arhiva: 12/12/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Despre economie (epigramă)
de Valeriu Cercel la: 12/12/2008 23:59:16
economia mondială,/ se vaită toţi cât e de rea,/ la noi, în schimb, este normală/ fiind obişnuiţi cu ea./
3 comentarii
modifica
childhood stories
de Yuki la: 12/12/2008 23:30:22
/ auzim adesea fraze de genul ' pai cand eram eu copil era asa pe dincolo, ne jucam asa si faceam asa, acuma nu mai e asa, copiii din ziua de azi nu mai au parte de o copilarie ca a noastra'. stau si ma gandesc daca chiar asa si e; copiii din ziua de azi nu par sa sufere vreun pic ca nu joaca baba-oarba sau ca nu au guma turbo. probabil ca povestea cea mai populara din seria ' pe vremea mea', ca tot e de sezon, e cea cu zapada cea mare si iarna cea vesnica:" pe vremea mea iarna era iarna si tinea 3-4 luni, ieseam cu sania in fiecare zi si ne bateam cu bulgari, construiam cazemate si ma certa mama ca-i fur morcovii pentru oamenii de zapada care rezistau pana la paste". chiar nu stiu daca ierni  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Artificiu –epigramă
de Apoll la: 12/12/2008 19:46:10
Într-un alb combinezon/ iarna vine ca sezon,/ pocnitoare şi petardă/ is la braţ pe orice stradă./
comenteaza!
modifica
“Ura” (definiţie-epigramă)
de Valeriu Cercel la: 12/12/2008 18:14:59
este marea vâlvătaie/ cu ovaţii-ori sudalme,/ ce, la noi, se întretaie/ Între pumni şi între palme./ valeriu cercel/
3 comentarii
modifica
poveste despre iubiţii dintâi
de alex andra la: 12/12/2008 17:21:13
/ ne-am cunoscut într-o vară cu aer necondiţionat/ tu stelar eu atlantă/ ne-am vorbit pe limba păsării paradis/ şi am tăcut tăcerea nopţilor cu parfum de liliac / ne-am mutat mai apoi într-o sferă de rouă/ planetă liberă de gravitaţie / fără confort sporit/ dar cu muşcate la fereşti şi zorele în priviri/ când odăile au devenit neîncăpătoare pentru atâta drag/ atâtea cărţi plutind pe etajere/ atâţia copii în aşteptarea zămislirii/ ne-am aşezat pe un ţărm de mare/ cu vedere de la miez de zi la miez de noapte/ cu linia orizontului mai sus de cer / şi linia norocului întreruptă doar de cea a vieţii hoinare în doi/ atunci în ziua aceea când dr  ...continuare .
72 comentarii
modifica
Nichita...25..
de monte_oro la: 12/12/2008 14:24:43
”spune-mi, dacă te-aş prinde-ntr-o zi/ şi ţi-aş săruta talpa piciorului,/ nu-i aşa că ai şchiopăta puţin, după aceea,/ de teamă să nu-mi striveşti sărutul?...”/ uneori... 25 de ani pot sa para o vesnicie. in noaptea asta, acum un sfert de secol, nichita spunea ultimele cuvinte vorbite ale vietii lui pamantene... ”respir, doctore, respir”... apoi s-a dus sa doarma langa emin... si au ramas... necuvintele...
14 comentarii
modifica
Imposibila...iubire
de cornel_savin la: 12/12/2008 14:15:48
cand timpul a-nceput a curge?cand toate sau nascut din umbre?doar clipe suntem, din frinturi de vise. forme plapande in spatii necuprinse.o muzica divina se aude printre stele.o muzic-a iubirii,eterne...efemere?acolo unde si vesnicia se masoara,cronos coboara si urca vremelnic in spirala?
7 comentarii
modifica
Sinuciderea asistata
de nickycrrry la: 12/12/2008 06:36:57
ma macina subiectul din ultima vreme cu sinuciderea asistata.scandalul cu sky tv./ ma intreb daca eutanasierea este pana la urma o solutie pentru cineva?/ sinuciderea asistata este permisa in elvetia inca din anii 40'(conditionata desigur)dar statisticile spun ca intre 2001-2004 in elvetia 91% dintre cei care au apelat la aceasta metoda au fost straini./ este vazut acest lucru ca o solutie la ceva sau trebuie privit ca o lasitate?/ ceea ce ma macina este ca un lucru "atat de personal" a devenit subiect "de difuzat"./ poate fi vreodata ok sa ucizi chiar daca intentia este de a alina o suferinta?/ daca pana la urma cel care ia o astfel de decizie sufera de o depresie ce se poate trata in timp?  ...continuare .
52 comentarii
modifica
colinda unui copil anonim
de Lady Allia la: 12/12/2008 02:09:44
/ moş crăciun aş vrea să ştii/ sunt şi eu ca alţi copii/ chiar dacă stau în spital/ vreau şi eu să merg la bal/ cred în zâne şi-n pitici/ şi-am văzut că-s mulţi pe-aici!/ cred în prinţi şi în prinţese/ în zmei, elfi, cenuşărese/ vreau dulciuri cât încape/ jucării, dar dintre toate/ dragă moşule tu ştii/ cel mai mult ce mi-aş dori?/ să ştergi ochii mamei mele/ de când eu sunt bolnăvior/ ei mereu sunt plini de stele/ ea...nu ştie, dar mă dor/ când mă oglindesc în ele!/ tatei să-i spui c-am crescut/ nici când doare nu mai plâng / sunt copil ascultător/ să mă joc cu el mi-e dor!/ iar apoi moşule bun/ să scoţi din sacul tău mare/ sănă  ...continuare .
11 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...