arhiva: 26/01/2008


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Femeia mea
de cashpik la: 26/01/2008 23:49:46
femeia mea,/ / un surâs./ zâmbet...dulce aprins de noapte./ ochii ei citeau aievea,/ labirinturi, sânge imbâtat. / femeia mea, aşteaptă luna/ să se arunce-n vise, şoapte,/ tic-tac, cronos, iluzii...ce hilar.../ aici e ea...frânte aripi deschid comori aprinse./ imi soarbe universul sumbru ,/ iar eu tac./ / În tine ard cuvânt nespus,de timp surpat.../ azi a fost plecat , monosilabic, e spulberat,/ aruncat în cercuri de fum.../ azi,/ nu am cum..reflecţie, direcţie, concepţie,/ vinovat cu glas de tobe../ ritualuri ce îţi vestesc sosirea/ femeia mea, / Îţi doresc să mă fi uitat./
55 comentarii
modifica
Dumnezeu ajuta omul
de Dancus jr. la: 26/01/2008 22:38:43
odată, un tânăr credincios îşi dorea să fie cel mai tare şi cel mai bun. Într-o zi mergea către facultate şi a văzut o gaşcă de vreo zece oameni de vreo optsprezece ani şi el nu avea decât şasesprezece ani. când a vrut să fugă, corpul i s-a mişcat către ei şi el nu se mai putea controla. când a ajuns lângă unul din gaşcă acela vrut să-i pună o piedică dar el i-a oprit piciorul şi i-a dat un picior de a zburat până în toţi ceilalţi. când a ajuns la facultate el făcea un proiect şi un coleg de al lui i-a zis să vină să îl treacă de un level. el a spus că imediat. celălalt i-a spus că acum. Şi i-a mai zis încă o dată imediat şi băiatul cu leve  ...continuare .
20 comentarii
modifica
Catelusii
de Dancus jr. la: 26/01/2008 22:37:57
eram odată la ţară unde stăteam şi mă jucam cu vărul meu de trei ani, călinuţ. la ora doua el trebuia să se culce. eu eram plictisit şi am ieşit din curte. aproape de poarta am vazut cinci pui de câine mititei. un tomberon era prin apropiere. am luat o bucată de salam care am împarţit-o în cinci şi le-am dat lor. i-am şi botezat: filo, lucky, rex, max, qucky. de atunci le dau de mâncare ce găsesc. odată era sa-l calce pe un pui maşina în care era un şofer beat căruia nu-i păsa de nimica dar am sărit repede pe căţeluş l-am împins de s-a dus vreo cinci metri depărtare şi era să mă calce şi pe mine. după ce a plecat am început să arunc cu pietre după maş  ...continuare .
12 comentarii
modifica
Ana, randunica mea
de Dancus jr. la: 26/01/2008 22:37:02
când mergeam către Ştefăneşti cu toate că-mi era cam rău pe maşină dar am adormit şi nu-mi mai prea era aşa că mă trezeam atunci când ajungeam ce bucuroşi au fost şi cătă şi călinuţ. m-am jucat cu călinuţ în jur de o oră şi după ce ne-am jucat s-a culcat. cu toate că mă plictiseam şi nu aveam ce face aşa că m-am plimbat un pic şi mă uitam la stâlpi. la al cincelea stâlp am văzut un cuib şi nu am văzut nimic în el aşa că m-am uitat mai atent şi am văzut un pui care a călşcat strâmb pe cuib şi a căzut aşa că am sărit repede să-l prind şi a căzut pe spatele meu. mama puilor venea cu 2 râme în gură şi a văzut că l-am salvat. s-a bucurat  ...continuare .
41 comentarii
modifica
Loc de joaca
de alex andra la: 26/01/2008 21:17:19
imbracati-va in spielhosen, luati-va galetusele si lopaticile, papushile, trenuletele, cartile de colorat, baloanele, cerculetele... ce mai asteptati ? la joaca, dragi copii:)
231 comentarii
modifica
Manusi de dantela si seringi de plastic
de cosmacpan la: 26/01/2008 19:20:23
- ia loc te rog. ce sa intamplat?/ - nu-mi vine sa cred ca poate fi atat de bine intr-un living. daca nu ar trebui sa ajung la spital cred ca m-as intinde putin pe o sofa ca sa dorm./ - nu esti prima care spune acest lucru. multumesc. / draperia se misca unduitor si prin gemuletul de margine care se deschise usurel patrunsera in camera trei pisici. se intinsera solemn, cascand prelung, dupa care fiecare isi cauta cate o perna pe care sa se aseze si incepura sa se curete tacticoase, lingand fiecare petecut de blana pufoasa./ - chiar ma intrebam unde sunt? caci fara ele livingul pare ca nu-i desavarsit./ - intotdeauna le las sa se plimbe pe pervazul ce inconjoara cladirea. sunt atente si nu tul  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Manusi de dantela si seringi de plastic
de cosmacpan la: 26/01/2008 19:10:41
usa se inchise impartind lumea in doua. julie se indrepta spre cabinetul medicului sef si multumi cerului cand vazu ca este gol. se lasa pe scaunul comod din spatele biroului si incepu sa planga. doar trei luni, doamne! ce sa fac? cat a trecut oare? cat mai are? alte si alte intrebari se invarteau in minte ca un roi de albine. deschise sertarul cu fisele pacientilor speciali si imediat gasi dosarul lui jack. chiar pe prima pagina era diagnosticul ingrijit caligrafiat:…………………….galopanta. imediat dupa acea, urmau rezultatele testelor si analizelor care confirmau cele spuse pe prima pagina. la sfarsit pe o singura pagina, medicatia adecvata pentru aceasta perioada si pentru perio  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Portrete-n oglindă - Bahar
de Sancho Panza la: 26/01/2008 18:48:13
uneori o visam mai ales în nopţile-n care lunecam în somn ca într-o beţie/ cicatrice în zidul geamiei, porumbeii ridicau minarete din tăcerile ei, / i se încurcau printre plase şi-n stofele fustei, / înmugureau din umerii ei ciugulindu-i pietrele verzi din cercel, / îi alunga fluturându-şi degetele lungi cenuşii - / blând, cum alungi o întrebare căreia n-o să-i afli niciodată răspunsul/ seminţe pentru păsări, o liră tipsia – / de o monedă îmi surâdea cu miresme de toamne, bahar*,/ (zâmbetul ei - primitor cum o casă / unde nimeni nu-ntreabă de unde-ai venit şi pe unde-ai rătăcit depărtarea/ ori de ce porţi în pumnul închis sâmburi fără miez  ...continuare .
47 comentarii
modifica
Tablou
de Lialy la: 26/01/2008 13:57:35
În perdeaua de satin/ noaptea intră clandestin./ luna plină fără greş/ se agaţă de cireş./ focul alb al stelelor/ joacă hora ielelor/ Şi se prind în cerc uşor,/ de mă strânge la picior./ iar când cerul a erupt/ se anină dedesubt,/ cu mărgele în zenit/ Şi cu raze de argint.
2 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: