arhiva: 17/02/2008


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Ruine (II)
de u incercare la: 17/02/2008 21:21:34
/ ruine (ii)/ n-am zis nimic, doar am dat din cap, un semn de apreciere, fără a putea comenta. era interesant. Ştiam cîteva lucruri în plus, dar la ce-mi foloseau? nu dădeam la facultatea de istorie. i-am cerut cartea, am deschis-o la primele pagini şi am văzut că era veche, tocmai din 1953. revista romînă de istorie veche. l-am mai întrebat:/ – păi după cărţi aşa vechi înveţi tu, lazaroave? asta a apărut cînd a murit stalin, şi de-atunci s-a mai murit destul, în prostie... şi nu numai de moarte bună... vezi şi tu c-au mai apărut cărţi... unele cărţi le schimbă pe-alea de dinainte, că nu mai sînt bune... p-asta pe unde-ai mai găsit-o?/ – la biblioteca  ...continuare .
7 comentarii
modifica
RUINE - (I)
de u incercare la: 17/02/2008 21:19:58
ruine (i)/ din nou o vizită la perişor, şi oficială – cît se poate. de fapt, nu prea te poţi încumeta de capul tău pînă acolo. nu poţi găsi foarte uşor un motiv s-o faci. perişorul e mai trist decît portiţa. oriunde e ceva mai departe, e şi un plus de tristeţe. nu ştiu ce-l mînă pe lazarov în lupta cu singurătatea. uneori ştiu, aşa cred, dar brusc mă scutur de certitudini. ce caută băiatul ăla acolo, de bună voie şi nesilit de nimeni? de fiecare dată cînd mă-ndrept spre perişor, în cabina tractorului rostogolindu-se buimacă încă un metru, şi-ncă unul, pe plaja fără sfîrşit, mă copleşesc întrebările şi grija ca pentru un sărman condamnat f  ...continuare .
7 comentarii
modifica
omul nu e broasca testoasa...
de rykyky la: 17/02/2008 21:05:14
unele broaste testoase traiesc 300 de ani..unii oameni traiesc 125 de ani...omul are cinci degete la o mana..primul este degetul mic si simbolizeaza un copil de 10 ani....apoi tanarul de 20 de ani..degetul mijlociu ,cel mai mare,omul viguros de 30 de ani...aratatorul ,omul matur de 40 de ani..apoi degetul gros restul vietii tale de om.. are omul doua maini si 10 degete....dar o singura viata...viata mainii stangi sau viata mainii drepte..depinde pe ce mana mergi sau pe ce mana merge viata cu tine...si oricum,/ chiar daca am fi fost broaste testoase si am fi trait 300 de ani,tot am fi avut cinci degete la o mana,doua maini si 10 degete..si aceeasi minte de oameni:orgoliosi,lacomi si s  ...continuare .
20 comentarii
modifica
cine nu doreste nimic sigur nu esueaza
de rykyky la: 17/02/2008 20:54:55
salutare va zic eu voua...in primul rand multumesc pentru faptul ca ati bagat in seama o / fiinta anosta (plicticoasa,searbada,morocanoasa,fada),dar spuneti si voi cum poti sa fii intr-o realitate romaneasca in care nu exista valori, principii si repere .. .cum sa fii printre atatea maimute politice,pipite codoase parvenite , madame pompadure ,badarani si ciocoi manelisti...?/ in romania exista zeci de mii de oameni de valoare reala pe care gorilele semianalfabete ale institutiilor de stat, ale societatilor transnationale si ale vip-urilor nonvalorii ii privesc cu superioritatea unei rotite de baza a mecanismului impotriva educatiei , culturii si a adevaratei emancipa  ...continuare .
12 comentarii
modifica
Cu poeţii şi nepoeţii despre poezie
de alex andra la: 17/02/2008 19:26:30
vă propun o discuţie liberă despre poezie, poeţi, stare poetică, nevoia de poezie, scriitură poetică, limbaj poetic, traducerea de poezie... şi nu în ultimul rând despre critică şi critici (adăugire sugerată de intervenţia zarazei:) )
117 comentarii
modifica
Adauga la Photoree pozele care iti plac!
de admin la: 17/02/2008 15:14:14
daca stii poze interesante pe la flickr, acum le poti sugera lui photoree./ e suficient sa folosesti formularul de la / http://www.photoree.com/sourceurls/new/ ...iar spiderii photoree vor indexa toate imaginile cc pe care le vor gasi acolo./
43 comentarii
modifica
Hai,revino!
de apol la: 17/02/2008 14:46:28
azi ma uit printre cuvinte/ cu speranta ca apari/ ma-mbaiez in necuvinte/ cu sampon din mere tari./ portativul ma seduce/ instrumentu-i este sol/ un arcus pe corzi,in cruce,/ are un rasunet gol./ intristat de disonanta/ viorii cu-al ei ecou/ ma impinge cutezanta/ s-o armonizez din nou./ ecoule,cand taci ursuz/ n-au miros nici florile/ din vechi maslin un ram de-auz/ vreau sa-ti dea viorile!
19 comentarii
modifica
zambet
de mircea_str8 la: 17/02/2008 00:47:20
intr-o zi mi-sa parut ca soarele stralucea ,dupa multa vreme ,mai tare/ in usa "bordeiului" micuta care pentru a nustiucata oara invata sa faca primi pasi.../ se apropie de copacul din fatza prispei,lasand mana usor spre pamant ,atingand zapada care era pretutindeni, ridica privirea cu ochi inchisi spre soare,iar zapada din jurul ei,icepe sa se topeasca,parul incepe sa-i stralceasca ,un zambet cald,pe chip i-se schiteaza,soarele o mangaie cu razele blajine,o adiere ii flutura parul,deschide ochi ,priveste-n jur si toru se dezmorteste,pasari se aud,frori ce-si imprastie mireasma./ sti tu cine-s eu ore?/ primavara! raspunse intreaga natura.
24 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...