arhiva: 25/11/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
"Dumnezeu este mort" vs "Dumnezeu traieste"
de Giordano Bruno la: 25/11/2008 23:28:27
"dumnezeu este mort" / spune nietzsche./ este posibil sa fie asa?/ orice temei ar avea la baza aceasta afirmatie si oricata soliditate sau adepti - ea cade... precum o picatura de cerneala intr-un pahar cu apa cristalina, dand nastere nonsensului. se stie ca: in adancul misterului vietii exista un potential ce duce spre nimic (se poate insa diferentia lumina de intuneric). suntem tentati sa ne alocam singuratati inexistente. nu exista singur sau impreuna decat la nivelul perceptiei imediate. existam doar noi ca subclasa a necunoscutului. nu poti dezlega misterul necunoscutului. in schimb: poti sa te multumesti cu statutul de om. la antipodul afirmatiei nietzscheniene poate exista (chiar  ...continuare .
171 comentarii
modifica
Verde Magazin - pentru un Brasovean
de cosmacpan la: 25/11/2008 21:57:33
despre acest - "verde magazin/ de 1brasovean - rezumat: coperta, din sumar, pagini - cateva. tema primului numar" era vorba./ valea sfârdinului/ dimineaţa se vălătucea în aburii ce se ridicau din verdele incandescent şi crud al pădurii. dealurile îşi unduie cocoaşele asemeni cămilelor în căutarea însetată a oazelor. belareka îşi plânge curgerea, vecernie cântată pe voci tărăgănate într-o bisericî veche si prafuită. / confluenţa sfârdinului se pierde printre crengile sălciilor, şoptind cuvinte neînţelese dulcei sălbăticii furându-l printre bolovanii ghemuiţi în faţa idilei. Încerc să-l înţeleg pe acest năvalnic dar totuşi preaplecat curtezan şi  ...continuare .
1 comentariu
modifica
cântec de legănare
de alex andra la: 25/11/2008 21:31:38
te prind în tremurul ochiului/ pe pleoapă de apă te culc/ geana de nesomn ţi-e aripă/ de călător în tăcerea mea/ hamac muririi / buzele muşcate te rostesc în gând/ în rând cu tine/ eu nespusa/ balans între albastru şi albastru/ când se va face ora/ vom fi plecat în tihna ierburilor/ tu nemuritor/ eu asemeni ţie/ / / / /
31 comentarii
modifica
...
de Emma Brad la: 25/11/2008 20:10:06
......./
4 comentarii
modifica
O duminica
de Apoll la: 25/11/2008 18:00:51
duminică de noiembrie,a doua parte a lunii…/ traversată de pârâul grohniţa,cuprinzând satele bahna mică şi bahna mare denumirile/ respectând mărimea lor,rovina de sus şi rovina de jos denumite de-a-ndoaselea,cea de jos fiind pe un deal iar cea de sus pe şes,cu centrul in satul mâlosu,comuna mâlosu se/ apropie şi ea de acelaşi eveniment care a cuprins întreaga ţară./ cum la fotbal şi la politică se pricepe multă lume ne vom opri asupra “specialiştilor” din/ această comună care,deşi-i situată într-un colţ uitat de lume,are aceleaşi caracteristici ca / ale metropolelor.condusă de tânărul primar eliade(didi) băltoi care a repurtat în vară o răsunătoa  ...continuare .
17 comentarii
modifica
astazi, (iar) despre luat apararea
de om la: 25/11/2008 17:29:21
de ce luam apararea cuiva?/ nu as vrea sa discutam despre urmatoarele variante evidente:/ a)categoria principala: pt ca este un interes de tipul:/ -pt ca suntem prieteni/ -pt ca suntem dusmani cu "agresorul"/ -pt ca suntem bagareti in seama/tafnosi cu orice pret (mai rar, dar exista;)/ m-ar interesa ce ati putea spune/adauga pt / b) categoria nu avem interes:/ oare exista vreo luare de opinie impartiala (neinteresata)?/ oare cyberspace-ul potenteaza sau inhiba reactia de impartialitate?/ atentie: am folosit cuvintele "a lua apararea", "a avea opinii" si nu am folosit "a judeca"/"justitie" (oarba ;)/
13 comentarii
modifica
Election day
de Valeriu Cercel la: 25/11/2008 16:06:44
este ziua când speranţa/ prinde rădăcină iară,/ când norodul e instanţa/ iar dreptatea-i şi mai chioară,/ când tot natul, unanim,/ trece printr-o ipostază,/ renunţând la un regim/ că dieta nu lucrează,/ când dintre atâţia răi,/ hoţi, corupţi, la tot imuni,/ căcănari, nu zic, lingăi,/ punem deştu’ p’ăi mai buni,/ este ziua când în sat/ după ani de tărăboi,/ pe cei de i-am înjurat/ Îi schimbăm cu alţii noi,/ cei care de nas ne-au dus,/ urecheaţi ce ne-au minţit,/ Îi dăm jos, şi-i punem sus/ pe cei care ne promit,/ căci în anii din-napoi,/ noi, cuminţi şi gospodari,/ am scăpat de nişte boi/ Şi am ales nişte măgari,/ Însă pân-  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Dictare - ad litteram
de Intruder la: 25/11/2008 15:06:26
la colt se vand frazele vrac / ca o scursoare de apa-nceputa / in carciumi se-mbata librarii / intre coperti de-anotimpuri si veac. / ne ridicam in doua picioare, / nepatati, / nevorbiti, / neiubiti... / atentie, scriu dupa dictare: / a - aorta, ascunzis, amputare / b - bariton, baroc si bufon.../ matraguna se crede un pom, / baltoaca se declara o mare. / c - cumpana, cristosi, carnaval / d - dor, dumnezei, dragoste, dinte / ne e frica de ploaia din minte, / ne furam zilele din calendar. / e - elite, enantio, eliberari / ne mana vantul din spate / f - fum, fasturi, fandari / g - golgote, greseli si grimase. / h - e hora staccato / i - iubirea inima iarta / j - jocul se reia maine seara / k  ...continuare .
28 comentarii
modifica
Hanul Poveştilor - Poveste de Iarna (3)
de Lady Allia la: 25/11/2008 14:56:13
brăduleţul îl asculta curios şi ofticat. nu vroia să creadă că oamenii erau doar aşa. Şi în pădure erau mule fiinţe şi rele şi bune – nu toţi pot fi doar răi sau doar buni... cei care stăteau sub rămurelele lui erau mereu zâmbitori şi se sărutau, îşi vorbeau cuvinte frumoase, şi alergau în jurul lui...uneori gâdilindu-l cu mânuţele lor, iar copii îşi făceau căsuţe printre ramurile sale şi se ascundeau asemeni unor păsărele gălăgioase! nu, precis oamenii nu erau aşa, gândi brăduleţul, dar nu spuse asta cu voce tare ca să nu îl supere pe nenea vânt, pentru că tare îl mai iubea şi îi mai era drag!/ - nu te supăra nene vântule, zise brăduleţu  ...continuare .
12 comentarii
modifica
Hanul Poveştilor - Poveste de Iarna (2)
de Lady Allia la: 25/11/2008 14:53:28
a fost odată ca şi niciodată (dacă nu credeţi mergeţi şi vedeţi) o noapte de iarnă de pe vremea când însuşi timpul era un timp micuţ şi învăţa orele, zilele, lunile şi anii să treacă. / nimeni nu ştia a câta noapte era în pădurea bătrână de la marginea satului! / până şi pământul în rotirea sa, uitase de câte ori aţipise, în timp ce domnul Întuneric îl acoperea cu mantia sa mare şi întunecată, iar prinţesele stele îi gâdilau fruntea şi sufletul. / povestea acestei nopţi de iarnă este şi va fi o poveste de care toţi îşi vor aminti, pentru că este o poveste magică!/ o poveste cu ochi mari şi frumoşi, cu fulgi albi şi plini de voioşie, cu  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Trilema cu test de buze
de cosmacpan la: 25/11/2008 14:43:47
pentru prietene, mame, sotii, rude ... toate femeile pe care le cunoasteti! / e rezumatul unui articol scris de dr. nahid neman, sectia senologie / oncologica, spitalul mount sinai din toronto. / despre: ruj/ de curind, firma producatoare de ruj ' red earth' a redus pretul de la / 67$ la 9.90$.. rujurile contineau plumb./ plumbul e o substanta cancerigena. marcile de ruj care contin plumb, sint: / - yves saint laurent/ - christian dior/ - lancome/ - clinique/ - estee lauder/ - shiseido/ - chanel (lip conditioner)/ - market america-motnes lipstick/ / cu cit e mai mare procentul de plumb, cu atit riscul de cancer creste. cel mai ridicat continut de plumb s-a gasit in rujul yves saint-  ...continuare .
19 comentarii
modifica
Hanul Poveştilor - Poveste de Iarna (1)
de Lady Allia la: 25/11/2008 14:33:04
vântul zâmbi şi trosnind din trenă obosit se retrase într-un colţ al hanului, unde mama bufniţă îl aştepta cârâind ceva din ciocul ei bătrân – aşa, numai pentru urechile ei. / - mamă bufniţă! tare bine îmi pare să te revăd!/ - bu-huu! Şi mie, şi mie fie-mi penele vesele! dar de brăduleţ ce zici vântule dragă?/ - ce să zic? a crescut, a crescut! uite ce mare şi falnic este! nu mai este doar un băieţandru plângăcios, se umflă în adieri bucuroase vântul, e un domnişor în toată regula!/ - bu-hu-hu, daaaa! e frumos şi mâine poimâine îl împodobim iarăşi cum a visat de mic! Îţi mai aminteşti bu-hu-huuu uuuuvântule?/ - Îmi amintesc, îmi amintesc..  ...continuare .
2 comentarii
modifica
azi, (iar) despre prietenie
de maan la: 25/11/2008 11:37:24
ce faci cu un prieten, care-ti reproseaza ca-l jignesti de cate ori nu esti de acord cu el?/ ce faci atunci cand iti e trantita usa-n nas, pentru ca ai indraznit s-o spui public?/ ce fel de prietenie e aia care te determina sa-ti pui lacat la gura, de teama ca iar s-o supara omul la care tii?/ la dracu' si pe ma-sa!/ chiar nu-s pregatita sa fac acest tip de compromisuri si ma tem ca nu voi fi niciodata./ is dispusa a plati si pretul, fireste...
103 comentarii
modifica
Vorba dulce mult aduce
de blinddeafmute la: 25/11/2008 00:38:11
"- imparatul este gol!!!/ parada se opri. imparatul se opri.peste multime se lasa o tacere grea, pana cand un taran ager la minte spuse cu glas tare:/ - nu, nu-i adevarat. imparatul a adoptat, pur si simplu, un stil de viata in care hainele sunt optionale!/ ...iar oameni-si aruncara cat colo hainele de pe ei si incepura cu totii sa danseze in soare.
4 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: