arhiva: 05/10/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
bla bla bla la nivel inalt!
de Giordano Bruno la: 05/10/2008 23:21:58
tot ceea ce numim dragoste/ / fac un salt peste cateva fraze./ dragostea dintre sexe se tradeaza cel mai limpede ca sete de proprietate: indragostitul vrea sa fie categoric singurul posesor al persoanei pe care o doreste, el vrea sa aiba puterea absoluta asupra sufletului precum si trupul ei, vrea sa fie singurul care este iubit, locuind si dominand in celalalt suflet ca fiint suprema, cea mai demna de dorit.daca tinem seama ca aceasta inseamna nimic altceva decat excluderea lumii intregi de la un bun pretios, de la o fericire si o desfatare, daca tinem seama ca indragostitul urmareste saracirea si privarea tuturor celorlalti competitori, vrand sa devina balaurul comorii sale  ...continuare .
51 comentarii
modifica
Soapte neconsolate
de iuli_nrb la: 05/10/2008 21:20:04
mi-au îmbătrânit şoaptele / lângă urechea ta / s-au întors şi te-au pârât / suparate, neconsolate / m-au rugat să le întineresc / cu un lifting, / şi dacă închid ochii la rugăminţile lor / cine va fi mai crud / eu, că le las să moară / sau urechea ta surdă? /
5 comentarii
modifica
Nunta (2)
de juli la: 05/10/2008 21:13:10
m-am spălat si imbracat in graba. tata a luat traista cu darul pentru miri, trei oale si-o cratiţa , smăltuite, luate de la ţigani pe haine vechi si o damigeana de trei litri cu horinca. mama a încuiat uşa punând cheia la locul ei sub preşul de pe trepte. m-a examinat cu privirea, scutarandu-mi o scama imaginara din par. m-a luat de mana strigându-i tat’i :/ -„aşteaptă-ne mă’ ioa’. ce o iei înainte, ca doară nu suntem ţigani?!!! numa’ la iei, ţiganu-i in fata si piranda cu plozii după.”/ tata a început sa rada, spunând in gluma:/ -„de stau după voi, ajungem când nunta-i pa gătate. pazativa de vreţi sa ajungem astăzi! si tineti pasu’ cu a mneu… ca v  ...continuare .
10 comentarii
modifica
Mi-e frig de umbra ta
de iuli_nrb la: 05/10/2008 21:10:25
mi-e frig de umbra ta topită-n întuneric, / ce-alunecă pe frunze ca ţopăit de rouă. / ai evadat din mine ca un tablou himeric, / ca să te-mbraci furiş cu o iubită nouă. / mi-e frig în zarea lunii ce scutură negreală, / Şoptind fără-nţeles, de leagăn melodie / răpuşi de vraja ei,-nmuiati ca în cerneală / te-ai strecurat cu totul în altă rapsodie. / firavă, ca o frunză, am tremurat de toate: / de dor, de frig, de moarte, de viaţă, de amor... / cu soarele în ochi văzut-am numai noapte, / crezându-te pe tine iubit nemuritor. / mi-e frig de umbra ta ce flutură-n amurg / de ochi, de trupul tău, mi se usucă gura. / cu lacrimi de tristeţe şi frunzele se scurg  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Iluzie
de INSULA ALTUIA la: 05/10/2008 17:37:53
lume cu reflexe paradisiace/ din mijloc de haos poarta ta e vis,/ cu puteri de cintec ma inalt spre soare/ sfirtecind eterul si uitind de-abis.
5 comentarii
modifica
si mirosea a crizantema galbena
de Emma Brad la: 05/10/2008 16:55:30
am o prăvălie undeva/ şi o vecină care vinde / flori rustice / brazi şi palmieri / cultivaţi în ghivece/ / ies afară să iau o gură de aer/ o gură de tutun / m-am trezit faţă în faţă cu un el / bine făcut/ m-am făcut că plouă/ el a înţeles că văzusem bine că / nu purta verighetă/ am renunţat la ţigară şi la gura de aer/ am intrat cum era firesc / în magazin/ l-ai văzut?/ era vecina/ o doamnă naturală cu două facultăţi şi un masterat/ mi-a zîmbit cald i-am zîmbit fals / ca să am timp să mă adun / fiţi drăguţă, / aveţi şerveţele umede de buzunar?/ ar fi avut de ales / între şapte arome/ i-am arătat doar două/ / le-a luat încet s-a  ...continuare .
18 comentarii
modifica
Mie...
de Omerta la: 05/10/2008 14:03:25
tăcere./ vântul singuratic mişcă naiv covorul de frunze uscate./ mi-e greu să încep. mi-e greu să mă gândesc că va trebui să plec dintre voi./ privesc în urmă şi văd cărarea aurită. privesc şi văd visul în toată splendoarea apusului lui. e jertfa sângerie din pădurea albastră. e un strop de linişte căzut în oceanul tăcerii de la capătul paginilor. oaste fost-a, mii şi mii de pagini frântu-s-au. Şi toate ajungeau la acelaşi strop-venin de tăcere./ să-mi scriu mie, de data asta./ să şad în miaz de noapte cu aceleaşi ţigări aprinse, aceleaşi ceşti amare de cafea şi să aud acelaşi interminabil ropot de taste, încercând să descrie ceea ce nici măca  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Pustiu de toamnă
de Omerta la: 05/10/2008 14:00:48
toamnă./ pădurea tăcută se întinde peste dealurile mărginaşe asemeni unui covor maroniu gălbui, ciufulit, poate, de vânturile ce cutreieră tăcute printre copacii care prevestesc inima de ger. par neschimbate după zeci de ani. aceleaşi frunze, aceleşi miresme fine de parfumuri măiestrite, ascunse. aceleaăi mici pâraie asemeni venelor vineţii din încheieturile bătrânilor. / toamnă./ toamnă în aceleaşi păduri seculare./ poate că, într-adevar timpul nu a ajuns aici. / eu?/ murmur bătrâneşte vorbe de neînţeles şi le las să se piardă printre globuri zglobii de râset, joacă şi nepăsare./ cenuşi negricioase acoperă zarea, asemeni covorului ce acoperă şi dea  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Regret ca am inscris Photoree in concursul Webstock.ro
de Daniel Racovitan la: 05/10/2008 12:06:44
m-am inscris la webstock.ro la invitatia personala a lui cristian manafu -- daca e free, ok de ce nu. acum imi dau seama ca a fost o greseala. photoree a intrat in concurs cu doua mari "defecte": / 1) este un proiect global/ 2) a fost creat de racovitan/ sa fim seriosi, photoree nu avea ce cauta acolo. insusi principiul de "concurs de situri web" este lame, pentru ca, evident, valoarea/succesul siturilor nu se decide cu jurii (cu atat mai putin de un juriu din care face parte un individ ca zoso, doh). de fapt abia atunci cand concursurilor gen webstock sau internetics li se va da mai putina importanta se va putea spune ca piata .ro s-a maturizat. / 06/10/2008: ionut bizau imi zice:  ...continuare .
25 comentarii
modifica
intrebare legitima
de motanelul la: 05/10/2008 10:19:03
ok, poate sunt ticnit dar, la naiba, daca nu pun eu intrebarile, atunci cine? :p/ drogurile. "ei" ne spun ca sunt o afacere de miliarde de dolari. deci, se vand. masurile care se iau sunt cel mult cosmetice, peste tot in lume. deci, se accepta un anumit nivel./ ok, pot duce la distrugerea propriei persoane. si a celor din jur. aduc multa durere./ si totusi, in ciuda evidentei, consumul creste./ mai exista un adevar dincolo de acestea?/ unul care nu ni se spune?/ unul pe care nimeni nu indrazneste sa/l rosteasca?/ cumva, drogurile aduc individului si ceva bun?
20 comentarii
modifica
Nunta
de juli la: 05/10/2008 09:54:23
a venit in sfârşit ziua cea mare, ziua nuntii irinii tomsi' cu toaderu' lu' colindau. m-am trezit dis de dimineaţa. si, cu ochii carpiti de somn am luat de pe masa un colt de pâine si m-am furişat afara. in livadă in partea dinspre vale m-am catarat in nucul bătrân, scorburos. tata nu se-ndura sa-l taie, ii reteza in fiecare an cate o creanga uscata, facandu-mi fara voie un loc de joaca ideal. "din observator" cum îl numea mama in gluma, vedeam ca in palma şerpuirea drumului, paraul "valea sasului" ce despartea catunul in doua, casele umbrite de livezi pana hat departe. am urmarit valea pana la cotul cel mare. de acolo mi-am mutat privirea spre dealuri, oprind-o la poteca ce urca sp  ...continuare .
comenteaza!
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: