arhiva: 06/02/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
culoarea cuvantului
de Cezar Petrescu la: 06/02/2008 23:26:44
decojindu-mi crusta mizeriilor adunate in viatza mea,comandasem o portocala verde….mi-au trimis o lamaie si apoi un kiwi..dar vroiam doar o portocala verde spre gri..portocala gri ce –mi inspirase curajul nebun de a-mi ingramadi gandurile negre intr-o valiza maro ,ganduri capatate intr-o vara subtzire si amurguita in culori estompate de cerul prea indigo ce se diluase spre seara intamplarilor, ce aveau sa-mi provoace astfel de ganduri….cat de multa culoare puteam sa cuprind in scobitura ce ramasese in locul sufletului si in cate nuantze ,numai purpurul ar fi shtiut !?ma aliniez la trasaturile comune ,la rasariturile incercanate ce-mi scalda tenul contrafacut, in paliditatea si extravaga  ...continuare .
4 comentarii
modifica
aproape imposibil
de fir de iarba la: 06/02/2008 23:12:44
zambeste...si aminteste-ti ca te iubesc si te voi iubi pana cand voi pleca in lumina...si o sa treaca mult timp pana atunci...pentru tine sunt nemuritoare./ iubeste-ma si lasa-ma sa te iubesc.asa zilele vor fi nopti iar noptile se vor transforma in ani de nopti./ in fiecare zi daruieste-mi un fir de iarba verde,proaspat,curat.../ dezvata-ma sa traiesc fara tine.iubim...de parca am fi doar unul,suferim pentru un intreg univers,ne dorim pentru cei care nu au...canta-mi usor,ragusit,fals,apoi opreste-te si trage din tigara...cu mine invelit,spune-mi ca avem nimic dar avem tot.joaca-te in parul meu,saruta-mi tampla,acopera-ma...si eu o sa-ti dau nimic dar o sa ai tot.invata-ma sa ma prefac ca nu  ...continuare .
5 comentarii
modifica
poezii
de motanelul la: 06/02/2008 22:46:26
ca si copil am urat poezia./ erau prea/ndepartati, prea mari, prea ascunsi/ cu ce drept, ma intrebam, ma invata ei ce sa gandesc?/ si atunci am urat poezia./ am urat/o pana intr/o zi/ cand, descoperind ca nici ei nu stiau nimic mai mult,/ am inceput sa scriu si eu, poezii.
7 comentarii
modifica
am invatat
de Sanitarium la: 06/02/2008 22:09:21
avem timp (varianta incompleta)/ am invatat ca nu poti face pe cineva sa te iubeasca,/ tot ce poti face este sa fii o persoana iubita./ am invatat ca oricat mi-ar pasa mie,/ altora s-ar putea sa nu le pase./ am invatat ca dureaza ani sa castigi incredere/ si ca doar in cateva secunde poti sa o pierzi./ am invatat ca trebuie sa te desparti de cei dragi cu cuvinte calde,/ s-ar putea sa fie ultima oara cand ii vezi./ am invatat ca sunt oameni care te iubesc,/ dar nu stiu s-o arate./ am invatat ca atunci cand sunt suparat am dreptul sa fiu suparat,/ dar nu am dreptul sa fiu si rau./ am invatat ca, daca cineva nu te iubeste cum ai vrea tu,/ nu inseamna ca nu te iubeste din tot sufletul./ am inva  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Saltimbancii şi irozii
de Intruder la: 06/02/2008 22:01:46
1. / "În urma deciziei 51/2008 a curţii constituţionale prin care a declarat ca fiind neconstituţionale dispoziţiile legii 187/1999 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea poliţiei politice comuniste, care produce o adevarată restauraţie a regimului comunist, mai multe organizaţii solicită - într-un protest remis agenţiei mediafax, guvernului, parlamentului şi presedintelui iniţierea şi adoptarea de urgenţă a măsurilor legale care să permită continuarea mecanismului de deconspirare a securităţii (poliţiei politice comuniste) şi a colaboratorilor acesteia, precum şi gestionarea arhivelor fostei securităţi."/ (fragment preluat din http://www.mediafax.ro/  ...continuare .
14 comentarii
modifica
Potopul...
de pescadorul la: 06/02/2008 16:55:36
mai era un pic si se facea miezul noptii si prezenti la locul de intalnire, la mine acasa, erau viorel si brosca. brosca fiind tot un gen de mamut ca si misu, insa inalt ca o prajina, deci cu atat mai inspaimantator. saba, catelusa mea, era gramada pe rucsacele lor, bagata cu totul in mormanul de acareturi si mirosuri. tocmai tragea cu dintii de o punga si se caznea s-o scoata afara... ce dracu face tampita aia imi scoate mancarea, pleaca fa de acolo, se impacienta brosca… vezi fraiere ca poate-si baga un carlig in bot si incepe sa chelalaie de o scoala pe doamna si ti-l baga in cur ca i-ai ranit fetita, m-a atentionat viorel… care fusese martor, cu alte ocazii, la aparitii meteorice ale  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Povestea I
de Stefan Doru Dancus la: 06/02/2008 16:10:51
m-apropii de iarnă cu tine/ murind aritmetic, tăcut/ măslinul adoarme-n ruine/ confuz din final la-nceput/ de-afară ‘năuntru cresc stele/ constrânse de arme şi jar/ eşti una din axele mele/ când obligatoriu răsar/ tăcem amândoi pe-ndelete/ străini pe-un pământ cunoscut/ iar noaptea sub ochi ni se vede/ mormântul comun desfăcut/ eu ştiu că m-apropii cu jale/ de ruga-ngheţată în dor/ căci toate altarele-s goale/ iar zeii din temple ne mor/ absurzi ca statui destrămate/ ilogici şi magici şi goi/ cădem cu aceeaşi cetate/ în care-am luptat amândoi/ apoi tu răspundeai altora/ scrisorile urcau toate semitonurile iertării/ lasă ceasul în stare de ebrietate/ nu atin  ...continuare .
14 comentarii
modifica
Premiile Literare Cafeneaua 2007 - Notele Juriului Sectiunea Proza
de lafemme la: 06/02/2008 11:38:08
doamnelor si domnilor, stimati cafegii!/ indiferent de culoarea ochilor, lungimea mustatii sau numarul de ore dormite pe noapte, suntem convinsi ca ati asteptat cu toti, cu rasuflarea intretaiata si pupila dilatata postarea notelor juriului. este un moment emotionant pentru toata lumea! inainte de a citi lista,cei nominalizati se vor ruga, poate, pentru capra vecinului, spectatorii pentru scriitura preferata. in caz ca nu descifrati lista, va rugam sa efectuati inaine un curs de caligrafie hieroglifica audio. liniutele/spatiile libere indica faptul ca scriitura nu a fost notata fie pentru ca apartine juratului, cum lauda de sine nu miroase-a bine, fie.... pur si simplu scriitura se pare ca,  ...continuare .
27 comentarii
modifica
Premiile Literare Cafeneaua 2007 - Notele Juriului Sectiunea Poezie
de lafemme la: 06/02/2008 11:35:42
/ doamnelor si domnilor, stimati cafegii!/ indiferent de culoarea ochilor, lungimea mustatii sau numarul de ore dormite pe noapte, suntem convinsi ca ati asteptat cu toti, cu rasuflarea intretaiata si pupila dilatata postarea notelor juriului. este un moment emotionant pentru toata lumea! inainte de a citi lista,cei nominalizati se vor ruga, poate, pentru capra vecinului, spectatorii pentru scriitura preferata. in caz ca nu descifrati lista, va rugam sa efectuati inaine un curs de caligrafie hieroglifica audio. liniutele/spatiile libere indica faptul ca scriitura nu a fost notata fie pentru ca apartine juratului, cum lauda de sine nu miroase-a bine, fie.... pur si simplu scriitura se pare c  ...continuare .
198 comentarii
modifica
Noutati la Cafenea
de admin la: 06/02/2008 10:24:25
sunt doua/ - numarul de comentarii este afisat in listele de subiecte;/ - corectat un bug care facea sa "dispara" temporar unele comentarii dupa ce un comentariu era modificat;
25 comentarii
modifica
DE-AR FI...
de Valeriu Cercel la: 06/02/2008 02:25:26
de-ar fi ca să mai vin cum am venit,/ să-mi dai, la fel, o zi de primăvară,/ când mi-a zâmbit cireşu-ntâia oară/ de-atâta aşteptare pârguit ;/ de-ar fi să mai păşesc cum am păşit,/ Întinde-mi lutul prispei sub picioare,/ Şi-n roua toamnei să deschid cărare/ miresmelor de fân proaspăt cosit ;/ ca să tresar cum am mai tresărit,/ de-ajuns mi-ar fi o roată de fântână/ Şi-o ie învârtind-o cu o mână/ sub soarele-n cosiţe-i răsărit ;/ de-ar fi să mai iubesc cum am iubit,/ În ochii ei dă-mi bolta înstelată,/ iar luna, să se-alinte ridicată/ de un salcâm, la poartă, înflorit…./ de-ar fi să mai bocesc cum n-am bocit.../ Îneacă-mă în lacrimil  ...continuare .
11 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: