arhiva: 08/01/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Susceptibil
de Valix la: 08/01/2008 22:31:12
cred că am ajuns prea bănuitor./ bănuiesc de prea multă linişte copacii,/ tramvaiul pe care-l aştept/ prea mi se pare sigur că nu va deraia,/ până şi turnul primăriei îl suspectez/ de semeţie îngâmfată,/ ce să mai spun de minunea cea blondă/ din parc cu ochii ei migdalaţi/ şi albaştri/ încât mă fâstâcesc ghicindu-i trupul/ pe care si-l poartă cu eleganţă / de mătase prin faţa mea,bănuitor?/ Şi-atunci m-apuc să scriu./ de susceptibil ce sunt/ aproape-ntotdeauna/ vârful creioanelor mi se rup./ probabil că prea apăs neliniştit/ pe cuvântul linişte.
10 comentarii
modifica
Mai am de adunat
de Valix la: 08/01/2008 22:19:22
simt cum miroase a porumb / şi a fum de toamnă,/ văd cu coada ochiului cocorii/ cum ţintesc octombrie/ şi-l lasă căzut fără aripi pe mirişti;/ chestia e că se grăbeşte spre zare/ un soare plin de sânge,/ o rană câştigată în priviri/ care mă face mai singur decât sunt;/ dacă n-ar fi atâta ceaţă dimineaţa/ m-aş simţi mai nevinovat de lume,/ m-aş îndemna mai uşor / să cânt din frunze,/ aş avea un motiv în plus/ să mă înduplec la drum.../ plecaţi,voi cocorilor,plecaţi!/ nu cred că mai pot să vă ajung/ din urmă,/ mai am de adunat dovlecii şi nucii/ să mi-i bat./ Şi mi-e somn./
13 comentarii
modifica
Triumful iubirii
de Lialy la: 08/01/2008 20:21:56
zadarnic azi mă apăr la fel ca într-o luptă,/ săpând zăgaze crunte, prăpăstii între noi,/ când mugurii răzbesc în primăvara suptă,/ alături de miresme păşim, iar amândoi./ necontenit m-apasă prezenţa ta hilară/ În visele de seară când te reîntâlnesc,/ străjer cu grai de fiară, de harfă solitară,/ ce-mi biciu la ureche, eternul te iubesc./ manşonul ţi-l desfac din inimă, e drept,/ spre a renaşte simţuri năvalnice în piept./ Şi duci la buză mâna-mi plecată lateral,/ dorind să o învălui cu farmec natural./ amestecată-n trupul pământului din tine,/ mă năpădesc pe rând trăirile străine./ aud în orice sunet tăcerea ta prelungă -/ dospit  ...continuare .
15 comentarii
modifica
Şi ceva mai mult de atât…
de Sancho Panza la: 08/01/2008 18:32:16
exfoliat îmi adormeai în braţe apoi/ lubric/ descompus/ risipit şi divin - / până dimineaţă trebuia să te aşez/ atom cu atom/ acelaşi om şi ceva mai mult de atât/ sângele meu lucra harnic îţi lega laolaltă/ numele singurătatea strămoşii/ suveică lunecând prin întunericul/ cleios ca o magmă/ în jurul miezului meu/ te strângeai/ cum pilitura de fier/ Închide cetatea, femeie, zăvorăşte hotarele tale / atotcunoscute,/ dincolo de tine limbi despicate pândesc,/ vulve de nisipuri fierbinţi unde alunec până la coaste,/ până la cremene, / până la gheara de lup/ impur şi firesc îmi creşteai între palme apoi/ glorios şi copil - / până în noapte trebuia s  ...continuare .
29 comentarii
modifica
Premiile literare Cafeneaua 2007 in stadiu de proiect
de thebrightside la: 08/01/2008 14:35:23
a cam venit vremea sa adunam bunatatile din cutia cu litere, dragilor, nu credeti?/ cine se incumeta la organizare, cine la juriu?/ celor de-au mai jurizat si altele si stiu ca nu-i tocma' floare la ureche si implicit vor avea tendinta de-a-si zice "las' sa se mai bage si altii" le spun: daca nu noi, atunci...?!/ cei noi: aveti umeri puternici? la treaba, dara. :0)/ v-astept cu sugestii, reclamatii, ghionturi, rosii in monitor si ce mai aveti la indemana./ on y va!
466 comentarii
modifica
Chirie?
de therev la: 08/01/2008 13:59:14
buna, / as vrea sa stiu si eu daca e cineva pe aici care are mai multe proprietati in los angeles.vreau sa ma duc la facultate si poate am nevoie de chirie ca tin neaparat sa ajung acolo.am mai multe optiuni de universitati dar poate nu iasa si tot vreau sa ajung acolo.orice informatie e binevenita.multumesc anticipat!
16 comentarii
modifica
Taxa de penitentza.....
de cosmacpan la: 08/01/2008 13:47:09
nu stiu altii cum sunt dar pa mine asa ma apuca amocu, de zic ca alta nu....doamne apara si pazeste....cred ca trebe facuta deratizare, dezinsectie si dezinfectie totala...rog pe aceasta cale adminu' sa ia masuri de urgenta pana nu se molipseste toata lumea....ca uite cum apar cazurili: motanul sa zbarleste, intrusu sa cocarjeste, fetili nemajotete nu stie cum sa mai scoata petili (ca parca nu s-o fi inventat persilu') io intzeleg ca schimbarea este inamicul nr. 1 al grasimilor impietririi dar chiar asa cu falii majore se duce da rapa tot ecartamentu.../ ca dupa cum spuneam la inceput, nu stiu altii cum sunt dar io mai nebunatic ca anul ce-o fost ca asta si ca ceilaltzi care or sa vie parca n  ...continuare .
33 comentarii
modifica
Calatoria fantastica.... (IV)
de lafemme la: 08/01/2008 13:06:14
/ sâmbăta seara, după teleenciclopedie toţi copii de la noi din bloc erau chemaţi acasă de mame cu mâinile în şolduri, ca să facă baie, să fie săpuniţi şi frecaţi cu şampon verde din urzici până când vederea li se înceţoşa de atâta usturime. apoi eram cu toţii îmbrăcaţi în capoate de bunicuţă pentru a ni se tăia unghiile de la mâini şi picioare cu forfecuţe chinezeşti, din acelea cu păuni pe ele. mereu încercam s-o înduplec pe mama să mă mai lase pe afară, că doar a doua zi mă puteam trezi la ce oră vroiam, dar oricât aş fi încercat se părea că nu se putea trece peste acest ritual, mai sfânt decât slujba de duminică sau cusutul de sărb  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Ser-vicii
de Sorina Comsa la: 08/01/2008 12:27:19
mi-e dor strain si plastic de-un viciu nou, timid. / e atat de neacceptabil aliniamentul de vicii vechi si grele, / ajunse servicii la extreme,/ dincolo de perfectionare, / definitii prin ele insele perfecte pentru dictionare./ nu stiu de ce rau bun sa ma apuc/ si sa ma prind cu doua maini, sa nu las serul viciilor sa-mi scape,/ caci simt cum ma usuc/ felia fiintei, carnea, nisa ei, velurul pielii-ncep sa crape/ tutun, alcool, barbati… femei si prafuri,/ masini, rulete, idolatrii si credinte naïve/ din nimic nu reusesc sa ma infrupt./ caut ceva mult prea intens si prea intern, il caut pe nero/ ucigas plamadit, iesit si rasucit din dementul argument,/ pan-a ajunge sa prizez din detergent/ e  ...continuare .
19 comentarii
modifica
durerea unei mame
de ramona banuta la: 08/01/2008 00:35:38
stimata doamna/domn/ / numele meu este banuta ramona sunt din pitesti ,judetul arges, am 27 de ani si sunt mamica unei fetite de 3luni si jumatate. va scriu cu durere in suflet deoarece sunt o femeie care a avut parte de violenta domestica si economica din partea celui pe care il consideram partenerul meu de viata, sotul meu si tatal micutei mele. viata mea a luat o intorsatura foarte urata in momentul in care dumnezeu ne-a daruit o fetita , deoarece sotul meu isi dorea foarte mult un baietel si se pare ca eu nu am fost in stare sa-i ofer un baietel. incepand cu luna a 6-a de sarcina am fost supusa unor batai crunte din partea sotului meu , batai cu cureaua, cu pumnii si  ...continuare .
694 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...