arhiva: 28/02/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Darul printesei Crai de Stea
de Dancus jr. la: 28/02/2008 21:51:28
afară-n umbra nopţii/ pe râul pustiit/ trăia odată veşnic/ Şi deznădăjduit/ un prinţ cum nu există/ Înveşmântat în trestii/ pe iarba desă stă./ În stânga lui erau/ trei frumoase prinţese./ pe cea mică o chema/ crai verde de stea/ pe cea mijlocie/ prinţesa aurie/ Şi pe cea mare/ amuleta de soare./ cea mare spune asa:/ -eu mai stau pe ganduri,/ mă gândeam că tu vei şti/ că în veci nu vei muri./ cea mijlocie:/ -eu sunt fiica de ciocarlie;/ dacă darul tău mi se va da,/ iţi voi da imparaţia mea./ Şi cea mica:/ -eu nu cred că tu vei şti/ ce dar in schimb vei primi:/ cu raza soarelui,/ cu zările cerului,/ Şi crai verde vei fi pe tron./ prinţul spuse:/ -dintre  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Jumatate din Germania s-a napustit pe Photoree :)
de admin la: 28/02/2008 19:10:18
... asa ca nu va mirati daca cafeneaua se misca lent, serverul e incins la roshu./ un link catre photoree in der spiegel a fost suficient... :))
6 comentarii
modifica
Dorinta ascunsa in palme
de hastalavista la: 28/02/2008 16:27:42
izbind cu berbecul in poarta/ de o mie de ori intr-o noapte/ am ajuns sa visez lana de aur/ tesuta intre coarnele lunii/ pe flamura verde,in galop hoarda/ cotropeste tinutul sperantelor/ pe metereze rezista asaltului/ stele/ arunca sageti de foc pe sub gene/ curbate de nesomnul bufnitei/ in clontul iataganelor/ noaptea asteapta intalnirea cu zorii / vremelnicii petitori/ fecioarei, fiica a lui marte./ alba lalea,a placerilor cupa.
9 comentarii
modifica
mori de vant
de unseenangel la: 28/02/2008 16:21:03
astazi ma lupt cu morile de vant. nu am puls. oare am murit? nu stiu. nu simt nimic. timpul s'a oprit in loc. astept, dar nu stiu ce astept. topeste'mi inima de ceara..nu o vreau rupta, nu o vreau in bucati infipte in ace de gelozie. astept.. dar nu aud. nu vad. nu mai vreau decat liniste. de fapt o am..de ce nu ma pot bucura de ea? vreau... vreau... un infinit gol, fara umbre, fara ganduri. te vreau pe tine. cred. ah, nu.. nu vreau sa devii prizoniera milei ce o porti.. sanse. vise. sperante. asta am. dar cu ce folos? nu ma pot bucura de ele decat o scurta perioada de timp. de ce? pentru ca tu pleci mereu.. vreau sa imi promiti ca nu o vei mai face.. da, asa e.. urasc iubirea. oare te vei in  ...continuare .
8 comentarii
modifica
hai lasa titlu
de AlexTempest la: 28/02/2008 16:12:31
ziua arde noaptea/ arde capatul sufletului meu/ in noapte sunt doar eu/ cand ma sparg in bucati de soare/ si devin sfarsitul focului rece/ furtuna incatusata in lacrima mea/ se prabuseste in abis si moare/ cand somnul dispare , trece/ in noapte vad realitati dure/ ascunse in falsa lumina a zilei impure.
6 comentarii
modifica
Autobiografie de fiu risipitor
de Intruder la: 28/02/2008 14:46:51
nu m-a intrebat nimeni daca vreau sa ma nasc. / am venit in lume, perpendicular pe cer / si mama visa cai albi, pascandu-i in palme. / am crescut cu cuvinte insirate deasupra patului. / le luam, le infasuram pe degete, mi le asezam pe pleoape. / bunica s-a suit in tren si mi-a adus o paine mare si rotunda / de parc-as fi putut s-o frang de marginea zarii! / cand mi-au rasarit primii doi dinti de jos, / tata a spus ca semanam cu un soricel parvenit / fiindca rontaiam chei, usi, brosuri cu poze. / prima amintire e cu mine pe sanie / cand am cazut in zapada, ca-ntr-o fantana de ingeri. / mai tarziu, m-am aruncat in focuri (la fel ca atunci) / si-am iubit prea repede ca sa-mi topesc troienele. /  ...continuare .
146 comentarii
modifica
Problema răului
de piliutza la: 28/02/2008 11:20:22
unul din argumentele propuse de filosofi impotriva existentei lui dzeu este “problema răului” si se refera la lipsa de consistenta intre atotputernicia, omniscienta si bunavointa lui dzeu si existenta excesiva si inutila a răului în lume. formularea cea mai concisa a acestui argument ii apartine lui epicur:/ / vrea dzeu sa previna raul, dar nu poate?/ atunci nu-i atotputernic./ poate dar nu vrea?/ atunci nu-i binevoitor./ poate si deasemenea vrea?/ atunci de unde provine raul?/ nici nu poate nici nu vrea?/ atunci de ce-l numim dumnezeu?/ / o reusita reducere la absurd ale carei premise sunt atributele lui dzeu. atribute care din punct de vedere logic se autocontrazic si sunt inco  ...continuare .
64 comentarii
modifica
Viata intelectuala in Romania “moderna”
de piliutza la: 28/02/2008 11:17:51
apropo de ce spunea carl sagan despre stiinta ca este “ca o lumină in întuneric”, iata sinteza grafică a vietii intelectuale in romania “modernă”.. / http://img148.imageshack.us/img148/6575/theistardmv4pu3.jpg/
5 comentarii
modifica
Femme fatale ( I )
de lafemme la: 28/02/2008 09:34:00
luni dimineaţă. se deschid calculatoare. se adună hârtia din faxuri. se toarnă cafea în ceştile cu vaci şi buburuze. se cască mult. se verifică mailul cu ochi buimaci./ săgeata liftului se aprinde verde în sus, semn că se urcă. se aude un huruit slab şi se opreşte la 6. uşa liftului se deschide şi iese o tipă. fustă scurtă, neagră. haină stofă, şi mai neagră. cizme lungi, piele. toc 15 cm, cui. păr negru, lung, drept, breton à la française. / ea se îndreaptă cu paşi siguri spre biroul din faţă unde secretara, blondă, puţin cam palidă, cu păr dezordonat, scrie deja un mail iubitului ei cibernetic din insulele azore. / primul pas – intră în câmpul v  ...continuare .
23 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: