arhiva: 02/02/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Primavară amânată
de Valix la: 02/02/2008 20:29:58
e seară de ianuarie cu puţine zăpezi,/ stau rezemat de peretele beznei pătate cu var să aştept stelele în golful inimii,/ mai întâi mă străbate amurgul din tălpi până-n creştet şi până sub omoplaţi,/ tăcerile i le-aud în vârful unghilor,siluete, în togă de purpur oarecum, mă îndeamnă să aplec ramura/ orizontului să iau o lumină / şi-mi dau/ seama că e un măr invelit în frig,/ nu mă mai aşteaptă nimeni în grădină/ cu toate că mă bucură ceva difuz/ şi vag dintre pomi,/ / ridic degetul să-mi desenez profilul pe tăbliţa nopţii,dar renunţ/ pentru că trebuie să renunţ la umbre/ odată ce -am amânat atâta primavară/ şi floare şi albine/ c  ...continuare .
9 comentarii
modifica
PASAREA PHOENIX
de INSULA ALTUIA la: 02/02/2008 18:03:29
stiu, fericirea e o floare/ce-n ochii tai n-are culoare,/ea zace ofilita-n glastra/un trist decor pentr-o fereastra,/uitata-i ca un colb de stele/intr-un ungher al fiintei mele./as vrrea sa stiu ce e mai grea frica cderii sau chiar ea?/cu aripi de m-as fi nascut,/atit de greu n-as fi cazut,/iubirea m-a ingenuncheat,dar nu disper caci intr-o zi pasarea phoenix eu voi fi!!
43 comentarii
modifica
Povestea cutiei cu piersici
de anisia la: 02/02/2008 17:32:00
un profesor a dat fiecarui student ca tema pentru lectia de / saptamana viitoare sa ia o cutie de carton si pentru fiecare / persoana care ii supara, pe care nu pot sa o sufere si sa o ierte sa / puna in cutie cate o piersica, pe care sa fie lipita o eticheta cu / numele persoanei respective./ timp de o saptamana, studentii au avut obligatia sa poarte permanent / cutia cu ei: in casa, in masina, la lectii, chiar si noaptea sa si-o / puna la capul patului. studentii au fost amuzati de lectie la / inceput, si fiecare a scris cu ardoare o multime de nume, ramase in / memorie inca din copilarie. / / apoi, incetul cu incetul, pe masura ce zilele treceau studentii / adaugau nume ale oamenilor p  ...continuare .
47 comentarii
modifica
"fluturii traiesc doar o zi!"
de Lady Allia la: 02/02/2008 16:00:11
noaptea asta e altfel. tacuta. plansa./ se agata cu amandoua infiniturile de tamplele mele si cade in gol.../ in urma ei o lacrima ca o dara argintie./ numai buna de rana adanca pe suflet./ "fluturii traiesc doar o zi!"/ plang. pentru prima data plang interzis si rad din suflet fara gratii./ - nu ma privi. sunt caraghioasa asa si timpul trece. imbratiseaza-ma!/ - dar praful de pe aripi...?/ - lasa-l! nu mai are importanta daca atunci cand imi mangai aripile imi stergi zborul./ oricum zborul fara tine nu mai are nici un rost./ te privesc. plangi. plangi si razi deopotriva atigandu-mi aripile oftand. sfasii stiai?/ nici nu mai stiu daca dincolo de vis te-am cunoscut vreodata. nici nu vr  ...continuare .
24 comentarii
modifica
Caut numele unui film...
de Daniel Racovitan la: 02/02/2008 14:35:59
mai tin minte doar scena de la final: eroul reintalneste eroina intr-o sala de bal gen hangar (actiunea se intampla in perioada far west parca); balul se incheie, lumea pleaca acasa, insa cei doi raman in mijlocul halei goale; formatia care canta muzica ii observa si din priviri decid sa mai cante un vals doar pentru cei doi; kanetz filma./ m-ma gandit la legendele toamnei sau la podurile din madison county, dar se pare ca nu e niciunul din astea./ aveti vreo idee din ce film e? / multam/
19 comentarii
modifica
drum inchis
de Lady Allia la: 02/02/2008 13:23:33
/ în drumul meu închis spre eden draga mea/ te duc cu mine-n mâini,/ în degete,/ la sân/ pe buze te-aş lua şi-aş săruta toţi sfinţii,/ dar drumul este unul/ şi este calea mea/ oricât de minunată e-aleea pentru mine/ mi-s paşii dălţi de sânge/ strigându-te pe tine/ ajută-mă!/ dar glasul e mut aici în cer/ e pus în rugi pe cruci/ apucă-mi gândul trist/ spre seară când te culci/ sărută-mi amintirea - speranţă la rever/ şi poate-mi dă concediu/ măcar o clipă-n cer/ să te sărut napoi.../ mă-ndrept spre eden...draga mea nu plânge/ căci dragostea ce-o am/ e una şi-mi ajunge!
9 comentarii
modifica
Sorry
de motanelul la: 02/02/2008 13:11:01
i did suffer but i do not know what pain is/ i have met love/ i know what love is capable of/ but i do not know love/ how can i create without knowing love?/ my whole life i tried to suppress my feelings/ and now i find out that i can not be without them
27 comentarii
modifica
Traducere dintr-o limbă inexistentă (I)
de Stefan Doru Dancus la: 02/02/2008 12:20:30
în fiecare primavară florile/ devin bun public/ în fiecare toamnă cad în ţărână/ numai tu, mireasma zilelor din rai,/ esti atât de timidă în zori/ şi asişti cu atâta tristeţe la moartea de seară./ aş putea să iubesc la nesfrâşit/ înflorirea ta – fatala ta dispariţie/ însă grijile de zi cu zi mă doboară/ voi fi în curând perna ta de ţărână/ oricâtă groază de mormânt port zilnic / în spate şi-n gânduri/ mireasma ta de fecioară înnebuneşte veacul prin care păşesc/ mereu căutându-te/ sclavul unor trasee exacte/ vino atunci când secundele nu mai trec/ atunci când ogoare de vieţi înfrunzesc/ ori atunci când adorm şi vreau să-ţi visez mireasm  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Ultima condamnare la moarte
de Lialy la: 02/02/2008 12:16:44
Îmi lipesc tâmpla de oftatul buzelor tale,/ urmărind cu ochii pe cer/ norii de fum spălaţi de ploaia măruntă/ ce asudă din oameni;/ numai undeva,/ într-o grădină zoologică,/ stă tolănită o vulpe într-un leagăn adânc/ şi nu face nimic,/ fiindcă îngrijitorii fac tot ce e de făcut,/ tot ce ea nu poate face./ Şi singură,/ în captivitate,/ îşi lipeşte tâmpla de oftatul buzelor tale/ pentru ultima condamnare la moarte.
9 comentarii
modifica
Iniţierea (2)
de cosmacpan la: 02/02/2008 11:36:40
a urmat clipa lui de slăbiciune, când i-a promis că o ajută el să-şi resolve necazul, numai că…astăzi nu se poate…să mai treacă peste câteva zile…ca să se liniştească puţin…apele…/ apoi…ce a urmat a fost ca o pată de lumină în existenţa ternă şi anostă de gară. gară prin care călătorii trec grăbiţi sau somnoroşi. au fugit câteva zile la olăneşti, abandonându-l pe dinu al ei în braţele singurei prietene, leni, alături de băiatul acesteia dan. chiar dacă era mai mare cu doi ani, ei se înţelegeau, aveau jocurile lor, poveştile lor, prietenii şi prietenele din gaşca, ei se simţeau bine împreuna…deh copiii iar leni, doamne, o adevărată p  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Am scris cu sânge
de 24SHOBO la: 02/02/2008 11:24:24
am scris cu sânge numele tău/ să fii legată-n veci, de-al meu suflet călător/ nu mă înţelegi, nici nu poţi să mă-nţelegi/ că-n inimioara mea, iubire doar tu eşti./
12 comentarii
modifica
sa simt
de Lady Allia la: 02/02/2008 09:43:06
sunt aici - aruncată la o palmă de gândurile tale/ veghez,/ aştept,/ visez/ mă întreb de ce dor stelele uneori în ochii mei?/ de ce prin fiecare lacrimă/ mor puţin câte puţin minunile mele?/ sunt aici - aruncată la o palmă de rândurile tale/ visez, / veghez,/ aştept/ să mă iubeşti/ cum nu a făcut-o nimeni în ultimul timp/ fiindca/ nici nu ştiu...a făcut-o cineva vreodată?/ vreau să simt/ să ... simt!!!/
21 comentarii
modifica
Of, Doamne...
de latu la: 02/02/2008 09:34:17
mai intai a fost cuvantul, mai apoi o bata mare,/ a urmat un stil de lupta si-apoi alte doua-trei.../ iar acum, de la-naltime ma privesti din intamplare,/ cum nu pot eu - orb - distinge, intre sfinti si derbedei.
107 comentarii
modifica
Profesioniştii
de cosmacpan la: 02/02/2008 08:33:59
-Ştiţi, aş dori un turn de fildeş/ să-mi ascund toate ifosele şi ţâfnele,/ căci nu suport dispreţul nefondat./ -se face!/ -si dacă se poate la intrare o copertină/ să nu-şi plouă viaţa toate alea/ la uşa mea. să fie apărată./ -dom’le uită-te la mine, / ce fuck eu e artă curată/ că eu nu-s ca toţi nepricepuţii./ o să vezi, o să-ţi placă./ Şi au început:/ cărămidă lângă cărămidă, rând peste rând/ ură şi obidă-n mortar şi în gând./ loc de ferestre nu au lăsat/ să-mi stea toate ţâfnele la ţeselat./ doar locul de uşă, e până la grindă/ ifosele mele să le cuprindă./ Şi copertina, da. e superbă,/ forjare la rece şi scoică şi jerbă/  ...continuare .
4 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...