora doua./ intreg orasul era cufundat in somnul profund al iernii. cosuri fumegau razlete, ici si colo, scriind urme albe pe cerul spart. valuri fine de ceata insepura se lase peste strazile inguste. nimeni, nicio lumina in geamuri, niciun felinar aprins. / femeia dormea intoarsa in patul din camera de pe colt. ferestruica deschidea o imagine catre strada ingusta, blocata de fatada cladirii vecine ce se intindea, parca, pana la cer. deodata se auzira batai in usa ce abia reusea sa se tina in balamale in urma loviturilor. femeia se ridica din pat si porni catre usa de la intrare, spargand cateva injuraturi scurte printre dinti. / -nu ma mai mira nimic, grai indiferenta cand il vazu pe sotul e  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Rebeliunea Demonilor
de Helios la: 23/01/2008 20:06:34
apele incep sa se limpezeasca. simt cum in sinea mea sentimentele si gandurile incep sa intre in fagasul lor./ cum pas cu pas dispar sau sunt depasite barierele, cum ma apropiu de forma mea superioara, cine as putea fi./ simt cum pas cu pas se dizolva impuritatile si catusele ce ma legau cu fata in mizerie, lanturile ce ma tineau prizonier in intuneric./ simt deasemenea cum sursa intunericului zamisleste noi si noi demoni care sa ma impiedice sa cresc, sa devin mai liber, mai puternic. dar simt si cum arhanghelii zdrobesc de multe ori sarja demonilor./ incetul cu incetul insa raportul de putere se schimba. iar acum lumina a castigat avantajul asupra intunericului./ concomitent ceata se risipe  ...continuare .
16 comentarii
modifica
In atentia juriului de la Premiile literare Cafeneaua
de Sancho Panza la: 23/01/2008 17:52:16
dragilor, cititi (ori recititi) regulamentul pe care l-ati conceput si respectati-i prevederile, daca se poate./ ma refer in special la paragraful acesta:/ perioada in care puteti nota este de 14 zile de la data publicarii prezentei conferinte. in paralel cu notarea facuta de useri, va nota si juriul. notele acordate de juriu vor fi facute publice cand cele doua saptamani destinate notarii vor fi expirat. / deci, cum e?
18 comentarii
modifica
dragostea care aduce moartea 4
de neacsu_m la: 23/01/2008 15:17:48
continuare4/ -ar trebui sa cobori mama,mihai deja a scos masina din curte,cand iti mai bei cafeaua!…/ -da ,era vocea mamei sotului meu ,asta era ;atunci ca si acum, trebuia sa traiesc in prezent sa uit trecutul./ -patul invechit al batranei soacre trezea si mortii cu scartaieturile lui .nu aveam nici o idée cum sa ma ridic .trebuia sa gasesc o metoda de a parasi patul in asa fel ca sa nu-l trezesc pe fred.nu a fost chip, de la prima miscare s-a auzit un scartait, un trosnet de parca s-ar fi rupt ceva la arcurile ruginite ale patului. / batrana mea soacra ,femeie cu suflet bun si cu multa intelepciune cum putine nurori se pot lauda, isi invatase nepotul,  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Azi ne minunăm întruna
de Lialy la: 23/01/2008 14:28:45
azi ne minunăm întruna/ cum în minte se împarte,/ doi la două adunate,/ În final, unu la una./ adunarea este simplă,/ ea e una dintre toate/ cu povaţă şi morală,/ iar mai mult nici că se poate./ Şi se cheamă socoteală,/ când la piaţă ieşi cu două -/ operaţia fatală:/ "- e nevasta mea cea nouă!"/ astfel noi, cuminţi şi teferi,/ stăm şi numărăm la soare/ o mulţime de luceferi/ Şi rămânem cu sudoare./ În final, unu la una,/ doi la două adunate,/ cum în minte se împarte,/ azi ne minunăm întruna.
9 comentarii
modifica
Manusi de dantela si seringi de plastic
de cosmacpan la: 23/01/2008 13:00:36
- nu pot sa fac asta, ca daca afla cineva n-o sa mai scapam de el, o sa vrea toata lumea sa mearga cu noi acolo. crezi ca o sa avem loc cu totii?/ - atunci, acesta va fi secretul nostru?/ - asa cred ca este mai bine. pana cand o sa am noutati cred ca nu ar trebui sa mai vorbesti cu nimeni despre asta. sa stim doar noi doi. ce zici?/ - pot sa tin un secret julie./ - dar, ca sa nu dam de banuit ceva, cred ca ar trebui sa nu mai stai asa imbufnat. cred ca cel mai bun lucru ar fi sa fi din nou vesel. cred ca pentru inceput, am putea sa iesim putin la aer, in curte./ - asa crezi tu?/ - da. caci numai asa putem sa nu ne tradam. numai fiind alaturi de ceilalti copii putem sa ascundem acest secret al  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Vremea Cârtiţelor
de Intruder la: 23/01/2008 12:31:37
/ e vremea cârtiţelor ce scurmă-n pământ / urma mistreţilor răpuşi de lumină. / pe culmea golaşă, murdară de tină / se scutură rozele, duse de vânt.../ e vremea cârtiţelor, născătoare de umbre / şi curva de lună se-ncheagă pe plopi; / ţi-e frică din ciutură, otravă să sorbi; / ţi-e teamă s-arunci privirea pe turle. / e vremea cârtiţelor, posedate de vii / ce se-ascund în podoabe şi-n aşteptări; / dihania trufaşă te soarbe pe nări, / te cumpără-n rate, înfiază copii. / e vremea cârtiţelor venite la bal. / cu boabe de sticlă îşi poartă grumazul / în timp ce nebunul îşi întorce obrazul / pleznit între gheare, ca şi celălalt. / e  ...continuare .
64 comentarii
modifica
ce vreme, ce pâclă...
de Lady Allia la: 23/01/2008 10:36:47
ce vreme, ce pâclă e-n mine şi-afară/ încă un pic şi trag o ţigară/ mai bine-o cafea - (de fumat nu fumez)/ un gând/ sau un vers/ aberez, aberez... la vreme de seară/ ce vreme, ce pâclă e-n mine şi-afară/ mi-e dor de acasă,/ mi-e dor de părinţi,/ mi-e dor şi de mine - ( o spun printre dinţi),/ mi-e dor şi de sfinţi/ nu aia din cer, ci aia de-aici/ care-mi zâmbesc şi mă-mboldesc,/ iar pe drum bun/ ce vreme, ce pâclă...vrei doamne-o ţigară?/ eu iarăşi mă plâng,/ dar las...că îmi trece - (o vreme-Ţi tac iară)/ şi-mi văd iar de drum!
18 comentarii
modifica
când ai să vii
de Lady Allia la: 23/01/2008 07:48:33
/ te aştept încă sub norii transformaţi într-un cireş în floare/ culeg pe buze petale de noi/ când ai să vii am să fiu vară cu buze roşii şi coapte,/ alergând desculţă prin vise dezbrăcate/ de gânduri/ când ai să vii...deşi ştiu că îţi eşti rădăcini de aşteptare/ am să fiu "mare" deja, iar părul/ îmi va fi alb de la atâtea flori îngheţate pe buze încă roşii,/ dar visul nu am să-l ucid/ între pleoape
14 comentarii
modifica
Ce fel de viitor ne dorim pentru copii noştri?
de Lady Allia la: 23/01/2008 07:23:25
poate mai există o astfel de confă, iar dacă da...îmi cer scuze celei/celui care a mai adus un astfel de subiect în discuţie - deschiderea acestei confe de către mine nu a vrut să îngroape o altă confă./ mă gândesc doar la faptul că în ziua de astăzi, foarte mulţi copii şi tineri nu mai au un set de valori bine stabilit - poate din cauza familiei, poate din cauza societăţii care se pierde undeva pe parcurs, poate din cauza evoluţiei prea rapide a lucrurilor (sau involuţiei aş spune eu...:( )./ nu mai ştiu să se bucure de lucrurile mărunte, nu mai sunt politicoşi, nu mai folosesc un limbaj armonios...mulţi dintre ei sunt vulgari, mulţi dintre ei sunt plini de com  ...continuare .
46 comentarii
modifica
paranteza SDV1
de Roman Haduch la: 23/01/2008 06:39:45
e necesara aceasta bucla in sdv1 continuare pentru ca m-a starnit subiectul cu ev/ ma pasioneaza euglena verde insa intrucat este obsesia alexa andrei imi exercit si eu dreptul la obsesii si pasiuni.anunt deci, acum ca numita coacervata este una dintre simpatiile mele , care alaturi de ev poate fi stramosul tuturor celor ce cred ca provin ,(nu din vin)ci provin , de la sine, din "supa primordiala", incalzita la gura vulcanului./
22 comentarii
modifica
Manusi de dantela si seringi de plastic
de cosmacpan la: 23/01/2008 00:12:28
zilele treceau ca minutele si anii ca orele si totul curgea cu blandete in matca fireasca, oranduita, cand iata ca de niciunde, aparu in poarta cunoasterii un tanar ca un soare de mandru si cunoscator nevoie mare. nimeni nu stia de unde aparuse si incotro se ducea dar de cand aparuse, prin vorbele si faptele sale, strecura samburi de neliniste si nemultumire printre oamenii cetatii. si daca pana atunci toti erau multumiti si impliniti cu ceea ce gaseau, din acel moment, nimic nu mai fu ca inainte. oamenii incepura a carti si a se intreba cate si mai cate: “ca de ce numai o cetate?”, “ de ce numai atat si nu totul?” si numai de ce, de ce si iar de ce, pana intr-o zi cand, domnul, satul  ...continuare .
1 comentariu
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: