arhiva: 13/03/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
redau trecutului
de maitreyi la: 13/03/2008 22:03:22
pe ultimele ramuri/ ale ratiunii/ plimb amintirea unui trecut confuz/ si sper ca tu sa fii/ una dintre amintirile acelea/ care isi pierd din valoare / odata cu trecerea timpului/ decid sa redau trecutului/ ce-i apartine/ acea parte din mine/ care e slaba/ si care rezista sentimentelor/ in favoarea ratiunii/ si vreau acum/ mai mult ca niciodata/ sa pleci/ sa pleci/ sa redevin ce-am fost odata/ o simpla fata/ care zambea....../
108 comentarii
modifica
yemen
de cronos la: 13/03/2008 21:57:14
sunt romani care lucreaza/studiaza in sanaa/yemen?
2 comentarii
modifica
Un altfel de prag
de Sancho Panza la: 13/03/2008 20:47:12
apoi vine clipa în care/ îţi îndrepţi umerii/ nici furia nu mai e de-ajutor/ te aşezi într-un ochi de lumină/ cu genunchii zvâcnind/ şi lumina intră în tine/ ca o cerneală în hârtia poroasă/ diform/ */ într-o zi o să creşti o să dai cu fruntea de pragul de sus/ îţi spuneau/ ai dat şi s-a dus dracului pragul toţi sfinţii au căzut în dezordine/ parcă erau nişte boabe curgând dintr-o păstaie uscată/ aproape că ţi se făcuse milă de ei/ i-ai adunat încet aproape că ţi se sfărâmau între degete / le-ai aşezat cercul acela pe creştet/ atunci ai înţeles de ce nu ţi-a plăcut cercul nicicând/ tu visai încă / prosteşte/ o sferă/ o sferă/ o sfer  ...continuare .
18 comentarii
modifica
singur acasa...
de anitzasmile la: 13/03/2008 20:27:18
azi...camera de tratament...eu si gandurile mele ,care imi spuneau obsesiv :vei suporta,vei suporta,va durea mai putin ca ieri,maine mai putin ca azi...va fi bine.../ un radio ce difuza stirile de la ora 5...nu-l auzeam,eram doar eu si nevoia mea de incurajare...si deodata ceva imi atrage atentia.../ ...un plans de copil,o voce scancita ce mi-a strapuns stomacul ca un cutit,vorbe ce m-au facut sa uit pt o clipa unde ma aflu si ce ma sperie...un copil ce spunea printre sughituri ca o vrea pe mamica lui acasa...un scancet de fapt, fiindca abia a soptit 'o vreau pe mamica mea acasa'...au urmat apoi alte cateva voci de copii,probabil ceva mai mari,dar acela...:(((/ era prea mic pt a fi lasa  ...continuare .
28 comentarii
modifica
Sonet tropical
de Valeriu Cercel la: 13/03/2008 19:39:04
de aş fi fost eu stâncă lângă mare,/ m-aş fi lăsat azi noapte sfărâmată/ ca-n zori, când te-ai ivit întâiaşi dată,/ nisip să-ţi fiu, pe plajă, sub picioare ;/ salină de-aş fi fost, munte de sare,/ doar într-o clipă-n apa-nvolburată/ m-aş fi topit, şi-apoi, evaporată/ să mă renasc, pe sânii-ţi, grăuncioare ;/ de aş fi fost un fluturaş ce zboară,/ de buze-ţi mă lipeam, ca de o floare,/ să-mi îndulcesc, de dor, gura amară/ Şi la ureche-n strune de vioară,/ te întrebam urlând de disperare :/ de ce-ai venit cu mă-ta, mărioară ?/ valeriu cercel
4 comentarii
modifica
despre cioran 3
de hotoman la: 13/03/2008 19:09:49
partea a3a/ acesta a fost destinul lui cioran, dupǎ cum singur recunoaşte: “ a fi un om de mari singurǎtǎţi înseamnǎ a iubi pe toate femeile şi a iubi pe toate femeile înseamnǎ a nu iubi nici una”./ Într-un anumit fel ar trebui sǎ-i mulţumim tatǎlui lui cioran, care fiind preot şi dorind ca fiul sǎu sǎ-i urmeze exemplul, i-a “greşit doza” de creştinism şi, dintr-un sfânt, cum ar fi trebuit sǎ devinǎ, a devenit un demon, cum îl caracterizeazǎ mulţi, sau, de ce nu, “ereticul, din prea credincios se naşte”./ asta nu l-a împiedicat pe cioran sǎ studieze religiile, poate mai mult decât ar fi fǎcut-o dacǎ ar fi fost preot, dar de pe o poziţie neutr  ...continuare .
6 comentarii
modifica
despre cioran 2
de hotoman la: 13/03/2008 19:08:44
partea a2a/ “Înaintaşii noştri nu ne-au iubit destul, de au vǎrsat aşa puţin sânge pentru libertate”, o spune cu amǎrǎciune, pentru cǎ, nǎscut dincolo de carpaţi, l-a putut cunoaşte pe jandarmul ungur “teroare a copilǎriei mele transilvane” şi s-a cutremurat la gândul cǎ acesta şi-a întins mustaţa o mie de ani peste ardeal./ “armata noastrǎ nu serveşte decât unui principiu de apǎrare. funcţia principalǎ a soldatului este sǎ atace, nu sǎ se apere. idealurile noastre defensive golesc armata de conţinut. numai ţǎrile minore poartǎ rǎzboaie de apǎrare”./ “cel mai prost soldat german “serveşte” cu ochii aţintiţi peste graniţǎ. germa  ...continuare .
comenteaza!
modifica
despre cioran 1
de hotoman la: 13/03/2008 19:06:02
partea 1/ face parte din acea categorie specialǎ de indivizi pe care “cineva” sau “ceva” îi trimite în dar societǎţii ( nǎscuţi cu mult înaintea timpului lor), cu scopul de a avertiza societatea de ceea ce urmeazǎ sǎ se întâmple sau sǎ devinǎ şi, paradoxal, nimeni sǎ nu-i creadǎ./ aceşti indivizi, unii prezenţi încǎ din antichitate (cassandra, nostradamus, jules verne, cayce), au reprezentat “aşa da”-ul, “aşa nu”-ul, sarea şi piperul, de-a lungul vremurilor, le-au fost contestate cu vehemenţǎ predicţiile şi modelul, dar, pe ascuns şi fǎrǎ ca nimeni sǎ recunoascǎ vreodatǎ, le-au urmat exemplul./ cioran, ca toţi despre care am vorbit  ...continuare .
11 comentarii
modifica
din nou despre clone
de M a o la: 13/03/2008 18:53:07
cand intruder a adus vorba de "conferintele serioase" m-am gandit sa mai vorbim despre clonare (subiectul a mai fost pus in discutie), luand in considerare noile tendinte (sau poate nu chiar atat de noi) de a clona oameni pentru prelevarea de organe. / luand in considerare urmatoarele elemente:/ 1. oricine poate "comanda" o clona, la cerere, pentru propriile nevoi (inlocuirea unor organe)./ 2. clonele sunt capabile sa gandeasca, au constiinta de sine, sunt inteligente si invata repede./ 3. clona este crescuta in ritm accelerat, pana la varsta proprietarului, acesta putand dispune de ea oricand, chiar si dupa ce i-a fost incetinit procesul de imbatranire si duce o viata cvasisociala./ 4. print  ...continuare .
55 comentarii
modifica
confa serioasa :))
de om la: 13/03/2008 17:24:16
ce inseamna confa serioasa (definitia) ?/ care sunt ingredientele unei confe serioase?/ care este modul de preparare al acestor ingrediente ca sa obtinem o reteta de succes in seriozitate?/ / cri - de intruder la: 11/03/2008 19:07:51 / "...chiar mi-e dor de confe serioase, tematice...si om s-a apucat de poezii si super perversiuni! "/ / ps adaugat dupa ceva timp:/ -propun ca fiecare care trece pe aici sa spuna cam pe ce subiect serios ar vrea sa discute! asa vedem cam ce inseamna serios pt majoritatea si apoi fac intruderul si honey (sic, am postat modificarea dupa ce au postat ei aici :)) o confa despre acel subiect majoritar :)))
19 comentarii
modifica
Emotiile
de Tofan Ana Isabella la: 13/03/2008 16:21:15
ce faceti,va exteriorizati emotiile sau le dismimulati( eu nu pot sa ma prefac:daca sunt suparata se se vede pe chipul meu si daca sunt fericita de asemenea)traiesc intens orice emotie,negativa sau pozitiva.
15 comentarii
modifica
300 de pahare (III)
de u incercare la: 13/03/2008 10:54:34
trei sute de pahare (iii)/ ...paharul uşor de manevrat, paharul prudenţei, paharul cu mănuşi şi tirbuşon, paharul pentru picnic, paharul povară, paharul instructiv, paharul sănătos, paharul alterării, paharul însoţirii, paharul tăinuirii, paharul termos, paharul publicului cititor./ seara, epuizat nervos după o zi dedicată acestui unic român am hotărît să mai trec o dată pe strada muzeului militar, aşa cum criminalul este tentat să se-ntoarcă la locul crimei. mai marii neamului erau vag luminaţi de nişte reflectoare cam chioare, iar curtea era păzită de militari în termen care fie cereau cîte o ţigară, fie chicoteau la trecerea fiecăruia pe-acolo. restul st  ...continuare .
5 comentarii
modifica
300 de pahare (II)
de u incercare la: 13/03/2008 10:53:20
/ trei sute de pahare (ii)/ (aici iar o imagine mergind la www.esteu.blogspot.com)/ supraveghetoarea sălii era obligată să stea după mine, parcă aveam bodyguard. mă avea în fiecare secundă în raza vizuală. poate că avea indicaţii speciale pentru cei care se apropiau de capsula istorică a cosmonauticii româneşti. ca să nu-i mai par atît de suspect am încercat s-o abordez:/ – fiţi amabilă... – şi doamna îmbrăcată ca pentru o iarnă cît restul vieţii s-a apropiat de mine cu paşii unui pinguin dînd la iveală o poveste a cărei memorare fusese foarte posibil o sarcină de serviciu:/ – dacă vă interesează subiectul zborului interkosmos – soiuz 40 trebuie  ...continuare .
1 comentariu
modifica
300 de pahare (I)
de u incercare la: 13/03/2008 10:49:53
trei sute de pahare (i)/ dacă de la o zi cît se poate de obişnuită vrei mai mult decît dacă de la ea ai aştepta ceva modest, răbdător, ca de obicei, atunci e bine să uiţi tot ce-ar putea însemna excepţional. măcar pînă cînd seara va începe să-şi mîne pe nesimţite răcoarea pe tot întinsul a jumătate de pămînt. ar trebui să fii orb la cel ce erai pînă-n clipa acelei dorinţe. să uiţi tot. Şi nici măcar seara să nu-ţi aminteşti că ai vrut mai mult de la ziua aceea – cel mult să spui o rugăciune simplă, simpatică, de mulţumire pentru încă douăzeci şi patru de ore scurse din şiragul de neatins al timpului. abia după o săptămînă, sau poate chia  ...continuare .
8 comentarii
modifica
MA INTREB
de Cezar Petrescu la: 13/03/2008 10:43:51
cati dintre cafegii viziteaza cafeneaua doar de la servici,doar de acasa sau ambele?pentru cati inseamna doar amuzament,pierdere de timp,"n-am ce altceva face",cati se simt ca la ei acasa,cati urasc faptul ca au intrat aici,cati nu pot concepe sa nu de-a macar o raita prin cafenea,cati o iau in serios,cati vin aici pentru ca au nevoie de a se exterioriza in felurile in care nu ar putea-o face cu ce-i care ii cunosc,cati vin pentru ca sunt singuri,cati pentru ca se simt singuri,cati pentru a lansa un s.o.s.,cati pentru ca aici au gasit multi oameni destepti la un loc,cati pentru poezii ,cati pentru a-si varsa veninul,dragostea sau nemurirea, s.a.m.d.?/ ma intrebam,pentru ca,stateam cu mine i  ...continuare .
26 comentarii
modifica
Si inca o stea...
de thebrightside la: 13/03/2008 08:41:55
costel busuioc a câştigat marea finală a concursului "hijos de babel". În ultima ediţie a concursului, costel busuioc a interpretat "la traviata" (verdi), şi, în urma punctajului obţinut, a fost ales unul dintre cei trei finalişti. el a mai interpretat şi "nessum dorma",... / restul articolului pe / www.realitatea.net./ cinste ţie, omule!/
63 comentarii
modifica
Inca o cruce...
de Sancho Panza la: 13/03/2008 02:02:58
ovidiu iuliu moldovan./ http://www.hotnews.ro/stiri-ultima_ora-2565484-incetat-din-viata-actorul-ovidiu-iuliu-moldovan.htm
13 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...