arhiva: 08/02/2008


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Clipe vetuste
de flavie la: 08/02/2008 16:10:37
imi revin deseori in minte bucatele din "inceputurile" mele in bucuresti. ma gandesc, inevitabil, la garsoniera aceea de pe straduta laterala, la caloriferul lung, pe care intindeam halatul umed...sau tremurul in pat, in lumina fada si indiscreta a becului ce-mi sorbea goliciunea../ sunt multe lucruri pe care le planuiesti in viata si care nu se intampla..si sunt multe lucruri..care te aduc in fata ta si te obliga sa te recunosti, sa te adeveresti../ vreau sa cred ca intrega mea viata va fi un lung sir de adeveriri..
5 comentarii
modifica
Semănători de vânt, culegători de furtuni...
de Intruder la: 08/02/2008 15:23:27
"nu e soare, dar e bine". / da, e bine. / sunt satul, nu mi-e frig, pot sa umblu, ba chiar si sa ma tarasc. ai mei sunt sanatosi. le e bine si lor, daca nu ma mint. / soarele va mai incalzi planeta vreo cateva miliarde de ani, deci e ok. / sunt intr-o tara libera, fara razboaie. coruptia de-aici se mentine la un nivel constant si nu m-a varat nimeni in carcera. / n-am virusi pe calculator, conexiunea aluneca in voie, nimeni nu m-a injurat pe e-mail. va trebui sa elimin spam-urile dar las' sa se mai stranga. / e bine si m-am saturat de binele asta. / mi-as dori sa fiu dumnezeu, sa-mi trec in revista armata de ingeri si sa-i nimicesc. / eu i-am facut, eu ii nimicesc. / ingerii se joaca, nu-i  ...continuare .
10 comentarii
modifica
Apucă-te de scris
de 24SHOBO la: 08/02/2008 14:40:50
dacă vrei ceva, şi ştii că ai de zis/ vino încoace şi apucă-te de scris/ stai la masa mea, în taverna-ntunecată/ Şi bea bere cu toţi poeţii laolaltă/ pune rime pe hârtie şi te vei simţi mai bine/ stai şi compune la un pahar de vorbă cu mine./ hai apucă pixu-n mâna dreaptă, încearcă o dată/ scrie-ţi singur prima frază, de la cap la coadă/ la sfârşit vei reuşi, şi pe toţi îi vei uimi/ haide, doar încearcă ştii că poţi, nu te sfii/ nu e greu, îţi spun precis/ Şi un nou poet se va naşte ca prin vis./ un singur sfat bun ţie îţi urez/ prietene încearcă să nu fii leneş,/ căci prin muncă şi prin scris/ doar aşa vei ajunge cât mai sus./ cu talent  ...continuare .
17 comentarii
modifica
PREMIILE LITERARE CAFENEAUA 2007 - PREMIEREA
de Bitterdream la: 08/02/2008 14:39:55
doamnelor, domnisoarelor si domnilor,/ va invit sa participati la festivitatile de decernare a premiilor literare cafeneaua 2007!/ ii multumesc partii luminoase pentru sugestii si textul diplomelor, la sectiunea proza./ va felicit din toata inima, pe toti cei care au pus mana, ochiul, inima, sufletul si gandurile./ va cer iertare daca premiile nu sunt pe masura asteptarilor, sau daca sunt doar o prea mica rasplata pentru valoarea textelor./ si va rog sa va stergeti tristetile din priviri, sa imbracati hainele magice ale bucuriei si sa poftiti la bal. / inorogii mei au adus, din indepartate tinuturi, mirodenii si lumanari parfumate, flori nemaivazute impletite in coame, ropot de ploaie  ...continuare .
200 comentarii
modifica
Îţi voi desena cândva, liniştită...
de Lialy la: 08/02/2008 14:32:04
Îţi voi desena cândva, liniştită, nemărginirea tristeţii/ care-mi picură domol gândurile pe buze,/ ca într-un vis întârziat de căderea nopţii./ Îţi voi desena cândva, liniştită, învierea singurătăţii/ cu teama adâncului de necunoscut/ şi orbitoarea ei lumină solară./ apoi, pensula mi se va ridica în zbor,/ născând muguri dinspre răsărit/ pentru pământul gras al ochilor tăi./ Îţi voi desena cândva, liniştită, furtuni însetate/ de piscurile dezgolite ale munţilor/ din neumblate peisaje moldoveneşti./ dar mai cu seamă de toate,/ mai viu colorată şi înflăcărată,/ voi trece pensula-mi peste oameni./ aici, în pânzele albe ale sufletului  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Pianistei
de apol la: 08/02/2008 14:08:36
suntem amandoi prinsi intr-un concert/ de la pian trimiti/ roiuri de albine/ ce ma inconjoara / ca pe un salcam inflorit in mai./ zumzetu-mi provoaca mierea intrebarii :/ -oare tu, femeie, visele-mi pictezi/ sau pe clape sunt clipele traite/ de-amorezi sedusi de alte artiste/ in aceasta sala veche,/ ei si ele-acuma buze de abisuri ?/ tainic tu imi torci din rotund fuior/ doruri vinovate./
15 comentarii
modifica
poveste cu tel - ( IV- pct. tz)
de lafemme la: 08/02/2008 13:17:13
*/ tot sambata, da la 7.31, danut, ala micu a lu titi, iese in nadragi sa cumpere niste paine tocmai de la brutarie, ca n-a mai ramas nimic de cu seara. pe pres un ravas. danutz il duce in fata ochilor somnorusi si citeste silabisit. / “dragi vecini, prieteni, concetateni, / luati un termoplonjon, o punga de 1 leu plina cu malai, un castron la voi si veniti cu mic cu mare la 8.30 fix, in curte la domn vincentiu, la piscina. / semnat,/ oprescu titi – adminitrator bloc 26 b/ stamate octavian – presedinte asociatie locatari, bl. 26b/ stanica pompilius – vicepresedinte asociatie locatari, bl. 26b”/ - mamaaaaaaaaaaaaa!!!!!!! a venit tataaaaaaa!!! e tataaaaaa!!!/ petronela s  ...continuare .
10 comentarii
modifica
poveste cu tel (partea IV- pct.sh)
de lafemme la: 08/02/2008 13:15:00
cand titi facu ochi a doua zi, stanica deja pusese-n cesti cafeaua aburinda pentru toata lumea si fuma pe prispa, cu aceeasi uitatura de zice “dormiti voi, dormiti, ca habar n-aveti ce va asteapta”. si uite-asa, cu aburul cafelei in nas si ochii carpiti, oprescu si stamate se asezara in fata lui pe scaunelele mici si strambe de pe prispa, asteptand sa vada ce mai are de zis stanica, ca doar stanica asta le zice bine cand le zice, baiat destept ... de... nu degeaba fusese scolit prin facultati si plimbat prin tari straine. / - ma baieti, stateam io asa si ma gandeam ca suntem pe aici de vreo patru luni deja. asa-i?/ - asa-i stanica./ - deja lucrurile s-au mai asejat pe-acasa. si acu, de  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Povestea a III-a
de Stefan Doru Dancus la: 08/02/2008 11:38:15
nu-ţi imagina că totul e terminat iubito/ biblioteca de maci înfloriţi n-o uit./ să nu fii umbră să nu te destrami/ nu există depărtare pentru mine/ apropiere pentru tine nu-i/ oare cum pot alţii să-nflorească/ şi noi mereu din frunze să fim făcuţi?/ nu s-a terminat totul iubito/ chiar dacă nu înflorim precum zice lumea/ eu tot la tine mă uit / de la marginea câmpului meu/ tot ochi strălucitori şi obraji îmbujoraţi voi vedea/ mătase şi diamante/ în drumul tău spre mine/ un pat nupţial din arderi pe rug ţi-am făcut/ doamne, mie de ce nu mi-ai dat înger păzitor?/ zice deodată omul/ şi urcă pe mine ca pe o treaptă oarecare/
1 comentariu
modifica
EU
de de ce ? la: 08/02/2008 08:59:04
m-am trezit era dimineata asa crdeam sau poate era doar un vis..ma scol din pat,dar nu era pat............ era un sicriu!!!!??? de unde dracu a aparut asta in camera mea..in camera mea?nu nu asta nu e camera mea ..doamne unde ma aflu? e totul lumina si soare si negura albastra...ce kkt?bai visez...cad stele!stai asa cum cad stele din pereti ...dar nu-s pereti dar ce sunt ?sunt.....aaaa un fel de margini,un fel de plan- orizontal.baaaaaii!!! ma striga cineva.....sa raspund?sa nu raspund?/ -da! imi spun in gand/ -raspunde-mi la 3 intrebari..imi spune (el sau ea?) nu conta..era de fapt un intreg un el si o ea...un yhing si yang....feminin si masculin...o energie puternica..../ -prima intrebare..  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Penultima rugă
de Valeriu Cercel la: 08/02/2008 01:27:57
doamne, de-ar fi să mă iei,/ la prea multe nu sunt bun,/ sunt la şpriţuri, la femei,/ Şi-mi dau fumuri, cu tutun ;/ carte ce-am, o joc pe lei/ noaptea, când lipsesc de-acas’/ d-aia-Ţi zic, numa’ de vrei/ vr’unu’ ce la de-astea-i as,/ altfel, doar sezonier,/ fără viză,-aşa pe şest,/ pe un post de inginer/ cum ne iau ăştia din vest,/ ori cumva, să-i am folos/ lu’ sîn’ petru, nu-n altar,/ io fiind, Ţi-o zic pios,/ În divizia c, portar,/ Şi de când, hai să mă plâng (!)/ steaua mi s-a arătat,/ am visat şi eu s-ajung/ măcar b, calificat,/ dar minuni, faci numai tu,/ Şi-Ţi cer a mă ajuta,/ fi’n’că cel mai rău stau cu,/ de mă iei, religia ;/  ...continuare .
1 comentariu
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: