arhiva: 30/01/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Transcendere (6)
de cosmacpan la: 30/01/2008 22:15:40
susură ecoul şi-am intrat sorbit, lumină, în lăcaşul chakrei mele energiile se-animã. imprejur numai cristale, strălucind, plutind în umbră, licărind ca jarul tainic sau scăldându-se-n lumină. / - sarcina-ţi şi datoria e sã le înmugureşti, să le dai la toate viaţă, toate să le-nsufleţeşti. / suflul tainic se animă în lumina irizantă, mângâind tandru cristale, plin de viaţă se arată. las în urmă doar lumină, fericire eu redau, străbãtând încet întregul, tuturor viaţă redau. cristalul far, arde căuş de palme şi în cenuşă ciclul îl închei, renasc stârnind în mine vagi ecouri, despre acela care mâine a fost ieri. ajuns în punctul de-ncepu  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Transcendere (5)
de cosmacpan la: 30/01/2008 22:14:36
- om namah shivaya - invoc lumina cristalului lăuntric. sunt un canal curat şi perfect, sunt pur, sunt pur.. am reluat plimbările însoţit de bătrânul meu. paşii descriau neştiute simboluri, porţi de labi-rint treceam răscolind roua intrebărilor. când paşii se opreau în faţa porţilor închise, ecoul vorbelor trecea, reverberându-se în mine. / - aici tu dacă ai intra, stăpân ai fi pe toate, deci ai putea manifesta orice pentru cealalta lume. doreşti maşină, rang, puteri, femeia mult visată? intră aici şi vei avea orice, oricât, pe dată ! / aştept, aşteaptă, aşteptăm. puterea mi-o încearcă. / - se poate orice? întreb pierit, cu temere crescândă, cu g  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Transcendere (4)
de cosmacpan la: 30/01/2008 22:13:06
zilele de armată s-au scurs, valuri ce se aruncă în hăurile cascadei, după care am ajuns iar acasă, în camera mea. pãrinţii s-au bucurat. eram om cu armată, om cu capul pe umeri, drept care n-au intervenit în viaţa mea. experienţele mele căpătau tot mai multă consistenţă. bătrânul meu era tot mai mulţumit. nu-mi spunea nimic, dar de multe ori simţeam acest lucru. de câte ori ceream un răgaz pentru a privi în urmă, îmi dădea de înţeles că nu-i încă timpul. păşeam fără a simţi mişcarea, urcam fără a trăi efortul. trăiam şi mă hrăneam în şi cu lumină. totul se reducea la această baie de lumină. intr-o zi, recunosc că e singura oară când n-am  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Prolog
de lafemme la: 30/01/2008 21:50:25
e sambata seara si ghiortaielile de matz ale lui tuxedo se aud de peste drum. vrea mamaliga. fara de ea nu se poate. ca o fumeie ce ma aflu, ma duc, ce sa fac acu ?… ma asteapta. cu oala inca in dulap (nu stie pe care s-o aleaga, zice) si punga de malai in palmi, citind atent instructiunile de folosire. iau oala, pun apa la fiert si cer, inocenta, un tel. « tel ?! ce-i ala tel ?! » nu este. ii explic calma (inca nu sarise mamaliga pe mine), sa-mi dea momentan furculita sa faca bine sa-si ia un tel. el pica… asa… pe ganduri si spune intr-un final, conspirativ : « trebuie sa fac rost de-un tel ! »/ de aici incepe povestea, cum nu ne putem abtine si incepem sa facem scenarii despre cu  ...continuare .
24 comentarii
modifica
Bizari si nebuni
de Sibipot la: 30/01/2008 20:08:00
intr-un remember am sa incerc sa va aduc aminte de unii poeti, bizari prin nebunia lor, poeti ai vremurilor trecute./ azi ion niculescu/ o figură bizară care bântuie ca o nălucă printre concitadini, un chip brăzdat de suferinţă, dar mai ales de suferinţa provocată de uitarea şi ignorarea valorii sale. umil şi cuminte se strecoară printre noi, oferindu-ne, cu mândrie, spre a privii o medalie trecută, sau ne dă spre citire o copie după o scrisoare a cine ştie cărei personalităţi literare, trecută în nefiinţă, sau recitindu-ţi una din poeziile lui, iar la urmă, neuitând să ceară un leu. un leu şi este fericit că l-a primit şi-şi vede de drum, fără să supere  ...continuare .
15 comentarii
modifica
Week-end Dance Event 2007
de bloom la: 30/01/2008 19:36:28
in 2007 s-a desfasurat prima editie a festivalului week-end dance event (wde)in barcelona, respectiv madrid. este un festival de muzica dance-house si prima editie a fost o reusita! au participat nume grele din industria muzicala electronica, line-up-ul fiind impresionant pentru o singura seara :faithless, massive attack, deep dish, hernan cattaneo, cedric gervais, sven vath, vitalic, digitalism, wally lopez, carl craig. / doua scene, multa lume, douasprezece ore de muzica, doua orase gazda in seri consecutive madrid si barcelona./ va place muzica electeonica si dance?? in special la dj ma refer./ sunt curios daca ati fost la festival/ eu am fost si mi-a placut enorm!!!!/ /
18 comentarii
modifica
my 80s
de alex andra la: 30/01/2008 19:07:13
/ lupoaică tânără iubirea / îmi sfâşie dessous-urile albe/ mă muşcă de ureche perlându-mi cercelul / cui îi pasă de frig de nămeţi / de galantarele goale de lozinci de întuneric/ murim şi înviem pe acelaşi requiem/ teze şi antiteze la paris/ quel courage de retourner là-bas/ mais vous êtes foux quoi/ da suntem nebuni alergăm pe străzi/ ne ciocnim de stâlpi pardon monsieur/ ne luăm în braţe suntem doar noi şi la tour eiffel/ la naiba restul lumii... on s’en moque/ culegem porumb/ culegem struguri/ culegem roşii/ culegem lauri nemeritati prin cancelariile lumii/ daţi copiilor dulciuri / nici o zi din cele şapte fără lapte/ c  ...continuare .
79 comentarii
modifica
Poezie preventivă
de Valix la: 30/01/2008 18:15:46
iată cum vreau să arate poezia mea,dragi cititori online./ să aibă două talere mai întâi/ şi mai întâi,un taler pentru minte/ şi altul pentru suflet./ si dv. şi eu putem pune pe talere/ ce greutaţi avem la îndemână./ În reţeta mea personală prefer/ să procedez astfel:pentru o sută grame/ minte,contrabalansez cu o sută / grame suflet.(hait!si dacă nu-l am?)/ e un exemplu, desigur!/ pot fi puse şi alte greutăţi dacă nu aveţi pe-aproape piese omologate oficial la laboratorul de măsurat nimic.de pildă,pietre,cuie,droburi/ de sare,căni,cutii de chibrite,coji / de pâine sau lămâie,mă rog, ce aveţi alături în bucătăria proprie./ fireşte,toate acestea le  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Caii verzi de pe pereti
de Sancho Panza la: 30/01/2008 16:51:44
fundaţia culturală arania/ şi muzeul „casa mureşenilor”/ vă invită joi, 31 ianuarie 2008, ora 18,00 / la casa memorialĂ Ştefan baciu/ ( casa galbenĂ )/ (braşov, str. baiulescu nr.9)/ / la o nouă întâlnire a/ grupului de litere-sunete-şi-culori/ caii verzi de pe pereţi / / poetul Ştefan baciu prin interpretarea actorilor adrian munteanu şi silvian duică, flautista mihaela manciu, poeta adriana lisandru, poetul laurenţiu-ciprian tudor, pictorul gabriel stan, carmen andrei despre personajul şi poetul Ştefan baciu, poeta mădălina ciucan, violoncelistul sebastian vârtosu/ /
17 comentarii
modifica
Durere vie
de Valeriu Cercel la: 30/01/2008 15:55:51
durere vie/ mă dor de-atâta iarnă rău, aracii,/ iar crivăţul sălbatic ce se-ngână/ cu lupii, dând ocol noaptea la stână,/ să mi-i doboare-ar vrea pe toţi, săracii ;/ dar când se lasă-n haina-i lucitoare/ pe dealul morii-n zori, cu dinţi, geroasă,/ mă dor parcă mai rău, însă nu-mi pasă,/ căci vinul de îgheaţă e mai tare ;/ Şi mugurii pocnind în primăvară,/ Şi-apoi cârceii, ridicând cu trudă/ o vară, agurida verde, crudă,/ mă dor ca roua toamnei când coboară,/ iară când bobul rumen se răsfaţă,/ cules de vreo ioană, vreo mărie,/ mă doare teascul plin de răzăchie/ la fel ca începutul nou de viaţă ;/ …………………………  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Şah şi mat
de Intruder la: 30/01/2008 14:28:03
joc cu piesele albe / renunt de bunavoie / la negrul din cerul gurii / si pun pe tabla / o herghelie de cai, / sa-mi pasca in palme. / pion la e 4 / si regele / are alta perspectiva / de-a privi inainte / cu manie. / mai aduc un pion / sa-mi tina umbra / si-un cal batran / sa-mi spuna povesti.../ nebun la c5! / ia-l si pune-l de veghe / sub platosa... / infasoara-te cu el; / fa-ti pirueta de rigoare!! / regina mea e prea obosita / sa-ti captureze / manusile de box / si drugul din pleoape. / mai mut un pion / si nebunul se retrage / in pasul de vals / al argonautilor / cu lana de aur, pe umeri. / cal la g5! / ai observat / cate solstitii au trecut / peste noi? / mi se clatina turnurile / da  ...continuare .
39 comentarii
modifica
...
de lafemme la: 30/01/2008 14:04:08
indicatii - acesta nu e un text literar/ - acestea sunt niste randuri insirate pe foaia alba, la birou, unde e liniste, liniste, atata liniste, incat imi simt gandurile trosnind in teasta / - a se servi, de preferat, cu zebda- la rue ketanou / / e 13 fix. ceasul din intersectie incepe sa-si zbarnaie cantecul metalic. nimeni nu-l baga in seama. lumea se grabeste, e preocupata, si merge la trap. in fata patiseriei un plod negricios asterne un pled decolorat pe asfaltul incins. cu pas domol apare in urma sa si ma-sa. e lenesa. zambeste sagalnic. se stie privita, ca e frumoasa bat-o s-o bata, asa arsa de soare, cu parul bogat pe umerii goi. nu se grabeste. sa se grabeasca unde? femeia la  ...continuare .
18 comentarii
modifica
prim-plan
de Lady Allia la: 30/01/2008 12:25:55
ca niste zombi patrulam prin viata/ de sus in jos,/ de la dreapta la stanga/ nimic nu ne opreste in loc/ in fata privirii/ s-au deschis in prim-plan/ doi ochi de copil/ sunt mari si curati/ ca prima ploaie/ pe care a plans-o dumnezeu peste lume/ celelalte care au venit/ tot noi le-am poluat/ ne privesc largi/ daca i-am privi/ am citi lumea in ei/ sunt...plansi/ e mic si trist/ si pare intins in viata/ peste prea multe pacate/ ce nu-i apartin/ e murdar,/ infrigurat,/ temator,/ speriat,/ flamand.../ ne oprim cateva clipe/ pe moment am crezut in minuni/ zambim livizi/ si ne vedem in continuare de ale noastre/ maine va canta din nou cocosul/ a nu stiu cata oara/ raul va pleca - daca il lasam/ si  ...continuare .
19 comentarii
modifica
Iona si eu
de thebrightside la: 30/01/2008 11:02:04
iona-i una dintre scriiturile care m-a prins in ea ca un peste flamand./ e o felie de vrere acolo ce mi-a ramas infierata in minte si suflet pentru totdeauna. un loc in care ce bine ar fi de-as fi./ / lacas de stat cu capul in maini in mijlocul sufletului/ / daca vreun scriitor a stiut sa puna mai frumos, mai simplu, mai adanc de atat in cuvinte nevoia de-a se odihni pe sine undeva la intersectia intre ratiune si visare, io, cu parere de rau zic asta, nu l-am citit./ v-a chemat vreun autor in felul asta in lumea lui? aveti vreun astfel de gand, doua... zeci ale vreunui om de litere care v-a/u ramas gravat/e in suflet?/ ori poate vreun personaj ati vrut a fi?/ la personaje eu le  ...continuare .
17 comentarii
modifica
80s
de Honey in the Sunshine la: 30/01/2008 08:23:09
in 1989 un anume raf canta la sanremo o melodie care se numeste "cosa resterà degli anni '80?" (ce va ramane din anii '80?)./ ce credeti ca ne-a ramas? ce caracterizeaza anii '80 ca epoca?
83 comentarii
modifica
Vai, tu!
de oldrembrandt la: 30/01/2008 02:08:46
/ i am not a rebellious man, sau cum s-ar zice. iau lucrurile ca atare - scoala, job, graficele sociale, viata, moartea, vorba aia "metro boulot dodo". / de ce mi-as pune intrebari? e ca si cum m-ar intriga faptul ca urc scarile cand vreau sa merg la 1. / de ce m-ar revolta istoria, razboaiele, bombele nucleare, poluarea? fac parte din modul nostru cotidian de viata, din umanitate, din ceea ce ne-am dorit sa fie; din mine si din tine. din insipiratia de zi cu zi./ de ce as plange copiii care mor de foame in cine-stie-ce-tari-uitate-sau-ignorate-de-restul-lumii? asa a fost sa fie. / de ce m-ar preocupa pe mine coruptia, manipularea, minciuna? s-ar zice apoi ca sunt naiv, irezonabil,  ...continuare .
22 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: