arhiva: 02/10/2008


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
am doua suflete
de Emma Brad la: 02/10/2008 23:43:06
de la naştere au mîinile reci/ şi o gură care vomită tutun şi îşi ascultă respiraţia în reluare/ şi mai au ceva în plus/ ceva murdar ca resturile din trocul politic/ el şi ea/ încă de la naştere se răpeau unul altuia/ ea îl dădea dracului/ el îşi lăsa greutatea pe ea/ parcă îi văd/ niciodată n-o să le fie bine împreună/ decît duminica viitoare / cînd o să fie senin/ ivit din senin/ momentul acela îl simt lipindu-se de mine/ fără să mă cunoască/ se caţără pe mine cuminte şi respectabil/ ca să ajungă la dumnezeu / şi dumnezeu îşi bea berile cu păpuşile/ aşteptănd să apară ceva/ un gest în gol / sau un obiect de muzeu de altă părer  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Poate...
de Ander la: 02/10/2008 21:37:14
simt ca imi amortesc bratele, si buzele si inima./ simt ca dau gres./ te simt cum vrei sa pleci, politicos./ trei bambusi au plecat pe alt dulap,/ toti trei vor lumina./ toti trei mor de sete…/ la vest de imaginea noastra in apus,/ anticipata!/ am scris versuri pe ea…/ in creion…./ azi…/ azi?/ maine…./ poate…/ ma vei salva tu?/ tu?/ sa cred in tine? sau sa raman singur si sa cred in ceea ce cred?/ si mai deprte?/
3 comentarii
modifica
GENEZĂ
de Valeriu Cercel la: 02/10/2008 21:12:59
de ar putea bărbaţii, printre rânduri,/ să recitească ce demult s-a scris,/ nu-şi vor mai face ei atâtea gânduri/ despre ce-a fost, cândva, în paradis :/ era o zi la fel ca orişicare/ de mii de ani, dar câţi, nu pot a şti,/ nimic interesant, nici nou sub soare,/ doar eva începuse a vorbi,/ puţin, fi’n’că la şcoală n-a prea fost,/ Şi dulce, şi suav, să te încălzească,/ nici pomeneală,-aiurea, fără rost (!)/ dând semne că putea să şi gândească,/ Însă de ani, prin eden, cum am spus,/ de păsări, flori şi animale plin,/ create pentru ea de cel de sus,/ mai trist se contura chipu-i divin,/ că domnul, iubitor, pe înserat/ n-a mai putut, din bolta  ...continuare .
9 comentarii
modifica
Loc de ţipat în surdină
de alex andra la: 02/10/2008 18:08:50
când te doare prea tare./ când e nedrept./ când ai strânge de gât pe cineva./ când nu poţi să spui./ când te sufoci de obidă./ când ţi-e silă./ când ţi-e milă./ când îţi tună şi-ţi plouă./ când îţi trăzneşte./ când nu poţi altfel...
78 comentarii
modifica
Stiti de unde rasare soarele?
de anticena la: 02/10/2008 16:29:04
stiti de unde rasare soarele?/ de acolo vin eu/ si an linga an si raze adanci / aduna din dimineti aurii o privire../ si tot ce am dat e putere, e soare/ destin blestemat de iubire !/ stiti de unde rasare soarele?/ acolo eu sunt!/ si zile veni-vor banale umpland,/ paharul din sufletul meu, rand pe rand/ si iata-ma simpla, o frunza uitata/ pe riduri de vreme – petala presata./ mi-e permis sa cutez a uita din lumina?/ originea mea o fi poate de vina./ si astrul de zi generandu-ma iar/ picurand cite-un strop de amar in pahar./ sufland peste pletele mele de ceara,/ decorate de umbre de searbada seara./ mai stiti, soarele rasare de acolo de unde sunt eu!/ apare dintr-un crater de suflet de  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Economie de piata
de Honey in the Sunshine la: 02/10/2008 11:33:56
zilele astea asistam la ceva. unii spun ca e o criza ciclica, altii se jura ca asistam in direct la un nou '29. cine poate stii? pana si greenspan s-a inselat de mai multe ori decat a avut dreptate./ bancile "injecteaza" lichiditate de luni de zile fara mari foloase, guvernele sunt pe cale de a aproba planuri de salvare de sute de miliarde in timp ce economistii avertizeaza ca nu va fi de ajuns. intre timp bancile de afaceri si asigurarile implicate (sau nu) in problema subprime cad ca mustele./ inca o data ne lamurim ca marile inventii keynesiane (politica fiscala, cea monetara, cheltuiala publica) sunt instrumente minuscule cand e vorba de bule speculative serioase. si cum necum, contin  ...continuare .
43 comentarii
modifica
Tablou cu femeie, soare si Chanel No 19
de malina. la: 02/10/2008 11:04:32
maria a inchis ochii. era obosita, intreaga dupa-amiaza si-o petrecuse in fata computerului, lucrand. se insera iar soarele la apus trimitea sfichiuiri rosiatice prin fereastra biroului, amintindu-i de lumea de afara. a deschis ochii buimaca. ce cauta ea acolo? era sambata. era soare. privind indiferenta monitorul, a click-uit scurt toate documentele cracanate lasciv in fata ei, inchizandu-le. shut-down, aruncand o privire rapida in coltul din dreapta jos. era ora 19.03. lasandu-si agenda deschisa pe birou si canile de cafea rasfirate, si-a luat geanta si cheile si-a incuiat usa in urma ei. cu pas ostenit, de batrana iesita la plimbare, a luat-o pe holurile verzui, indreptandu-se spre iesire.  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Cafeneaua cu ''buni'' şi ''răi''
de Intruder la: 02/10/2008 09:57:52
dupa episodul "punctul buburuzului" (asa l-am intitulat eu, pe loc) samtzasc nevoia sa-ntreb: / va deranjeaza criticile cafegiilor? / intrebarea e pe bune si cat se poate de serioasa. / aveti impresia ca doar unii cafegii sunt indreptatiti sa critice? adica, io stiu...poate doar aia care scriu bine (in acceptul vostru) sau numai cine are ochi albastri?? sau doar cine a publicat "macar un rand"? / textele de "specialitate" (vezi-doamne...) trebuie disecate doar de "specialisti"? / daca apare o confa despre nunta la meduze...intruder nu are tupeul sa-si spuna parerea - fiind el tractorist si nu jacques-yves cousteau sau macar un marinel, acolo? / ce facem noi pe cafenea? / ne jucam? calarim ros  ...continuare .
305 comentarii
modifica
si s-a votat marirea
de Yuki la: 02/10/2008 07:59:37
de salariu.50%! acum iar e toata lumea contra profesorilor, acum toti bugetarii se vor simti indreptatiti sa ceara si ei marire ( si de ce n-ar face-o).nu mai conteaza ca toata lumea stie ca e marire electorala, ca toata lumea stie ca statul nu are de unde sa dea banii astia ( da, dar s-a votat!), ca reversul maririi este ca invatamantul nu va mai primi nici un alt ban pentru scoli ( pa zugravit, pa renovari, pa banci noi, pa calculatoare), ca marirea e valabila inclusiv pentru parlamentarii care detin 1-2-3 catedre de profesori universitari la facultati despre care nici nu stiu cum arata ( si ca sunt platiti asistenti la negru care le tin orele--i know this for a fact--), ca un profesor tana  ...continuare .
36 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: