arhiva: 22/02/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
FELUL NOSTRU DE A FI -prima parteI
de rykyky la: 22/02/2008 22:48:17
am ajuns şi noi românii, în sfârşit, la un capăt de drum, adică, pe sleau,pe româneşte, am scos-o la capăt cu uniunea europeană. tabieturile, ticurile şi reflexele noastre, pline de incertitudini mioritice, de zgomote politicianiste, de valori confuze, de indiferenţă colectivă şi de superficialitate individuală, au primit verde să se alăture felului de a fi al naţiunilor civilizate, cu ce au acestea şi bun şi rău. / am auzit multe voci exaltate, incisive şi stridente care propăvăduiesc că va curge lapte şi miere, că mulţi vor fi banii pentru investiţii, că vom avea o viaţă decentă, necoruptă, dreaptă şi civilizată./ aceste voci acoperă vocile pertine  ...continuare .
10 comentarii
modifica
Vreau Cri Cri sa ma-nteleaga........
de rykyky la: 22/02/2008 22:14:55
sta-n puterea omului de a se perfectiona...dar nu si in dorinta acestuia.../ trimiterea la broasca testoasa este o simpla trimitere simbolistica la timpul pe care omul il iroseste doar pentru ceea ce se vede dar nu si pentru a se transforma pe planul celor care nu se vad. / omul ramane la fel de ignorant..cu aceleasi vesnice doua mani si 10 degete si nu se primeneste spiritual spre a nu fi atat de superficial,orgolios si egoist... / "...cinci degete la o mana,doua maini si 10 degete..." simbolizeaza tocmai faptul ca omul are aceasta putere dar nu o foloseste,oricat timp ar avea,asa este felul sau ignorant la care singur se condamna.
2 comentarii
modifica
Lady Allia,picaturi de spirit prind...
de rykyky la: 22/02/2008 21:53:50
speri sa ninga...vine frig? / picaturi de spirit prind... / ma-ncalzesc...mai mult mi-e frig, / sunt un om hulit de timp... / nici prezentul nu-l mai simt... / multumesc pentru raspuns... / niciodata nu-i de-ajuns... /
3 comentarii
modifica
In prima linie
de hastalavista la: 22/02/2008 18:00:53
ma tarasc in transeele tale.sapate cu truda si sudoare.pline cu glodul framantat.de bocancii cazoni ai multor barbati,ce au cautat in ele adapost,vremelnica oaza in lupta ce nu se opreste.am incercat sa ma salt in picioare dar prima rafala scuipata din pusca straina,imi umple si fata si pieptul cu tina.am rupt pentru steagul de pace o panza credeam imaculata, purtata azi falic in lancea din teava de fildes sau poate doar tibia unui tovaras.m-am mirat, s-a facut deodata tacere.privesc incurcat la steagul meu arborat si inteleg e crucea helveta, pentru ai mei inamici. e arma secreta.
6 comentarii
modifica
Risipa de ganduri
de charlie la: 22/02/2008 16:19:19
simt ca ma sufoca si ma dezechilibreaza lumea asta, cine ne scrie destinele chiar isi bate joc?... o sa iau o radiera sa sterg tot ca sa pot decide si eu pentru mine atunci. as putea chiar sa inchei un contract cu viata ca sa stiu la ce sa ma astept, ce trebuie sa fac si ce as putea sa primesc, chiar nu inteleg, am dreptul de a trai si am obligatia contractuala de a fi dezamagita de oameni?... astazi o sa pun tot pe hartie, o sa impart foaia in trei randuri pe verticala si o sa incerc sa imi dau seama cine am fost, unde sunt acum si cum e femeia care as vrea sa fiu peste ani. mi s-au taiat aripile de prea multe ori ca sa mai pot zbura dar imi inchiriez mereu altele, sunt tot mai micute de fie  ...continuare .
9 comentarii
modifica
DOR
de Valeriu Cercel la: 22/02/2008 15:31:50
de-aş fi eu cumpănă-n răscruce,/ i-aş iscodi pe trecători,/ de unde vin şi-unde s-or duce,/ de au văzut dorul în zori ;/ de-aş fi troiţă în cărare,/ pe babe, pân’ s-or închina,/ le-aş pune-aceeaşi întrebare :/ văzut-aţi dorul pe-undeva ? / de-aş fi eu pod, pe râu, în vale,/ i-aş strânge apele ce-i curg,/ să-mi spună albiile-i goale,/ unde e dorul, în amurg,/ iar pe-noptat, ca şi o fată,/ aş întreba luna mereu,/ sub care boltă înstelată/ visează-acuma dorul meu (?);/ de-aş fi clopotniţa bătrână,/ aş întreba întregul sat,/ din deal, de sus, până la stână,/ cu dorul, ce s-a întâmplat ?/ căci…parcă s-a înstrăinat,/ În uliţă,  ...continuare .
1 comentariu
modifica
azi
de lafemme la: 22/02/2008 14:00:18
azi,/ nu am sperat indeajuns/ nu am crezut in copii-inger/ nu m-am uitat la soare/ nu am pictat minuni/ n-am avut timp de tine/ nu am sapat poteci/ nu am zambit la fluturi/ nu m-am ascuns de ploi/ maine.../
15 comentarii
modifica
Vetustă
de Intruder la: 22/02/2008 12:34:39
esti frumoasa, / ca o salba / pe un piept de mireasa. / te-as strange in mine, / te-as duce / spre parga amiezii / sau altundeva, / nu stiu unde.../ esti tanara / ca roua cazuta pe glezne, / ca iarba iesita sub irisi, / in franjuri de soare; / te-as lua/ calatoare pe mari / si-as preface / apa in pulbere.../ esti luminoasa / ca o candela / varata in piept. / te-as aprinde mai tare, / sa te port / pe brate, pe lespezi / sau pe-un trup racoros. / esti frumoasa / si eu / ma cutremur de ploaia-ti / cazuta din ochi. / te-as iubi, / acum. /
28 comentarii
modifica
dans fantastic
de Lady Allia la: 22/02/2008 10:48:44
seara, / cearşaf de îmbrăţişări fierbinţi/ trecea printre noi, unul altuia, nouă/ un dans fantastic - berlioz încearcă să ne acompanieze/ unduirile/ îmi amintesc cum printre picăturile de vin roşu şi dulce/ pe care ni le culegeam de pe gură/ ca pe o licoare interzisă/ îmi povesteai despre mare - cum îmi mângâie degetele,/ iar tu le sărutai unul câte unul/ pierdută la mijlocul atingerii noastre le uitam şirul/ ştiam că sunt zece/ la mâini,/ zece la picoare,/ dar nu am reuşit să le număr niciodată pe buzele tale/ poate nici nu era vorba despre mare/ ci doar despre mine - cum mă prelingeam ţie toată/ despre foc nici nu ştiu dacă mi-ai vorbit vreodată/ sau do  ...continuare .
40 comentarii
modifica
crampeie de ceva!
de Cezar Petrescu la: 22/02/2008 07:49:42
cu nesomn,privesc prin ochii tai, trezirea mea la realitatea insomniaca.vrand sa sper la fulger,vrand sa fiu neghiob de iubire,recalculand suma invers proportzionala cu restul zilelor de neshansa,chiotind a tristetzea multzumirii de sine,ajung un hipnotic shchiop si orb de atata lumina pur-imbietoare...sunt calush de mare pe uscatul credintzelor subantzelese shi adorm la soarele neputintzei de-a iubi mai mult in van...conjur aici constelatziile morbide,somnoroase shi latent masluite in a exploda prin sangele meu shagalnic shi striat ca o cocaina pe lamela ispitei universale...dar morile lui don qiu,mi le spulbera ca pe-un fir nenascut de nisip,impaienjenindu-mi ochii din ochii tai mototolitzi  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Izmenele rupte
de ampop la: 22/02/2008 06:40:37
din pacate razboiul rece nu se poate sfarsi. fabricantii de arme au nevoie de poligoane de testare a acestora. rusia si us se confrunta pe spinarea unor balcanici cu izmene rupte in cur. nu cred ca mai merita sa mori nici pentru un crez nationalist, dar nici pentru cel globalist. intr-un fel mi-a fost rusine ca sunt balcanic cand am vazut cum la belgrad, pe langa "inaltele" slogane nationaliste, pe langa kusturica si cultura lui a aparut si plebea care vandaliza magazine de computere. mai spargem , incendiem ambasadele turciei si statelor unite pentru "iubire de leagan al natiei", dar mai si dam cu jula la un laptop. de aceea mai marii acestei lumi ne trateaza ca pe niste retardati sociali,b  ...continuare .
9 comentarii
modifica
Cerinţã
de Giordano Bruno la: 22/02/2008 01:27:58
nu-mi clãtina tristeţea,/ fatã morganã.../ Şopteşte-mi din lirã/ cuvinte ascunse.../ s-aud:/ În freamãtul serii,/ tremurãtor, cum murmurã pãmântul...
41 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: