Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

arhiva: 26/03/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Cartea bate filmul
de Honey in the Sunshine la: 26/03/2008 23:54:17
de cate ori n-am auzit critici la adresa unor filme care pur si simplu "mutileaza" cartea care le-a inspirat?:)/ exemple ar fi toate ecranizarile romanului "razboi si pace", seria "harry potter", "frankenstein", "jane eyre", "dracula" majoritatea filmelor biblice! :))/ si altele, care desi nu au fost neaparat fidele cartilor, au reusit oricum sa se ridice la un nivel acceptabil: "trainspotting", "lord of the rings", "fight club", "love in the time of cholera" ultimul "pride and prejudice".../ mai aveti exemple?
16 comentarii
modifica
In atentia adminului, daca va binevoi...
de Honey in the Sunshine la: 26/03/2008 23:37:46
au tot circulat pe diferite conferinte discutii infinite legate de banuieli cum ca x sau y sau z ar fi clone./ admin a promis ca va rezolva problema, dar de atunci n-am mai auzit nimic, iar discutiile continua on and on pe aceeasi tema./ cred ca ar fi foarte util si corect atat pentru cei care acuza cat si pentru presupusele clone ca fiecare sa spuna aici pe cine banuieste iar admin (in limita timpului si chefului pe care il are la dispozitie) sa ne lumineze, macar cu un simplu "da" sau "nu"./ incep eu: admin, anitza si italia sunt sau nu aceeasi persoana? ne-ar prinde bine tuturor si ne-ar scuti de multe blabla-uri daca s-ar clarifica situatia./ daca raspunsul este "nu", imi cer de pe ac  ...continuare .
59 comentarii
modifica
primavara
de cristine cristine la: 26/03/2008 17:23:05
voi nu intelegeti, oameni,/ ca nu ma mai incape cerul?/ ca nu va mai puteti imbraca/ in cuvinte,/ ca minciuna nu mai are rost?/ a venit primavara si iubirea-nfloreste-n copaci./ zambete zboara prin aer si imbraca orasele de sarbatoare/ iubiti-va,oameni, si muriti fericiti! /
2 comentarii
modifica
......
de cristine cristine la: 26/03/2008 17:22:06
/ simt/ ca sunt tot ce a mai ramas dintr-un cuvant/ silaba,/ cenusa a ceea ce-a fost/ scrisori necitite/ nerostite/ negandite./ caut/ sa ma nasc din nou de pe buze arse de dorinta/ sa cantaresc cat doare/ ce doare,/ sa-mi trimit zilele prin posta/ cu destinatia scrisa gresit/ ca sa pot ajunge / din nou/ cuvant./
3 comentarii
modifica
monotonie...
de cristine cristine la: 26/03/2008 17:17:16
inima mea isi linge ranile/ si se uita cu ciuda inapoi./ lacrimile nu mai sunt de ajuns/ ca sa spele uratul./ parerile de rau zboara prin aer/ ca puful de papadie/ si nu-si mai au rostul/ sufletul-/ pasare inchisa intre pereti de beton/ se sufoca de atata falsitate./ cu neuronii arsi de atata visat/ ma sting incet in mine./ monoton cosmos/
4 comentarii
modifica
Un stomac de balaur
de Sancho Panza la: 26/03/2008 16:46:32
uneori oboseşti / atunci zgârii prin aerul putred / cauţi o poartă deschisă/ te transformi într-un canish cu dinţii tociţi/ pe ceafă îţi creşte o blană/ înţesată de puricii fricii/ îi simţi cum foşnesc / o armată de bestii / simţi noaptea strângându-se cercuri/ o haită de lupi cu limbile roşii/ cu limbile roşii/ cauţi o amintire cu miros de bărbat / să te ghemuieşti lângă ea/ o întâmplare unde să intri pe brânci/ timpul devine un stomac de balaur/ te lipeşti cu spinarea de clipă / şi-aştepţi/ ori cauti un om / mergi pe urmele lui/ chiat de ştii / oamenii niciodată / n-au timp/ uneori îţi aminteşti că te-ai îngropat undeva/ în pământ n  ...continuare .
28 comentarii
modifica
[Hin]dusa departe - Karol Bagh III
de thebrightside la: 26/03/2008 16:24:20
jumătate din locatarii străzii ne ignoră, jumătate ne privesc cu ochii largi, setoşi, ca pe nişte fiinţe nepământene, însă există o categorie asupra căreia fascinaţia străinului se revarsă pe de-a-ntregul – copiii, în special puberţii şi adolescenţii. cam o dată la câteva sute de metri, ne trezim cu câte doi-trei în jurul nostru. ne însoţesc râzând, vorbindu-şi şi vorbindu-ne, analizând atent exponatele de muzeu umblătoare. cel mai mult îi atrage pălăria de cowboy a copilului mare, căruia îi fac semne să le-o împrumute, arătând apoi către cameră. se aliniază frumos pentru poza de grup – care îl include de cele mai multe ori şi pe unul dintre n  ...continuare .
7 comentarii
modifica
[Hin]dusa departe - Karol Bagh II
de thebrightside la: 26/03/2008 16:05:46
un indian sikh ne întâmpină curtenitor în depozitu-i de manufacturi. pereţii înalţi sunt acoperiţi cu dulapuri pline ochi de materiale colorate. În camera alăturată covoare şi carpete frumoase atârnă pe ziduri ori în stative şi un alt vânzător ţine morţiş să ne arate două perspective diferite ale aceleiaşi mochete: si, from zis said za calărs ar complitli difrănt, si? tu carpeţ in uan! veri, veri gud diăl!•/ complet diferit e şi locul ăsta de ceea ce ştiam eu că e palika bazar. cu chiu şi cu-o cutie albăstrie cumpărată scăpăm de afaceristul hotărât să ne uşureze de rupii şi ieşim. mă îndrept supărată către şofer şi-i zic verde în fa  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Catre toti cafegii !
de Valeriu Cercel la: 26/03/2008 15:27:09
va invit sa vedeti ceva frumos pe aceste linkuri./ sa aveti o zi minunata,/ valeriu/ http://video.neogen.ro/user/oceanflower1/ketkjle1949zuvph53gnhox4mjuzjf13// / http://video.neogen.ro/user/oceanflower1/fyw4rwo1urct95mr89ym3hxj1z8b8uho// / http://video.neogen.ro/user/oceanflower1/af2tqqku6wds4d2jf6kjwfp0dlig85yi// /
17 comentarii
modifica
[Hin]dusa departe - Karol Bagh I
de thebrightside la: 26/03/2008 14:33:32
m/s• regency nu pare răsaglomerat. cu excepţia băieţilor buni la toate – nu există nici o femeie, nici una printre angajaţii hotelului – abia de vezi din vreme în vreme vreun oaspete străbătând holul intrării. Ăştia ‘mici’ (la propriu şi figurativ), care după aparenţe fac mai totul p’aici, au mimica unor statui. se perindă prin recepţie, care cu câte-un ceai, care terfelind mopul pe gresia albicioasă, vin, execută şi pleacă fără ca muşchii feţei să compună măcar o urmă de reprezentare a vreunei emoţii. În rest, toată lumea zâmbeşte cordial. nu, nu-i vorba de un zâmbet pro-turist, complezent, comandat în grabă atunci când străinul e în prea  ...continuare .
20 comentarii
modifica
Votati Constantin Brancusi in TOP 500
de TheMind la: 26/03/2008 13:57:54
votati-l pe constantin brancusi pe site-ul/ http://www.saatchi-gallery.co.uk/artvote// in momentul de fata e pe locul 13!!!
comenteaza!
modifica
Targ de Carte si Muzica la Brasov - editia a V-a
de Sancho Panza la: 26/03/2008 13:53:33
joi 27 martie 2008/ ora 11.00 concert susţinut de fanfara academiei forţelor aeriene „henri coandă” braşov/ ora 12.00 deschiderea oficială/ ora 12.30 lansare carte în 6 limbi „o poveste pentru... mine / a story for... me / une histoire pour... moi / un cuento para... mí / eine geschichte für... mich / egy mese nekem”, realizată de elevi ai colegiului naţional „unirea” braşov, sub coordonarea doamnei psiholog rodica cânda, editura pastel/ ora 13.00 lansare „denisa” - ion topolog, ediţia a 2-a, editura dealul melcilor/ ora 13.30 vernisaj expoziţie „fotografii alpine” - mihai moiceanu, camera mm/ ora 14.00 lansare „enciclopedia ilustrată a francma  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Ratacit
de TheMind la: 26/03/2008 13:43:36
inima rupta imi atarna greu,/ si ochii injectati imi ard/ cu dreptul credincios, stangul ateu/ visez la ingeri, adormind in iad / o pana alba-n aer vantul plimba, / un ras isteric ma injunghie-n spate/ sunt geniul orator, dar fara limba/ sunt eu, raspunsul intrebarilor uitate/ fina cortina la hotarul lumii,/ pelicula zglobie dupa gene,/ schimba amiaza in lumina lunii/ pleoapa-mi desparte viata-n doua scene/ m-au invatat, cum sa compun si sa pictez/ bolnavi, betegi, surzii si orbii/ le multumesc, dar ma intreb unde-s/ prietenii mei buni cu pene albe, corbii
5 comentarii
modifica
Jurnalul unui inger
de lafemme la: 26/03/2008 12:12:19
intr-un tarziu ma linistesc. am obosit putin, sunt ametit dar ma simt mult mai bine. imi continui plimbarea, cu haina stransa in jurul meu, si aripile-n w. trag cu putere aer in piept. azi vreau sa ma simt bine. sunt un patinator talentat, inaintez usor, talpile nu-mi ataing pamantul, sunt usor ca un fulg. imi prinde bine miscarea, ma dezmorteste, ma tine departe de gandurile mele, cele inchise in camaruta din spate. as vrea sa stiu daca plimbarile au fost inventate de oameni sau ingeri si chiar daca fiintele astea mici, grabite sunt primele, imi vine a zambi la gandul ca odata, demult, ingerii pluteau usor, deasupra unei lumi virgine, cu aripile intinse, albe, ireale. / m-am plimabat vreo or  ...continuare .
3 comentarii
modifica
nu trebuie să se numească nicicum!
de anca c. carstea la: 26/03/2008 10:36:31
s-a întâmplat, cred, într-o zi de joi. când l-a lăsat să creadă că privirea nu doare în lumină. i-a luat tot. iar imaginile încercării nu-i îngăduiau să simtă tăcerea de dinaintea cuvintelor./ pasiunile se aprind uşor; la fel se şi sting. Ştie asta. ce se întâmplă însă cu cele neepuizate şi reprogramate în frustrare? asta conteză./ a început anul bine. plănuieşte să-l sfârşească şi mai bine. mint. a început anul nespus de bine, mi-e greu să cred că îl va sfârşi altfel decât fatal./ n-a învăţat nici un joc şi are idei simple despre fericire. acoperă însă totul cu un strat gros de zahăr. apoi mănâncă. mănâncă mai multe castroane pâ  ...continuare .
5 comentarii
modifica
portret
de paparuz adrian la: 26/03/2008 05:50:11
/ tristeţea îţi curgea pe umeri / liniştit/ ca şi cum ar fi avut tot timpul/ din lume/ undeva pe fundal/ dumnezeu te privea cu uimire/ peste sânii tăi/ strugurii începeau să prindă/ pârgul toamnei/ era o zi ca toate celelalte/ aş putea să te pictez la fel/ în fiecare zi/ doar că eu/ doar că eu/ mai am atât de puţine/
8 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: