arhiva: 18/03/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Avatarurile unui bufon
de modigliani la: 18/03/2008 18:40:47
cam în timpul în care umma făcea primii paşi, jose santiago granados, renunţă la viaţa sa zbuciumată, şi făcu primul pas, fără glas, în pădurea în care habar nu avea ce caută. acolo, după ani întregi de chin, resemnare şi căutări, simţi cum adie pentru prima dată parcă, forţa de neînvins a iubirii. Încercă să o privească printre crengi şi frunze dar nu avea încă un chip, încercă să o simtă măcar în sufletul care demult nu mai putea să îl înşele dar nu venise încă timpul ei. uită că urma să moară şi pentru că avea obiceiul să fumeze în momentele de confuzie îşi aprinse o ţigară. În fumul ţigării îl invocă pe cel care-i devenise stă  ...continuare .
11 comentarii
modifica
Avatarurile unui bufon 1
de modigliani la: 18/03/2008 18:40:15
/ la începutul ei, avea 21 de ani, viaţa a fost blîndă, dreaptă şi frumoasă pentru paquita soledad. se lăsase prinsă cu fericire în crudul joc al iubirii, ochii ei inocenţi nu puteau să vadă, buzele ei pline erau mute. cînd după cîteva experienţe uitate deja, ţinuse în palma ei mică mîna puternică a celui care avea să-i devină curînd soţ nu îşi mai dorise nimic în plus. ca de fiecare dată, totul urmă cursul firesc şi înşelător al vieţii şi după cîteva luni se trezea nopţile zîmbind se ascundea în baie şi privea ca pe o minune, podoaba mică de metal preţios care-i impodobea inelarul, obiectul ciudat care prin puteri nepămînteşti îi legase atît  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Dusmanii
de om la: 18/03/2008 17:28:20
d'ale cyberspatiului patimi !/ saltul este urias de a nu place/ignora/balacarii la ... dusmanie. dusmania este grea/serioasa si pe termen lung :((/ inspirat de confa intruderului si de niste comentarii postate mai jos./ intreb (doar atat):/ -oare ce declanseaza acest patos "incomensurabil" in niste nick-uri anonime? / -oare cum iti stabilesti dusmanul?/ -oare de ce si cine tine/mentine dusmania?/ -oare se vrea provocare/intaratare? daca da, pt cine si de ce?/ / http://www.cafeneaua.com/nodes/show/16850/cafeneaua-ca-stare-de-fapt/1/ dar nu dispera, fi-vor încă recolte de... patimi.:) #294260 (raspuns la: #294044)/ nu spui, să muară dujmanii miei. #294298 (raspuns la:  ...continuare .
86 comentarii
modifica
Cafeneaua ca stare de fapt
de Intruder la: 18/03/2008 16:35:19
"site-ul e oglinda fidela a societatii, imblanzita pe ici pe colo." / (de zaraza sc la: 18/03/2008 14:10:01 / http://www.cafeneaua.com/nodes/show/16841/reflectii/1 / #294287) / asa e? / ...si daca da, de ce ne doare? / cu ce-i mai a dracului turma a' mare decat turmele alea mici? / aaaaa...turma mare e mai grasa si mai laptoasa? are oi mai multe? / pai sa ne unim in cuget si (ne)simtiri, sa-l hacuim pe moldovean! / ...sau ne e frica? / sau rusine? de cine? de vitoria lipan? las' c-o tragem in piept! / nush ce mi-a venit cu confa asta...voi stiti? / sunt beat de foame. / revin daca nu ma inec cu un fir de spaghettone. / daca muor, ziceti la mama ca am pulover de lana si m-am facut cosmo  ...continuare .
40 comentarii
modifica
Mostenire [part 1]
de unseenangel la: 18/03/2008 13:16:51
".../ - si stiam ce va urma. asta daca timpul nu s-ar fi scurs prea incet pentru aceste ganduri prafuite si de mult uitate./ as fi vrut sa fie mereu la fel, ca nimic sa nu se schimbe, insa definitia timpului este aceea de continua schimbare. uitasem ceea ce ma crease, uitasem toate vorbele, tot ceea ce altii au luptat din plin sa-si aminteasca pentru totdeauna./ se vedea amprenta timpului in ochii mei. oare ce se va intampla daca mi-as lasa gandurile la fel de libere precum pasarile cerului? nu stiam, chiar nu stiam ceea ce altii facusera sa inteleaga de ce viata trebuie lasata in voia ei sa-si creeze proprii demoni, propriile amintiri si fericiri ca si cum nu noi suntem importanti traind-o  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Iisus – super-ofertă!
de radu_f la: 18/03/2008 12:22:26
/ „credincioşii” au reuşit să transforme şi paştele acesta într-un circ. ei au ţinut post în gura mare, au dormit în supermarket-uri şi au luat lumină cu tot atâta evlavie câtă folosesc eu când cer „un foc”. / hristos are nevoie de un nou manager de pr! mă enervează să constat că nu numai iepuraşul şi cozonacii italieneşti, dar până şi banalul mop de spălat pe jos se descurcă mai bine de paşti... pur şi simplu sărbătorile religioase nu mai au nici un dumnezeu... de ani de zile se tot transformă în festivaluri de shopping, dar anul ăsta mi se pare că hristos nici nu se mai vedea din spatele muntelui de cadouri, cu toată golgota lui cu tot. iisus şi  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Vulpile nopţii
de Valix la: 18/03/2008 11:25:06
ferestrele s-au prins de mâini / pe străzi,braţele mele - braţele crucii/ s-au prins în horă cu ele,/ vişinii mei din grădină,şi ei/ ţinându-se de mână au izbucnit / în flăcări să ardă răutăţi/ şi le ard,/ peste garduri,la vecini,alţi copaci,/ de alte feluri bat din ramuri/ furtunoşi şi plini de viaţă,/ mai spre seară vin pe furiş însă/ vulpile nopţii şi-nhaţă/ ferestrele cu lumini,din vişini / petalele toate, de-mi rămân/ braţele goale,căzute şi nu mai au/ pe cine să prindă de mâini.
5 comentarii
modifica
Mica Publicitate
de amiabil la: 18/03/2008 09:21:26
lume, lume!/ vand o poezie de doi bani la pret de prietenie pe veci;/ vand propriile-mi vise fara sfarsit pe cuvinte putine;/ accept la schimb nimicuri de soi, second hand;/ accept, nu stiu ce, daca vine din suflet./ doar oferte serioase, in gluma si-n english;/ la sediul societatii, in parc./ persoana destinsa.
23 comentarii
modifica
Jurnal de bord (34)
de alex andra la: 18/03/2008 08:47:19
/ sunt în aer de când mă ştiu. văzduhistă/ au înflorit magnoliile. fluturi albi, uriaşi pe crengile încremenite în gri. flutur gri din gene rimelate de întâlnirea matinală cu norii... exerciţii de poetică în faţa ferestrei deschise. o pală ironică de vânt îmi încurcă socotelile şi metrica, obligându-mă la reconsiderări deloc flatante./ dezamăgitor ultimul concert. cred că am să fac o pauză. dirijorul ca o sperietoare de păsări într-o rână. pianistul fără simţire. numai tehnică şi forţă./ vineri la b. soare. cald. aglomeraţie. am găsit repede loc de parcare, în mod cu totul surprinzător. am ajuns, prin urmare, mai devreme cu o jumăta  ...continuare .
10 comentarii
modifica
auzi?
de Lady Allia la: 18/03/2008 07:19:08
auzi?/ prima noastră privire strigă!/ citeşte-mi în palme iubite/ eşti începutul, sfârşitul,/ şi toate visele!/ auzi?/ mi s-a despletit prima cosiţă din stele/ şi plânge./ auzi?/ tăcerea se rupe din mine ca / dintr-o pasăre fără aripi,/ iar eu îmi zbat ultimul zbor!/ auzi?/ citeşte-mi în palme iubite!!!
3 comentarii
modifica
Incoerenta
de Omerta la: 18/03/2008 00:59:06
ultima tigara intotdeauna provoaca spaima. / ploaia. / sau poate doar vara rupta-n firele unor fasii de scena… fasii de vis. vis.toamna. / orasul acoperit de ploaie are un famec aparte. am incercat sa-l descriu, stand pe malul unui rau… nici nu-mi amintesc numele, nici noaptea in care am cugetat asa./ atunci am desenat cu degetul in apa. si apa mereu imi strica imaginea, ca si cand ar fi incercat sa-mi arate o lume pe care el a vrut-o – pe care eu nu puteam s-o inteleg./ m-am oprit… din desenat, din cugetat, din scris. nu-mi amintesc sa fi cazut in apa, dar cert era ca am sfarsit ud. / poate de la ploaie./ din nou intrebari. intrebari din noi, spre noi./ ochiul albastru se pl  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Jurnalul unui inger
de lafemme la: 18/03/2008 00:00:19
/ azi m-am trezit prost dispus. vine primavara si sufar de astenie. astenia nu e o boala ca toate celelalte, o pot simti chiar si eu, de cum deschid ochii. probabil soarele e de vina. imi bate drept in ochi de la prima ora. sau poate sunt eu de vina, poate ca boala vine din interior, este hranita de plictiseala cu care imi spun zilnic ca m-am obisnuit. sau poate e vina celorlati, e vina indragostitilor care au aparut pe strazi o data cu caldura. merg tinandu-se de mana. sunt incomozi, ma lovesc de ei prin parcuri, trebuie sa-i ocolesc pe strada, sa ma lipesc de zidurile orasului ca sa le fac loc. am iesit ieri la plimbare. pe strazi ii vad pe ei. nu se grabesc niciodata. sunt ei si mai sunt g  ...continuare .
9 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...