arhiva: 16/12/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Crăciunul acesta ...
de celdesubdush la: 16/12/2008 21:22:21
… vine meschin, cum nici unui crăciun nu trebuie să-i fie dat să vină … fără promisiuni, fără vise, fără poleială ieftină …/ de crăciunul acesta nu voi fi sub brad, aşteptând miracolul … mă vor ţine deoparte întrebările şi tristeţea cu adâncimi de nisipuri mişcătoare din care nimeni şi nimic nu mă poate salva …/ sunt zile în care mă întreb dacă e drept ce se întâmplă … şi zile în care îmi pare că-nţeleg … habar n-am ce …/ când cuvântul “dor” mai făcea încă parte din cuvintele mele mă adunam imaginar între propriile-mi braţe încercând să mă ocrotesc de o potenţială suferinţă … acum ştiu că suferinţa mi-e scrij  ...continuare .
24 comentarii
modifica
Amintire despre limba românǎ
de Valeriu Cercel la: 16/12/2008 19:52:03
pe vremea când eram şi eu în şcoalǎ,/ Şi-am fost, nu mint, am diploma în mânǎ,/ Îmi amintesc aveam aşa o boalǎ/ pe profesoara de limba românǎ ;/ fiind timid şi foarte ruşinos,/ indiferent ce ea mǎ întreba,/ pe loc îmi da un trei, strigând “stai jos !”/ uitam de tot, chiar şi cum mǎ chema…./ noroc aveam doar la extemporale/ Şi ele-ntotdeauna m-au salvat,/ cǎ se mira cum dupǎ manuale/ sunt chiar atât de bun la copiat (!?)…./ da’ rea, ea nu era ca profesoarǎ,/ la lecţie atent foarte eram,/ aproape c-o ştiam pe dinafarǎ/ cǎ din priviri mereu o dezbrǎcam,/ pânǎ-ntr-o zi, când nene, sictiritǎ/ pe tata l-a chemat la vorbitor :/ io neavând o bun  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Confa Beton
de lafemme la: 16/12/2008 19:36:29
beton! betonel. betonash. betonutz. betonica. betonal. doua apoi trei apoi (surprinzator) patru silabe se rostogolesc ca bilele din jocurile chinezesti pe limba mea amortita de atata placere ca te rostesc pe tine: be-ton./ ups - ceci n'est pas nabocov. / domne', oricum am da-o betonul are acel "quelque-chose". se poate intinde, incolaci, razvrati, intari, rasuci. cand ploua te poti oglindi in el, il poti purta pe piele ca pe un tatuaj dupa o tranta buna cu bicicleta, il poti calca in picioare cand ai nervi sau nu, poate scoate sunete melodioase (mama- mama) sub talpile dansatorului de step, te poate face semizeu, ducandu-te mai aproape de nori. / plus. e beton sa fii beton. a fi beton =  ...continuare .
48 comentarii
modifica
.iarna cu parfum de amintiri
de INSULA ALTUIA la: 16/12/2008 17:38:25
lucea omatul parfumat/ de flori de gheata/ si ma gindesc la toti ai mei/ glasul geruit al taicutului/ zadarnic il mai caut./ omatul cade-n rime/ peste mormintul sau/ straniul e covorul/ care-l asteptam/ cu-atita bucurie/ iarna-si etaleaza/ mantia argintie,/ pe aleele pustii./ straniul este visul/ ce m-a coplesit/ se facea ca astazi/ tu ai revenit./ doruri ostoite/ ma apasa dar.../ te las acolo/ unde stelele isi au lacasul/ si anii nu se numara/ iar acolo/ unde teii nu se scutura/ traieste vesnic/ eminescu
28 comentarii
modifica
In memoriam
de thebrightside la: 16/12/2008 13:58:52
lui florin/ sunt peste tot/ şi totuşi uite-mă cum nu mă mai văd / de-atâta poezie uitată în sertare uitată/ de lacrimile iernii ăsteia goală casă de cuc/ în zori mi s-au uscat rădăcinile/ să nu mă ţină în urmă-mi / să nu-mi rămân umbră/ am două braţe de trandafir de mâini/ ca două strigăte prelinse la marginea morţii/ la căpătâiul durerii / întreg mi-e mâinele atât/ cu picioarele lui de lut cald/ cu surâsul lui tâmp de fericit în duh/ cu buzele lui freamătă aşteptări zi/ sângeră târziul noapte picură promisiuni vreau/ jumătate de om nu poate trăi o viaţă întreagă/ şi atunci/ de ce trebuie noi oamenii să trăim mai multe vie  ...continuare .
21 comentarii
modifica
Star Trek Romanesc
de proletaru la: 16/12/2008 10:55:09
nu e deloc original ce spun. in ultimele zile se vehiculeaza in media asemenea idei. la varful politicii noastre, pe acest enterprise ratacit in spatiu, se aud explozii fara ca cineva sa fi atacat nava. in episoadele anterioare am vazut cum toata lumea, fara exceptii, se ia cu mainile de piept si… “engage”! / eu vad politicienii ca fiind trasi cu cheia, un fel de cyborgi cu priviri nedumerite care nu au pareri personale si nici initiative. cu cat se apropie mai mult de varsta pensionarii, cu atat se pare ca le scade “mobilitatea”. exceptie face iliescu care e din alt film: highlander./ in ultimul episod din acest star homemade insa, cand sa se teleporteze in noul guvern, masinaria  ...continuare .
72 comentarii
modifica
O da...
de latu la: 16/12/2008 09:14:18
iti spun acum a mia oara/ ce-adanc si sincer te iubesc,/ ca tainic iz de flori si vara/ in ochii-ti negri deslusesc./ te port in gand. sfasietoare/ mi-e ruga catre dumnezeu:/ "preasfinte doamne-mi cer iertare,/ n-am meritat minunea, eu..."/ si iti recit, in ganduri mute/ navalnic vis incarcerat,/ ce-a rupt zagazuri nestiute/ si-n vers de foc le-a preschimbat./ cu nimbu-ti fara de prihana/ tu roua zilei o culegi,/ si stiu, ca pe a lumii strana,/ esti mai presus de mit si legi.../ dar tu, o vaca paisana,/ ce sa m-astept sa intelegi?...
60 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...