arhiva: 26/10/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
5 mici secrete despre tine
de anisia la: 26/10/2008 21:58:08
ce te face sa te simti 'mai altfel decat restul lumii'?
118 comentarii
modifica
Dragoste fara definitii
de killerloop la: 26/10/2008 21:52:02
dragostea nu are o definitie, dragostea nu e text. oamenii simpli iubesc, oamenii prosti iubesc, oamenii cu imaginatie iubesc, oamenii fara imaginatie iubesc. bogatii iubesc, saracii iubesc. bolnavii iubesc, sanatosii iubesc. filozofii iubesc si muncitorii iubesc./ … ca unii, incearca, in nimicnicia lor sa exprime in cuvinte ce simt, bravo lor. incercarea moarte n-are. ca unul sau altul s-a apropiat mai tare de ‘a defini’ dragostea amalgamand cuvinte si adancind misterul, ducandu-i pe nas pe cei inzestrati cu alte calitati in afara de imaginatie, bravo si acestora. suntem departe de a intelege ceva (sa sublinieze cineva pentru mine partea cu ‘suntem departe’), dar ne straduim. bra  ...continuare .
13 comentarii
modifica
candva...
de diavolytza la: 26/10/2008 20:10:30
cândva/ dintr-un colţ de anotimp cu probleme / m-am uitat chiorâş la dumnezeu / îl priveam cu ochi de cacao/ şi licurici strânşi în palme / sfârseau în hohote remixate de .../ zuzu-zuzu/ mă urmăreau ochii lui / de mentosan/ de toată frumuseţea/ şi mă simţeam ca dracu / trosnind tăcere/ pe când era înţărcat / la zece degete/ făcute ţăndări/ şi / când mă gândeam/ la câte aveam să-i spun/ am uitat de unde să încep/ super nervoasă/ super agitată/ mi-am izbit furia de sandalele lui/ din păr de zibelină/ şi/ i-am rostit numele/ fără să ne cunoaştem/ plus o grămadă de alte cuvinte / gelatinoase şi umede/ care şi-au amintit/ înmormântarea înc  ...continuare .
12 comentarii
modifica
De ce?
de bebi_bu la: 26/10/2008 19:51:47
de ce?/ / de ce mi-e greu să uit?/ de ce doare ?/ de ce nu pot să fiu copil ?/ de ce să te iubesc cum vrei tu ?/ de ce alerg spre un vis ce nu-i al meu ?/ de ce mi-e dor de tot ce n-am avut ?/ de ce trebuie să fie atât de greu, / când de fapt e atât de uşor ?/ de ce mi-e dor să fim din nou amândoi ?/ de ce mi-e dor să mă strângi în braţe?/ de ce mi-e dor să adorm lângă tine?/ de ce încă mai simt urmele buzelor tale?/ de ce nu pot pleca?/ de ce mereu revin în acelaşi loc ?/ de ce adorm mereu cu tine - n gând ?/ de ce nu mai pot fi cum eram înainte ?/ de ce taci ?/ de ce nu am curajul să te sun,/ să-ţi spun că încă te iubesc ?/ de ce te vreau înapoi?/ de ce am  ...continuare .
11 comentarii
modifica
Ultimul tren
de bebi_bu la: 26/10/2008 19:49:35
gata. astăzi am pus punct./ da./ am pus punct aşteptării mele,/ nu mai vreau să sper,/ nici să aştept / ceva ce ştiu că nu va mai veni./ ceva ce nu mai e al meu,/ sau poate nici nu a fost./ eşti doar un străin acum,/ de ce aş mai aştepta un străin./ ce-mi poate oferi?/ nimic?/ sau poate... ?/ dar nu./ am pus punct./ poţi să te întorci,/ dar eu am plecat./ mâine poate voi reveni / În acelaşi loc,/ sperând că vei fi venit,/ că te voi întâlni/ ca altadată./ aceeaşi gară goală,/ unde te-am aşteptat/ mereu/ dar n’ai venit,/ o las acum în urmă..../ sau... / voi lua trenul următor,/ al tău ştiu că nu va mai veni./
3 comentarii
modifica
În oboseală nouă III
de u incercare la: 26/10/2008 17:41:49
/ În oboseală nouă iii/ nici unul dintre noi nu ştia dacă era de bine sau de rău. celestin-şoferul îşi puse umbra pe celălalt umăr, cel odihnit, şi tuturor ni se păru că seamănă cu o aripă de avion de luptă. Înţelegea totul din privirile noastre şi fîlfîi subtil-îngeresc stîrnind praful din drum pentru a-şi atrage admiraţia cîrciumăresei care-i aduse robotic un fernet cu o feliuţă de lămîie. / – vă stă chiar foarte bine, dar, mă-ntreb, oare vă e de folos la ceva ? / casambra încă se gîndea la semnificaţiile trenului care nu se mai oprea. adora semnificaţiile, în general. era teribilă cînd o apucau crizele astea faţă de care migrenele erau ni  ...continuare .
4 comentarii
modifica
În oboseală nouă II
de u incercare la: 26/10/2008 17:41:01
/ În oboseală nouă ii/ septimia şi grigoriu se îndreptară spre aparat, el se postă în spate, ea în faţă. / – haideţi o dată, spuse aparatul, hai, faceţi ceva ! / casambra dădea din cap în semn de încurajare şi mă îndemnă şi pe mine să o imit. anesteaziat, găsisem de cuviinţă că ar fi fost bine să mă supun. grigoriu, convins de semnele de pe mal, se duse să apese pe buton şi din aparat ieşi o fotografie fără el. doar cu un soare şi cu septimia lui dragă. grigoriu înţelese că ceva se întîmplase, ceva ce putea fi ireparabil. casambra păli. septimia dispăruse instantaneu, soarele nu era nici el de găsit. celestin-şoferul scoase din buzunar cheile m  ...continuare .
comenteaza!
modifica
În oboseală nouă I
de u incercare la: 26/10/2008 17:39:31
/ « zilele-astea am dat de nişte tipi mai în vîrstă, nişte ţigani. În scurt timp aveam să aflu că ţinutul se numea insula mare a brăilei. cît se poate de straniu, am înaintat. bineînţeles, nu eram singur. uneori mi se întîmplă să-mi dau prea bine seama dacă sînt într-o poveste sau nu. Şoferul (celestin) mă întrebase dacă mai am ceva de luat din maşină, iar eu îl privisem năuc. a făcut cu capul spre portbagajul deschis şi înţelesesem că aveam ceva acolo. o geantă nu foarte mare. am apucat-o. În stînga mea un tip (grigoriu), mai tînăr decît mine. În dreapta mea o femeie (casambra) mai în vîrstă decît amîndoi, coafată discret, fără atrage priv  ...continuare .
7 comentarii
modifica
De ziua numelui Dumitru
de INSULA ALTUIA la: 26/10/2008 13:59:06
sanatate si la multi ani!
28 comentarii
modifica
Justificari
de Intruder la: 26/10/2008 12:57:01
deschid subiectul, pornind de la un comentariu adresat de maan - mie. / chiar n-ai altceva mai bun de facut decat sa-l convingi pe oricine ca...? / chiar asa! / voi va justificati doar cand vi se cere categoric sau o faceti din proprie initiativa? sau si, si...? / de ce simtim nevoia sa demonstram ceva cuiva? de ce cerem (daca!) altora motivatii? le cerem oricui pentru orice?...sau cum? / e bine? e rau? conteaza? / confa nu vizeaza neaparat cafeneaua si userii ei, va-ntreb in general. / ...sa ne justificam, prin urmare! :p /
56 comentarii
modifica
în febra cuprinderii
de Maria Podari la: 26/10/2008 09:48:55
/ ... ştia/ cercul prin care picurările/ mîinii/ ca-ntr-o ceremonie a soarelui / curg/ ştia/ izvodul cuprinderii blînde/ cu tot mărunţişul / de care ţi-e dor/ mai decît lumile lor/ sfîşietoare străfulgerări / pomenindu-i/ mai străpomenindu-i/ cu fiecare învrednicire/ a răvăşirii pămîntului lor...
1 comentariu
modifica
cind dincolo de timp
de Maria Podari la: 26/10/2008 09:41:22
/ ... o lume/ cîtă-i lumea însingurării tale/ răsfrîntă într-un ochi sărac/ atîta de iubit/ arată la o vreme - sluţirea-ţi/ abia atunci/ îţi va fi greu să te priveşti/ să te-ntîlneşti/ şi cît de vulnerabil eşti/ chiar de-ai avea răgaz/ să-ţi iei mai bine seama/ cînd dincolo de timp/ o să trăieşti...
6 comentarii
modifica
copilul cu brad
de Maria Podari la: 26/10/2008 09:35:26
/ ... de pe vremea/ cu ferestre frumos luminate/ înălţate la drumul ninsorii/ de după colţ - n-are colţ/ de după gard - n-are gard/ clipe lungi - valuriri/ drumuri mici - răbufniri/ încercări - troieniri/ plecări - coborîri/ îndoiri - risipiri/ - toate biruinţi ale lumii -/ într-o minune cu ochii umbroşi/ şi-acolo/ copilul cu bradul întrg/ deschide de veacuri zăpezii/ fereastra/ înainte-napoi - aşezării luminii/ şi bate din palme rîzînd/ - l-auzi dragul meu/ - l-aud...
comenteaza!
modifica
bezmetismele mele
de anitzasmile la: 26/10/2008 09:25:33
de ceva vreme ma trezesc cand toata lumea inca doarme.adica atunci cand noaptea e treaza, simturile dorm, lumea probabil viseaza, stelele dau sa moara, cainii isi intind grumazul, cocosul inca n-a cantat...eu deschid ochii, imi limpezesc mintea si ascult tacerea.daca mai vad si luna ce-si croieste drum in micuta mea camera, atunci chiar sunt...vulnerabila.de ce vulnerabila?uite-asa, fiindca-mi permit.fiindca sunt eu si cu mine si-mi pot asculta in voie gandurile si-mi pot lasa sufletul s-alerge pe coclauri si fiindca el chiar asa face si ma simt usoara ca un fulg si fiindca nimic nu-mi poate tulbura interiorul, neajungand la el tenebrele zilei si, mai ales, vulnerabila fiindca atat de usor ma  ...continuare .
30 comentarii
modifica
Amalgam (continuare)
de claudia enea la: 26/10/2008 09:04:22
atita vreau sa zic,ca l-am ''gustat''de am stat cu un herpes cit juma de buza toata saptamina.noaptea aceea chiar ca n-am cum s-o uit vre-odata.slalomul printre cutiile goale de mincare pentru pisici ne-a transformat in dansatori.asta a fost pretul pentru cafeaua illy pe care am pregatit-o impreuna.el nu fumeaza, eu serpesc.brusc am uitat sa vorbesc engleza, nu vreau sa stiu nica despre diversele colectii,vreau doar sa-l string in brate si sa uit cum ma cheama.e prima noapte si n-am sa ma port ca o stricata cu toate ca ne vijiie capul de dorinta la amindoi.ne preumblam prin toata casa rezemati de toti peretii valabili.asa am apucat sa vad dormitorul care contrasta atit de tare cu restul ca am  ...continuare .
18 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...