arhiva: 27/03/2008


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
De tristeţe, râzând...
de valeria tamas la: 27/03/2008 23:20:54
străină de tine, mă adaug mie însămi/ precum ciupercile crescute pe trunchi./ nu-ţi cer nimic îmi spui ,/ pentru mine nu mai exişti !/ pielea ta mă expiră şi mă aruncă/ şi eu atunci mă adun într-o picătură şi-mi plâng/ nu ziua de ieri, nici cea de azi , nici cea de mâine/ ci toate zilele irosite alături de tine ./ ai să mă pierzi îţi spun şi tu râzi,/ te-ai obişnuit să mă vezi alături,/ să respir numai pentru tine, / sa fiu iedera ta sălbatică încolăcită/ pe firul unui vis inexistent./ atâţia ani am uitat că exist / dar uite că în dimineaţa aceasta/ mă regăsesc întregită în singurătatea/ din care n-am putut niciodată să ies./ mă simt un mel  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Primavara
de valeria tamas la: 27/03/2008 23:16:42
peste pământ azi îşi aşează calme/ bătrânul soare razele-n rastel/ ţăranul prinde glia cu dragoste în palme,/ mai fericit nu-i nimenea ca el./ / în ramuri mugurii se umflă,/ nestingherite păsări fac amor,/ pe omul nostru, dup-o zi de muncă,/ acasă-l poartă şăgalnicul de dor .../ / pe ceru-i, feciorelnic, luna se-nfioară,/ se-ascunde suspinând în spatele de nor,/ în trupuri albe ce mustesc de dor/ iubirile din drepturi prind să ceară,/ sub ploaia de săruturi ce cade cătinel/ femeia se deschide, precum un ghiocel.
7 comentarii
modifica
Si-am plecat la agatzat
de cosmacpan la: 27/03/2008 22:55:30
nu-sh ce m-a apucat sa-mi caut sculele de pescareala dar parca mi s-a facut pofta de-o saramura sau macar de o plachie ceva...asa ca am iesit pe balta si am aruncat carligu. prima oara chix. / era o sticla goala cu o etecheta mai ciudatzica pe care scria:/ "pentru ca tiparul este un ucigas al flecarelii, cuvantul s-ar putea sa treaca fluturand din aripi." / da nu ma las. mai incerc. / a doua oara musca (misca) ceva asa ca trasei vartos ca sa scot o cioaba da oala cu inscrisuri cuneiforme "cu cat este mai mare adevarul, cu atat este mai mare si calomnia" (mama ei de arie, nu putea sa fie volum?)/ a treia oara o ciubota gaurita:"nu ma nascusem inca, asa ca nu era decat varu' gowan, destul de ma  ...continuare .
3 comentarii
modifica
pe mana altuia
de om la: 27/03/2008 21:25:33
de ex cand va duceti la coafor/frizerie ca sa va lasati forma podoabei capilare pe mana frizerului. / (frizerul se presupune ca este cineva de specialitate care a avut cursuri de estetica a coafurilor, tipuri de par, conformatie craniana, etc.)/ / spuneti/descrieti, eventual aratati o poza, asta vreau si gata! / in cazul in care specialistul sugereaza ca nu v-ar sta bine si va propune o alternativa, va schimbati, o tineti pe a voastra sau faceti o combinatie intre cele 2?/ puteti extrapola spre orice alt exemplu (nu cele de sanatate sau financiare), dar sa tineti tematica: voi nu sunteti un specialist, dar apelati la un specialist (pt cazuri de estetica in general ;)/ cine incearca exemp  ...continuare .
37 comentarii
modifica
Ludwig Van Beethoven
de hastalavista la: 27/03/2008 21:25:13
concertul pentru pian si orchestra numarul3 a fost interpretat de compozitor considerat un mare pianist in timpul vietii,asta se intampla in 1803 ,la 205 ani de atunci l-am redescoperit interpretat de un tanar pianist german de origine maghiara din tg mures intr-o atmosfera apropiata presupun de epoca trecuta avand in vedere calitatea publicului meloman din mica urbe ,sigur pianul de concert e un yamaha la fel si instrumentele de suflat mai putin cele cu coarde si ma refer la viori viole etc.intrebarea nu este de ce se mai asculta muzica clasica azi ci de ce se vorbeste atat de putin despre ea ,ca un exercitiu as fi curios sa stiu domnule ,doamna ce ati ascultat ultima oara intr-o sala de con  ...continuare .
4 comentarii
modifica
[Hin]dusă departe - Karol Bagh la ora închiderii
de thebrightside la: 27/03/2008 16:14:00
sari şi kurta, materiale de toate felurile şi culorile, pijamale şi fuste largi, vaze, ceşti şi castroane pictate de mână, stau aliniate pe cimentul cald al străzii, pe un cearceaf prăfuit, cercei, inele şi mai ales brăţări, multe brăţări, sclipind jucăuş în lumina pâlpâindă, curele şi bice, batiste şi haine de piele, poşete cu paiete şi geamantane de voiaj, zei mici de lemn, cutiuţe de marmură, suporturi pentru orice, picturi pe pânză… am obosit! când oare o să am vreme să le iau pe toate la rând, pe îndelete, pe lumină şi fără ţânţarii ăştia care s-au înmulţit laolaltă cu întunericul?!/ din când în când mă opresc să-mi caut companionul,  ...continuare .
17 comentarii
modifica
propunere
de om la: 27/03/2008 15:53:46
nu avem buton de ignorati, dar se tot vehiculeaza ca unii ignora (din "n" motive personale) pe altii. / propun sa scrie fiecare care pe care se ignora, astfel nu se mai fac confuzii (pardon greseli;) si se pot ocolii/ignora reciproc limitand tensiunile :)/ atentie, nu se vrea o confa de discutii, deci nu intereseaza motivele ! fiecare le stie pe ale lui si din punctul lui de vedere!/
51 comentarii
modifica
Sugestii pentru admin
de thebrightside la: 27/03/2008 15:03:59
e foarte neplacut sa postezi unul si acelasi text in 3, 4 etc parti din cauza acelei reguli cu maxim 10000 de caractere. nu s-ar putea mari la... cat te lasa inima? :)/ a doua rugaminte se refera la notele de subsol care-s necesare pentru unele texte literare. mai exact la superscriptul acela din word permite notarea numerica a comentariilor adiacente ./ nu l-am putea avea si aici? / restul sugestiilor le puneti voi, de aveti./ multumim mult./
110 comentarii
modifica
Romania castelor si feudalismul in secolul XXI
de ampop la: 27/03/2008 08:18:20
romania este din nefericire un taram doar din punct de vedere politic si al tratatelor internationale membra a unui sistem european. de facto, romania a pastrat reminiscente feudale, de casta in intrega ei viata sociala. de unde mi-au venit aceste reflectii? de la o eticheta afisata pe parbrizul unei masini parcata langa masina mea. pe mica etichetuta scria "curtea de apel trecere libera". pentru prostime urbea percepe o taxa de parcare de 500 lei anual, prostime care trebuie sa-si afiseze autocolantul cumparat pe parbriz. cei smecheri sau cei din casta magistratilor, isi ticluiesc cu imprimanta o astfel de eticheta si parcheaza moca. nu ca ar fi ceva rau in asta. pe vremea lui ceasca ofiteri  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Poezia secolului 21...sau nu?...
de monte_oro la: 27/03/2008 07:29:31
deunazi, m-am intalnit cu un amic un metrou. isi privea de zor telefonul mobil de nu stiu care ultima generatie. "ce faci?", l-am intrebat, dupa ce m-am apropiat de el de pe randul opus de scaune. "citesc o carte", mi-a raspuns nonsalant. si mi-a povestit despre mobilul "beton" in care poate incarca nu stiu cate pagini sau carti...ma rog... i-am privit "scula" si am deslusit cam 8-10 randuri insirate pe ingustimea ecranului... si m-am gandit iar la oamenii si generatiile care pierd atingerea si mirosul unei carti tiparite, ce vad filmele mai ales la calculator decat la cinematograf (nu ca m-as mai inghesui eu in multiplexul unde volumul sonorului iti impiedica pana si respiratia - acompaniat  ...continuare .
88 comentarii
modifica
Catre toti cafegii !
de Valeriu Cercel la: 27/03/2008 03:15:47
dragii mei, mergeti, va rog, pe linkul acesta./ cu tot dragul, valeriu./ http://www.bocancul-literar.ro/cr/12976
17 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...