arhiva: 24/11/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Ţicneala naţională
de Intruder la: 24/11/2008 23:49:04
românii, locul trei în topul celor mai ţicnite populaţii europene/ locul trei de la coadă. acolo se situează românia într-un clasament efectuat la nivel european referitor la sănătatea mintală. / alături de români, lituanienii, turcii şi bulgarii sunt şi ei la sfârşitul topului fericirii şi al bunăstării realizat de uniunea europeană. comparativ cu celelalate state europene, românii câştigă mai puţin, trăiesc în locuinţe mai proaste şi au o sănătate mintală mai şubredă. / potrivit studiului, locuitorii ţărilor nordice, danemarca, suedia şi norvegia, o duc cel mai bine din punctul de vedere al sănătăţii mintale. / la polul opus se află statele din  ...continuare .
29 comentarii
modifica
şapte pietre
de Sancho Panza la: 24/11/2008 20:57:13
i./ din scorbura sa / mă cheamă păianjenul/ întind mâinile / intru/ umbra/ mi-e zvârlită afară/ cu picioarele smulse/ ii./ atârnată de streaşina clipei/ fluier pustiului/ îmi răspund / o mierlă/ şi-o bufniţă/ iii/ timpul / ciopleşte imperturbabil o cruce/ în gheaţa strigărilor/ iv./ mi-e frig/ aprind un zeu/ încă unul/ vulturul îşi ascute ciocul de stânci/ închid ochii/ în orbite/ îmi curge cenuşă/ / v./ inimii mele / îi cresc degete/ caută oameni / se aruncă în ei/ ca într-o suliţă/ vi./ de la o vreme / sângerez litere/ unde mi-e pământul din carne?/ vii./ moartea / scrie cu mâinile mele / psalmi apocrifi/ când va isprăvi / mă va  ...continuare .
13 comentarii
modifica
clipe numarate-n gand
de omatel la: 24/11/2008 17:06:58
mereu am vrut / hot de timp sa ma fac,/ dar nu am reusit / nici macar o clipa sa-ti fur./ cum era o singura dorinta.../ sunt goala acum,/ deposedata pana si de / putinta de a ma agata de taceri./ ma chinuie gandul / care nu te mai ajunge/ si ma dor silabele mute / ce mor pe buze./ intinsa pe zapada/ ma imbrac in fulgi/ si astept sa mor/ de prea mult/ alb...
3 comentarii
modifica
Zeigeist Addendum
de Areal la: 24/11/2008 16:46:06
filmul il gasiti aici:/ http://video.google.co.uk/videoplay?docid=2717678283852040582&hl=ro
9 comentarii
modifica
Clivaj
de Sancho Panza la: 24/11/2008 15:39:35
acolo / nimeni nu îndrăznea să deschidă ferestrele/ dar periodic vedeai câte unul/ cum îşi lasă capul pe braţe / şi vomită cuvinte cu sânge / cuvintele începeau să roadă picioarele meselor/ să chiţăie să amuşine cu botul lor lung/ se căţărau pe mobile şi draperii/ se aruncau la sânul femeilor/ le muşcau sfârcurile/ le intrau printre coaste/ se rostogoleau spre ovare/ femeile îşi desfăceau coapsele / ca-ntr-o litografie ukiyo-e/ scoteau un avorton străveziu/ îi zdrobeau inima cu unghia inelarului/ unghia lor mirosea a poet/ tavanul / se clătina ameţit/ bâjbâind după o moarte curată / / copyright adriana lisandru/
17 comentarii
modifica
Egal cu mine insumi
de cosmacpan la: 24/11/2008 15:11:09
multi sculptori se straduiesc sa daltuiasca piatra pentru a-i da chip si suflet. eu nu sunt asa maret ca ei. eu imi iau dalta si incep sa cioplesc interiorul pietrei dandu-i forma pentru ca la final sa aduc o scanteie din focul ce-mi arde sangele si astfel sa ajut piatra sa arda din interior reflectand arderea launtrica./ / "se spune ca varsta ucide focul din sufletul barbatului."/ "fara un strop de nebunie, omul nu poate rupe lanturile care-l tin legat."/ "nu exista nici o cheie spre fericire, usa e mereu deschisa."/ dansam pe panza de paianjen / pasind in umbra si din umbra am facut lumina./ "“nu-i luati pe oameni de tampiti, dar nu uitati niciodata ca asta sunt.”"/ ceea ce nime  ...continuare .
6 comentarii
modifica
tacerii
de omatel la: 24/11/2008 15:07:05
dincolo de durerea/ neinteleasa intr-o lume concreta,/ imbacsita-n cenusiu/ se zbat mici sperante/ muribunde./ dincolo de tot ce / ma tinea cu forta in viata/ mor inca odata.../ de atatea ori/ pana cand nu mai are / ce sa moara!/ imi spui formule de neinteles/ nu descifrez nimic/ si ma afund intr-o alta/ tacere.../ izolata de necuvinte,/ departe de concret, / dincolo de tine!
1 comentariu
modifica
Despre dragoste
de lafemme la: 24/11/2008 14:57:51
el o iubea pe ea atunci cand ii lasa pe farfuria din bucatarie ultima bucata de tort, desi ar fi mancat-o, desi papilele lui gustative aveau memoria lor personala si retinusera gustul pandispanului bine insiropat, acoperit de crema de ciocolata. o iubea si atunci cand o mai lasa sa doarma 5 minute in plus dimineata, chiar daca ea nu stia ca face asta intentionat, chiar daca uneori se incrunta si ii reprosa ca acum nu mai are timp sa se aranjeze “ca la carte”. o mai iubea si atunci cand mergea pe la ai ei si el facea eforturi sa fie amuzant si placut in mod natural, sa dea impresia ca se simte ca acasa si asta ii iesea atat de bine incat aproape ca incepuse sa creda si el ca e asa. / lui  ...continuare .
37 comentarii
modifica
kg in plus
de Tofan Ana Isabella la: 24/11/2008 14:08:26
recunosc ca sunt supraponderala,obeza chiar,dar daca colesterolul e ok si celelalte analize la fel,nu ma ingrijorez!nici sa dai in anorexie si bulimie nu ne bine..
125 comentarii
modifica
Alegeri
de munteanu rodica la: 24/11/2008 13:03:27
de ce şi pentru ce respectăm sau nu, alegerile semenilor noştri? / cînd şi cum o facem?/ raportat la ce?
23 comentarii
modifica
Prea tarziu...
de monte_oro la: 24/11/2008 09:57:01
prea tarziu.../ s-a dus ninsoarea sfanta, cea dintai,/ iar urmele ni s-au topit in glod,/ nici noaptea nu mai are capatai/ in luna transformata-n crud irod./ n-am luat din clipa ce acum e dus,/ iar "mainele" deja trecut imi pare,/ prelinsa peste suflet, in apus,/ incremeni lumina muritoare./ si cantecul se-opri, tacand o mie/ de ani secati in albii de pustiu/ prin sangele uscat pe rana vie/ am invatat ce-nseamna "prea tarziu".../ http://www.youtube.com/watch?v=hdle5_qvsq4/ /
49 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...