arhiva: 10/02/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
ganduri la miez de noapte
de alex andra la: 10/02/2008 23:32:38
initial m-am gandit sa rezervam spatiul asta celor treji dupa miezul noptii. apoi mi-am zis ca-i prea restrictiv. prin urmare, scrie cine si cand vrea. singura regula - gandurile sa fie in spiritul miezului de noapte. : mister, taine, fosnet de padure neagra... si ce va mai trece prin cap:)
81 comentarii
modifica
Cry
de motanelul la: 10/02/2008 23:22:33
am auzit ca undeva, departe,/ sunt oameni care mor de foame/ linga un depozit de arme./ nu/i plang pe ei./ azi a venit pe neasteptate iarna/ si toate tufanelele s/au ofilit./ si pentru asta, plang.
9 comentarii
modifica
În care unii cad în plasă, iar alţii intră în pămînt - IX
de u incercare la: 10/02/2008 22:42:48
/ În care unii cad în plasă, iar alţii intră în pămînt - ix/ / cînd au început sã aparã, unul cîte unul, cei despre care cele douã voci vorbiserã cu cîteva ore înainte, ne-am retras dupã o coloanã de marmurã. erau ciudati. cine regiza seara asta, asta era impresia cea mai puternicã si mã stãpînea ajutîndu-se de emotiile ce-mi împresurau pieptul, stabilise ca cei doi bãieti ce dãdeau sã intre în adolescentã sã se zvîrcoleascã: unul îl ducea pe celãlalt ca pe un animal, în suturi. animalul îsi pierdea din cînd în cînd punga cu aurolac si încerca sã se tîrascã pentru a o recupera. vonda zîmbi. nu i-am recunoscut zîmbetul. vonda nu era vonda, asta  ...continuare .
4 comentarii
modifica
În care unii cad în plasă, iar alţii intră în pămînt - VIII
de u incercare la: 10/02/2008 22:40:05
/ În care unii cad în plasă, iar alţii intră în pămînt - viii/ fusese cît pe-aci s-adoarmã-n cadã cu apã fierbinte. avea picioarele înfipte în peretii de fontã, emailati, deci nu avea cum sã alunece cu capul sub apã. stia sã foloseascã aparatul de ras al tatãlui ei. aparatul care lustruise obrajii si gîtul bãrbatului fãrã de care ea n-ar fi existat, îi mîngîia pielea în locurile cele mai intime. un firicel între sîni. scuipase. cada era plinã de spumã si cîteva firisoare de sînge sãpau fiorduri mici în clãbucii densi, albi. Îmi închipui scena de pe scaunul unui cinematograf, nu mai stiu care, cînd vãzusem american beauty, imaginea patului cu kevi  ...continuare .
3 comentarii
modifica
În care unii cad în plasă, iar alţii intră în pămînt - VII
de u incercare la: 10/02/2008 22:37:32
/ În care unii cad în plasă, iar alţii intră în pămînt - vii/ cu o zi în urmã vonda îsi zicea: azi e duminicã, mîine iulie, nu ? asa era cel mai bine s-o iei, amestecînd reperele ; cel mai usor lucru, sã privesti de la etajul sase frunzele pãrãsite de vlagã, apãsate de praf ; sunt cîteva ore de vîrf, la mijlocul zilei, cînd praful coboarã în perdele paralele, stîrnit de masini, mãrci diferite pe care le poti vedea rulînd mai ales spre amiazã ; o masinã trage dupã ea remorci invizibile de praf care apoi se înaltã si ajung încãrcate de mirosul kilometrilor bãtuti cu cele patru cauciucuri, nostim, nu ?, gîndea vonda absentã cu o zi în urmã. kilometri bãt  ...continuare .
2 comentarii
modifica
cum mi-am petrecut viitorul...
de furnic la: 10/02/2008 22:29:14
soarele cald al ultimelor zile de iarna ma mangaie binevoitor...asa ma mangaia si atunci...asa ma incalzea si atunci...si atunci,10 pasi mai incolo invatam...si invatam...invatam pt ca sa devin "ceva"si invatam pentru ca eram indragostita de tine...si invatam pentru ca stiam ca si tu inveti...atunci visam,atunci speram,atunci stiam ca va veni si episodul tau...episodul nostru...si invatam...si zambeam...cu ochii,cu sufletul,cu mine toata...in soarele tomnatic dintr-o toamna ce ne-a fosta draga,care ni s-a permis numai din spatele ferestrei..pt ca invatam ca nebunii..invatam cu pasiune,invatam cu scarba,invatam cu dragoste,invatam cu disperare,invatam cu speranta...invatam pentru ca stiam ca i  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Indemn
de INSULA ALTUIA la: 10/02/2008 20:45:07
nu te opri mergi inainte,si daca tarimul pe care-l cauti nu exista inca fii sigur ca dumnezeu il v-a creea intr-adins pentru / a-ti rasplati indrazneala.(indemnul reginei elisabeta catre cristofor columb)
18 comentarii
modifica
despre "Faust"(3)
de maitreya82 la: 10/02/2008 13:22:38
bun traducător al textelor biblice, faust oscilează între folosirea doctrinei ioaneice : „la început a fost cuvântul” şi termenii care să nu implice folosirea ideii de cuvânt:/ „stă scris! la început era cuvântul!/ mă şi opresc. cine m-ajută să fac pasul?/ cuvântul? – nu pot să-l preţuiesc aşa de mult!/ dacă de spirit eu ascult./ stă scris : la început a fost ideea./ dar cântăreşte bine-ntâiul rând,/ ca pana să nu fugă, slove goale aşternând./ ar trebui să scriu : la început a fost puterea/ să nu fac nici aici popasul./ din ce adâncuri vine şoapta?/ m-ajută duhul şi-mi dă sfat./ la început voi pune fapta. / faust-ul lui goethe prezintă o p  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Despre "Faust"(1)
de maitreya82 la: 10/02/2008 13:18:22
lucrarea de faţă urmăreşte motivul pentru care legenda lui faust a constituit un subiect de inspiraţie atât de căutat şi de utilizat, de ce l-a abordat tocmai un geniu precum goethe, de ce a avut succes şi, nu în ultimul rând, influenţa pe care a avut-o asupra unui amplu segment al umanităţii./ primul capitol înfăţişează contextul istorico-religios care a generat apariţia legendei lui faust în germania şi influenţa reformei luterane în operă. acest prim capitol conţine tematica faustică în legătură cu date generale despre evoluţia religiozităţii în istoria universală, de la primul călugăr – antoniu, amintit în izvoarele istoriografiei religioase de căt  ...continuare .
4 comentarii
modifica
IMGB - Pipera
de thebrightside la: 10/02/2008 12:14:09
sant agentul de tren 534 si prestez pe tronsonul imgb - pipera. / normal ca nu ma cheama 534, da’ patronu’ cica e mai bine sa nu ne treaca numele pa ecusoane fiindca daca se trezeste vrun smardoi sa faca reclamatie numerele e mai usor de dat la intors decat numele. cica numa’ el stie pa la cati a cotizat ca sa-i ia p-aia de la bigies securiti la licitatie si nu vrea sa riste sa piarda contractu’ din cauza la vrun agarici./ am 23 de ani, sant insurat de trei si am o fetita de 6 luni jumate. toti zice ca seamana cu mine bucatica. normal, are si cu cine. nu e ea printesa mea?! cine i-a luat cerceii bobita din aur de douspatru de paispe grame, nu tati?! soacra-mea n-a mai impins nimic de  ...continuare .
30 comentarii
modifica
Sînt necesare gîndurile voastre
de FortunaAlexei la: 10/02/2008 11:40:34
Încetarea unei prietenii este faptul cel mai grav ce poate surveni în existenţa cuiva, deoarece...
11 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: