arhiva: 27/11/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Hanul Poveştilor - Şoarecii Clăpăugi (2)
de Lady Allia la: 27/11/2008 23:23:11
În timp ce căuta stratul de morcovi fluierând mai mult a pagubă şi ca să îşi sperie teama, auzi un alt fluierat, dar era un aşa fluierat puternic încât clăpăugul înţepeni pe loc de spaimă. vroia el să fugă, dar piciorul drept începu să o ia ăn stângă, iar piciorul stâng o lua spre dreapta. le certă el:/ - ce aveţi? aiii? ce aveţi? de asta vă încală şi vă port mereu cu mine ca să mă lăsaţi aşa la vreme de fugă sănătoasă? / dar picioarele nici să îl asculte. ba mai mult o luară la fugă exact către fluierătură./ - staaaaţi! staaaţi! ţipa clăpăugul cât îl ţineau plămânii, dar picioaree...picioare şi gata./ deodată...se opriră. clăpăug  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Hanul Poveştilor - Şoarecii Clăpăugi (1)
de Lady Allia la: 27/11/2008 23:22:38
În han se aşternu liniştea. toată lumea visa la noaptea de ajun pe care, dacă am sta puţin atenţi, cu respiraţia trasă, cu ochii închişi...am auzi-o: „- ho-ho-hooo, crăciun fericit tuturor! ho-ho-hooo, crăciun fericit tuturor! ”./ ea vine pe furiş şi se aşterne peste ochii noştri sărutându-ne, în timp ce dincolo de ferestre oamenii mari îşi îmbracă straiele de zâmbete, de bunătate, dăruiesc bănuţi celor săraci, cozonaci copiilor ce îi colindă, iar zăpada ne aşteaptă cu bulgări mari, numai buni de o bulgăreală straşnică – asta, ca să nu uităm că iarna, în spatele frigului după care se ascunde are farmecul ei./ cum am mai spus...în sufletul n  ...continuare .
22 comentarii
modifica
Criza economica (epigrama)
de Valeriu Cercel la: 27/11/2008 23:20:45
a lucrat pe brânci trei veri/ plină leana de sudori,/ Şi-a ajuns falită ieri,/ toţi sudorii fi’nd şomeri./ /
4 comentarii
modifica
De ce intrebam?
de blinddeafmute la: 27/11/2008 21:16:52
eu: intr-o relatie amoroasa e nevoie de prietenie? / maximilian serban: pentru o secunda am crezut ca am nimerit pe forumul eva. serios acum, asta e ceva ce se intreaba? ce urmeaza? metode contraceptive?/ eu: da, e o nedumerire si deci, intreb./ maximilian serban: aceasta fiind, desigur, unica ratiune a unei intrebari/ intrebare: care este/sunt ratiunea/ratiunile unei intrebari?
10 comentarii
modifica
Despre stres
de alex andra la: 27/11/2008 16:21:10
ce anume va streseaza ?/ se poate scapa de stres ?/ daca da, cum ?
63 comentarii
modifica
Cele trei zane din cer
de dordemama la: 27/11/2008 16:11:14
cele trei zâne din cer/ / personaje:/ cele trei zâne – credinţa, nădejdea, dragostea creştină/ 4. copilul/ 5. mama/ 6. figuranţi -nelimitat/ copilul:/ Înger, îngeraşul meu,/ - mami, îngeraşul meu ce face când eu dorm?/ - zboară sus în cer să se întîlnescă cu ceilalţi îngeraşi./ - da de ce nu mă ia şi pe mine cu el?/ - te ia şi pe tine când visezi şi îţi arată cele trei zâne care îi duc pe oameni în grădina raiului…./ copilul adoarme şi visează./ / copilul (poate fi altul)/ - cine-i zâna cerului/ din grădina raiului?/ cor/ e credinţa în hristos/ ce ne este de folos./ - dar frumoasa-naripată/ Şi de flori înveşmântată?/ - e nădejde  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Ce ne face furiosi?
de adina.petre la: 27/11/2008 11:17:48
subiectele din ultimele zile mi-au ridicat suficiente intrebari incat sa intreb in gura mare despre furie, despre violenta./ din pacate fac parte din copii care au vazut prima palma si au auzit prima injuratura in casa. imi amintesc ca mult timp m-a deranjat faptul ca in copilarie apelam la palme doar ca sa imi conving sora sa faca ce vreau eu! si am inceput sa ma gandesc la asta in ziua in care mi-a spus in gluma ca din copilarie isi aminteste cel mai bine bataile dintre noi. pentru noi, aceste "obiceiuri" s-au manifestat diferit. eu am migalit depresii ea migaleste stari de retragere in sine. / asa ca te intreb:/ ce te face furios? / au existat situatii in care ti-ai pierdut controlul?  ...continuare .
56 comentarii
modifica
Scrisoare pentru Mos Craciun
de anisia la: 27/11/2008 09:44:45
draga mos craciun,/ numele meu e fetita cu ochii de plus si inima zburdalnica. locuiesc intr-o casuta cu obraji bucalati si flori la ferestri. soarele e un zmeu meu si doar luna-mi odihneste curmatele vise. dimineti port in suflet amintiri de povesti, serile-mi legan in hamac de furat. fara sa vreau dintr-o dat' ma zmucesc si ma invart pe-un calcai suparata. da' mi-s eu, tu ma stii si ma crezi ca nimic eu la cale n-am pus. si ma ierti cand iti spun ca hoteste-am furat inima cui nu mi-a fost data sa fie./ si iti scriu: mos craciun, vin' la mine de-ndata sa-mi aduci inteleptii din lumea cu feti, trei bufoni si o magica planta sa-mi agati din minuni, sa ma-nveti sa-ndraznesc. vino si-  ...continuare .
66 comentarii
modifica
o-ntrebare
de blinddeafmute la: 27/11/2008 01:41:55
intr-o relatie amoroasa e nevoie de prietenie?/ intrebare ptr cupluri: sunteti impreuna ptr ca sunteti prieteni (pe langa altele) sau sunteti prieteni ptr ca sunteti impreuna?
29 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: