arhiva: 04/02/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
MAI AM UN SINGUR DOR(IV)
de u incercare la: 04/02/2008 21:16:06
ne uitam la ea ca la gagica de la bingo. cu numerele de pe bileţele ne-am fi putut juca mai simplu, în vreme ce formulele doamnei costea erau paralizante de-a dreptul. ne întinse cîte o hîrtie din cele vreo nouă sau zece care aveau xeroxate semnele alea din cauza cărora matematica nu s-a lipit de mine. gagica de la bingo făcea traseele reflex de la o masă la altă în sala întunecată şi tratamentul era aproape chirurgical. madam căpitan ne servea altceva. fiecare mişcare însuma chibzuială şi naturaleţe, o făptură pe măsura faptului interzis şi-a afinităţilor erective indispensabile. Şi suportabile, încă./ – luaţi cîte un exemplar amintire!/ mi-era greu să cred  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Mama mea, draga mea mamă
de Lialy la: 04/02/2008 17:58:42
uneori, mamă, gândul îmi şuieră ca o chemare de departe,/ în vânturi de creste şi zări dezgolite măiastru;/ alteori, mamă, pleoapa-mi îngheaţă în singurătate,/ sus, peste culmi răzvrătite, cu starea de rece sihastru./ atunci, mă aplec înspre viaţă, înspre tine mamă,/ şi te chem de-acolo, din străinătate/ cu privirea temătoare a unui nou-născut,/ lângă pleoapa-mi îngheţată în singurătate./ Îmi amintesc cum m-ai ridicat copilă-n lume,/ aprinzând cu biruinţă câte-o stea în fereastra ochilor mei/ pentru a străbate bezna ce aveam s-o numesc viaţă -/ această unică şi dragă mângâiere fără temei./ din acea zi, sufletu-mi hoinăreşte către  ...continuare .
30 comentarii
modifica
poveste cu un tel-PARTEA 3, pct.b
de tuxedo la: 04/02/2008 15:04:40
toate mergeau ca din basme, cand intr-o noapte, cand lumea se raspandise fericita si cu lacat pus la buze, ca nimanui nu-i convenea sa se afle mai departe sa le strice oaza , ei bine, o huruiala, o hodorogeala un troca-boca scula si caprele de pe camp si pe stanica, stamate si oprescu din beci./ iesira toti trei, uniti in aceeasi simtire, presimtire si respiratie si vazura in dreptul gardului o hardughie de caruta uriasa trasa de trei cai nodurosi dar la fel de uriasi. o mogaldeata din care lucea asa un muc de tigara se apropie de ei si bolborosi naiba stie ce. / stamate stanica si oprescu facura in acelasi timp un pas curoajos inainte si strigara :”cine esti si ce vrei?”/ „nikaka apasn  ...continuare .
25 comentarii
modifica
poveste cu un tel PARTEA 3.pct.a.
de tuxedo la: 04/02/2008 15:03:04
oprescu intelegea.prin ceatza din mintea lui putea vedea fetele incercanate de nesomn ale tuturor, fetze ingrijorate, care cica il compatimeau... ai dracu,da’ stia el ca se bucurau ca nu erau ei in locu’ lui, sa fie doar el exemplu de: „asa nu”, fi-le-ar spurcata viata azi si maine , si-l durea capu’ de-l turba de la insomnii cu magnetismu’defect al ma-sii de pamant, cu dumnezeii si bisericile... / fatalitate.trebuia sa plece, sa fuga, sa se ascunda unde-a intzarcat mutu’ iapa. sa lase nevasta, copil. / r’-ar rama a dracu sa fie, ar fi putut sa faca bani , s-o dea la muzeu in spania, la londra, la paris sa stie copiii viitorului ce-i ala fier, sa-si faca un rost, un nume, dar  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Leul creste, pretul creste, leul scade, pretul... creste
de pescadorul la: 04/02/2008 13:28:59
isteria cretinoidã merge înainte si îmbracã forme absurde. curentul antiromânesc din italia declansat de fapta abominabilã a lui mailat, cetatean român, atinge noi culmi. o echipã de fotbal în salã dintr-o ligã inferioarã italianã alcãtuitã din români, ce purta numele inegalabilului hagi, a fost nevoitã sã-si schimbe denumirea./ Între timp s-a constatat cã criminalul n-a violat victima. interesant ar fi sã se ajungã si la concluzia cã nu românul încarcerat a omorât-o, cel putin asa sustinea suspectul la momentul arestãrii. cã n-a violat s-a dovedit. oricare ar fi adevãrul, nu hagi, chivu, mutu sau sutele de mii de romãni din italia sunt vinovati pentru fapta unui  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Poveste cu oi, pompieri şi dăncuşi mici
de Intruder la: 04/02/2008 12:38:49
am 9 ani si putin peste.../ e cald si m-am imbracat in pantalonii mei scurti, pepit si cu tricoul ala meserias cu spiderman. / nu vreau sa-nvat. stiu sa citesc si stiu tabla inmultirii. stiu sa scriu drept pe foi veline si-am invatat cateva poezii dintr-o carte groasa cu coperti albe. / stiu sa copiez un cd pe calculator, sa vorbesc pe messenger, sa formatez hard-ul. stiu ce-nseamna "lol". / stiu sa fac baie la caini si sa trag cu prastia fix, in geamul lui nea' costica. pana nu-l sparg, nu ma las! / stiu sa merg pe bicicleta, sa ma dau cu rolele, sa ma sui in pomi. / stiu de-ajuns. / vreau sa fiu si eu cioban, am renuntat in a fi pompier. / in fond, lumea e precauta si nu mai avem asa multe  ...continuare .
24 comentarii
modifica
la cules de goange si cucuruze
de lafemme la: 04/02/2008 10:33:36
mintea omlui e proverbial incurcata, tocmai de aceea o iubim… uneori, insa, se incurca atat de tare incat nici macar detinatorul ei nu mai stie cum s-o descurce. sunt momente de acest gen care ne fac sa spunem lucruri de care prietenii nostrii isi vor aminti, care vor fi citate, data ca exemplu ori la categoria “retineti si evitati”, ori ca sa demonstram nedemonstrabiul… / hai sa va explic acum:/ - vorbind despre foste relatii o prietena a mea spune : « n-am sa-l uit niciodata pe ala ... cum il cheama ? »/ - in timpul unei discutii aprinse despre al ii-lea razboi mondial, o alta prietena intervine, spunand cu naduf : « io inteleg ce aveti cu evreii, dar cu jidanii ce aveti ??!  ...continuare .
34 comentarii
modifica
[Hin]dusa departe - Got coffee? II
de thebrightside la: 04/02/2008 10:32:54
mă ridic ca o babă anchilozată din pat şi, înainte de ritualica vizită la baie, mă îndrept către scena improvizată a certăreţelor, care părăsesc urgent şi mojic locul faptei. deschid măgăoaia de ac apăsând pe butonul roşu, cum m-a instruit azinoapte manoj, şi camera se umple cu huruitul de tractor al tehnicii depăşite. trag perdeaua sidefie şi glisez unul dintre geamurile înrămate în lemn ce compun fereastra. aerul fierbinte, chiar şi la şapte dimineaţa, şi frica de ţânţarii-criminali-în-serie posesori ai febrei dengue• mă ajută să–l repun la locul lui. / grădina hotelului e patetică, pământ galben şi ars, iarba pârlită, ici colo câteva petice  ...continuare .
45 comentarii
modifica
[Hin]dusa departe - Got coffee?
de thebrightside la: 04/02/2008 10:27:37
vreau să vă spun un mic secret. / vrerea aceasta s-a născut chiar acum, dimineaţa la 9:25, dintr-o alta pe care am resimţit-o adeseori în vreme ce la rându-mi colectam litere însăilate de alţi bieţi muritori al căror scop de-a fi împărtăşesc. să fiu scriind şi, cu voia dumnevoastră, scriind să rămân. / vrerea-mama era ca în mijlocul scriiturii sau oriunde altundeva, zău nu ţin la socoteală, autorul să fi lăsat aşa, două-trei rânduri libere înainte de a se desconspira pe sine, omul de dincolo de coperţi. Şi să spună: / “aseara am vrut s-o sugrum pe vera / am vrut s-o sugrum fiindcă iar mi-a luat şlapii. şlapii mei! / după ce i-am căutat de la ră  ...continuare .
14 comentarii
modifica
you've got mail
de Lady Allia la: 04/02/2008 06:07:59
ce ar fi daca mi-as lua inima în dinti si le-as spune tuturor cât de tacut existi în fiecare gura de aer pe care o inspir, în fiecare por de suflet?! când uit sa respir si eu ma întreb daca esti, dar stiu ca esti. esti acolo în mine cu toata fiinta ta, dar taci. tu nu stii sa vorbesti. / stii doar sa existi. / când e liniste aud venind din suflet o melodie. ai pus din nou patefonul batrân "sa cânte" melodia mea preferata. îmi vad toate zâmbetele ridicându-se încet în fata mea. / danseaza. danseaza înlantuite într-un sarut salbatic si cald asemeni unui dervis./ alteori..., când linistea parca ar vrea sa ma sufoce te aud murmurându-ma ca pe o chemare. as vrea sa nu te aud. /  ...continuare .
21 comentarii
modifica
it's wonderful
de grudurr la: 04/02/2008 04:17:56
e nopate-n oras, e noapte in sate,/ lumina pe strada,/ in case e noapte./ eu gol pe sub lespezi/ imi traiesc sinucideri,/ ma picura ganduri/ de-amor,/ de trecut,/ de fete cu moartea in plete./ e noapte in sate,/ in suflete moarte;/ demonii blonzi violeaza fecioare,/ in orase strigoii/ se fut,/ se iubesc/ pe-altare cu vodka scuipate./ e noapte in sate,/ peste stanci in oras;/ copiii viseaza cadavre de-ostasi./ o ploaie bizara / din gand mi se naste;/ cristale furate/ de noaptea din sate, de cea din oras,/ e-o lacrima poate./ / sleep will come/
37 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...